THY Euroleague | 8.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 78 - Unicaja Malaga 70

Söyle bir top 16 grubu bekliyorum. A grubunda bence Fener 2. Barça1. , Cska 3.olur.Top 16 gruplarına gelirsek
E grubu:Barca-Oly-Efes-Kuban-Cska-Malaga-Pana
F grubu :Real-Maccabi-Fener-Galatasaray-Milano-Laboral-Nantare-Siena

şeklinde olacağını düşünüyorum.

Dediğin gibi olursa TOP-8 yapma ihtimalimiz yüksek olur.

Nanterre-Siena-Laboral bizim 1 tık altımız Milano'da Euroleague de çok başarılı olabilen bir takım değil bu güne kadar. Seyirci de destek olacaktır yine.

İç saha da Maccabi ve Fenerbahçe'yi de yenebilirsek bu gurup da iş yaparız.

Ama maalesef

R.Madrid
Barcelona
Maccabi
Milano
Pana
Siena
Nanterre/Partizan

tarzı bir guruba da düşebiliriz.

Bu tarz gurupta vites arttıran Barcelona ile içeride dışarıda mücadele zor. Madrid zaten imkansız gibi.Pana da çok tecrübeli ve kendi sahasında etkilidir her zaman. Kısaca bu gurupta 3 takım bizi %70 geçer (Madrid,Barca, Maccabi) diğerlerinin de hepsini birden geçmemiz gerekiyor ki çıkalım orası da kolay olmaz.

Bizim için 3. olmak 2. olmaktan daha iyi bir seçenek de olabilir aslında. Fenerbahçe-Olympiakos-A.Efes-Kuban-Barcelona-Galatasaray-Zalgiris(Bamberg)-Panathinaikos...

FB Ülker'le son yıllardaki istatistiklere göre içeride galibiyet dışarıda mağlubiyet en muhtemel durum. Real'den galibiyet koparabili misin, meçhul. 2'den gelen A.Efes var ki kurduğumuz psikolojik üstünlük ortada. En kuvvetli takımlar 2 galibiyet çıkaramayabilir ama bizim çıkarma ihtimalimiz çok yüksek. Olympiakos'a 2 maç kaybettik ama ben hala en zayıf takım olduklarını düşünüyorum at başı takımlar arasında.Grubumuz o kadar zayıf ki 8-0 yanıltıcı bana göre. Kuban yine geçen yıldan tanıdığımız bir takım, kafa kafaya oynayabiliriz. Üst tarafın böyle bir avantajı varken alttan Barcelona ve her şeye rağmen Pana geliyor. Kötü tarafı bu.

Ben daha önce den gruplar hakkında yazmıştım, teknik heyet de farkındaydı 2. olmanın getirdiği avantajın.. Oluşacak grup şu şekilde olur büyük ihtimal arkadaşlar:

CSKA-Nanterre-Real Madrid-Efes-Galatasaray-(Bayern veya Siena?)-Maccabi-Laboral

Milano son 2 maçını kazanıp Efes'in önünde bitirebilir. Pana bence hesap yapıyor, içerde Kızılıyıldız'ı yenip grubu garantileyecekler sonra da 4. bitirecekler grubu, onlar da Maccabi ile aynı grupta olmak istemiyor. Bence CSKA da iç sahada Barca'yı yener ve FB'ye 26 sayıdan fazla atamaz..

Efes-Nanterre ve bizim gruptan gelecek 4. takımı içeride dışarıda yenmemiz olası.. İç sahada mümkün olduğunca maç kaybetmemiz lazım.. Laboral'le 4. lük için çekişiriz bu grupta gibi duruyor..

Şu an için üst grupta 7 F4 adayından(CSKA,Barca,FB Ulker, Real Madrid, Olympiakos, Maccabi, Pana) 3'ünü çekmek önemli TOP 8 yapabilme adına..

Barça ekstra mağlubiyet aldığı için birincilik zor. FB ya da CSKA gelirse iç saha galibiyeti olur en azından. İkincilik daha avantajlı gibi.

Maçı tamamen domine ettik sadece 2. çeyreğin 6. ve 7. dakikalarında biraz zorlandık çünkü istediğim üçlükler girmedi ve onlar hızlı hücumlarla sayılar buldular neyse ki ender ile geri dönmeyi başardık. Arroyo son maçlar da ki kötü performansını bir kenara bırakıp gerçek Arroyo gibi oynadı diye biliriz Enderin de ona yardımcı olup yükünü hafifletmesiyle daha iyi performans gösterdi. Bonsu nun yokluğun da tek pivot olarak furkanı çok iyi kullandık tabi Macvan 'nın iyi oyununda bu eksiğimizin kapanmasın da önemli rol oynadı. Beni sevindiren bir diğer olay ise Erceg in maç boyunca sadece tek iyi hareketi olarak gördüğümüz smacıydı onu kendine getirebilecek bir smaçtı inşallah önümüzdeki maçlarda bu smacın etkisini görürüz :) . Hariston dan beklediğimiz katkıyı aldık ancak lig için bence lisansı çıkarılmamalı Hackettı alacağımız için (beklenti.!). Domercant dillere desten devam ediyor...

Ama ayrı bir parantez açacağımız bir oyuncu var o da Sinan GÜLER son 3 maçtır takımı kendisine getirdi yürek koydu hırslandı ve sonunda arkadaşlarına da bunu aşıladı , bu katkı unutulmamalı.

Son olarak elimden geldiğince maçlara gidiyorum, dün de maçtaydım tek sıkıldığım nokta her maçta ona koyalım buna koyalım diye tezahüratlar yani rakip takımada baskı kurulmuyor bu cümlelerle ... yeter abi çıkalım artık bu durumdan futbol taraftarı olmayalım artık.

2-4 olmak bize hiç yaramayacak ne yapıp ne edip 3. olmalıyız. Efes'te 2. sıradan grubumuza gelirse grupta ilk 4 takım belli demektir.

F.Ülker-Oly-Efes-Gs

Doğru tespit.Grubu,kalan 2 maçta mağlup olarak 3. bitirmeliyiz.Ayıp değil bu,avrupada birçok takım yıllardır yaptı bunu.2.lik büyük dezavantaj olacak.Kalan 2 maçta çaktırmadan biraz yumuşak oynayıp Doğukan,engin,erceg ve domercanta uzun süreler vererek maçları oynayabiliriz..

Top 16 da 3.lük 2.liğe göre çok büyük avantaj sağlayacak.

Son maçlarda ne olacağını bilmiyoruzki... A grubunda daha CSKA-Barca maçı var CSKA potansiyelli takım ikili averajı alıp barcayı 3.lüğe itme ihtimali var...B grubunda Armani ile Efes arasında çok güç farkı yok hangisi gelse farketmez bence...Armani'de dağınık bir takım...D grubundada kritik maçlar var Panamı Laboralmı 3. olur daha belli olmaz... Ayrıca bir nokta daha var kolay gruba geçmek demek final 8'te zor gruptan bir takımla eşleşmek demek...Diyelimki Barca Real'le aynı grupta oldun Final 8'te bunlarla eşleşmemen kesinleşir...Diğerlerinlede kafa kafaya oynarız zaten... Geçmişte play-of larda bu hesapları yapmamaktan zarar görmüş olabiliriz ama bence yinede büyük takım kasten maç kaybetmez...Ayrıca iki maçı kaybetsek grup ikincisi olma ihtimalimiz yüksek...Bayern büyük ihtimalle Malagaya bu hafta yenilir...Sienada son hafta içeride Malagayı yenebilir...Sakatlık riski almadan oyuncularımızı yormadan oynayalım..Yenebilirsekte yeneriz artık...

Doğru tespit.Grubu,kalan 2 maçta mağlup olarak 3. bitirmeliyiz.Ayıp değil bu,avrupada birçok takım yıllardır yaptı bunu.2.lik büyük dezavantaj olacak.Kalan 2 maçta çaktırmadan biraz yumuşak oynayıp Doğukan,engin,erceg ve domercanta uzun süreler vererek maçları oynayabiliriz..

Top 16 da 3.lük 2.liğe göre çok büyük avantaj sağlayacak.

Ufak hesaplar yaparak hareket eden "küçük" kulüpler o turda istediğini elde etse de yolun sonunu göremiyor genelde. Bu nedenle her maçta parkeye kazanmak için çıkalım ve son topa kadar mücadele edelim.