TKBL 11. Hafta | Fenerbahçe 83 - Galatasaray 67

Adamlar alıştı artık her sene her sene yenmeye saha avantajını kaybettin mi? şampiyonluk hikaye,bu takımın başında ki!!! bozuk sonrası düzgün olsa ne olur.

Aynı fikirde değilim Mithat Bey. Geçtiğimiz yıllarda saha avantajını elde ettiğimiz zamanlar da oldu ama kupaya uzanamadık. Demek ki saha avantajını kaybedince her şey bitti dememek lazım bu mücadelede. Ayrıca rakibimiz maçlarını eskisi gibi Caferağa Terör Yuvası´nda oynamıyor. Yeni salona da muhtemelen aynı kişiler gelecek ama çirkeflikleri aynı ölçüde sahaya yansımayacak.

Ne diyordu Fatih Hoca; "Galatasaray bitti demeden hiçbir şey bitmez." Birazcık sabır ve zaman en büyük ilacımız olacak.

Fikrim değişmez mthat bey gibi düşünüyorum sen yola çıkarken 2 tane sakat oyuncu ile çıkıyorsun yazayım bir yere bunu kaydedin türkiye kupasınıda kaybedeceğiz şampiyonluğuda.

Bayılıyorum maçtan sonraki polyanacılık davranışlarına. Birkere şubede zerre ciddiyet yok. Ayrıca hoca zamanında başarısı olmayan biri menejer oluyor bakın bu konudada iddalıyın 2 şubede sıfır çekecek bu sene bu kadar kötü yapılanma olurmu.

Ergin atamanada çok güveniyorum ama adamın şansı 2 tane sezonu kapatan sakatlık ayrıca yerlerine hamle yapamayan şube veya menejer .

Bu takımın şampiyon olmasını, feneri yenmesini, kendilerine inanmasını mı istiyorsunuz, o zaman ilk önce siz onlara inanacaksınız ve inandığınızı göstereceksiniz..... Bunu da nasıl mı yapacaksınız? Cevap basit, maçlarına giderek...

Bu kızlar sezon başından beri boş salona oynuyorlar, giden az sayıda taraftar var tabi ama çoğunda toplasan 100 kişiyi geçmez, her maça gidin demiyorum elbette, sizlerinde birer hayatı var, kiminizin okulu, kiminizin iş hayatı, ailesi... Öyle her maça gitmek kolay değil, bir de maçların bazılarında diğer branşlarımızın maçıyla çakışıyor ama hiç olmazsa avrupa maçlarında yanında olun, öyle salon dolsun demiyorum, 1000 kişiye bile razıyım ama yeter ki onlara inandığınızı, desteklediğinizi gösterin ama yok neymiş taraftar Ceyhun yüzünden takıma küsmüş, şampiyonluk gelmeden salon dolmazmış, o zaman bir fener yenilgisinde ortaya çıkmayın, gerek burda, gerek twitterda ve feysbukta bir çok kişi fener maçı sonrası ortaya çıkıyor, takıma, koça sallıyor, sonrası sessizlik, eleştirmeyin de demiyorum ama dozunu kaçırmayın lütfen (takımı sürekli takip eden, her zaman desteğini veren taraftarlarımız üzerine alınmasın lütfen)

Katılmamak mümkün değil bu Sözlerine gerçekten 09-2010 sezonundan beri bayan basketbol maçlarına imkanım olduğunca gidiyordum. 2 seneden beri kombinemi alıyorum bir kaç maç hariç hepsine gidiyorum bu sene 3.sezonum olacak Fb maçları hariç hiç bir maç da salonda kimse yok (gerçi Fb maçlarında gelenlerde kfr etmek için geliyorlar olay çıkıyor gene 2 maç saha kapatma cezası yiyoruz) bazı avrupa maçlarında 500 kişi falan oluyor ama lig maçlarında 100 kişi belki.Hahi maça falan kimse gelmiyor bayan takımı da hiç takip edilmediği besbelli ortada Fakat anlamadığı şu takım şampiyon olmadımı yada fb ye yenildimi bir uğultu geliyor 3 senedir ya yönetim ya hoca yada oyuncular hep neden arıyoruz BANA BİRİ BUNUN NEDENİNİ AÇIKLASIN ?

Salonda maçlarda Doğru kimse yok TAkıma destek veren yok fakat iş eleştiriye hatta şube kapatmaya geldiyse Vay halimize Biz birbirimizi yemeye devam edelim O ZAMAN...
SENE SONU BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK... BAKALIM O ZAMAN BU FORUMA NELER YAZACAĞIZ. KİMLERİ ÖVECEĞİZ MERAKLA BEKLEYECEĞİM

Bazı forumdaki abilerim yazmışlar şube kapatma yazanlara istinaden o zaman erkek voleybol ve kadın voleybol takımlarımızı da kapatalım demişler. Orada da şampiyonlar belli demişler. Benim onlara sormak istediğim Kız voleybolumuzda bu sene şampiyonluğa ulaşacak bir kadro kurduk. Ondan önce affedersiniz ahım şahım kadrolarımız yoktu bu yüzden de şampiyonluk beklemiyorduk. (bu senede beklemiyorum) Fakat kadın basketbolunda işler farklı her sene yüksek bir bütçe, alınan WNBA yıldızları gibi etmenler taraftarı senelerdir Şampiyonluk beklentisine sokuyor. Bu nedenle aşırı uç eleştiriler oluyor. Soruyorum size kadın voleybolda ve erkek voleybolda, kadın basketboldaki gibi yüksek harcamalar, yıldız oyuncular olsa sizi beklentiye sokmaz mı ? Başarısızlıkta eleştiriler olmaz mı ? Belki kadın basketboldaki kadar sert eleştiriler olmaz çünkü kadın basketbolunda beklentiler çok yüksek ve senelerdir beklenen ama yakalanamayan bir hedef var.

Ben sizin bu argümanlarınıza katılmıyorum. Ben bu saatten sonra takıma daha fazla inanacağım. Başarısızlıkta onlara destek vermemiz gerekli ama gerektiğinde ise eleştiride olmalı.

Bu takıma şutör lazım. Mümkünse Wauters'in sözleşmesini fesh etmeliyiz. Alba çok iyi şutör oyuncu değil o anlamda ondan beklenti olmasın.

Katılmamak mümkün değil bu Sözlerine gerçekten 09-2010 sezonundan beri bayan basketbol maçlarına imkanım olduğunca gidiyordum. 2 seneden beri kombinemi alıyorum bir kaç maç hariç hepsine gidiyorum bu sene 3.sezonum olacak Fb maçları hariç hiç bir maç da salonda kimse yok (gerçi Fb maçlarında gelenlerde kfr etmek için geliyorlar olay çıkıyor gene 2 maç saha kapatma cezası yiyoruz) bazı avrupa maçlarında 500 kişi falan oluyor ama lig maçlarında 100 kişi belki.Hahi maça falan kimse gelmiyor bayan takımı da hiç takip edilmediği besbelli ortada Fakat anlamadığı şu takım şampiyon olmadımı yada fb ye yenildimi bir uğultu geliyor 3 senedir ya yönetim ya hoca yada oyuncular hep neden arıyoruz BANA BİRİ BUNUN NEDENİNİ AÇIKLASIN ?

Salonda maçlarda Doğru kimse yok TAkıma destek veren yok fakat iş eleştiriye hatta şube kapatmaya geldiyse Vay halimize Biz birbirimizi yemeye devam edelim O ZAMAN...
SENE SONU BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK... BAKALIM O ZAMAN BU FORUMA NELER YAZACAĞIZ. KİMLERİ ÖVECEĞİZ MERAKLA BEKLEYECEĞİM

Aslında neden son derece basit: Nasıl ki basınımızda onlarca SKOR yazarı var, maça, oyuna, bütüne değil de skora göre yorum yapan ve bu nedenle de bir türlü SPOR yazarı olamayıp kalemşörlük yapmaktan öteye gidememişlerdir. Bir de SKOR taraftarı var. Ama sonuç aynı. Amaca ulaşılmışsa sorun yok, tam tersi olmuşsa vur abalıya.
Sadece Fenerbahçeye değil, bu takım hazırlık maçında bile kaybetse içim sızlar. Ama orada takılıp kalmak neye yarar? Yapıcı eleştirilere kulak vereceğiz, fikirlerimizi medeni bir şekilde tartışacağız ve birbirimize saygı göstereceğiz.

ÇÜNKÜ BİZ GALATASARAYIZ!!!

Lütfen bunun bir spor müsabakası olduğunu unutmayalım.

Bayılıyorum maçtan sonraki polyanacılık davranışlarına. Bir kere şubede zerre ciddiyet yok. Ayrıca hoca zamanında başarısı olmayan biri menajer oluyor bakın bu konuda da iddialıyım 2 şube de sıfır çekecek bu sene bu kadar kötü yapılanma olur mu?

Ben de bayılıyorum bir yenilgiyle karalar bağlayan taraftar profiline! Şubede yönetim zaafiyeti, kurulan kadrodaki yanlışları ve bunların doğurması muhtemel sorunları ben de biliyorum az çok. Yalnız, ben güveniyorum başta Galatasaray ruhu olmak üzere Ekrem Memnun ve bu zorlu yarışta ortaya karakter koymasını beklediğim oyunculara.

Kimse kandırmasın kendini,dünkü mağlubiyetin geleceği 3 ay önceden belliydi,yok nevriye playoff larda lazım yok takım iyi,hepsi hikaye beyler.sen bu takıma iki kişi alacaksın biri Taurasi,ikincisi bu takımın ruhu SİMONE bu isimler olmadan hikaye bir bayan basketbol sever üyemiz yazmış,sanırım Ayşe hn. haklı olabilir doğrudurda,ancak o ikinci planda düşünülmesi gereken olay.Dünkü mağlubiyetin seyirciyle bağlantısı yok ki!!! desteklede yok.Tamamen yanlış transfer politikası.Bir arkadaşımda cevap yazmış zamanında saha avantajı bizim lehimize olduğunda da yenildik diye,kendisine cevaben o yenildiğimiz maçlarda kadroları bir incelemesini tavsiye ediyorum.Biz feneri deplasmanda ne zaman yendik playofflarda biri yazabilirmi rica ediyorum.

Optimist taraftar gibi gözüküyorum burada insanların gözünde:)) İlginçtir Şubedeki idarecilerin gözünde de anarşistim. En çok rahatsızlık duydukları kişiyim:)) Kardeşim neyse onu yazıyoruz. Geçen sene Murat Tümer-Ceyhun Yıldızoğlu gitmeli diyordum (Hatta 2010 Aralık ayından itibaren bunları dedim) bu sene ise takıma güvendiğimi söylüyorum. Kimseyle karın bağım yok. Ekşi de yemiyorum. Olanı söylüyorum. Olayı dün özelinde mi irdeleyeceğiz yoksa genel sezon değerlendirmesi mi yapacağız?

Herkesin dilinde Dee-Mone neden yok deniyor. Haberiniz olmasına rağmen ben gene hatırlatayım. Dee sezon bittiği gibi anlaştı UMMC ile Seimone ise Spartak ile sözleşme yeniledi. Bizim alıştığımız oyun düzeninde oynayacak 3 oyuncu sayabiliriz dünya üzerinde benim gözümde(rakiptekiler hariç). 3. isim de Penny Taylor ve o ağır sakatlık geçirdi şu an oynayamazdı. Dee'nin takımdan gitmesinin sorumlusu da Murat Tümer ve Ceyhun hocadır sonuçta. Ceyhun hoca agresif, kolay söz dinlemeyen oyuncularla çalışmaktan o kadar korkuyorki Tuğba'yı da gönderdi, Seimone'u da. Sylvia'yı yavaş yavaş gözden çıkarmaya çalıştı Dee'yi tanıdı hemen fişini kesti yeni sezon için. Yani bizim bu sezon için yaratılan yeni kadronun eksik gediklerinin başlangıcında ne yazık ki o iki isim var.

İyilerdir kötülerdir bir şey demiyorum. Aslına bakarsanız ikisi de iyi insanlar. Ama GS basketbol şubesi için o iradeyi koyacak yapıları yoktu. Sonuçta bu zamana geldik. Evet skorer oyuncumuz yok. 5 numara rotasyonunda Ann Wauters'i alıyorsun kadronda Sylvia var ve yerli olduğu için Hollingsworth gibi bir obsiyon var onu almayı beceremiyorsun. Üstüne 2 yıl için 1 milyon € vererek Nevriye'yi de alıyorsun. Takımı sıkıştırmış oluyorsun. Senelerdir Işıl'ı rahatlatırsak hem Işıl hem yanındaki büyük fayda sağlar diyorduk bunu sağlayacak PG'yi arıyor ve buluyoruz. Ki şut anlamında da alabileceklerimizin bence en iyisi. Ama hala açık var. Yıldızları geçtim Hodges gibi biri bile farklı katkı verir doğru ama bütün bunların bu takımın mücadelesiyle, Ekrem Hocanın yaratmaya çalıştığı sistem oyunuyla ne alakası var. Bir eleştiri yaparken bu arada oradakilere de saygısızlık yapmıyor musunuz? Okulda 3 ay uğraşıp yaptığınız ödevi verdiğiniz öğretmeniniz, iş yerinde hazırladığınız projeyi verdiğiniz müdürünüz daha kapağı açmadan 'bu ne berbat bir şey' diyip yüzünüze atsa ne hissedersiniz? Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmayın. Optimal eleştiri getirmenin hiç bir zararı yok. Ama Kahve kültürüyle bezenmiş asıp kesmeli alt metni olmayan eleştirinin ne faydası var? Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Bugüne kadar bir çok defa eleştirdim şubeyi. Ve Allah biliyor ya dediklerimin hepsini dediğim kişilerin yüzüne de söylerim ki bazılarını söylediğim de oldu. Şu anda da yüzlerine rahatça bakıyorum onlar da bana bakıyor. Çünkü art niyetim yok. Derdim kişiler değil.

GS taraftarının bazı saplantıları var hemen her konuda. Medya o anlamda bu saplantılardan algılar yaratıyor ve o algıyı bir türlü dağıtamıyoruz. Dün maçın hava atışı oldu Twitterda insanlar başladı "oo Işıl ilk beş! kesin yeniliriz hehehehe" Ay aman esprinizi yiyim sizin. Bu mudur taraftarlığın olmazsa olmazı, destek verme bilinci? Kardeşim takımdaki isimlere de takılmıyorum. Dee olur Mone olur Işıl olur Bahar olur. Yanlış varsa bu söylenir. Veya sınırlı basketbol bilgimizle olmasını istediklerimiz de anlatılır. Maçın hangi bölümünde ne yanlışlar yaptık bundan bahsedilir. Siz gördünüz mü şu başlıkta böyle bir şey?

Misal dün Yasemen resmen kamikaze dalışları yaptı oraya kadar iyiydi ama potaya 1 metre kala sanki omzuna kramp girmiş gibi garip atışlar attı. Bir yönden bakarsak Yasemen'in o dalışları iyi bir şeydi. Takımda o ana kadar bunu yapan yoktu. Kötü yanıysa bitiricilik konusundaydı. 2 defa bunu yaptıktan sonra mental olarak dağıldı ve top kayıpları da yaptı. Hoca bunu gördü bir süre sonra oyundan çıkardı. (Böyle durumlarda oyuncu hemen çıkarılmaz ki hatasını telafi imkanı verilir demoralize olmasın diye en başta). Hocaya kendi payıma eleştirim, Oyunun belli dönemlerinde Angel'in üzerine Sancho'yu verip 4 numarada Bahar'ı oynatabilirdi. Böylece Cappie'nin üzerine Şaziye'yi bırakıp Işıl-Lindsay ikilisinden birini dinlendirme şansı da bulabilirdi. Size olarak Şaziye Cappie'den iri olduğundan onunla baş etmesi daha kolay olurdu. Angel'in yanında cılız kaldı Şaziye(tüm iyi niyetine rağmen) Ki şutör olan Şaziye'nin topla daha çok haşır neşir olması sağlanabilirdi 2 numara oynayarak. Dünden beri çok defa dedim. Takımda beni hayal kırıklığına uğratan şey mücadele eksikliğiydi. Bu sene ciddiye almamız gereken maçlar arasında ilk defa bu kadar ciddiyetsiz bir oyun gördüm (Işıl'ı tenzih ediyorum) Türkiye Kupasında bunun olmayacağını biliyorum. Kısmetse de Antalya'ya gitmeye çalışacağım o maçlar için. Takımın idarecilerine şu süreçte büyük görev düşüyor. Takım Fb maçı özelinde değil bir süredir dağınık ve savruk. Takım içinde olumsuz gelişmeler varsa bunlar çözümlenmeli mental dirençleri arttırılmalı. Bu tarz maçlar sadece sahada oynanmıyor ve ne yazık ki başta biz taraftarlar olmak üzere bu kızlara hiç destek vermiyoruz. :(

Kimse kandırmasın kendini,dünkü mağlubiyetin geleceği 3 ay önceden belliydi,yok nevriye playoff larda lazım yok takım iyi,hepsi hikaye beyler.sen bu takıma iki kişi alacaksın biri Taurasi,ikincisi bu takımın ruhu SİMONE bu isimler olmadan hikaye bir bayan basketbol sever üyemiz yazmış,sanırım Ayşe hn. haklı olabilir doğrudurda,ancak o ikinci planda düşünülmesi gereken olay.Dünkü mağlubiyetin seyirciyle bağlantısı yok ki!!! desteklede yok.Tamamen yanlış transfer politikası.Bir arkadaşımda cevap yazmış zamanında saha avantajı bizim lehimize olduğunda da yenildik diye,kendisine cevaben o yenildiğimiz maçlarda kadroları bir incelemesini tavsiye ediyorum.Biz feneri deplasmanda ne zaman yendik playofflarda biri yazabilirmi rica ediyorum.

Ben o yazıyı sadece bu maç için yazmadım, zaten taraftarımız gidemezdi bu maça, giden oldu ama renklerini belli edemezlerdi, genel olarak konuştum ben, yanlış transfer politikasının farkındayım ama hem maçlarda kızları yanlız bırakıp hem de her fener mağlubiyetinde ortaya çıkıp "bu takımdan bir şey olmaz, Ekrem hocayla bu iş yürümez, gitti yine şampiyonluk, takım kendine inanmıyor ki, biz inanalım" söylemlerinden yola çıkarak yazdım

Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi | Basketbol Kadınlar 1. Ligi

3 kişinin 40 dk. oynadığı bir maç sonunda yendik en son, Cem Hoca zamanında. Demek ki yenebiliyormuşuz.

88 - 92 kazanılan play off final serisinin ilk maçında Esra şencebe de 40 dakika sahada kalmış 4/5 üçlük isabet oranıyla 20 sayı atmış.
Ben Esra şencebe yi sezon başında takımda tekrar görmeyi çok istemiştim .Şebnem kimyacıoğluyla birlikte Esra şencebe de takıma kazandırılsa olurdu

İzleyenler bilir,hakikaten de sezonun en kötü performansını gösterdik.Benim içim rahat bu takım kaybetse de mücadeleyi asla bırakmaz,geri adım atmaz

Herşeden önce Ekrem hocaya destek olalım çok akıllı hırslı iyi bir koç. Hepimiz kadar kadro dengesizliğinin o da farkında. Bunu bir şekil de çözecektir. Ona destek olalım sadece.
Şu anda yabancı çıkmazında olduğumuz için. Kısa eksikliğimize tek çare eski oyuncumuz Tuğba Palazoğlu gibi duruyor. Alba da gelince biraz olsun kısa rotasyonumuz rahatlayacaktır.
Whalen-Işıl-Tuğba-Şebnem-Şaziye-Alba 6 kısa ilk 5 te başlayacak oyuncumuz oluyor.
sanki süpriz bir hamleyle Tuğba bize transfer olacak diye hissediyorum.

Fikrim değişmez mthat bey gibi düşünüyorum sen yola çıkarken 2 tane sakat oyuncu ile çıkıyorsun yazayım bir yere bunu kaydedin türkiye kupasınıda kaybedeceğiz şampiyonluğuda.

Bayılıyorum maçtan sonraki polyanacılık davranışlarına. Birkere şubede zerre ciddiyet yok. Ayrıca hoca zamanında başarısı olmayan biri menejer oluyor bakın bu konudada iddalıyın 2 şubede sıfır çekecek bu sene bu kadar kötü yapılanma olurmu.

Ergin atamanada çok güveniyorum ama adamın şansı 2 tane sezonu kapatan sakatlık ayrıca yerlerine hamle yapamayan şube veya menejer .

Ben de sizin gibilere bayılıyorum. Yenilgiler sonrası ortaya çıkan bilge insanlar.

Şube kapatmak laflarını hiç ciddiye almadan cevap bile vermiyorum. Böyle düşüncelere sahip insanların bu forumda bulunuyor olması çok büyük talihsizlik.

Maç içinde tespit ettiğim bazı olaylar var onlardan bahsetmek istiyorum;
Öncelikle senelerdir profesyonel basketbol oynamayan Şebnem Kimyacıoğlu ısrarından bir an önce vazgeçmeliyiz. Ne savunmada iyi, ne de şut sokabiliyor. İyi niyetli mücadele ediyor ama bunun yeterli olmadığını net bir şekilde gördük. Önem derecesi düşük maçlarda rotasyon için kullanılabilir ancak böyle önemli maçlarda fazla süre almaması gerekiyor. Yerli oyuncu sıkıntısı yaşıyoruz diye şapkadan tavşan çıkartmaya çalışmak olmuyor.

Aynı şey Yasemen Saylar içinde geçerli. Sezon başında çok iyi bir performans göstermesine ve aşama kaydetmesine rağmen bu maçın ağırlığını kaldıramadı ve resmen ezildi. Savunması kısmen iyi ama hiç şutu olmayan bir oyuncu.

Maçın bizim adımıza yıldızı Işıl Alben oldu. Senelerdir sürekli eleştirildiği ve kıyaslandığı Birsel Vardarlı'yı üstüne Esmeral Tunçluer'i de koyarak ezip geçti bu maçta. Işıl böyle oynamaya devam ederse takım için büyük bir kazanç olacak. Nazar değmesin inşallah diyelim. Işıl yüzünden Fenerbahçe'ye yeniliyoruz diyen dehalarda de asıl sebebin bu olmadığını anlamışlardır umarım.

Yabancılarda bir sıkıntı var gibi. Suratlarından düşen bin parça. Sanki keyifsiz gibiler ki bu oyunlarınada yansımış durumda. Ann Wauters, Sancho Lyttle, Lindsay Whalen çok kötü istatistik yapmamış gibi durmalarına rağmen oldukça kötüydüler. Bu oyuncular bir an önce bu takımın parçaları haline getirilmeli. Ama ne yazık ki şubede şu anda bunu yapabilecek insan yok.

Işıl Alben' in 38 dakika, Lindsay Whalen'ın 34 dakika oynadığını ve başka +30 dakika süre alan oyuncumuz olmadığına dikkat edersek nerede sıkıntı yaşadığımızı da görmüş oluruz net bir şekilde.

Ekrem Hocaya sorum Özge Yavaş nerede? Neden hiç süre almıyor? Geleceği parlak ve şutu iyi olan bir oyuncu kendisi. Lütfen Özge Yavaş ile biraz ilgilensin ve üstüne gitsin. Yasemen Saylar'dan da, Şebnem Kimyacıoğlu'ndan da daha çok katkı alacağımıza eminim.

Son olarak Ekrem Memnun bu takım için çok büyük şanstır, ama onu destekleyecek yardımcı olacak işini iyi bilen Mihriban Oğuz tadında bir idarecimiz olmadığı için bu takımın işi çok çok zor.

Saygılar.

88 - 92 kazanılan play off final serisinin ilk maçında Esra şencebe de 40 dakika sahada kalmış 4/5 üçlük isabet oranıyla 20 sayı atmış.
Ben Esra şencebe yi sezon başında takımda tekrar görmeyi çok istemiştim .Şebnem kimyacıoğluyla birlikte Esra şencebe de takıma kazandırılsa olurdu
Esra'yla ilgilendik mi bilmiyorum ama Fenerbahçe taraftarının kendisi için ''çıldırması''ndan etkilenmiş olacak ki Fenerbahçe'ye gitti.Profesyonellik değil,düpedüz midesizlik.