TKBL 17. Hafta | Galatasaray M.P-Fenerbahçe

8 Şubat Çarşamba
20:00 Abdi İpekçi S.S.

Normal sezonun en önemli maçı için Çarşamba akşamı Abdi İpekçi'deyiz. Playoff'un, daha doğrusu final serisinin başladığı maç olacak. Fenerbahçe'nin son hafta Mersin BŞB'ye mağlup olmasıyla galibiyet sayıları eşitlendi ve bu maçı kazanan taraf sayı farkı gözetmeksizin normal sezon liderliği için çok büyük bir avantaj yakalayacak.

Euroleague B Grubu'nu namağlup bitiren ve EL normal sezonunun en başarılı takımı olan Fenerbahçe, ligde oynadığı 16 maçta iç sahada 2 mağlubiyet alıp 14 galibiyet aldı geride bıraktığımız haftalarda. Şu anda ligin de sayı lideri olan Angel McCoughtry 20.9 sayı ile takımın en skoreri. Amerikalı forvet ayrıca 7.15 ribaund ortalamasıyla ribaund kategorisinde de takımın en başarılı ismi. Milli oyun kurucu Birsel Vardarlı ise 6.1 gibi yüksek bir asist ortalamasıyla oynuyor. Takımın en önemli parçalarından Avustralyalı Penny Taylor 17.9 sayı-5.0 ribaund-3.8 asist ortalamalarıyla takımına yardımcı oluyor. Nevriye, P.Taylor, Angel ve Matovic takımın çift haneli skor ortalamasına sahip isimleri. Zane Tamane de maç başına 20 dakikadan kısa süre oynasa da 9.0 sayı ortalamasıyla oynuyor ama Letonyalı oyuncunun ribaundlarda beklenen katkıyı veremediğini görüyoruz. Son haftalarda Fenerbahçe'nin "Birsel, (Esmeral) Penny, Angel, Nevriye (Nevlin), (Tamane) Matovic" rotasyonuna alışsak da geride bıraktığımız haftalarda takıma eklenen Cappie Pondexter'ın katılımı sonrasında bu rotasyonda değişiklik olması bekleniyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe bu sezon daha önce iki kez karşılaşmış, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını ve kupayı ekibimiz 78-85 kazanmış, normal sezonun ilk maçında ise Caferağa'da rakibimize 96-82 ile mağlup olmuştuk. Kazandığımız maçta Tina Charles, Epiphanny Prince ve Bahar Çağlar, kaybettiğimiz maçta ise bizim adımıza Diana Taurasi'nin harika performansına karşı rakibimizde Angel McCoughtry ve Birsel Vardarlı ön plana çıkan isimler olmuşlardı.

Maçın biletleri bir süredir satışta: http://web03.biletix.com/biletsec/NBG07/TURKIYE/tr Abdi İpekçi'de oluşturacağımız atmosferle takımımızın galibiyetine yardımcı olalım ve bu önemli maçta onları yalnız bırakmayalım.

Başarılar takımımıza.
 
Sadece şunu demek istiyorum.Bu kızlar herşeyin en iyisine layık.Çarşamba günü GERÇEK CEHENNEM yaşatılmalı.Küfür olmasın tabii ama cappie olsun istiyor.Bizde hem eskilerden yaptıklarına hemde şimdi ki davranışlarına karşılık onda güzel bir tat bırakmamız lazım.12 bin ASLAN , LİDERLİK UĞRUNA İPEKÇİYE !
 
Evet o gün gelecek dedik ve kaldı 4 gün. Asil galatasaray taraftarı lütfen abdi ipekçide 10000 olalım ama sakın ilk maçta caferağa kümesi'ndeki hayvanların seviyesine düşmeden sadece armamızın ve sultanlarımızın yanında ateşli hırslı olalım ama lütfen küfür etmeyelim ilk maç sonunda demiştim yineliyorum bu maç HAYVANLARLA İNSANLARIN farkının ortaya konulacağı bir maçtır.
Maçın son saniyesine dek ateşli ve hırslı taraftar olalım ama sakın hayvanlarla aynı seviyeye düşmeyelim. Şimdiden teşekkür ederim tüm ASİL GALATASARAY TARAFTARINA...
 
Fenerin yenilmesi çok iyi oldu. Tuğba'yı beğenmeyenlere selam olsun buradan!
Maça gelince fark için çıkacaktık ama bu durumda galibiyet bize yeterli diyorum gidişat iyi olursa farka da yok demeyiz hani.
Prince-Taurasi-Charles-SLY 4 yabancımız. Onlara hepimiz çok güveniyoruz. Işıl ve Bahar'a çok iş düşüyor ayrıca.
İyi savunma yapalım mücadele edelim takım olalım galibiyet gelecektir.
Taraftarımız mutlaka salonu doldurmalı.
 
Bayan basketbol takımına kişisel kızgınlığımdan ötürü maça taraftar olarak değil bir basketbol izleyicisi olarak gideceğim..Ha böle diyorum maç içinde kendimi yine tutamayacağım o ayrı ama Yensekte malesef fikirlerim değişmeyecek..
 
Geçen sene tamikanın gelişi ile başlayan sinerji yine bu siteden başlamalı bence.Ana sayfadan her iki maçımız için ortak bir görsel güzel olurdu.
 
Salon dolmaz, hafta sonu olsaydı kesin derdim ama çarşamba günü neden oynanıyor acaba bu maç oldukça kafa karıştırıcı.

Fenerin son yenildiği maç ölçü olmaz. Bu maça bambaşka bir konsantrasyonda hazırlanacaklardır. Angel' ın üstüne oynaması lazım taraftarın, çok iyi bir oyuncu olsa bile hata yapmaya ve teknik faul almaya çok müsayit sinirli bir yapısı var. Birde İpekçinin atmosferinde daha çok gerilecektir.

Pondexterın kadroya alınacağını düşünmüyorum. Angel, Penny ve Matovicten vazgeçemezler. Tina-Syl gibi üst düzey iki uzunun olduğu bir rakibe karşıda sadece Matovici bırakmak gibi bir hata yapacaklarını da sanmıyorum. Tamane de olacaktır kadroda. Keşke Pondexterı alsalar, ezer geçeriz o zaman içerden.

Kazanacağız!

Saygılar.
 
Öncelikle bizim ilk maça göre daha iyi durumda olduğumuzu düsünüyorum. Bu maçta bekletimin en yüksek olduğu oyuncu prince dir . Taurasi yine her zamanki katkısını verecektir . Uzun rotasyonunda özellikle 5 numaralarda açık bir sekilde önde olduğumuzu düsnüyorum . Ayrıca rakipte pondexter oynamsı bize avantaj olur uzun rotasyonunda sıkıntıya skor bence rakip koçun pondexter oynatıp pynanmama tercihi maçın kederini etkiler . Rakipte en çok çekindiğim oyuncu Angel dir. Çünkü sürekli penetre ediyor ve çok kolay faul alıyor . Buna dikkat etmemiz gerek ayrıca son mersin maçında son bölümlerde penny 5 faul alınca mersin alan savunması yaptı bizde penny oynamadığı bölümlerde birselle dikkat etmek sartıyla alan savunması yapmamız lazım . Son olarak maçı pondexter oynarsa +10 pondexter oynamaz uzunlar oynarsa ise 6-10 sayı farkla kazanaçağımızı düsünüyorum . Dişi aslanlara basarılar diliyorum umarım en iyi savunmalarından birini yaparlar.
 
Umarım bugün oynanan erkek voleybol derbisinde ki hakem rezaletini, bu maçta bize yaşatmazlar. Maçı salondan izleyeceklerden ricam rakibin ve özellikle hakemlerin provakasyonlarına gelmeyelim. Rakibin salonunda, bize yaptıklarının onda birini biz onlara yapsak tribünleri anında boşaltmak isteyeceklerdir. Bu maçta salonu neden kısmen boşalttılar anlamadım.

Avrupa Ligi maçlarında oluşturduğumuz elit taraftar görüntüsünü bu maçtada gösterelim. Yapacağımız tezahuratlarla onları boğalım yeter. Çünkü olay çıkarmaya ihtiyacı olan taraf onlar, biz değil.

Bu maçlarda psikoloji herşeyden önde geliyor. Bu yüzden erkeklere oranla psikolojisi daha zayıf olan kızlarımızın olumsuz etkileneceği ortam oluşturmayalım. Dış etkenler aleyhimize gelişmezse 15 sayının üzerinde kazanacağımıza inanıyorum.
 
Sezonun en önemli maçı, taraftar olarak dişi aslanlara geçen maçta caferağa çöplüğünde yapılan hiç bir şeyi unutmadık aramızdaki en büyük fark biz insanız onlar anladınız siz onu. Abdi ipekçide el deki erkek takımımıza verdiğimiz desteği görseli ve daha fazlasını fb medyasına oyuncularına vede düşmana öyle bir gösterelimki herzaman yaptıkları gibi elleri mahkum istemeye istemeye övgü yazıları yazsınlar bu maç onur maçı bu maçı dört gözle bekleyen oyuncularımız var yenersek her şeye ve herkese rağmen lideriz iki oyuncumuz sakatlanınca timsah gözyaşları döküp arkasından fbyi hemen şampiyon ilan edenlere inat salondayız. Peşindeyiz geliyoruz dişi aslanlarıda çok seviyoruz...
 
İkiz kuleleri çok kullanamayacağız..yerli sıkıntısı yüzünden.Melisa-Bahar-Işıl ile yerli rotasyonumuz baya sıkıntılı olacak.Bahar yine faul problemine girebilir..Bizim açımızdan bence Melisa'nın performansı önemli olacak diye düşünüyorum..Ah Bahar bizi yanıltıp Nevriye karşısında faul problemine girmeden iyi oynarsa sıkıntı olmaz ama...
 

Üst