TKBL 17. Hafta | Galatasaray M.P-Fenerbahçe

22 blok duruyor hala.10.000 kişiye oynamak hayal gibi geliyor bana.Maçın CSKA maçından bir gün önce olması da şanssızlık oldu.Umarım maçı kazanıp liderliği alırız.Pondexter eziği de dersini almış olur böylelikle.
 
Bir yönden de Prince çok ters onlara kimseyle tutamazlar onu .

tabiki inşallah ama işte Alba olsaydı bambaşka olacaktı işte kardes ya...ben belki çoğu arkadaşa ters gelecek ama Phondexter yerine Tamane yi almalarını istiyorum.sebebi ise eğer wnba in bile en saygın 2 pivotu bizdeyse onlar 3 kişi tutamazlar.Bide kısa rotasyonu en azından daha baskın olmaz bize göre diye düşünüyorum
 
söyle bi mantik var hep
angeli kimse tutamaz,pennyi kimse tutamaz
taurasiyi kimse tutamaz,fowlesi kimse tutamaz aga ozaman birakalim bu isleri :) tutulmayacak oyuncu yok dünya da erkek basketbolunda da öyledir
mj bile tutulurdu dogru savunmayi yaparsan
 
Öncelikle Caferağada yapılan pislikler, sahaya atılanlar, edilen küfürler orada kalsın. Onların seviyesizliğine inmeyelim. Normal bu kadar kuyruk acıları olması.

Tek korkum sakatlıklardan dolayı kısıtlı bir rotasyon olacak. Birçok oyuncu çok süre almak zorunda kalacak. Zaten son bir haftayı sürekli yollarda geçiren takımı umarım olumsuz etkilemez bu durum. Maçın başında tribünlerinde gazıyla çift haneli farklara ulaşırsak ki öyle olacağına inanıyorum, sonrası daha kolay olur bizim için.

Alba' yı Prince' e tercih ederdim bu maç. Angel malum çok hızlı ve delici bir oyuncu, Alba savunmada iyi durdururdu onu. Ama malesef Alba aramızda yok. Rakip koç gaza gelip Pondexterı kadroya alırsa işimiz biraz daha kolay olur. Maçın kilit noktası bence Işıl'ın rakip kısalara yapacağı savunma. Son maçlarda dizindeki problemden dolayı iyi savunma yapamıyor. Özellikle savunmada rahat hareket etmesini engelliyor bu durum. Umarım bu maçta bu sıkıntıyı yaşamaz. Sayı atmasın yeterki iyi savunma yapıp takımı organize etsin yeterli. Prince' in maşallahı var ama sadece hücumda. Bu maçı kazanmak istiyorsak o da savunmada gayretli olmalı. Tarsus maçında rakip kısalardan çok üçlük yedik. Bu kadar rahat bırakırsak affetmezler bu maçta. Pondexter seçimi olursa kısalarda bizden iyi duruma geçecekler.

En büyük silahımız ikiz kulelerimiz ve tabiki Diana. Özellikle Diana' dan ciddi bir patlama bekliyorum umarım yanılmam. Seyirciyi de arkasına alıp en iyi maçlarından birini oynayacağını düşünüyorum. Umarım hakemler son Tarsus maçındaki gibi uyduruk işlere girip bizi ve oyuncuları çileden çıkarmaz.

Teknik ekibimizin de Fenerin yenildiği son Mersin maçını iyi etüt edeceğini düşünüyorum. Özellikle son periyot müthiş bir alan savunması yaptı Mersin ve Fener sayı bulamadı doğru düzgün.

Şu maç hafta sonu olsa salon full dolardı, herhangi bir aksilik olmaz ise rahat kazanacağımızı düşünüyorum.
 
tahminim 7-8 bin kisi oluruz pota arkalari yine bos kalir.en cok buna kiziyorum.basketbolda pota arkasi baskisi cok önemli ama herkes orta kismina yigilma yapiyor
 
Konuyla alakası yok ama maci gs tv disindan izleyebilecegimiz bir kanal var mı ? Lütfen fb tv demeyin haftasonu AEV macini izleyeyim dedim burnumdan geldi resmen . 2 tane dengesiz amigo(spiker) koymuşlar tribün sesinide sonuna kadar kısıp kendileri calip kendileri söylüyor .
 
76-66 GS (Yerli Skoru: 29-26 FB Lehine)
63-60 GS (Yerli Skoru: 22-18 FB Lehine)
77-74 FB (Yerli Skoru: 32-18 FB Lehine)
84-69 GS (Yerli Skoru: 24-19 FB Lehine)
80-68 FB (Yerli Skoru: 23-8 FB Lehine)
92-86 FB (Yerli Skoru: 24-22 FB Lehine [Final Serisi Son Maçı])
85-78 GS (Yerli Skoru: 18-11 GS Lehine)
96-82 FB (Yerli Skoru: 38-14 FB Lehine)

Son 8 maçın skorları ve takımların aldığı yerli katkılarını yazdım yukarıda. Bir istisna dışında, yerlilerimizin başa baş veya daha fazla skor ürettiği her maçı bizim kazandığımızı görüyoruz. Final serisi son maçını da hepimiz hatırlıyoruz zaten, o maçı da basketbol kuralları uygulansa kimin kazanacağını biliyoruz zaten.

Sadece derbilerde değil, diğer maçlarda da yerli katkısı çok önemli. Galatasaray bu sezon Ceyhan'a 98-95 mağlup olurken, Ceyhan yerlileri 32, bizimkiler 13 sayı yollamıştı rakip potaya. Fenerbahçe de Mersin'e yenilirken, Mersin'in Türkleri; 40 sayı attılar. Fenerbahçe'nin yerlilerinin toplam sayısı ise yalnızca Tuğba'nın skoruna yetişmemişti 76-84 biten maçta.

Oyunun lokomotifi kesinlikle Amerikalılar ama ekstra katkı lig 6.'sının, lideri deplasmanda yenmesini sağlayacak kadar etkiliyor dengeleri.

Şaziye ve Gülşah'ın yokluğu bu manada da moral bozucu olsa da Işıl, Bahar, Michelle ve Sariye'den maksimum katkıyı almamız gerekiyor. Ben bu maçta Işıl'a çok güveniyor ve çift haneli skor üretmesini bekliyorum. Sariye'nin iyi oynaması Tina-Syl'i aynı anda sahada tutabilmemiz manasına geliyor. Işıl'ın dışında yerli kısamız kalmaması ikiz kuleleri (+Dee veya Prince'in sahada olma mecburiyeti göz önüne alındığında) kullanmak için Sariye'ye ihtiyaç duymamıza sebep oluyor. Veya Bahar'ı kısa forvette kullanmamız gerekecek. Angel'a karşı nasıl savunma yapacağı, Bahar'ın da 3 numaradaki süresinin uzunluğunu ve takım kurgusunu belirleyecek.

Maçın kilit noktaları:

1- Işıl'ın dinç kalması (40 dakika bile oynaması gerekebilir.)
2- Bahar'ın kısa forvetteki performansı.
3- Sariye oyundayken oluşacak skor.
4- Michelle'in savunma ve ribaund katkılarının yanı sıra orta mesafelerden çıkaracağı skor.

olacak bence.

Normal sezonun en önemli maçında (belki sadece 6-7 dakika oynayacak olsa da) en kilit oyuncunun Sariye olacak olması da çok ilginç tabii.
 
Salondan alan da çok taraftar olacaktır. Pota arkalaları tam dolmasa da diğer bölümler kesin dolacaktır. Işıl ve Bahar'ın ekstra oynaması gerekiyor yarın, yerli katkısı çok daha önemli bu maçta. Pota altında ikiz kulelerimizi çok iyi kullanmalıyız.
 
Işıl-Bahar-Michelle-Sariye+diğer yerli oyuncularımız toplamda 20-25 civarı atabilirlerse maçı alırız. Prince-Taurasi-Sly-Tina toplamda 60 barajını bulacaklardır. Ama en kilit olay iyi savunma.
Diğer yandan hakemlere dikkat diyorum.
 
Yarın Aras Abim karanfillerle,Önder Abim en uğurlu kazağıyla,Sühan Abim bıyığıyla gelsin eurocup şampiyonluğumuzu atfederek.Çünkü salona kendi sevincimden çok,sevdiğim abilerimin sevincini izlemeye gidiyorum.Daha dayanacak güçleri olmadıklarını da biliyorum.Umarım takımımız yarın onları mutlu edecek.

Aras Abi "yoksunluktan beslenmek" dedi bir yazısında,en sevdiği Galatasaray takımlarını da sıraladı örnekleyerek.Fakat bu takım eksiksiz ve kusursuz olarak kuruldu sene başında Fenerbahçe'ye ve Avrupaya diş geçirsin diye.Fakat Alba,Gülşah,Şaziye derken 3 numarasız kaldık.Evet Galatasaray taraftarı bazen stoper bazen pivot oldu.Yarın ise 3 numara oynamaya,bazen Bahar'ın 3 numaradaki süresi,bazen Sariye'nin oynadığı kritik dakika olmaya geliyor.Taraftar olarak bunu yapmayı da seviyor çünkü oyunun içinde olup aidiyet hissediyor ve sahipleniyor.Taraftarın yarın takımdan dileği "heyecan".Bu takım taraftara o heyecanı versin,o heyecan çoşkuyla birleşsin,rakip koç sinirlenin ayağını yere vurup mola istesin,takım benche dönerken başlasın en güzel rerere rarara.

Bizim bu takıma karşı yoksunluğumuz da heyecan işte,haydi verin o heyecanı bize,Alba uzaklardan biz tribünden gülümseyelim size.Yoksa bu güzel insanların içlerinden ağlamasına dayanamıyorum daha fazla.
 
Alternatif 1:Angel-Penny-Matovic-Cappy

Sahada aynı anda 3 yabancı bulundurma zorunluluğundan ötürü genel olarak sahada Angel-Penny ve Matovic ile yer alacaklarını düşünüyorum.Bunları da Birsel ve Nevriye destekleyecektir.Bu beşe Işıl-Piph-Diana-Bahar ve Tina ile muhtemelen karşılık vereceğiz.

Angel-Penny'den biri değiştiğinde oyuna Cappy girdiğinde onlar adına hiç bir şey değişmeyecek.Bana kalırsa eğer bu 4 yabancıyı seçerlerse intihar etmiş olacaklar.Zira pota altları çok kötü olacak.Eğer Fowles olmasaydı bile bu söylediğim geçerli olacaktı.

Çünkü ayrı ayrı ne Tina'ya ne de Syl'e uzaktan yakından cevap verecek bir oyuncuları yok pota altında,sadece daha fazla uzunla sertlikle yavaşlatabilirlerdi.Eğer topu her seferinde içeri geçirirsek kesinlikle faul problemine girecekler.

Pota altı rotasyonları Nevriye-Matovic-Nevlin olacak.Ben burda Fener'in koçunun aklında Cappy'i alırken;zaman zaman Angel'ı 4'te kullanmayı düşüneceğini ve bunu planladığını düşünüyorum.Bu iki ucu keskin bıçak,Angel ayaklarının hızlı olması sebebiyle savunmada zorluk yaratabilir;ama iyi beslenmiş bir Tina 4'te Angel'ı kolaylıkla benche yollayabilir diye düşünüyorum.

Alternatif 2:Angel-Penny-Matovic-Zamane

Bu durumda iki takımın da bilinmezleri çok daha az olacak,iki takımda çok daha dengeli olacak kesinlikle ve burda kimin daha sert savunma yapacağı ortaya çıkacak.Burda da Fener'in 2 numarada sıkıntı yaşaması oldukça olası;zira Piph öyle bir oyuncu ki Penny almak istese çok hızlı kaçıyor,Birsel almak istese çok ama çok kuvvetli kaçıyor ve senelerdir Birsel'e bariz bir üstünlüğü var zaten.

Pota altında ise bir fazla oyuncuları olması onları az evvel de belirttiğim gibi sadece,sadece biraz daha dirençli,biraz daha sayıca fazla olmak anlamına gelecek.Ne Sylwia'yı ne de Tina'yı hiç bir şekilde durdurmaları imkansız,sadece biraz hızlarını kesebilirler.

Aslında Mersin maçı bize çok önemli noktalar vermiş olmalı diye düşünüyorum:

Nokta 1:Kısaların içeriye drive ları(Tuğba ve Zellous her pozisyonda içeriyi zorladı,ya faul aldılar ya da baskete gittiler.)

Nokta 2:Topun her hücumda içeriye inmesi(Latoya Thomas ve Larkins gibi iki uzun bile sadece daha atlet oldukları için Nevriye ve Matovic'i denize döktüler.)

Nokta 3:Konsantre alan savunması(Hem Tina hem de Syl o kadar atletler ki her yere yetişebilirler,bu bağlamda konsantre bir alan savunması çok işimize yarayabilir.Fenerbahçe alan savunmasına hücum etmekte çok zorlanıyor.)

Nokta 4:Yerlilerden savunma beklentisi(Hep yerlilerin sayı atması-atmaması konuşuluyor.Ben kendi adıma Bahar'dan Nevriye'ye top aldırmamasını,ribaund almasını bekliyorum.Işıl'dan Birsel'e nefes aldırmamasını bekliyorum.Şaziye'den Angel'ı sinirlendirmesini bekliyorum,Melisa'dan ribaund bekliyorum.Tabii ki Fener özellikle alan savunması yaptığında Dee'ye ikili sıkıştırmalar yapacak ve muhtemelen hem Melisa'yı hem Işıl'ı riske edecekler,bu durumda tabii ki boş şutlarda girmese de her seferinde özgüvenle atmalılar ama asıl beklentim savunma.)

Nokta 5:Angel'ı disiplin dışına çıkarabilmek

Angel öyle bir oyuncu ki,seyircinin baskısıyla coşadabiliyor ama saçmalayabiliyor da;bence maçın en kritik olayı Angel'ı düzen dışına çıkarabilmek.Bunu da yapmanın en güzel yolu Birsel'e Işıl'ın amansız baskısı.Penny eski sorumluluk alan Penny değil,eğer Birsel sorumluluk alamazsa devreye Angel girecek ve böylece onları devre dışı bırakabiliriz.

Nokta 6:Cappy'i yok saymak

Bence bu da maçın bizim adımıza en önemli noktalarından biri.Taraftarlar olarak bu Cappy olayını abartırsak bence zararlı çıkan biz olacağız;zira tahrik etmek için elinden gelenin fazlasını yapacaktır ve konsantremiz maça değil de ona kayarsa toparlanamayabiliriz.


Bunlar dışında kafamda oynadığım başka bir set ise eğer sene başında hepimizin çok iyi olacaklar dediği Tina ve Syl'in aynı anda sahada olma ihtimalleri.Ben Diana'nın yarın 38-39 dk sahada kalacağını düşünüyorum,bu bağlamda sahada muhtemelen Işıl-Dee-Şaziye-Tina ve Syl olacak gibi duruyor.Burda da inanılmaz bir savunma beşi çıkarıyoruz bana göre ortaya tabii Tina'nın dışarda Matovic'i takip etmesi koşuluyla.Bizim hücumlarımızı düşünüyorum bir de,Işıl topu perdeden çıkan Dee'ye veriyor.Dee,Tina'nın screen'inden yararlanıyor,yardım gelmezse içeri devrilip bitiriyor,yardım gelirse Tina'ya indiriyor hem low post hem high posttan bitirebilir yardım gelse Sylwia'ya indirebilir.Ayrıca bu beşte her daim ikinci,üçüncü hücumları oynayıp ribaund şov yapabiliriz.

Bunlar gibi birçok daha olasılık,hücum aksiyonları var.Ama bu maçlarda favori asla olmaz,büyük oyuncular devreye girer ve alır götürür.Diana'ya bu bağlamda çok güveniyorum hele ki ilk maçlarda yapılan pisliklerden ve sadece kenarda bile dursa Cappy Pondexter'ın varlığına cevap vermek isteyeceğinden çok şey yapacaktır.Ama umarım o da çok sayıdan önce çok asist ve iyi savunma yapar.

Maçın en büyük iki kilidi:Savunma ve savunmada ölümüne ıslık,hücumda laylaylom değil gaza getirici besteler,gerekirse her hücumda ölümüne rerere rarara!!!

Kazanacağız.Allah da yardımcımız olur umarım!!!
 
Kesinlikle maç sonuna kadar desteği kesmemek lazım,çok kritik maç kazanan şampiyonlukta bir adım öne geçecek.Hadi bakalım Allah yardımcımız olsun
 

Üst