TKBL 2. Hafta | KASKİ 80 - Galatasaray MP 84

30 Ekim Pazar
14:00 Kadir Has S.S.

Ligin 2. haftasında, bu sezon çıktığı 5 maçı da kazanan ekibimiz, Kayseri deplasmanında TKBL'nin ilk deplasman maçına çıkacak. Panküp Kayseri adıyla ve siyah-yeşil formalarıyla görmeye alıştığımız rakibimiz, artık KASKİ adıyla ve lacivert-beyaz formalarla mücadele ediyor. Bunun dışında çok değişiklik yok Kayseri ekibinde, Ayhan Avcı yönetimindeki takım, Barbara(Bahar) Turner, LaToya Pringle, Nakia Sanford ve yerli rotasyonunu -İlsu hariç- korurken, kadrolarına Anna de Forge ve Doneeka Hodges gibi iki önemli ekleme yaptılar.

Bu sezon Eurocup'ta da mücadele edecek Kaski, TKBL'ye Mersin deplasmanında farklı galibiyet ile başladı. Özellikle son çeyrekteki etkili oyunlarıyla Mersin BŞB'yi 57-76 mağlup ettiler. Bu maçta 17 sayı atan devşirmeleri B. Turner takımın en skoreriydi. Bir dikkat çekici yanları da 41 sayıyı yerli rotasyonlarından bulmalarıydı bu maçta.

Geçen sezon ocak ayı sonrasında iyi bir ivme yakalayan Kaski, bu sezonun da iddialı ekiplerinden biri. Sürdürdükleri istikrar ile sezon öncesi tahminlerde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hemen gerisinde onların olması bekleniyor. Yoğun bir temponun arkasında Galatasaray'ın en ufak bir gevşemesinde cezayı kesmek için bekliyor olacaktır rakibimiz. O yüzden vidaları hiç gevşetmeden, tempoyu düşürmeden oynanması gereken bir maç.

Başarılar Sarayın Sultanları'na.
 
Fenerbahçe deplasmanından sonraki en zor deplasman maçımız.Buna rağmen kaybetmemiz büyük sürpriz olur.Sakatlıksız kazanalım.Başarılar kızlar.
 
UMMC'ye 20 fark attık hem de Prince olmadan,bir şekilde kazanırız moduna girersek felaket olur ve kaybederiz,ama ciddi oynarsak rahat kazanırız.Ligi birinci bitirmek herşeyin önünde hem erkeklerde hem bayanlarda,umarım sorunsuz kazanırız.
 
Basketbolda ciddiyetsizlik olmaz. Ayağımız yere basmalı ve aynı ciddiyette oynayıp zorlu deplasmanı aşmalıyız.
 
Her sene yaptığım klasik yorum. Ayhan Avcı'nın takımları her zaman tehlikelidir özellikle kendi evinde. Hafife almaya gelmez.

Geçen seneden tanıdık bir isim Doneka, Bahar Öztürk (Barbara Turner), Latoya, Nakia, Deforge kaliteli oyuncular.

Seriyi bozmadan dönelim.
 
Gerçekten en zorlu 3. maçımız olacaktır.1-fenerbahçe 2-Samsun basket 3-KASKİ diye düşünüyorum.Kadroları iyi ama bizden iyi değil.Yenilmezlik serimiz var.Bu seriyi devam ettirmek için ciddiyeti elden bırakmayıp 40 dakika boyunca 12 dişi aslan savaşmalı.Eğer ciddiyet elden giderse KASKİ bunu affetmez.Zorlu ve güzel bir maç geçecek inşallah kazanan taraf biz oluruz.
 
Şu maçı izleyebileceğimiz tek bir yer yok mudur ya :( Dünkü maça gelen tüm takıma biz marş söylerken onlarında katılmaları özellikle Taurasinin çok hoşuma gitti çok bundan sonra her iç saha maçınızda yanınızdayım Aslanlar :)
 
Ablamın düğünüyle aynı gün olduğu için gidemeyeceğim maç oluyor kendisi. Şansa bak hem de futbol maçı da aynı gün. Neyse artık bir deplasmana giderek borcumuzu öderiz inşallah. :D
Maçta sanıldığı kadar zor bir maç olmaz bence, Dee geçen sene burada ilk maçında 16'da 0 atmıştı sanırım. Bu maçtada öyle bir aksilik yaşamayalım yeter. Işıl'ın performansıda aynı şekilde sürer inşallah, o iyi oynadıkça daha ayrı bir mutlu oluyorum.
 
Öncelikle hem bu maçı 2'ye hem de futbol maçını 4'ye koyan tüm yetkilileri güzelce anıyorum.
Her iki maça da gidiyorum kısmetse. Ama basket maçının son çeyreğini izlemeden çıkabiliriz de futbol maçına yetişmek için.
Ya da futbolun ilk bölümlerini kaçırırız.
Cumhurbaşkanlığı kupası maçını da hafta içi saat 6'ya koymuşlardı, onu kaçırmıştım.
Neyse ki kızları bir şekilde izleyebilecem.
 
15 faul onlara, 25 faul bize çalınmış. Arada teknikler de var. Muhtemelen bir katliam yapmaya çalışmış yine birileri. Öğreniriz bakalım detayları..
 
Şu maçlar yayınlanmadığı sürece çok olur böyle, Prince 5, Tina 4, Şaziye'ye üst üste 4 faul, Dee'ye teknik faul, taktik faullere başlayana kadar Kaski'nin faulü yoktu. Ne oldu, ne bitti izlemek gibi bir hakkımız var, GS TV ne işe yarar acaba?
 
Kayseride maçı canlı seyreden arkadaşımla görüştüm.Hakemler gerçekten alakasızlardı dedi.Hücumda çalınmayan ve üstüne müdafada Şaziye'ye çalınan faul ve hemen Diana'ya çalınan teknik olayı sıkıntıya soksada takımda herkesin özelliklede Işıl ve Tina Charles'ın oldukça iyi mücadele ettiğini söyledi.Kayseri önemli deplasman ve Ekat maçından 3 gün sonra alınan deplasman galibiyeti bence çok önemli.Herkesin eline sağlık .Teknik ekibinde eline sağlık bazı arkadaşlar eleştirsede ben katılmıyorum eleştirilere.Şu ana kadar oyuncuların rollerini çok iyi paylaştırıp 5 yep yeni oyuncuyu (dee,alba,prince,şaziye,tina ) takıma çok iyi monte ettiler bunu göz ardı etmek ayıp olur...
 
Skora bakarsak aslında makul bir sonuç. Kayseri deplasmanında, üstelik yorgun bir dönemde alınan galibiyet güzel. Memnuniyetsizliğimiz, maçı canlı skordan takip edenlerin bir ara 20 sayıya çıkan farkın korunamamış olmasından. Rahat bir galibiyet alacağımızı düşünmüştük.
tebrikler takıma.
 

Üst