TKBL 5. Hafta | AGÜ 72-70 Galatasaray

Son 2 sezonun lig şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı geçtiğimiz sezon şampiyonluk kupasını kaldırdığı salona normal sezon maçı için konuk oluyor.15 Kasım Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 16:00'da başlayacak.
Normal sezona 3 galibiyetle başladıktan sonra geçtiğimiz hafta Abdi İpekçi'de Hatay BB karşısında ilk mağlubiyetini alan,Eurolague'de ise Sopron deplasmanından rahat bir galibiyetle dönerek gruptaki 3. galibiyetini alan Sarayın Sultanları ara öncesi son maçına çıkıyor.Nevriye Yılmaz'ın takıma dönmesinin rotasyonu rahatlattığını ve görece iç-dış dengesini oluşturduğunu söyleyelim.Bunun yanında takımda sakatlık problemleri mevcut ve umuyoruz ki Kayseri'de Lynetta Kizer'sız son maçımızı oynayacağız.
Sarayın Sultanları'na bu zorlu deplasmanda başarılar diliyoruz.

TBF yayininda Kizer kadroda görünüyor. Nevriye cezali .. İdeal 5 'imiz dısında kizer ve Aysegül disinda oynatabilecegimiz oyuncu bulunmuyor . Cansu köksal'ı neden transfer ettik ?

Kizer 10 sayi ile takımı sartılıyor . Nevriye 'de döndügünde pota altı rahatlar . Martinez'i yollayıp bir skorer almak şart..

Bir oyuncunun kalitesi belliyse onu ilk mactan ortaya koyar . Kizer ilk macında 19 sayı ile şuan kumaşını gösteriyor .. Diger uzunumuz petra 2 sayida.. Ve geldigi ilk mactan itibaren bir türlü ısınamadim.

72-70 kaybettik.

Bu maçı kaybetmemize şaşırmadım ama bu şekilde olması can yakıcı oldu. Son 1 dakikada hakem kararlarının etkisiyle kaybettik. Bahar'ın hiç sayı atamadan 5 faul alması da başka bir dikkat çekici nokta...

Hakemler yüzünden kaybettik.
2 sene üst üste şampiyon olunca bu sene bizi şampiyon yaptırmamak için ellerinden geleni yapacaklar açık ve net.
Tekrar söylüyorum bugün sorun Petra ve Bahar'in sayı atamamasinda değil.
Bugün hakemler yüzünden kaybettik.
Ben hiç böyle katletildiğimiz bir maç hatırlamıyorum.
Haram olsun aldığınız o paralar hain herifler !!

Nuria,Cansu ve Nevriye yokken; Kizer'ın da kadroda olamayacağını düşünürken maçı kaybetmemizi bekliyordum. Kizer'ın oynayabilmesinin yanı sıra takımın -izleyemesek de- bariz mücadelesi her zaman olduğu gibi mutlu etti. Hakemler ve federasyon yıllardır aynı. Ekrem Memnun Milli Takım'ın başındayken de aynıydı ayrıldığında da aynılar. O sebeple görünen köye yakın geçmişten ek neden-sonuç ilişkileri yaratmayı gerekli görmüyorum.

Ara sonrası Abdi İpekçi'de Fenerbahçe maçı var. Ligin belirleyicisi biziz. Federasyonun istese de engel olabileceğini düşünmüyorum, tek korkum bizim yönetime dair. Öncelikle derbiyi kazanıp devamında ise ligin hakkını daha çok vermemiz lazım.