TKBL 5. Hafta | Galatasaray MP 84 - 68 Tarsus Belediyesi

19 Kasım Cumartesi
15:00 Abdi İpekçi
Yayın: GS TV

Fransa deplasmanında, bu sezonki 11. maçında, yenilgiye ilk kez bu kadar yaklaşan takımımız, her şeye rağmen yine maçı kurtardı ve Tarsus maçına da namağlup çıkıyor. Tarsus TKBL’de, Galatasaray’ın arkasında 3 galibiyet-1 mağlubiyet ile sıralanan 4 takımdan biri.

Kadro istikrarı ile ilerleyen yılların sonunda, geride bıraktığımız sezonu gayet başarılı geçirmişti Mersin temsilcisi. Normal sezonu 3. Sırada tamamlarlarken, Türkiye Kupası’nda da finaldeki rakibimiz olmuşlardı. Ancak bu iyi gidişe rağmen, normal sezonda da diş geçiremedikleri Botaş’a playoff ilk turunda elenip, sezonu beklenenden erken kapamışlardı. Avrupa Kupası’na katılma hakları olmasına rağmen bu hakkı kullanmayan Tarsus, bunun getirisi olarak 4 Amerikalıyı kadrosuna kattı bu sezon. Tarsus’un kadro yapılanmasına bakmak için en başa dönmek gerekiyor tabii, filmi başa sardığımızda değişikliklerin 4 senelik çalıştırıcıları Erdal Yeğin yerine Fırat Bozkurt’u koç pozisyonuna getirdiklerini görüyoruz. Geçen seneki genç ve potansiyelli yerli kadrosunu da koruyamayan Tarsus, Begüm Dalgalar, Burcu Uzun, Nazlı Güler, Ebru Torun, Burcu Erbaş, Duygu Fırat ve Tuğba Talaşlıoğlu ile yerli kadrosunu doldurdu. Yabancıları da sil baştan yapan rakibimiz; Andrea Riley, Chasity Melvin, Jeanette Pohlen ve Tangela Smith ile sözleşme imzaladı bu sezon için.

TKBL’nin ilk haftasında Ankara’da, Optimum TED karşısında mağlup olan Tarsus, İstanbul’a 3/3 yaparak geliyor. Haftalar ilerledikçe daha tatmin edici skorlarla önce iç sahada İstanbul Üniversitesi, ardından deplasmanda Homend Antakya maçlarını ve son olarak da Mersin derbisini kazandılar. Takımın 4 yabancısı da çift haneli skor ortalaması yakalarken, skora en ciddi yerli katkısı Tuğba Talaşlıoğlu’ndan geliyor. Başarılı guardın ribaund ve asist ortalamaları da dikkat çekici. Tabii Tuğba’nın her zaman Galatasaray maçlarını iyi oynaması da atlanmaması gereken bir detay. Skorerlerin yanı sıra J. Pohlen ve Nazlı Güler savunmalarıyla tanınan iki oyuncu, mümkün derecede Alba ve Dee’yi yavaşlatmak isteyeceklerdir bu ikili ile. Bu arada Tarsus, ribaundlarda da başımızı ağrıtabilecek bir yapıda gözüküyor.

Bourges deplasmanı sonrası, Ros Casares maçı sonrası gözüktüğünden daha önemli ve zor bir maç. Sonraki iki maçımızı göz önüne aldığımızda (Ros Casares-Fenerbahçe), bir Bourges yoruculuğunda ve stresinde maç daha oynamak hiç akılcı olamayacaktır hedef maçları öncesinde. Hem Tarsus’un yapısı hem de bu maçın sonraki maçlara etki edeceğini düşündüğümüzde konsantrasyonun en üst seviyede tutulması gereken ve ekonomik geçirilmesi gereken bir maç.

Başarılar takımımıza.
 
Yorgunluk etkisinde kalmazsak, erken koparıp çok süre alan oyuncularımızı dinlendirebileceğimiz bir maç olur umarım. Zira Haftaya Ros Caseres ve Fenerbahçe maçları var.
 
Altın kızlara gene yeteri kadar destek yok bugün. Salondayim 100 civarı seyirci var umarım biraz daha fazla artar seyirci sayımız. Alba bugün yok. Gülşah kadroda.
 
Barcelona maçında sağlık sorununa aldırış etmeyip yaramazlık yapınca GS TV tek seçenek oldu bugün.Casares maçının ikinci yarısına yetişerek bir parça telafi ederim.
 
İlk yarı pek iyi oynadığımız söylenemez. Hücum rebound'u çok verdik. Çok boş atış kaçırdılar. Biz savunmada ve hücumda vasatız. Umarım toparlanırız.
 
Cumartesi gunu, saat 3'te olan bir macin boylesine bos olmasi...

Istanbul'da imkani su maca gitmeye elverip de gitmeyenlerin ne takimi ne de taraftari elestirme hakki vardir. Kimse kusura bakmasin.

Engelsiz Aslanlar'in da durumu hic farkli olmayacak.

Sadece klavye basindan sallamayi bilelim.
 

Üst