Maçı birden fazla izleyen varmı bilmiyorum ama ben oturdum içim acıyarak tekrar seyrettim. Kazanabileceğimiz bir maçmış. Bu maç için takımın en büyük zaafı uzun oyuncudur. Burada bir parantez açalım, guard konusunda burada yazılan çizilenlere hiç ama hiç katılmıyorum. Sen kalk 3 sezondur tek guard ile oyna oyuncunun suyunu çıkar, etinden sütünden faydalan sonra bu kız yine senin için ter dökerken 2 kere aynı büyük sakatlığı yaşasın şimdide kalkıp O'na laf et. Işıl hazır değil, zamana ihtiyacı var gibi yazılanlar kabul edilebilir ama diğerleri asla. O tam performans ile oynadığında neler yapabileceğini bize defalarca gösterdi.
Geçen sene Işıl sakatlanmasaydı Işıl-Nilay ikilisi bu mevkiye yetebilirdi çünkü Nilay'da Işıl olmayınca yalnız kaldı. Maç yorumlarını görünce bir an ben başka maçımı seyrettim diye düşündüm. Fb maçı guardları ile kazanmadı ki. Hele ki Birsel ekstra birşey hiç yapmadı. İstatistiklerde zaten bunu gösteriyor. Orda görmesek bile gözümüz gördü. "Son periyotta attığı sayılar" lafıda maçı izleyen izlemeyen herkesin yazdığını gösteriyor. Attığı sayı 2, maç sayısı 5 zaten. Diğer maçlarda gösterdiği yüksek ribaund, sayı ve asist rakamlarını yakalayamadı çünkü yaptırtmadık. Şu anda belki Işıl'ı çekemeyenlerin yada Birsel'in sevenlerinin yada pazarlamaya çalışanların sahte bir kampanyaya imza attığını düşünüyorum. Belki de bunu yapanlar GS'yi karıştırmayı çok iyi bilen ve her daim bu oltaya gelen GS'lileri "ÇOK SEVEN" Fb lilerdir.
Şu anda Işıl tam formunu yakalayamadı diye herkes üzerine çıkıyor kızın. Bu maçta kaç topta Nevriye ve Birsel top çıkarılırken sıkıştırma yaptılar. Üstünde 2 kişi...Şu andaki halinden bile korkuyorlar ki bence Işıl bu maçta sezon başından bu yana ne kadar ilerlediğini gösterdi. Fb takımı 2 tane oyun kurucusu varken 3.yü alıyor biz hala Işıl'a yükleniyoruz. Karşına 3 ayrı guard dinlenip dinlenip geliyor o hala 33 dakika oynamak durumunda kalıyor. Maksimum dakikası şu anda 25 olmalı.
O'nu da bu strese sokuyoruz. Bence 2.sakatlıgı yasamasındaki sebep takımında bir an önce oynamak için acele etmesidir. Onunla zaman zaman aynı anda oynayacak yada birbirlerini yedekleyecek iyi bir guard almak lazım. Bunu yapmıyorsan Işıl'a da laf etmeyeceksin. Hele ki bu maçtan sonra ne oyunculuğuna ne kaptanlığına hiç etmeyeceksin. Kaptan yapmadıklarında niye yapmadılar diye forumlar sallandı, yöneticilere laflar söylendi. Şimdi Kaptan diye söyleniyor. Sen bu takıma O'ndan ala kaptan bulda sonra konuş. Şu yazılanları sadece ego, kıskançlık, ortalık karıştırmak olarak görüyorum ve şiddetle kınıyorum.
Gelelim uzun oyuncu konusuna... Bizi yine yakan yine Nevlin oldu... Bu kız bizim maçlarda hep iyi oynuyor. 12 dakikada 9 sayı, 2 ribaund... O dönemde Fowles ın olmadıgı zamanlarda ise Litvanyalı oyuncu maalesef sıfır çekti. Niye Yelena kalmadı ki bu takımda? Şampiyonluk istiyorsan sadece Fowles ile olmaz ki. Yanına genç oyuncu koyamazsın. Zaten Melisa Can, Monic, Ceyda, Melek Bilge transferlerine hiç anlam veremedim. Takımımız son periyota yorgun girdi. Işıl ve Seimone daha dinlenmiş girselerdi durum daha farklı olurdu. Seimone yorgunluktan sokamadı, Melisa Can'da atışları değerlendiremedi. Diana ve Penny yine neredeyse maçın 40 sayısını atmışlar.
Takımımızı verdiği mücadele ve savunma direnci için tebrik ediyorum. Her sene yeni takım yeni antrenör sonra haydi oynayın, oynatın...Karşıdaki takım senelerdir aynı kadro neredeyse... Çekirdek kadronun etrafına montaj. Artık bir durun ya!