Re: TKBL| Fenerbahçe-GALATASARAY
Caferağa'ya yıllardır ne kadrolarla, hangi şartlarla, ne ümitlerle geldik. Ama her gelişimiz maalesef bizler için hüsran oldu. Hiçbir zaman oradan istediğimiz sonucu alıp dönemedik Florya'ya. Geçen gün bir hesap yaptım. Benim takip ettiğim kadarı ile yaklaşık olarak 7 yıldır lig maçlarında Caferağa'da bir galibiyetimiz yok. İşin komik tarafı o süre zarfında içeride de bir lig galibiyetimiz yok. Açıkcası bundan önceki yıllarda özellikle geçen sene en ümitli olduğum dönemde gittik Caferağa'ya. Yani o zaman yenemezsek bir daha zor yeneriz diye düşünüyordum. Sophia'lı, Tamika'lı, Douglas'lı kadro bana çok ümit vermişti ama belirli bir noktaya kadar işi götürdükten sonra yapılan basit hatalar bize pahalıya patladı. Hatta o kadro ile 15 dakikada yalnızca 4 sayı attığımızı hatırlıyorum.
Bu seneye bakacak olursak kadrodaki isimler geçtiğimiz senelere göre bir adım önde diyebiliriz. Ligde geçen senelere göre çok daha istikrarlı gidiyoruz.(5/5) Fakat gelin görün ki sahada ortaya konan oyun maalesef hiç kimseyi tatmin etmiyor. İçerisinde bulunduğumuz dönemde hem moral olarak hem de performans olarak rakibimizin bir hayli gerisindeyiz. Karşımızda Avrupa'da destan yazmış bir Fenerbahçe var. Biz ise henüz takım olabilme yolunda ilerleyen, yeni oyuncularla kurulu bir takımız. Bu yenilikler karmaşayı da peşinde getiriyor haliyle. Şu anda takım içerisinde görevler net olarak belli değil. Koç'un sahaya yansıtmak istediği sistem belli değil. Dolayısı ile işler istediğimiz gibi gitmiyor ne yazık ki.
Evet bu haftasonu bir derbi oynayacağız, evet derbilerin favorisi olmaz ama maalesef bu doktrin yalnızca futbolda geçerlidir. Basketbol için bunu söylemek söz konusu değil. Sahada ortaya konan mücadele ortada. Kendi dengimiz hiç bir takıma karşı galibiyet alamıyoruz'u geçtim az farkla yenilemiyoruz bile. Maşallah 20 sayıdan aşağı galibiyetler kesmiyor bizi. Bu sezon aldığımız 4 mağlubiyette 20 sayılar civarında. Bu hafta sonu içinde takımdan hiç bir ümidim yok maalesef. Görünen köy kılavuz istemez. Çok daha iyi durumdayken o salona gittik ve sonuç her seferinde hüsran oldu. Sizlere tavsiyem bu maçtan önce beklentileri düşük tutun. Beklentiler düşük olur ise mağlubiyet sonunda fazla üzülmez kimse. Çok daha ümit dolu cümleler yazmak isterdim, taktiksel olarak, oyuncu kıyaslaması olarak bir şeyler karalamak isterdim ama ortaya konan bu oyunla, yapılan transfer hataları ile ve oyuncuların kalite farkı ile oradan galibiyet çıkarmamız bir mucize.