TKBL Final 2. Maç | Fenerbahçe 98 - Galatasaray 93

herkesin bakış açısı farklı tabii. bu birazda hayata olan bakış açısıylada alakalı.. ben biraz temkinli hafifde kötümser bi bakış açısına sahibim. bu seride biçok kimse, hatta cok sevdigim ve basketbol bilgisinede cok güvendigim sühan abi bile o kadar umutluyduki 3-0 yada 3-1 seriyi alacagımızı söylüyordu.. benim maalesef umudum yokdu ve o kadar istedimki şu takım 1 kerede beni mahcup etsin diye..ama gene olmadı maalesef..
rakibimiz gecen sene bi anda büyük bir tramva yaşamışken, (taurasi ve penny tayloru aynı anda kaybederek) saha avantajı ve her türlü psikolojik avantaj bizdeyken yapamadık... bu sene gene taylor playy off öncesi gitti ve yerine oyuncu bile almadılar.. gene olmadı, gene olmıycak..
dün bi arkadasımızın şöyle bir ifadesi vardı ' bence ceyhun hocayla 5 yıl daha devam etmeli, cumhurbaşkanlıgını ve türkiye kupasın aldık, ligde final oynadık' akşam maçda sık sık aklıma geldi bu ifade...
biraz daha sabredin seri bitsin öyle konuşun diyor bazı arkadaslar, tamam sizin dediginiz gibi olsun ama sadece şunu söylemek istiyorum.. yıllardır az cok takip ettigimiz armayı temsil eden bütün şubeler içinde beni bu denli hayal kırıklıgına ugratan başka hiçbir takım olmamışdı...emegi gecen herkese sonsuz teşekkürler....

şimdi Oktay Mahmudinin bu o.ç ların çok mu aradınız dediği zaman (hakemler için) aldığı 3 maç ceza var.Nevriye de aynı küfürü etmiş yani benzerini.Baklım delikanlı federasyon ne yapacak.Eğer sahamızda oynanacak maça nevriye çıkarsa bu bizi manevi olarak çok yaralar.O yüzden yönetimin konunun üstüne hassasiyetle gitmesi lazım.
Ayrıca maçta nevriyenin küfürlerini hak edecek ne yapmış hakemler merak ettim.Dee nin üç sayılık atış yaparken yapılan faul karşılığında üç serbest atış vermeyip kenar kararı vermesi filan gibi acayip fener lehine düdük çalarken.
Ben maçta oyuncuların hırslarını beğendim.Ama performans birazda kener yönetimiyle ilgili.Okonu zaten bu forumda enine boyuna tartışılıp duruyor.Kenar yönetimi ni boş ver diyelim.
Bence seri sonunda gene şampiyon olabiliriz.İnançlı ve hırslı bir koç olsa olabilir.Tek korkum amerikalı oyuncuların sezon bitti gidelim düşüncesine kapılması.
Oyuncu olmak hırslı olmayıda gerektirir.Şu fener takımına elenmeyi kabul ediyorlarsa kariyerleri açısından hiş hoş bi durum olmaz onlar için.arka arkaya 7 kişi ile oynayan bir sürü eksiği olan bi takım gittikçe yorulan bi takım.Hadi kızlar gelin kendinize çevirin şu seriyi.Tarih böyle yazılır.Emin olun seri çevrilirse 20 sene sonra bile bu oyuncular spor sohbetlerinde hayranlıkla anılacaktır.Unutulmaz olunnnnnnnnn.

Tek korkum amerikalı oyuncuların sezon bitti gidelim düşüncesine kapılması.

Bunlar çok üst düzey oyuncular seri bitmeden bitirmezler seriyi.

Şutör eksikliğini çok hissediyoruz, çok fazla içeriye indirme üzerinde kurmuşuz oyunu, tabi ki bu normal Fowles ve Charles varken ama bu sefer Fener içeriye çok gömülüyor; topu indirmek zorlaşıyor, indiremediğimiz zaman oyun tempomuz yavaşlıyor ve top kısalardan birinin elinde patlıyor. Şaziye ve Işıl'ın istikrarlı sokamamaları üstüne zaman zaman Bahar 3 numara oynamasıyla dış şut tehdidimiz de kalmıyor oyunu açamıyoruz. Bu noktada Gülşah'ın yokluğu çok kritik. Özellikle zone karşı çok yaşadık bunu, üstüne zone'da Diana'yı da hiç kullanamıyoruz. Şu an takımda 3. opsiyon gibi ve tamamen kendi çabalarıyla sayı üretiyor.

Uzunlara bu kadar bağlı olmamız bu sefer onları da çok yoruyor. Matovic ve Nevriye gibi iki "hayvan"la savunmada boğuş, sonra hücumda pozisyon almak için boğuş tükeniyorlar. Özellikle hücum da screenlerde çok ortaya çıkıyor bu, Fener'li uzunların koyduğu screenler ile bizimkilerin arasında çok ciddi kalite farkı var o da set oyunun işlemesinde çok belirleyici oluyor. Fener ekstra katkıyı bench'ten gelen Tamane'den çok iyi alıyor bizim sıkıntımız Michelle ve Bahar'dan bunu alamamak. Bence, Michelle'in süresini iyice kısıp, Bahar'ı daha çok oynatmalı, çünkü Bahar oyunda olduğu anlarda daha çok katkı veriyor, yüzdeli top kullanıp hücum ribaundlarında çok etikili oluyor. Daha fazla süre alıp daha fazla top kullanmalı.