TKBL Final 2. Maç | Fenerbahçe 98 - Galatasaray 93

İçerden oynamaya ısrar edelim Tina ve Fowles üzerinden sayı bulmaya ve faul yaptırtmaktan vazgeçmeyelim..Ayrıca Prince deliciliği ,içeriye girmeleri çok önemli.Yerlilerden 15-20 sayı arası gelmesi lazım.Kızlar inşallah bizi utandırır ölü toprağı atarlar üzerinden.Rakip kötü ama biz daha kötü olduğumuzdan maçları kaybediyorduk..Biraz silkelensek ve basketbolun doğrularını yapsak yeterli.Ayrıca bence alan savunmasında Birsele çok dikkat etmeliyiz.Umudumuzu tüketmeyin armamıza bakın yeterli ışık var orda siz inanın,mücadele koyun bizde utanalım burda!
 
Prince , Tina ve Fowles 3'lüsünün mümkün olduğunca sahada kalması lazım. Dee maalesef çok kötü.

Yalnız dünkü maçtaki gibi 3'lük ihtiyacımız olduğu zaman CY hocamız akıl edebilirse Dee-Prince ve Fowles , Tina ikilisinden biri olmalıdır sahada.
 
İlk önce, maçı isteyelim.

Sadece isteyelim maçı. Her topa el uzatan, her topa atlayan oyuncular istiyorum ben.

Teknik, taktikten önce, kafada yenmek lazım maçı. Bizim buna ihtiyacımız var sanırım.

Her maç olduğu gibi, her şeye rağmen; yine umutluyum.
 
Herkezin dediği sey pota altını kullanmak evet biz bu söylenen seyi maçın başında yapıyoruzda maçın geri kalanında unutuyoruz.Mutlaka her hücümda top pota altına inmeli fowles bence kötü oynadığı maçta 19 sayı 14 ribanut yaptı. mutlaka ama mutlaka fowles kullanmalıyız .Gerçekten biz doğru şeyleri yaptığımızda fenerbahçeden daha iyi bir takımız maçta gördük fenerbahçe set savunmasına sayı atmakta çok zorlanıyor nerdeyse tüm sayılarınını hızlı hücümlarda atıyor mutlaka buna bir çözüm bulmamamız lazım çözüm bulduğumuzdada skor kendiliğinden gelecektir.
 
Dee ve Işıl, madem ki ayrılacaksınız takımdan, lütfen şampiyon yapıp öyle ayrılın, bizler, fenerden daha iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz ama sanırım siz bunun farkında değilsiniz, farkına varın ve lütfen bu maçı ve şampiyonluğu alın
 
Kazanırsak benim 27bin küsür basket puanımı Fener'e yatırmamdan dolayıdır. Onun dışında ümidim kalmadı ne yazık ki.
 
Eğer Işıl biraz inanarak atarsa bu maçı alırız.O şutların hepsini sokması önemli değil.Sadece inanarak atsın zaten 1 kaçar 2 kaçar 3. den itibaren girmeye başlar o şutlar.
 
Kazansak mı kazanmasak mı ilk defa karar veremiyorum. Sonuçta Fener derbisi, her türlü kazanmamızı istiyorum içimden, ama şans eseri gelecek bir galibiyet ya da olası şampiyonluk, Ceyhun Hoca ve diğer tüm ekibin devam etmesi demek..
 
Seri başlarken ilk maçın zor olduğunu, ilk maçı kazanırsak 3-0 kaybedersek 3-1 seriyi kazanıp şampiyon olacağımızı söylemiştim. Hala arkasındayım lafımın.

İnandık biz sizlere!!
 
Maçın son periyotunda Fb patır patır uzaktan şut kullandı. Pota altında kaçırdı aldı attı. Ve biz son periyot ilk faulümüzü maçın bitmesine 2:50 kala Şaziye ile yaptık:))) Bunda kimin suçu var bilmiyorum. Hem oyuncularda hem kenar yönetimde bence. FB iki şut attıktan sonra oyunu sertleştirsen faul yapsan o şutları rahat atamazlardı.

Eli sıcak soğuk farketmez yıldız oyuncudaysa top onu savunmak için bir kaç taktik vardır. En basit olanı bir elinle oyuncunun gözünü kapamaktır. gözüne elinle kapatır gibi yaparsan şut dengesi genelde bozulur. Bizde bunu Şaziye yapıyor bazen. Başka yapan yok. Bu maçta pek gördüğümü söyleyemeyeceğim.


Dee maç boyu ana plana sadık kalmaya çalıştı ama bu onu evcilleştirmişte. Maçın sonunda artık ana plan tali plan gibi bişi kalmayınca Dee bildiğimiz Dee görünümüne döndü. Ama tam olarak beklediğimiz de bu değildi.

Maç için iyi anlamda söyleyeceklerim. Ne olursa olsun son 30 saniye fark 10 ken bile maçı bırakmamaları. Bench'in hareketli olması. Dee'ye edilen küfürler başladığı an Müge ablanın masaya gitmesi sayılabilir.

Işıl'ın 1. maç oyunu ile bu maçki oyunu arasında fark yoktu aslında. O maçta şutları girmedi bu maçta girdi. İlk kaptığı top sonrası turnikeyle bitirdi bu ona biraz güven aşılamış olabilir şut isabetinde ama Işıl aynı ışıl. Top çalmalarına ilk maçta da denemişti ama o maçta Birsel daha diriydi buna izin vermedi. Bu maçta birsel ilk maçın yorgunluğunu üzerinde taşıdı ve top kayıpları arttı (ki Birsel bu maçta da 36 dk sahada kaldı). Cappie gibi bir oyuncuyu durdurmanın yolu üzerine agresif oynamak siz hücuma çıktığınızda onun savunduğu oyuncuyu sık sık topla buluşturup onu yormak olmalı. Cappie sahadan nerdeyse hiç çıkmadı ama onu pek yormadık da.

Bu mağlubiyet benim için sürpriz oldu. İçinizde ironi yapmayı sevenler bundan güzel ironiler üretebilir ama bence gerçekten sürprizdi.

Hoca konusuna girmeyeceğim. Yalnız Hadi Işıl Bahar diyor oalbilrisiniz ama benim tanıdığım Syl ve Dee de bu değil. Her oyuncu geriye gitmiş durumda.

Son olarak; takımı mental oalrak hazırlayamıyoruz. Bu sadece kadın basket takımına has değil. Futbolda da böyle aşırı motive edip sahaya sürüyoruz ilk olumsuzlukta takım gerilmeye başlıyor. bunları onarabilirmiyiz? Bence onarabiliriz. Onaracak kişiler orada mı?Bence yok. Bana şimdi deseler şampiyonluk için bir transfer yapma hakkın var kimi alıyorsun? Mihriban Oğuz derim. A sahi o teknik kadroya girecek yani o hakkımız var değil mi?
 
Bir şey eklemem lazım. güvenin güvenmeyin Olur diyin olmaz diyin. GS'ın FB'yi yenmesi için olmazsa olmaz şart ŞAziye'nin iyi oynaması gerektiği. Hatta daha doğrusu şutunun girmesi gerektiği. O oynarsa herşey olabilir. O formunu bulamazsa her zaman sıkıntı yaşanacaktır maçta
 

Üst