TKBL Final 3. Mac | Galatasaray: 92 - Fenerbahçe: 86

Taurasi'nin bekleneni karşıladığı tek maç olabilir. Maçı tek başına aldı desek abartmış olmayız. Ben yine de bu sezon takımın en iyisi olmasına rağmen iyi oynadığı görüşünde değilim. Takıma gelecek olursak yaptığımız hücumların çoğu şuursuzca. Bunlar maçı kazandırmış olsa bile. Hücumları çok erken kullanıyoruz. Bu da takımın hangi düzenle oynadığını gösteriyor. Bu takımın yapması gereken tek şey her hücumda potaya gitmek. Takımda bunu yapabilecek o kadar oyuncu var ama ısrar eden kimse yok. Ayrıca takımın belli bir seviyede savunma yaptığınıda asla söyleyemeyiz. Artık maç içinde yediğimiz hızlı hücumları sayamıyorum bile. Seriyi 2-3 yapıp şampiyon dahi olsak sevinmeyecek ender kişilerden birisi olacağım. Şampiyon olmamız bizim için hayırlı mı olur bu bile tartışılır aslında. Ayrıca Önder abiye yapılan saygısızlığın da hesabı sorulmalı demek isterdim ama öyle bir yönetim de yok şube de ne yazik ki.
 
17 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe kadın basketbol maçı'nda ceyhun hocanın yapması gereken tek şey vardı ve onu yaptı. neydi bu ? tabii ki mola almak. evet ceyhun hoca dün ne zaman işler sıkıntıya gitse mola aldı. zaten takımın ihtiyacı da bu. diğer durumlarda maçı koparabilecek oyuncuya ve güce sahibiz.

serinin ilk iki maçında üst üste boş atak yaptığımız, dönüşünde sayılar yediğimiz oyunlara tepki vermiyor, mola almıyor, takımın morali dibe vuruyordu. 10-0'lık 8-0'lık serilerde mola alıyorduk. dün ise yani 17 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe kadın basketbol maçı'nda 8 sayılık fark 5'e indiğinde, sürpriz üçlükler yediğimizde molalar aldık ve takımın morali yüksek tutuldu.

oyun içine etkisi her koçta olması gerektiği gibi var. sahada herkese hükmetmeyi bilen ışıl ve dee her pozisyon öncesi hoca ile göz göze geliyor ve setleri öğreniyorlar. bu zaten bir hocanın olmazsa olmazı. ama hepimizin sürekli tekrarladığı psikolojik savunma, molalar, oyuncu değişiklikleri de yerli yerinde başarıyla yapılırsa kazanamayacağımız maç yok gibi. ki bunu hepimizden iyi biliyordur ceyhun hoca ama nedense ne serinin ilk 2 maçında ne de avrupa maçlarında bu etkilerini göremedik.

umarım bundan sonraki maçta da aynı performansı gösteririz, salon inşallah daha çok dolar. ve bir sorum olacak bilmediğimden soruyorum 5. maça uzarsa eğer fenerbahçe seyircisiz mi oynayacak? ceza aldı mı?
 
serinin bundan sonrası için bahar ın durumu çok önemli.

Bunun yanında ta rakamı bilmiyorum ama ribaundu aldıktan sonra hemen topu pondexter a veriyorlar ve onun hızlı driplingiyle sayı bulmaya çalşıyorlar. zaten bizim oyuncuların yanına yaklaşınca park sensoru gibi hakemler hemen faulu çalıyorlar.kaç sayı attılar böyle.
burada pondexter a direk bir kişi gelse, en azından gölge savunma yapıp hızlı çıkmasını engellese fener in inanın büyük hucum gücünü kırarız...
umarım hoca bunu görür ve bir önlem alır....
 
17 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe kadın basketbol maçı'nda ceyhun hocanın yapması gereken tek şey vardı ve onu yaptı. neydi bu ? tabii ki mola almak. evet ceyhun hoca dün ne zaman işler sıkıntıya gitse mola aldı. zaten takımın ihtiyacı da bu. diğer durumlarda maçı koparabilecek oyuncuya ve güce sahibiz.

serinin ilk iki maçında üst üste boş atak yaptığımız, dönüşünde sayılar yediğimiz oyunlara tepki vermiyor, mola almıyor, takımın morali dibe vuruyordu. 10-0'lık 8-0'lık serilerde mola alıyorduk. dün ise yani 17 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe kadın basketbol maçı'nda 8 sayılık fark 5'e indiğinde, sürpriz üçlükler yediğimizde molalar aldık ve takımın morali yüksek tutuldu.

oyun içine etkisi her koçta olması gerektiği gibi var. sahada herkese hükmetmeyi bilen ışıl ve dee her pozisyon öncesi hoca ile göz göze geliyor ve setleri öğreniyorlar. bu zaten bir hocanın olmazsa olmazı. ama hepimizin sürekli tekrarladığı psikolojik savunma, molalar, oyuncu değişiklikleri de yerli yerinde başarıyla yapılırsa kazanamayacağımız takım yok gibi. ki bunu hepimizden iyi biliyordur ceyhun hoca ama nedense ne serinin ilk 2 maçında ne de avrupa maçlarında bu etkilerini göremedik.

umarım bundan sonraki maçta da aynı performansı gösteririz, salon inşallah daha çok dolar. ve bir sorum olacak bilmediğimden soruyorum 5. maça uzarsa eğer fenerbahçe seyircisiz mi oynayacak? ceza aldı mı?

Fuat arkadaşım bu kaliteli ve ne takımı ne hocayı incitmeden yaptığın objektif yorumun için seni tebrik ederim kardeşim,tam bir galatasaraylı saygı ve terbiyesine uygun bir ifade,işte demek istediğimde bu gibi arkadaşların bu forumda artması takımına zarar vermeden fikirlerini söyleyebilen kimselerin,o yüzden istikrar her zaman faydalıdır,yabancı hoca gelicekde ne olucek 6 ay sonra parayı alıp gidicek,kendi hocalarımızla doğruyu yanlışı bularak,her geçen gün gerek idareci bazında,gerek taraftar bazında,gerek oyuncu bazında,gerekse hoca bazında daha iyiyi bularak nice şampiyonluklar yaşamaktır dileğim...
 
Öncelikle arayan, mesaj atan herkese teşekkür ederim. Ciddi bir olay yoktu. Ön tarafa kadar gelip diklenen bir Fenerliye yapılması gerekeni yaptık o kadar.

Arkamızda oturan Fenerli kızları biraz daha sakin olmaları için uyardık. Sonuçta kendilerine ayrılan bölümde değil, taraftarın arasında oturuyorlardı. Birkaç dakika sonra Fb li bir yetkili de gelip yine kendilerini ikaz etti, tam arkamda oturdukları için net bir şekilde duydum. "Sakin olun çok göze batıyorsunuz" dedi gelen yetkili. Ve güya kızları korumak adına o bölgeye gelen bir şahıs öndekilere diklenmeye başlayınca doğal olarak bizde tepkimizi gösterip kendilerine nerede olduklarını hatırlatma ihtiyacı hissettik. O sırada küfür edip saldırmaya başladı ve daha sonra spor büro polisleri tarafından alındı. Kendisi aynı zamanda alkollüydü.

Daha sonra devre arasında tutanak tutularak şikayetçi oldum ve karakola gittik. Karakolda özür dileyip, Metin Oktay' ı kendi elleriyle mezara indirdiğinden, Alpaslan Dikmen' in arkadaşı olduğuna kadar neredeyse benden çok camiadan insan tanıdığını anlatıp durdu :). Karakolda memurlar dan bazılarıda olayı uzatmamam gerektiğini yoksa çok yorulacağımı hatta açılacak mahkemeye gitmezsem arama ilanı çıkabileceğini falan söyleyip gözümü korkutmaya çalıştılar (herhalde bir yerlerden gelen telefonlar üstüne) ama bunları söylemek için yanlış insan olduğumu anlamaları fazla uzun sürmedi. Şikayetçi olduğumu ve uzlaşmak istemediğimi söyleyip ifademi verip çıktım.
 
O ne güzel dalgaymış öyle! Hem Metin Oktay'ı kendi elleriyle toprağa veriyor hem de Alpaslan Dikmen'in arkadaşı oluyor. :) Neyse abi, geçmiş olsun. İyi ki geri adım atmamışsın.
 
Aslına bakarsanız GS spor kulübü idarecilerinin zaafiyetinden kaynaklanıyor bu durum. FB'ye bu kadar davetiye vermemeleri lazım. Verilen davetiyelerin sahipleri de Protokol tribününde izlemeli bu maçları. Kombine almış taraftar tribününe FB'lileri koyarsan resmen fitili yakmış olursun. Bir kere sporcunun orada olması yanlış. Ne yazık ki GS basketbol şubesi idarecileri bu konuda gevşek davranıyor. Cappie'nin 5 nolu bloka yaptığı hareket için görüntüler var GSTV yayınında. Acaba bunun şikayeti yapılmış mı? Şimdi kadınlığını unutmuş hayvanatın biri bana o hareketi yaptıktan sonra (hareket içerik olarak zaten kadın hareketi değil) dayağı yerse suçlu ben mi olacağım?

Umarım perşembe günkü maçta FB'ye verilen davetiyelerin sahiplerini doğru yerde ağırlarlar onlar da sağ salim maça gelip gitmiş olurlar.


NOT: Önder'e vuran hayvanı Ali koç arıyor, FB kulübünden arıyorlar. Hayvanlarına bile sahip çıkan hayvan sever yönetimleri var. ama bizim yönetimden Önder'e en azından konunun içeriği soruldu mu merak ediyorum.

Konuyu örtbas etmek isteyen emniyet yetkililerine ise inanamıyorum. Detayları onlar daha iyi biliyor. Polis'in tanımını ve görevini tekrar incelesinler.
 
Tekrar geçmiş olsun Önder Abi. Kaç gündür kaleciye penaltı attırdık ve basket maçında sahaya yabancı madde attık diye etik olmaktan, fairplayden bahseden Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi görüyoruz. Birinin sahaya taraftarları dalar futbolcuya saldırmak için, diğerinin yetkilisi taraftarımıza saldırır, hem de rakip sahada buna cüret eder.
 
Final serisinin ortası toparlanmak için,bazı şeyleri rayına oturtmak için geç bir zaman maalesef.Yeterince musubet vardı,bu öz eleştriyi normal sezonun ortasında yapabilsek şu an türlü yetersizliklere rağmen şampiyonluğu kutluyor olurduk.Seriyi 5. maça uzatabiliriz ama maçı koparacak savunmayı 15 pozisyon arka arkaya yapamıyorken Caferağa'dan şampiyonluk çıkaramayız.
Ek olarak Taurasi'ye teşekkürden başka bir şey yazamıyorum.Sezon boyunca fıtık ettik kendisini.
 
eğer bugün kazanırsak şampiyon olacağımızı düşünüyorum. sürekli fenerbahçelilerin bahsettiği "öğrenilmiş çaresizlik" durumuna bu yıl kendileri düşmüş durumda. bu sene sonunda "kupa" olan iki "mücadeleyi"de kaybettiler. biz kazandık arkadaşlar. biz. yeter ki son maça taşıyalım şansımızı. bunu başaracak gücümüz var. bu maçı da kazanırsak iyice demoralize olacaklar ve kafalarında tek bir soru olacak "yine mi?"

haydi kızlar. haydi ışıl, haydi bahar, haydi dee!
 
Şimdi Gs Tv'de o kavga anını gösterdiler Allaha havale ediyorum geçmiş olsun tekrardan Önder Abi
 

Üst