TKBL FİNAL 4.Maç | Fenerbahçe - GALATASARAY

17 Nisan 2011 Pazar
Saat 15.30
Caferağa Spor Salonu

Kazansak da kaybetsek de benim adıma serinin son maçı budur. Kazanan "Şampiyon" olur.

3. maçın aksine bu maçı onlardan daha çok istemeliyiz, en önemli nokta da bu zaten.
 
bu maçı kesinlikle kazanıcaz...
Fenerbahçe son kurşununu attı ama son maç bizim için rolantide geçti epey hatta 2. maçtan sonra dinlendik bile diyebiliriz...
seri 5. maça kalacak ve şampiyon olacağız...
 
En kötü senaryo an itibariyle karşımızda.Melisa'nın üstüne Sylvia da olmazsa dağılır gideriz.Kazanırsak büyük iş,kaybedersek büyük hayal kırıklığı olur.İlk maçtaki son top hiçbir şeyi belirlemesin.Zor olduğu aşikar ama imkansız değil.
 
Takım gerçekten isterse çevirir bu seriyi.
Takımın moral ve motivasyon olarak ne durumda olduğu önemli.
 
1- Oyundan zevk al
2- Sakin kal
3- Defans yap

Bütün yapacakları bu.


(1-3. maçlar ikisi için de geçerli bu dediklerim)

Daha maçın başına suratlarına bakıyorsun suratlar kireç gibi aşırı motivasyondan yenmek yenmek yenmek demekten başka bir şey düşünmedikleri için. Haliyle bunun ters durumu kafalarda yansıyor ve büyüyor. Yenilmenin yaratacağı etki düşünülüyor iyicene gerginleşiyorlar. Gerginleştikçe maçta yaptıkları ters yada kötü hareketler (başarısız bir atış ya da adamını kaçırma v.b.) panik düğmesine basılıyor ve başlıyorlar düzenden çıkmaya sakinliklerini kaybediyorlar yani. Bunu yapmaya başlayınca da skoru eşitlemek için garip atış tercihleri yaparken savunmayı iyicene unutuyorlar ve sen ne kadar maharetli atsan da rakip kolay basket bulup direncini yıkıyor. Takıma çok defa bu yukarıdaki 3 başlığı söyledim. Şampiyon olacaksak bu 3 maddeyi uygulamamız lazım.

Sosyal iletişim araçları ile takıma iyi veya kötü zamanda mesaj verirdim kendi çapımda. Dün bunu yapmadım. Şu an vereceğimiz iyi veya kötü mesaj takıma ters etki yaratacak baskıyı arttıracaktır. Olsun iyiydin demek bile sarsabilir. Bunu yapması gereken kimse kulüp içinde yapmalı ve kızları mutlu tutmalı. Sakin tutmalı. Bu kızlar onlardan çok daha iyi. Pazar günü kazanacağız rahat olalım..
 
Caglar Torun
Rüştü Nuran mazeret bildirmiş ve maçtan affını istemiş. Yarınki derbinin hakem üçlüsü: Serkan Emlek - Özlem Yalman - Uğur Özen
 
Galatasaray Medical Park hedef maçlara çok iyi konsantre olup , sonuca gidiyor. İstatistiklere bakarsak bunu görebiliriz. Eksiğimiz , sakatımız ne olursa olsun , ben yarın maçı kazanacağımıza inanıyorum.

Dün maçtan sonra televizyon ekranına yansımasa da takımımız sahanın ortasında kazanma adına yemin ettiler.

Allah takımımızın yanında olsun...
 
Sezon boyunca oynanan oyun devam ediyor.Final serisinde bir değişiklik olur bir hamle olur.Rakibin iyi isimlerini iyi giden işlerini değiştirmek için bir şeyler denenir.Maalesef bunları göremedik.Barcelona-Panathinaikos serisini Obradovic'in nasıl kazandığını düşününce daha kötü oluyorum.En azından denersin olmaz ama o da yok maalesef.Bizim farklı bir şeyler yapmıcağımız düşünüldüğünde rakip kötü oynamazsa işimiz çok zor.Gintare tercihi,yerli kalitesi ve birazda Melisa'nın yokluğu bir şampiyonluğa mal olacak.

Umarım farklı bir şeyler olur kazanırız ve hafta içi şampiyonluğumuzu beraber kutlarız.
 
Daha fazla agresif olmamız lazım.Abdi İpekçi'de oynanan iki maçta da bunun eksikliğini gördük.Ceyhun hoca'da oyuna çok geç müdahale ediyor.Ayrıca alan savunmasının da takımı olumsuz etkilediği ortada.3-0 ile bitirebileceğimiz bir seri nerelere kadar geldi.Her şey bitmiş değil ama artık işi çok zora soktuk.Herşeye rağmen eğer daha fazla mücadele edersek kazanabileceğimizi düşünüyorum.Türkiye Kupası'ndaki ve ligde 76-66 yendiğimiz maçtaki mücadeleyi görmek istiyorum takımda bunu başarabilecek gücümüzde var.
 
Hakemleri de yenmemiz lazım, yoksa böyle her sene ağlarız. Yetti artık, Fener'i yeniyorsak hakemleri de yenmeliyiz, bu kadar basit! Haydi kızlar, sizde biliyorsunuz ki bu maçı alan şampiyon olacak. Eğer yarın kazanırsak 5. maç seve seve bizim olacak.
 
Müge Erdem: "Hakemlerden Daha Objektif Yönetim Bekliyoruz"

Galatasaray Medical Park Takım Menajeri Müge Erdem, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi playoff final serisinde yarın Fenerbahçe ile oynanacak dördüncü maç öncesi Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Kazanmak için kenetlenerek sahaya çıkacaklarını söyleyen Erdem, "Üçüncü maçın başında aldığımız fauller takımımızın defans direncini düşürdü ve istediğimiz defansı yapamadık. Çok sert bir maç oldu. Onların sertliği bizden daha fazlaydı. Fakat hiçbir şey bitmiş değil. Yarın saat 15.30'da Caferağa Spor Salonu'nda oynayacağımız maçta kazanmayı gerçekten çok istiyoruz. Kazanmak için bütün takımımız kenetlenmiş bir şekilde sahaya çıkacağız ve bu maçın devamı olan final maçında Abdi İpekçi'ye taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Çok önemli maçlara çıktıklarını hatırlatan Müge Erdem, "Hakemlerin bunun bilinciyle sahaya çıkması gerekiyor. Gerçekten verdikleri birçok yanlış karar var ve bu kadar insanın emeğine saygısızlık oluyor. Bundan sonra beklentimiz, görev yapacak olan hakem arkadaşlarımızın daha dikkatli olmaları ve daha dikkatli düdük çalmalarıdır. Maçı daha objektif yönetmeleridir. Bu konuyla ilgili sıkıntılarımız oldu ve bu sıkıntıları birkaç maçtır yaşıyoruz. Erken çalınan fauller, faul olmayan pozisyonlarda çalınan düdükler gerçekten bizi sıkıntıya sokuyor. Bunu herkes görüyordur ve bununla ilgili inşallah önlem alınır" dedi.
 

Üst