TKBL Final | Galatasaray 2 - Fenerbahçe 3

Bence takımın sorunu bahanelerimiz bize göre hep biz iyiydik hep rakip masa başı oyunuyla alıyor kusura bakmayın ama kendimizi kandırıyoruz 7-8 senedir her sene mi masa başı oyunu her sene mi hakkımız yeniyor.Seneye de aynı şeyleri söyleyeceğimize adım gibi eminim.İddaaya girmek isteyen varsa buyursun uzun vadeli olur ama 1 yıl sonra görürüz.
 
Maçla ilgili ufak ama önemli detaylar da verelim madem:

Daha maça 15 dakika var, Fb'ye küfrediliyor Didem Akın hemen masanın yanında şikayet için. Maçın sonları sahaya madde atıldı hemen masaya gittiler gene baskı kurmak için.

Masa hata yaptı Yasemen oyuna girmeliydi son 1 dakikada serbest atışlar öncesinde. Bizden masaya gidip hakkını arıyor Ekrem hoca ve benchten 1 kişi bile gitmiyor ilgilenmeye şaka gibi :)

Cappie Ekrem hocanın yerdeki kalemine tekme atıyor hoca kalemini yerden alacakken ama benchte hareket yok menajerlerden filan. Ekrem hoca doğal olarak efendiliğini koruyor orada ama Cappie teknik alsın diye uğraşan kişi olmalı o noktada.

Roberto o oyun durduğu an neredeyse Işıl'ın üzerine yürüdü çok daha hafif bir durumda Didem de karıştı tabi hemen olaya, işte yöneticilik farkı budur. Yönetici dediğin biraz yırtıcı olur biz Didem'e kızıyoruz ama kadın hakkını yedirmiyo takımının.

Bizden kimse gidemiyor ki abi, Ekrem Hoca ayaktayken Derya Özyer veya Müge Erdem kalksa hemen "otur teknik faul çalarım" diye çıkıyor hakem, Yasemen konusunda itiraz ediyoruz, yine teknik faul çalarım diyip susturuyor, Iniguez maçın yarısında sahanın içinde. Bir pozisyonda Matovic, Wauters'dan kurtulmak için çok açık bir şekilde dirsek attı.Merak ediyorum o teknik ekip o sırada saha içi yerine nereyi izliyordu da görmedi..
 
Adım adım bakmalıyız seriye. "Zaten beşinci maça uzasa da şansımız az" düşüncesi dördüncü maçı da kaybetmemize yol açar.

Önce dördüncü maçı kazanıp seriyi uzatmalıyız, bunun için de aynı taraftar desteği şart.
 
Biz tarafız, taraftarız. Bunun gereği olarak da takıma destek çıkıp dördüncü maçı kazanması için elimizden gelen desteği vermeliyiz.

Kazandıktan sonra burada herkes 5. maçı nasıl kazanırızı düşünecek. Ne beyin fırtınaları olacak. Birisi Fowles'ı oynatmayıp Alba'yı koyacak. Bir başkası Özge ve Yasemen'e daha fazla süre verecek. Truva hesapları yapılacak. Belki maç organizasyonu düzenlenecek. Futboldaki şampiyonluktan önce basketboldaki şampiyonluk kutlanacak belki de.

Kaybedilmiş birşey yok. Bu takım değil miydi ilk maçı orada aslanlar gibi kazanan? Dördüncü maçı kazansın, beşinci maçı da kazanır. Taraftar olmak buna inandırmayı gerektirir. Bana böyle öğretti buradaki büyüklerim.
 
Ben bizim taraftarın bu kırılgan yapısını anlamıyorum.Bir mağlubiyette hemen herşeyi bitiriyorlar.Üç maç yaptı takımımız birinciyi kazandı, ikinciyi kaybederken hakemler devreye girdi, üçüncüyü yine iyi oynadı son çeyrekte rakip inanılmaz bir sayı oranı buldu o halde bile son saniyede mucize basketle kaybetti.

Şimdi dördüncü maç bizim sahamızda ve onlar şampiyon olmaya gidiyoruz diyorlar seride oyun olarak varlık gösteremeyen takım bunu düşünüyorsa biz neden vazgeçelim.Taraftar aynı desteği vermeli.İnşallah taraftarıyla kızlarımız bu sefer kazanacak.
 
Onlar bizi inandırdı bir kere. Seriyi son maça taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü seri başlamadan önce umutsuz olan bizleri inandırdılar sergiledikleri mücadele ile.

Hakkımızı savunacak, yumruğunu masaya vurunca ses getirecek yöneticiler olsa şubede, kupayı alacağımıza dahi inanırım ama... Oyuncular zaten şaşırttılar bizi, biraz da şube yönetimi hatta kulüp yönetimi şaşırtsa ya bizi!..


Sancho nun Attığı son Sayının Basket Faul olması gerekmez mi Sanki Verameyanka nın Teması var. Yoksa Ben mi Öyle görüyorum ?

Pozisyonun tartışılacak tarafı yok, bariz şekilde dirseğe müdahale var. Geçtiğimiz yıllarda hatalı yürümeyi görmezden gelip şampiyonluğu rakibe veren TBF tetikçilerinden, son saniyede böyle kritik pozisyonda doğru karar vermesini beklemek hayalcilik olur ne yazık ki.
 
Euroleague'de ki rezilliği final serisinde bitirdiler bana göre teknik ekip ve kadromuz. Ben bütün maçlarin çok farklı biteceğini düşünüyordum fener lehine olarak,seri öncesi. Ama kızlar beni yanilttilar. Cidden çok büyûk bir karakter ortaya koydular 3 maçta da. Son maçta da böyle oynasınlar ben yenilmeye varim. Ama içimden bu maçî insaAllah cok rahat bir sekilde galibiyetle bitirecegimizi düşünûyorum. Son olarak:"Galatasaray bitti demeden hiçbir şey bitmez."
 
Şampiyonluğa yürümek öyle kolay olmayacak zor engellerden geçmek hemen yılmak yok yola devam. Eğer bu maçı alırsak son maçta rakip takımın oyuncularının elleri titreyecektir son maç olması nedeniyle. Bu maçı alırsak son maçı da alırız buna çok inanıyorum. Ekrem hocam ve takımını tüm kalbimizle destekliyoruz.
 
Arkadaşlar inandığımızı göstermemiz lazım şu maça herkes gelmeli 5 6 bin olmaz salon dolmalı ki kızlarımız bizim inandığımızı görmeleri lazım .. Ben İTÜ'den şuana kadar 4 arkadaşımız ayarladım herkes tüm arkadaşlarını elinden tutup getirmeleri lazım ..
 
GS-FB final serisi başlamadan önce hatta sezon başından bir çokları için bu seri 3-0 FB lehineydi. Çünkü takım daha sezon başından yanlış kurulmuştu. Bunu bir çok defa bilmesi gerekenlere söyledik. Başımızda Ekrem Memnun'un olması bizim için büyük şanstı. Son 5-6 senenin en iyi coach'una sahipken son 5-6 senenin en kötü takımına sahip olmamız da ayrı bir çelişkiyi içinde barındırıyordu. Derken hoca bir sistem takımı yarattı. Ve açıkçası daha geçen sene Nisan ayında ismini verdiğim L.Whalen sayesinde makine iyi işlemeye başlamıştı. Işıl en nihayet beklediğimiz gibi oynamaya başlamıştı. Çünkü takım içinde alternatifsiz olan bu kızın yükünü azaltacak oyun kuracak içeri dripling edecek birileri lazımdı. Whalen bunu sağladı. Ve ne oldu? 25.000 $ için bu kızı kaybettik. Kimse parasını alamadığı için giden bu kıza suçu atmasın. GS taraftarı artık bunu yemez. Ribery de gittiğinde suçluydu değil mi? Hep giden suçlu yönetici erkin hiiiiiç suçu yok!

Antep deplasmanında bir olay duydum nevrim döndü. İçinde BÜYÜK GS aşkı olan yöneticimiz Abdürrahim Albayrak 1000 biletin paasını kendi cebinden verip GS'lı taraftaralara dağıtmış!!! Adamdaki showmenliği görüyor musunuz! Kardeşim sen bu kulübün yöneticisisin bak bu KULÜBÜN diyorum. Böyle show amaçlı 100.000TL'leri akıtana kadar 40bin TL akıtsaydın zamanında (ki avans olacaktı hibe değil) Whalen şu an takımdaydı. Şu an şampiyon olmuştuk bile ama hepsini geç basında "GS'da maddi kriz !!" söylemleri çıkmayacak GS isminin arkasında durmuş oalcaktınız ama olmadı demi. Çünkü KAdın baskete kim bakar. Futbolda akıt paraları reklamın da oluyor hem!!!

KAdın basket özneline gelirsek, Whalen olsaydı şu an 3-0 bitmişti seri kesinlikle. Çünkü yerine aldığımız Harding yetersiz bir oyuncuydu. Bunu bile bile zorunluluktan aldı hoca. Ki Harding Aaındığı gün, daha açıklanmamıştı transferi, bunu Hocaya da söyledim. Hoca: "şu koşullarda bize getirebileceğimiz en iyisi buydu" dedi :( Şu koşullarda dediği "Whalen parasını alamamış Avrupa'da konuşuluyorsun oyuncular gelmek istemiyor" demekti.

Şimdi Seriye gelirsek. En başta dediğim gibi seriyi 3-0 alması bekleniyordu FB'nin. Hatta basketbola yakın GS'lılar bari yarı finalde elenelim de finalde FB'ye rezil olmayalım diyordu. Takıma inanan kişi sayısı benim gibi bir kaç "romantik" dışında yoktu. Sonuç? 1. maç kazanıldı. 2. maç hakemlerin yüksek çabasıyla FB'ye verildi 3. maç son saniye topuyla kaybedildi. Ki son attığımız baskette Sancho sayıyı atarken faul de vardı. Eğer hakemler o faulü verse Sancho o atışı kullanacak, atış girmezse FB mola alma imkanı bulamayacağından 4 saniyede sahayı geçip atış yapmak zorunda kalacaktı.

Şimdi sezon boyunca yalnız bıraktığımız takımın, en önemli maçı var yarın. GS'lı GS'ının yanında olmalı. GS'lıysan yarın o maça gelmek zorundasın. Ha anti FB'liysen zaten Benfica-Fb maçını seyretmek için kendince bahaneler üretirsin sınavım var, manita arıza yaptı, çişim geldi, karnım aç param yok (bitmez bu!) Sonra çok SEVDİĞİN FB'nin maçını seyredersin Benfica'ya karşı. Eee ertesi gün arkadaşlarınla alay edeceksin ya o daha önemli senin için. Zaten GS'ı tutma sebebin de GS için değil FB'yi sevmediğin için. Öyleyse devam güzel kardeşim. Sosyal medya da içindeki büyük GS aşkını anlatmaya devam et. Bize bakma, zordur İstanbulda GS'lı olmak. Haftada kulübünün 3-4 maçı vardır onlara gitmeye çalışırız. Bizim ailemiz ocağımız sevenimiz işimiz yok apaçiyiz.

Selamlar!
 
Galatasaray bitti demeden bitmez. Bu maçı kazanalım yeter eminim son maç çok daha farklı olacak onlar büyük bir stres baskı altına gireceklerdir. Biz çok daha rahat oynarız En azından şampiyonluk için tek bir maç deyip herşeyimizle oynamamız için bir fırsat doğacak.
 
2. maçtaki rezalet hakem hataları ve 3. maçta Sancho'nun son attığı sayıda net faulün verilmemesi 3-0 ile seriyi noktalamamızı engelledi net.

Bu akşam son kez kızların yanında olacağız. Şampiyonluk için falan değil, onlar zaten şampiyon oldu. Kurulan bu düzende kupanın nerde olduğu önemli değil kendi adıma. Kimsenin inanmadığı bu seride böyle mücadele ettikleri için maçın sonucuna bakmadan alkışlamak için olacağım orda.
 
Koçun da muhakkak planları vardır fakat, naçizane bu maç için artık Alba kartımızın devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira takım çok yoruldu, özellikle son çeyrekler içeriye neredeyse hiç drive edemediğimiz için, hücumumuz çok tıkanıyor.

Bahar'a verilen 4 maç tabii ki tesadüf değil, düzen sahipleri serinin zaten 4 maçta biteceğini düşünüyordu, fakat en kötü ihtimalle, seri uzasa bile onları son maç Ülker Arena'da doğrarız diye hesaplarını yapmışlardır.

Bunu bozmak için, Slyvia'dan vazgeçip, yeri geldiğinde Gülşah'ı uzun forvet pozisyonunda deneyebiliriz. Daha önce de, sezon içerisinde çok verimli olamasa da, final serisinde eli titremeden çok kritik üçlükler atmıştı, fizik olarak da oralarda savaşmaya müsait.

Benim nazarımda en önemli sorun yorgunluk ihtimali ve elimizde hiç kullanmadığımız bir Alba var; şimdi değişiklik zamanı..
 
Pazartesi maçtaydım ama bugün gelemiyorum, şehir dışındayım maalesef...

Lütfen kızlarımızın yanında olalım. Verdikleri mücadele çok daha fazla desteği hakediyor. Bu da Gssözlükten, Cappie denen yaratığa söyleyecek bir sözümüz olmalı elbet!

fener hucumunda cappie ilerde, bizim bench tarafinda duruyor.
o sirada arkadan biri ekrem memnun'un kalemini ve bu kucuk plastik not gorunumlu defterini dusuruyor.
ekrem hoca kalemini almak icin egilirken cappie geliyor ve kaleme tekmeyi atiyor.

bunu sanirim kimse gormedi mac esnasinda.
ben de sansa o tarafa dogru bakarken gordum.

ekrem hoca donup ' ne yapiyorsun? ' der gibi bakti bi 20 sn falan.
cappie donup bakmadi bile.

iste o formanin ustune gecirildikten sonra gelinen son hali.
inanamadim.
 
Pazartesi maçtaydım ama bugün gelemiyorum, şehir dışındayım maalesef...

Lütfen kızlarımızın yanında olalım. Verdikleri mücadele çok daha fazla desteği hakediyor. Bu da Gssözlükten, Cappie denen yaratığa söyleyecek bir sözümüz olmalı elbet!

fener hucumunda cappie ilerde, bizim bench tarafinda duruyor.
o sirada arkadan biri ekrem memnun'un kalemini ve bu kucuk plastik not gorunumlu defterini dusuruyor.
ekrem hoca kalemini almak icin egilirken cappie geliyor ve kaleme tekmeyi atiyor.

bunu sanirim kimse gormedi mac esnasinda.
ben de sansa o tarafa dogru bakarken gordum.

ekrem hoca donup ' ne yapiyorsun? ' der gibi bakti bi 20 sn falan.
cappie donup bakmadi bile.

iste o formanin ustune gecirildikten sonra gelinen son hali.
inanamadim.

Eurolig maçında Taurasi öptüğünden beri şişko, çirkin, öcü kadın moralsiz :)


Bu karaktersizlere fenerin kapısından içeri girdi mi ilk olarak Galatasaray aleyhinde ne kafar küfür, aşağılk söz varsa öğretiyorlar. Geleneksel oryantasyonları :)

Örneğin: Yumurta cılbırı, orangutan gibi koşan futbol fakiri köyt'ün 2. demeci Galatasaray önemsiz olmuştu :)
 
Bugün yüzleri gülmesin kızlar, siz bugün alın maçı bir daha %60 ile üçlük atamayacaklar, şans bize dönecek elbet ama ilk önce biz dönelim yapalım şu seriyi 2-2 haydi ışıl haydi sancho haydi wauters haydi Büyük GALATASARAY basketbol taraftarı salona.
 

Üst