TKBL Final Serisi 3. Maçı: Galatasaray - Fenerbahçe-15 Nisan Cuma Saat 20:30

  • Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Fowles 48 dakika oynamaya alışmış bir kız. 40 dakika ona daha az sorun teşkil eder. Bahar bile 35 dakika sahada kalıyor.Melisa'nın 10-15 dakika oynaması bile bize çok şey kazandırır. Umarım oynayabilir. Zira defansta tempoyu arttırdığımız anlarda, Melisa'nın genişliği pota altını rahatlatıyor. Rakip pota altında da tam tersi stres yaşanmasına neden oluyor.

Bugün stresli bir maç olacaktır ama Abdi İpekçi'deki ilk maçta yaşadıkları stresi yaşamayacaklardır kızlarımız. Rakipte 3 gün dinlenmiş olduğundan fiziksel mücadele daha fazla olur. Ben başa baş geçeceğini düşünüyorum. Bu maçı alırsak ciddi ciddi Pazar günü şampiyonluk için bir yerde kutlamalara başlayabiliriz. Çünkü Pazar günkü maç, bugün yensek de yenilsek de daha kolay olacaktır. Bundan 10-15 yıl önce gençliğinde etkisi ile futboldaki büyük maçlarda yaşadığım heyecanı yaşıyorum bu seri de. Tüm camiayı kilitleyen birleştiren bir seri yaşıyoruz. Biz daha çok inandık daha çok hakkettik daha çok istedik. Bu yüzden bu kupa bize gelecek Pazar olur Salı olur bilmem. O kupa Kaptan'ın ellerinde yükselecek!
 
Sonuna kadar güveniyoruz,bu maç Caferağa'daki 2.maçtan daha önemli eğer kazanırsak şampiyonluğu orada kutlarız.Diğer türlüsünü düşünmek bile istemiyorum.
 
Bu arada GSM mobile'lılara bugün GSTV'den şifreler geldi. Maçı şifresiz seyretmeleri için. Eğer Hem GSMobile'ı hem GSTV'si olan üyeler var ise o şifreyi versin GSTV'si olmayan arkadaşlarımıza. Kİ onlarda bu maçı FBTV'den seyretmesin.
 
Maça gidemedim malesef bilet bulamadim. Diğer maça bilet bulabilmek için bizzat ilgileneceğim bu sefer. Maçın sonlarına doğru anca evimde olurum herhalde... Umarım istediğimizi alırız Caferağa'dan..
 
An itibariyle Arca ve Yilmaz kardeslerimiz Ceyhun Hoca'ya basari dileklerini iletip salondaki yerlerini almislardir.Allah yardimcimiz olsun!
 
Futboldaki derbiyi bile bu kadar heyecanla beklememiştim.Şu an Balıkesir Terminali'ndeyim.Maçın başladığı saatte İstanbul'a hareket edicez.Maçı izleyemicem,mobil facebooktan takip edicem.Nete girip laptoptan bakarım belkide :)

Alnımızın akıyla çıkalım.Hadi dişi aslanlar!
 
Futboldaki derbiyi bile bu kadar heyecanla beklememiştim.Şu an Balıkesir Terminali'ndeyim.Maçın başladığı saatte İstanbul'a hareket edicez.Maçı izleyemicem,mobil facebooktan takip edicem.Nete girip laptoptan bakarım belkide :)

Alnımızın akıyla çıkalım.Hadi dişi aslanlar!


sana şifre werirdim ama açılmıo galatasaray.com çöktü mü noldu
 
3. periyotta 3. dkdaki Işıl ve Semioneyi değiştirmemiz ivmeyi yakalarken kaybetmemize sebep oldu. Son periyota alan savunması saçmalığıyla başladık ve maç uçup gitti.

Fb bizden daha fazla istedi. 2. maçtaki konsantrasyon yoktu bizde.
 
2. maçtan sonra yazdığımı yaziyim ben , hoca belki 4. maçta daha özen gösterip dikkat eder belki bu sefer iş işten geçti gibi ama olsun..

bi gerçek varki dünya da hiçbir oyuncu 40 dakika oynamaz , hele hele 5-7 maçlık seriler de asla oynatılmaz.. mutlaka ve mutlaka Fowles'i 2. periyod'un ortasında ve 3. periyod'un sonunda 3-4 dakika dinlendirmek şart.. seriyi kaybedersek sırf bundan kaybederiz..

robot olsa vücut 3. maçtan sonra iflas eder..

ayrıca ve ayrıca farkın tam azaldığı bölümler de , sahada gözleri yanan tek isim Augustus'u kenara alıp farkın tekrar artmasını sağlaması komediydi.. iş işten geçtikten sonra tekrar oyuna aldı..
 
3. periyotta 3. dkdaki Işıl ve Semioneyi değiştirmemiz ivmeyi yakalarken kaybetmemize sebep oldu. Son periyota alan savunması saçmalığıyla başladık ve maç uçup gitti.

Fb bizden daha fazla istedi. 2. maçtaki konsantrasyon yoktu bizde.

Bence de maçı orada verdik biz. Her şey çok iyi gitmeye başlamışken neden bozarsın ki takımı?
 
Yazmak gelmiyor içimden.

Yorgunluğu, Türk oyuncuların farkını gösterebiliriz sonuç için; ama pazar gününe çok büyük bir riskle gireceğiz.
 
güzel maç oldu hep önde götürdük kazanmayı haketmiştik. Sadece yazdığınız gibi 3 periyodun başlarında bir bizi sürklase etmeniz vardı ama onun dışında biz daha istekliydik. Ancak çok sert taş gibi maç oldu.
 
Valla hocayı hep savundum ama 5 tane iinsanlar oynuyorsun hocam. Diller dışardaydı artık. Bir de alan savunmasına geçme zorunluluğumuz mu var bizim her maç ?
 
Öncelikle hakemlerden başlayalım.

Maça yine kötü düdüklerle başladılar. Bizim için en kötü senaryo Bahar-Fowles'ın faul problemine girmesi olurdu, 10 dakikada Bahar ve Fowles 2'şer faul alınca en kötü senaryoyu yazdılar hakemler bizim için.

Yalnız ilk devre pota altındaki bazı yanlış düdüklerin dışında 2. devre iyi maç yönettiler diyebiliriz. Bize hayatta çalmazlar dediğim düdükler çaldılar, Nevriye'ye hücum faul çaldıkları pozisyonda çok şaşırdım mesela, öyle pozisyonlara seri boyu çalmadılar çünkü bizim lehimize.

Maçın tekniğine taktiğine gelirsek de ribaundlarla maçı verdik. Ribaund = Konsantrasyon. 2.devre hiç konsantre değildik, defalarca hücum ettiler ki bu ribaundların çoğunu Horakova'nın oyuncularımızın ellerinden söküp alması daha vahim bir durum.

Seimone maça iyi başladı, gerisini getiremedi.

Fowles'a hiç top indirmedik, sanırım maç boyu set hücumlarında 2 kere top indi posta.

Tamika'ya büyük saygı duyuyorum ama böyle maçlarda savunmada gösterdiği konsantrasyonu hücumda gösteremiyor, bazı yanlış tercihleri vardı bugün.

Işıl Birsel'e çok iyi savunma yaptı maç boyunca, attığı 2 turnike de takıma hayat verdi.

Benim için bu maçın hayal kırıklığı Bahar'dı. Belki beklentimin çok yüksek olmasındandır ama 1.devre Nevriye'ye çok boş atış imkanı verdi. ama en önemlisi Nevlin'e de Nevriye'ye de çok hücum ribaundu kaptırdı. Hücumda da hiç sorumluluk almadı, bu seriyi İpekçi'ye taşımak istiyorsak onun hücumda kendini figüran olarak değil de opsiyon olarak görmesi şart.

Yalnız Melisa Can sanırım sezonu kapadı. Evimizdeki maçlarda taraftar desteğiyle yorgunluğumuz gidiyor bir nebze ama bu maçlarda 3.bir uzun şart.

Son olarak bugün iyi mücadele etmedik, Fenerbahçe'den çok daha iyi savunma yapmamız gerekirken yapmadık, hal böyle olunca da Fb hakkıyla kazandı, biz de kaybettik.
 

Üst