TKBL Finali 2. Maç | Galatasaray Odeabank 69 - Fenerbahçe 59

Teşekkürler #SarayınSultanları !

Bu sene yüzümüzü güldürdünüz, Hemde bu kadar dar bir kadroyla... Hepiniz Aslan yüreklisiniz,

Para'nın karşısında neler yapılabileceğini ortaya yüreğinizi koyarak ve üstüne 3 maç üst üste ŞİKECİLERE koyarak. gösterdiniz...Tarih yazdınız!

Son 1 maç kaldı, Şimdi şikeciler düşünsün.

pota altındaki jöleli arkadaş baya fantastik fauller çaldı angel 2.periyot 2 fauldeyken yay önünden yaptığı faulü çalmadı, 2 adım ilerde uyduruk bir faul çaldı. angel 3lemesin diye.

Harika bir hafta sonu oldu 5 senedir maçlara geliyorum FB yi 3 maç üst üste kazandığımıza ilk defa şahit oluyorum. Son 6 maç 5 galibiyet (2 kupa) Muazzam.
Baş da Ekrem hoca olmak üzere bütün takıma teşekkür ediyorum.
Seri 3-0 olur süpürürsek harika olur ama bence 3. maçı ev sahibi kazanır :D 4.maç da neler olacak hiç tahmin edemiyorum.Haftaya pazartesi kimseye söz vermeyin daha çok erken 2-2 olursa hiç şaşırmam.

Maçı izleyemeyeceğim diyordum, neyse ki izleme fırsatım oldu yine ama Fb tvden mecbur, 2. çeyrekteki oyunu görünce bir yanım "bu kızlar geride düşse genelde kazanmasını bildi, maç bitmeden umutsuzluğa kapılma" derken diğer yanım "sanırım bu maç gider" diyordu. Çok şükür kızlar yine kazanmasını bildi. Şampiyonluk için 1 maç kaldı, biliyoruz çok yoruldunuz ama 1 maç kızlar, onu da kazanıp bizi sevince boğun..

Salona gitmeyeli hele hele kızların maçını canlı izlemeyeli baya olmuştu. Hocanın oyuncularına, oyuncuların tek tek hocalarına ve uzun yıllar sonra tribünlerin de takımına bu denli güvendiği bir ortamda salona tekrar gitmek acayip heyecan vericiydi. Üniversite yıllarında 30-40 kişi gittiğimiz kız maçlarından beri, ki o da Cem Hoca'nın ilk kurduğu takımlara denk gelir, bu kadar inanmış ve sahaya etki eden ve bu kadar az oyuncularına homurdanan bir tribün ilk kez gördüm. Hocanın takıma ve tribünlere verdiği bu inanmışlık duygusu maç boyu etkisini gösterdi ve ne taraftar ne de takım geri dönüşlere rağmen hiç oyundan düşmedi. Tribünün savunmaya yaptığı katkı da inanılmazdı. Ben tribünde o kadar eğlendim ve salondan o kadar mutlu ayrıldım ki saha içinde gördüğüm eksikleri yazmaya elim bile gitmiyor. Her şey harikaydı gerçekten hani yazılacak şeyler olsa bile harikaydı. Hani gönlümüzde serinin bir an önce bitmesi var ama son maça da kalsak ve bu heyecanı tekrar yaşasak inanın hiç üzülmem.

Başlangıç rüya gibiydi.Yalnız o farkın en iyi ihtimalle 7-8 sayılık bir tampon fark oluşturmaya yeteceğini tahmin ediyorduk.Zellous'u çok seviyorum fakat aldığı sorumluluğun skora dönüşemediği bölümlerde savunmada kolay düşüyoruz.Alba'nın da oyuna baya tartışmalı tercihlerle girmesi sonucu momentum kayboldu ve soyunma odasına 1 sayı önde girebildik.
Üçüncü çeyrekte ''acaba nefesimiz yetmeyecek mi?'' diye düşündüğüm oldu.Büyük karakter koyduk.Skordan kopmadığımız takdirde son çeyrekte hamle yapabileceğimizi tahmin ediyordum ama fakat böylesini beklemiyordum. :) İlk 30 dakika beni baya hayıflandıran Alba resital verdi.Zıplayarak 4 metreyi gördüğüm sevinçler dışında pek bir şey hatırlamıyorum.Her kare gözümün önünde olsa da o duyguyu yazıya dökmek çok zor. :)
Serinin Ataşehir'de,mümkünse ilk maçta bitmesi hepimizin hayrına.Koçlar ve oynanan basketbol itibariyle arada uçurum var.Yalnız vücutların uzatmaları oynaması ve bildik faktörlerin devreye girme ihtimali beni düşündürüyor.Şu 3 günü en güzel şekilde değerlendirelim.Son noktayı koymak için en büyük güvencem yine Ekrem Memnun.

Çarşamba günü çok dikkat etmek lazım.Yöneticilerin oraya gitmesi lazım, hakkımızı yedirmeyelim.Ha tabi maç olduğundan haberleri varsa

Ben hayatımda bu kadar inanan bir takım görmedim.Ayrıca bizi de o kadar inandırdılar ki geçen senelerde hep maçı kaybetme korkusu vardı.Ama bu sene geri düşsek bile döneceğimizi o kadar iyi biliyoz ki muhtemelen oyuncular da bunun varkında.Özgüvenleri bu kadar iyi olunca da maç kaybetmek imkansıza yakın oluyor.Ama biz yine de dikkat edelim ara da 1 metre fark varken faul çalanlar herşeyi yapabilir.

Takım bir yana maç sonu kutlamasını yine rezil ettiler bu salonun müzik işleriyle kim ilgileniyorsa bugün bıraksın bu işi ankaranın bağları çalmak nedir ya !

Bir ara fark kapanmaya başlayıp bizi yakaladıklarında korkmadım değil ama kızlarımız duruma el koyup öne geçti hocamızın ve oyuncularımızın özverisi için sonsuz teşekkürler ..
3. maç eğer iyi başlarsak onlar için çok zor olacak bu maçın son periyotun da olduğu gibi kontrolsüz şutlar görebiliriz onlardan

Çarşamba günü çok dikkat etmek lazım.Yöneticilerin oraya gitmesi lazım, hakkımızı yedirmeyelim.Ha tabi maç olduğundan haberleri varsa

Hangi yönetici? Maç sonunda "sizce desplasmanda kupa merasimi olacak mı" sorusuna "basketbol federasyonu gereken neyse yapacaktır" diyen yönetici mi hakkımızı yedirmeyecek :) Adamın Dünyadan haberi yok. Bu takım şampiyon olacaksa herkese, her şeye rağmen şampiyon olacak.

Ruh ve inanç damarlarımıza kadar işlemiş.Okadar saçma faullere rakip takım kışkırtmalarına rağmen geriye düşsek dahi geriden gelip 10 sayı fark atıyoruz.Taurasi'li Prince'li Fowles'lı kadro'da bu ruh eksikti işte.Bu seneki takımı ergin hocamızın beşiktaş ile yakaladığı başarıya benzetiyorum.
6-7 kişi oynuyorlardı.Avrupa'da ligde ve türkiye kupasında şampiyon oldular.Ama sene sonu takım dağıldı.Umarım sonumuz benzemez ama takımın dağılacağını zannetmiyorum.
Ve BÜYÜK KOÇ EKREM MEMNUN...
Ekrem Memnun artık bu kulübün efsanesidir.İmparatorudur.
Bu sene asla unutulmayacaktır.Tek sorun seyirci ilgisizliği olarak hatırlanacaktır.
2 İsteğim var değerli taraftarımızdan:

1-) Bu takım'dan bişey olmaz.Işıl gitmeli diyenler (ben ışıla kızmıştım zamanında) Bundan sonraki senelerde bir başarısızlıkta aynı günlere dönmeyelim.
2-)Şube kapansıncılar artık beyaz bir sayfa açın ve sadece destek verin.

Gerçekten maç sonunda Fener ağlama şarkısı daha gaza getirir normalde taraftarı ama neden Ankara'nın bağları çalınıyor bir bildikleri vardır ama ..

Galatasaray 69 - Fenerbahçe 59 Full Maç ve Basın Toplantısı

[video=youtube_share;7Mx3tf2N2-g]http://youtu.be/7Mx3tf2N2-g[/video]