Maçı analiz etmek istersek farklı donelere ayrı ayrı ve bütünsel bakmak lazım. Öncelikle GS kadın basket takımı bazı eksikliklerini takım olma duygusunu maksimize ederek kapatmakta. Böyle deplasmanlarda da Savunma sertliği Motivasyon en önemli kazanma şartlarındandır. ÇArşamba günü oynanan bu maçta hakemler Sancho Zee ve Şebnem'e basit fauller çalarak onların faul problemine girmesini sağlamaktan ziyade savunmamızın yumuşamasına neden oldular. SAvunma yumuşayınca, bizim takım olmamızı sağlayan en önemli özellik ortadan kalktı ve motivasyonumuza tutunmaya çalıştık. Orada da açıkçası birden kahraman olma telaşına giren ALba'nın, erkenden yapılan gereksiz ve bir o derece garip atışları ile motivasyonumuzu yitirdik. Işıl'a oradaki maçlar için mental destek verilmeli. Evet hakemler maçı ilk periyotta bitirdi katılıyorum. Ondan sonra dengeyi sağlasalar bile (ki sağlamadılar) Bizim maç başı konsantrasyonumuzu ve sertliğimizi elimizden aldıktan sonra o sertliği tekrar kazanmamız oldukça zordu. Ve hakemlerin art niyetli bu tutumu kırılganlık yaratabilir ama yelkenleri suya indirmeyip dik durmakta fayda var.
Takımın ilk periyot oyununda da biraz savrukluk vardı. Savunmada evet hakemler sertleşmemize izin vermedi ama hücumlarda da biz klasik GS hücumları gibi sabretmek yerine bireysel tercihlere yöneldik. Bu esnada kaçan basit turnikeler de oldu. Bu kaçan basit atışlarımız bizde direk negatif etki yaratmadıysa bile FB'ye güç verdi. "Bu kez yeneceğiz evet" diye mental rahatlık sağladılar. Zaten o mental rahatlık sonrası CP23 atışlarını sokmaya başladı Matoviç pota altı sertliğine girip kendini yormadan uzaktan sokmaya başladı. İlk yarı aldıkları bu 15 sayılık avantajla başladıkları 2. yarı FB panik düğmesine basmaya başladı. Takımımız iştahlı başlamıştı. Matovicin uzak şutları girmiyordu artık çünkü pota altına girip boğuşmaktan yorulmuştu. Ama 3. periyot sonunda Angel'dan gelen bence mucize üçlük FB'ye direnç kazandırdı "evet bugün olcak yahu bu!" demeye başladılar. Ki o üçlük girmese 4. periyot FB için çok sıkıntılı kaos içinde gececekti.
O maçı artık analizine girmeye gerek yok. Burada bir karamsarlık var onu çözmedim yalnız
Arkadaşlar maçın durumuna bakarsanız Matoviç ve Quanitra'nın 30 dk'dan fazla süre aldığını görürsünüz. Takımların son 6-7 dk yedek kadrolarını oynattığı birmaçta bu kadar süre almışlar. Neden Angel'i değil de bu iki ismi söylüyorum. Çünkü Matovic yaşlı Quanitra sakat. Ve bu oyuncular 2 günlük dinlenme sonrası bizim takımın uzunları kadar dinç gelemeyecekler parkeye.
FB serisinde bizim çekineceğimiz, Quanitra'nın ribauntlar konusundaki dominantlığı, Matoviç'in de dış şutlarının olması idi. Bu iki oyuncunun yorgunluğu maç ilerledikçe bize avantaj olacak Genç Kelsey ve Sancho'nun avantajları artacak. Üstelik bu uzunlar yoruldukça bizim yaşı itibarı ile vücut vücuda savaşa pek yanaşmayan ama uzaktan şuları ile etkili olan Nevriye için de avantaj teşkil edecektir.
Bu yüzden maça Kelyey-Sancho ikili uzunu ile çıkıp rakip uzunlarla göğüs göğüse çarpışıp oyunu sertleştirip onlar yorulmaya başlayınca Nevriye'yi oyuna sürüp vuruş yapacağız. Uzun zaman sonra 32-33 dk oynayan Kaptan ve 30dk'nın altında oynayan Zee maça ağırlığını koyacaktır. Nevriye'nin girdiği dakikalarda oyuna dahil olacak Alba'da fişi çeker.
Ben yarın şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Bu kızlara güveniyorum. İlk maç için umudum yoktu bu yüzden maç önü bir yorum da yapmadım hiç bir yerde. Ama bu maçı kazanacağımıza eminim. Tek derdim maçı kazanacağımızın anlaşıldığı son periyot da çıkabilecek olaylara karşı alınması gereken önlemlerin tam alınıp alınmayacağı.
GS yönetiminin tam kadro orada olmasını geçtim ama Turgay Demirel'in kesinlikle salonda olması sağlanmalı ve en az 2 yöneticimiz yanında olmalı. Ve orada olurken bench arkasında değil protokol tribününde oturulmalı. Emniyetten salon dışı önlemler kadar salon için güvenliğin de arttırılması için ek destek istenmeli. Hatta gerekiyorsa oyuncu aileleri götürülmesin maça o davetiyelerle kulüp kızları koruyacak özel güvenlik götürsün oraya. Onlar otursun bench arkasına. Zaten hepi topu 30 davetiye veriyorlar. Varsın olmasın aileler
Bu gece o kupa orada kalkacak. Kaptanın ellerinde kalkacak. Biz bunun keyfini nasıl çıakrtacağız takımla nasıl kucaklaşacağız onu düşünelim
)
Not: Veysi Deniz Baskın baktım, sen yeni üye olmuşsun! çok ateşli gördüm seni. Sahaya dalarım falan!! ahahaha