TKBL | Galatasaray 71 - Fenerbahçe 75

Hayırlı mağlubiyet , Tarsus'tan da mağlubiyetle dönersek Mersin'e saha avantajını kaybederiz. Final oynamak bayan basketbola gönül veren Galatasaraylıların akıl sağlığını , ruh sağlığını bozacak artık.

bu kadar kötü oynadığın bir maçta bu kadar düşük yüzdeyle oynadığın bi maç bile galibiyet fırsatı eline kadar geliyor onu bile değerlendiremiyoruz anlamak zor ... evet yenilgi önemli değil diye kendimi avutuyorum ancak her maglubiyet psikolojik üstünlüğü bariz bi şekilde karşı tarafa geçiriyor oyuna bakıyorsun play off için avrupa için umutlu olamıyorsun ... fener sanırım bayan basketboluna yatırım yapmayı bırakmadığı sürece şampiyonluk hayal gibi ...

Kaybettik canımız sağolsun diyecek bişey yok malesef.Saha avantajını kaybetmiş mi oluyoruz ve play off serisine 1-0 yenik mi başlıyoruz bilgilendirebilirmisiniz?

Ağır bir söz olacak ama yönetim bu zihniyetle mücadele eden oyunculara para vermemekte haklıymış diyeceğim neredeyse.
Ben ki başarıya endeksli bir anlayışla GS taraftarı asla değilim. Ama yıllardır büyük oranda hakem utanmazlığı ya bizimkilerin beceriksiziliği ya da oyuncunun gardlarının çabuk düşmesi maçı kabullenmesi inedeniyle rahat kazanabileceğimiz maçları böyle saçma hatalarla yitirmeyi yani böyle yenilgileri sevmiyorum.
Zira karşımızdaki rakip asla iyiniyetli değil (yönetim,oyuncu ve teknik adam) ve arkalarında da tüm kurumlarıyla ellerinde bulunan federasyon ile at oynatıyorlar...
O yüzden her maça ciddi bakmak gerek...
Bir üsteki mesajımda belirttiğim gibi sağlık olsun....

arkadaş bugün çok iyi anladım ki hani hep bahsettiğimiz fenerin TÜRK oyuncu kadrosu olayı vardıya.onun bugün gercekten önemli olmadıgını gördüm.yenemiyorsun işte arkadaş ne yaparsan yap yenemiyorsun..angele ve veremeyankayı bizim takıma koy yine yenemezsin..arkadaslar kusura bakmayın..çok iyi Galatasaraylıyım ama feneri ilk defa tebrik edeceğim.iyi oynadılar hemde pivotsuz.ayrıca bugün takımda Sylvia'nın olmadığını görünce çok üzüldüm..kesinlikle Sylvia olsaydı yenebilirdik..bir sözümde Nevriye'ye acaba bu sene GS den aldığın para kursağından geçecek mi çok merak ediyorum.

Sezon bizim için Mayıs 2012'de bitmişti aslında.Tüm kontratlar kapalıydı. Elimizde Wauters-Fowles-Torrens(sakat) vardı: 2 pivot, 1 forvet...

Temmuz'da Allah'ın lütfu mu diyelim artık Caseres'in dağılmasıyla Sancho'yu kadromuza kattık. Avrupa pasaportlu 3-4-5 oynayabilen çok iyi bir isim. Elde o gün Bahar-Sancho-Nevriye-Wauters pota altı varken Fowles'la yolları ayırmanın yolları aranmalıydı. Çok insan bu fikirle dalga geçti , bugün geldiğimiz nokta da , Fowles'un katkısı da ortada.

Fowles'u yollayıp şut sokan iyi bir kısa skorer katabilseydik kadroya çok farklı şeyler konuşurduk. Yine kaybedilen bir sezon yine sonucu belirleyen ince detaylar.

Gelecek sezon uygulanacak kurallar (2+2) ibreyi bize çeviriyor ama biz yine bir şeyler buluruz sezonu kaybetmek adına. Hollingworth-Tuğba gibi isimleri Fenerbahçe'ye kaptırmakla başlayabiliriz aslında.

Ekrem Hoca maçı kendi elleriyle verdi resmen. Fowles'ı kadroya almaması ve Alba'yı kenarda unutması maçı kaybetmemizin en büyük 2-3 nedeninden biri. Euroleague F8 ve play off'lar için hiç umut vermiyoruz. Haydi hayırlısı...

Sezon daha bitmedi play off'lar var hemen başlamış kapatmalar kelle istemeler.

Bayan Basketbol şubesi KAPANMAZ.11 Lig-10 Kupa-8 Cumhurbaşkanlığı-1 Avrupa kupası(Tüm kulvarlarda Türkiyenin en başarılı takımı) var bu kulübün müzesinde.

Ayrıca sezon başında bitmişti falan bence bahane aramaktır. sezon başıda gayet iyi oyuncular vardı boşta Özellikle Casares dağıldıktan sonra Laia Palau-Sylvia Dominguez-Maya Moore gibi kısalar uzun süre boşta kaldılar.Tuba Palazoğlu-Hollingsworth falan boştaydı yerli olarak alınacak isim yoktu demek kendimizi kandırmaktır

Elindeki oyuncuyu kaçırıyorsun, bu durumu bari akıllı kullan alabileceğin Dünya Yıldızı 2 oyuncu varken sen gidip Lindsey Harding denen sokak basketbolcusunu alıyorsun, oyun kurucun 5 top kaybıyla oynuyor, Ekrem hocaya çok güvenirim ama bugün felaketti hele Alba'nın kenarda unutulması ve Fowles'ın kadro dışında kalması, hocam olmadı valla..

Seneye 2+2 büyük ihtimal olmayacak, 2 maçı alan 1-0 önde başlar kuralıda değişti artık ev sahipliği avantajı var..

Harding bugün kaç kere ayağı kayıp top kaybetti, sayamadım. İlginçtir; kimse kaymıyor, Harding kayıyor?.. Bu kızın şutu Whalen'dan da kötü. Maç sonunda serbest atışlarda 2'de 2 yapsa maçı kazanmıştık. Alba oyunda kaldığı sürece etkili olmuştu. Ekrem Hoca'nın onu daha fazla kullanmasını beklerdim.

Maç sonu Ekrem Hoca "Bu takım şampiyon olacak, biz buna inanıyoruz" dedi. Keşke ben de inanabilsem... :=(

Ön Not: Aşağıda yazdıklarımda amaç bilgi vermek olup ne antrenörleri nede iki sezonu karşılaştırmak değil .

Çok uzaklara gitmiyelim bu sezon ve geçen sezon Fenerbahçe ile yapılan maçları sonuç olarak hatırlama amaçlı yazalım .
2 yılda 2 antrenör değiştirdik geçen sene milli takım antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu bu sene Ekrem memrun.

2011-2012 sezonu
Türkiye kupası Fb/Gs:72-76
Cumhurbaşkanlığı kupası Fb/Gs:78-85
1.Lig maçı Fb/Gs:96-82
2.lig maçı Gs/Fb:65-81
Play off 1. maçı Fb/Gs:75-69
Play off 2. maçı Fb/Gs:98-93
Play off 3.maçı Gs/Fb:92-86
Play off 4.maçı Gs/Fb:86-96

Total 2011-2012 toplam 8 maç 3 galibiyet 5 mağlubiyet

Bu sezon 2012-2013

Türkiye kupası Gs/Fb:74-72
Cumhurbaşkanlığı kupası Fb/Gs:62-45
1.lig maçı Fb/Gs:83-67
2.lig maçı Gs/Fb:71-75

Şu ana kadar Total maç sayısı 4 1 galibiyet 3 mağlubiyet .

şimdi bir şeyler yazalım , Galatasaray kadın Basketbol şubesi aklını başına almalı ve önce doğru nokta atış ile sonuca gidebilen transferler yapmalı ve oyuncuları saçma uygulamalar ile ellerinden kaçırmamalı.
Takımın kimyasına uygun antrenör ile uyumlu ve eksik giderici yönde çalışma ortamı yaratılmalı yani takımda ne eksik serbest atış yüzdesi ve 3.lük sayı atış yüzdesimi eksik antrenör ile bu konu çözüme kavuşturulmalı ve bu konuda iyi olan oyuncular fedakarlıktan kaçınılmadan transfer edilmeli.

Bu genel düşüncelerimden sonra Galatasaray kadın Basketbol aşığı olarak şunları hocamıza sormak isterim.
-Harding transferini kim istedi
-Fenerbahçe maçında Fowles yerine Ann tercihi neden yapıldı
-2.yarı Alba'dan neden daha fazla yararlanılmadı
-Takımın serbest atış ve 3 sayı yüzdesi çok kötü sezon başından beri bu eksikliği giderici ne gibi önlemler alındı
-Sezon başında özellikle Fenerbahçe karşısında yıllara dayalı başarısızlığımız masaya yatırıldımı ve sonuçta ne önlemler alındı

Galatasaray Kadın Basketbol takımının özellikle Fenerbahçe karşısındaki maç kayıpları taraftarı çok üzüyor , hamle yapılmalı ve transferlerde nokta atış yaparak mutlaka iyi bir takım ve ekip kurulmalı.
Şubeyi kapamak istenmeyen bir çözüm ,savaşarak eski psikolojik üstünlüğümüzü almalıyız.

Harding bugün kaç kere ayağı kayıp top kaybetti, sayamadım. İlginçtir; kimse kaymıyor, Harding kayıyor?.. Bu kızın şutu Whalen'dan da kötü. Maç sonunda serbest atışlarda 2'de 2 yapsa maçı kazanmıştık. Alba oyunda kaldığı sürece etkili olmuştu. Ekrem Hoca'nın onu daha fazla kullanmasını beklerdim.

Maç sonu Ekrem Hoca "Bu takım şampiyon olacak, biz buna inanıyoruz" dedi. Keşke ben de inanabilsem... :=(

Matoviçin pozisyonunda teknik faul çalındı 3 atışta anca 1 tane soktu, bırak tek.faulleri başkası atsın peşinden yandan başla topu kaybet, basket faul+teknik faul+yandan başlama 3+2+(2 yada 3) 7 yada 8 sayı alma ihtimalin varken kaç sayı aldın 3, daha ne diyeyim..

Harding 5 tk ile oynadı..

Muazzam oynadık diyorum. Fener gibi skor gücü çok yüksek takımı 5 çeyrekde 75 sayıda tuttuk. Hücumda tıkanmasak rahat bi galibiyet alırdık. İyi yoldayız !

Maçla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum ama duramıyorum. Harding çok bireysel oynuyor. Boştaki adamı kesinlikle göremiyor. İçeri girince illa potaya atmak zorunda mısın topu? Dışarıda gerek Şaziye gerek Işıl 3 sayı çizgisinde ve önünde kimse yoktu. Bunu kaç kere farkettim. Sen de bi zahmet farket ve dışarı çıkar şu topu. Sancho'ya sözüm yok. Sancho gerek çaldığı toplarla gerek blocklarıyla zaten yapacağını yaptı. Işıl savunmadaki kalemizdi. Bunu inkar edemeyiz. Özellikle haksız yere Ekrem Memnun'a teknik faul çalındıktan sonra cezayı kesmesi beni burda ayağa kaldırdı. Ancak potaya bakmadı fazla. 3'lüklerine en ihtiyacımız olan dönemde topu Harding'in eline bıraktı sürekli. Alba Alba Alba.. Ekrem Hoca'yı bu maçta açıkcası beğenmedim. Tamam dış atışlarda sürekli sayı kaçırmış olabilir. Maçtan alırsın. Ancak unutmazsın. Steps ve faul yapmadan içeriye en iyi o giriyor ve basketi o buluyor. Birsel tutamadı Alba'yı. Bunu değerlendirmek gerekirdi.

Kısacası; bu maçı stratejiden dolayı kaybettiğimizi düşünüyorum. Yoksa mücadele anlamında karşılaştırırsak maç bizim. Nevlin sarhoş çıkmış gibi oynadı. Birsel, hele hele Esmeral çok silikti. Hatta hatırlamıyorum desem yeridir. Cappy ve Angel sayesinde bu galibiyeti aldılar.

gerçekten kabak tadı verdi artık yıllardır süren bu üstünlükleri ... galatasaray taraftarı gerçekten hangi fener maçı olursa olsun kaybedilmesine çok üzülüyor heleki yenilmez armada ismini alan bi takımın bu kadar uzun süre seri şampiyonluk vermesine kızıyor para harcanıyor ama başarı neden bir türlü gelmiyor bunu oturup düşünmesi gerekenler düşünsün galatasarayın hangi şubesi olursa olsun çalışanlar oyuncular sorumlular asla memur zihniyetinde olmamalı neden taraftarın düşündüğünü doğruları yıllardır görüp düşünmüyorlar... üzülüyorum ...

Harding neden alınmış anlamadım
bu kadar kötü bir oyun kurucunun bizim takımda işi olmamalı
çok kötü hücum ettik
çok top kaybettik
savunmada çok gayretliydik ama kötü hücum edince kıymeti olmadı
sezon başından beri skorer bir guard alınmalı dedik ama neyse
önümüzde ki sezona bakıcaz artık ama bu zihniyetle daha çok bakıcaz önümüzdeki sezonlara