Whalen sonrası baya güç kaybettik. Maç için söylenecek pek söz yok. Kalite farkı var arada.
Ağır bir söz olacak ama yönetim bu zihniyetle mücadele eden oyunculara para vermemekte haklıymış. Ben ki başarıya endeksli bir anlayışla GS Taraftarı asla değilim. Ama yıllardır ya hakem utanmazlığı ya bizmkilerin beceriksiziliği ya da oyuncunun zihninde maçı kabullenmesi nedeniyle artık lütfen, içim kan ağlayarak söylüyorum ki boşa masraf yapmayalım kısaca ben bu şubenin kapatılmasından yanayım...
Şampiyonluk serüveni uzun soluklu bir yürüyüştür. Futbolda da sıkça dediğimiz gibi bunu almak için önce istemek gerekli ve bunun saç ayaklarının tamamı istemeli bunu. "Yönetim basketbolcu Taraftar Şampiyonsun GS" dememiz lazım
Şimdi gelinen noktayı inceleyelim. Türkiye kupasında FB yönetimi tam kadro Antalyada Protokol tribününde oturuyordu. Fİnal maçında Aziz yoktu ama o ÇF ve YF final maçlarında o da oradaydı. Bizden kim vardı sizce protokol tribününde GS'ı temsil eden? Ben size söyleyeyim hiç kimse yoktu. Üstelik futbol takımı 50 Km ötede Alanya'da kamp yapıyordu. Bir ton yönetici oradaydı. Ama bir şampiyonluk maçına bile 50km kıçını kaldırıp gelemediler. Protokol tribününde GS'ı Murat Özyer temsil etti Şaka gibi gerçekten. Ama Saç ayaklarından en azından taraftar ve Basketbolcu lar bir arada olduğu için kupada geldi. Burada lafı gelmişken Anadolunun her yanındaki GS'lılara teşekkür ediyorum. Anadolunun ve Dünyanın hiç bir yerinde şubelerimiz yalnız kalmıyor. İStanbulun BÜYÜK GS'lıları maça gelmeyi GS'a verilmiş bir lütuf oalrak görüyor ve "eğlendirin lan bizi!!" modunda oluyorlar.
Gelelim dünkü maça. Bu saç ayaklarından kimler vardı bakalım. Lafa geldi mi 'Sen sokakta oyna biz kaldırımda destekleriz' diyen şoparların hangisi oradaydı? Havaalanına 3bin kişi futbolcu karşılamaya gidiyor. FB maçına tribüne gelen adam sayısı 2000. Yani Saç ayaklarından taraftar orada değil. Protokol tribününe bakıyorum. Kimse yok bomboştu o tribün. Yani saç ayaklarından yönetim de yok. Eee ne oldu? Suçlu Oyuncular ve Hoca dğeil mi? Sen şampiyonluğua inansan gelirsin destek verirsin. Bu tüm şubeler için geçerli. Voleybol Basketbol farketmyor. Ne taraftar ne yönetim takımlarına inanmıyor onları yalnız bırakıyor. Ondan sonra FB mağlubiyetinde triplere giriyorlar. TÜm dertleri mahalledeki FB'liye rezil olma kaygısı. Yemişim sizin GS'lılık onurunuzu!
--------------------------
Maça gelirsek. Bir kere FB gibi bir takıma karşı Sylvia'sız çıkmak en hafifi maçı başabaşa getirmektir. Türkiye Kupasında onları yendik ama Şebnem dahil dış atıcılarımız yüksek yüzdeyle oynadı. ÜStüne Whalen gibi bir oyun kuran ve gerektiğinde sorun çözen bir guardla sağlam Işıl vardı. Bu maçta avantajlarımıza bakınca tek avantajımız Alba o maçta ilk defa forma giymişti şimdiyse artık 30 dk süre alacak durumdaydı. Bunun dışında her açıdan Türkiye kupasındaki durumdan eksi durumdaydık. Yani Ekrem Hoca o anlamda hata yaptı. Ben anlıyorum onu. Aslına bakarsanız bu maçı hiç ciddiye almadı hoca. Kazansak bile ne olacak ki. F8 daha önemli diyerek sahaya çıktı. Bu yüzden önemli silahının sakatlanma riskini göze alamadı. Ama Ekrem Hocanın bilmediği bir şey var. Branşlardaki skorlarda taraftarın umurunda değil avrupa kupası falan. Adam zaten maça gelmiyor. Tek derdi FB galibiyeti. Sen EL şampiyonu ol ama FB'ye yenil gene bitiksin demektir. Bunu ön göremedi. Hoca sanırım hala 96'daki dünyanın olduğunu sanıyor. Ama ne o taraftar var artık ne o ortam.
Bence madem Alba'ya güvenmiyor (sanırım öyle) o zaman Sylvia'yı alacak Alba'yı dinlendirecekti tribünde. Angel'in etkinliğine karşı da Sancho'yu 3 numarada oynatıp Angel'i sinirlendirecekti. 4-5'de Ann-Syl-Bahar rotasyonunu kullanıp Şaziye'yi Işıl ve Harding'İn rotasyonuna sokacaktı. Şaz Cappie'yi Sancho Angel'i durdurursa (ki muhtemel) FB pota altını oya gibi işlerdik. ÜStelik MAtovic 5 faulle oyun dışı kaldığında 3. periyotun ortalarıydı daha. Sylvia bu maçta oynasaydı Onunla boğuşmak zorunda kalacak olan (Newlin yetemez çünkü) Verameyanka basketbolu bırakırdı. Son periyot 17 farkı yaparmıyız onu konuşurduk.
Şu gerçek Ekrem hoca bu maçlık hata yaptı. Ve eminim hoca da bunun farkında. Ekrem Hocanın en sevdiğim yönü komplexlerinden arınmış bir insan olması. Hatasını görür ve tekrarlamaz. Sancho'yu 3 Alba'yı 2'de değerlendirip Lindsay'den kurtulma şansımız da var tabii ki bunu çok isterim. Bu arada UMMC maçında Dee'ye top göstertmeyen Yasemen'in diş kırmalık bile süre almaması beni şaşırttı. Yasemenden olabildiğince faydalanmamız laızm. Malum Işıl Beyin travması geçirdi ona yüklenmek istemiyordu hoca. Bu yüzden İlk 5'te de yoktu Işıl. Ama maç sonu gene aynıya geldi. Oysa Yasemen özellikle periyot sonlarında en azından süre bulabilridi. Cappie'yi sinirlendirecek bir inadı var savunmada
Sonuç oalrak. Benim pek önemsemediğim ama rahat kazanacağımızı düşündüğüm bir maçtı. Lindsay maç boyu en iyi hareketini yapıp 2/2 atsa gene kazanıyorduk o da ayrı. Ama bu mağlubiyet şampiyonluğun gittiği anlamına gelmez. Umarım Yöneticiler kendilerine ait olan tribünlere döner. Ligi 2. bitirmemiz bence avantaj oldu. Çünkü Fİnal serisinde ilk iki maçı kendi sahamızda oynasak boş tribünlere oynarız. Ama İlk iki maçı rakip sahada oynayıp 1 hatta 2 galibiyeti çıakrabilecek bir takımımız var. O zaman İpekçi BÜYÜk GS'lılarla dolacaktır.
NOT: Dün tribünde 6bin kişi olaydık FB hocasının zırt pırt saha ortasına kadar gelişlerini teknik faulle cezalandıracak tepkiyi hakemlerin üzerine verebilirdik.
NOT2: Dün dahil sezon boyunca bir şekilde imkan bulduğu an maça gelen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. GS taraftarına bu kadar laf söylerken gelenlerin hakkını yememek lazım.
NOT3: Cem Bayındır, Dostum seni tanıdığım için bu sözlerin sonrası derin hayal kırıklığı yaşadım
Cappy'nin Türk olma durumu nedir? Bir arkadaşım Türk yapmayı planladıkları ve bir kıta dışı daha almak istediklerini söyledi az önce. Her ne kadar 3 sene Türkiye'de aynı takımda oynamış olsa da, araya UMMC macerasının girmesi ve ülkesinin milli takımında oynamış olması gibi sebeplerin bunu engellemesi gerekse de, FB - TBF ilişkilerini düşününce insan "Acaba?" diyor. Kulağına böyle birşey gelen başkası var mı?
Onlar Cappy'i Türk yaparlarsa biz de Fowles'ı yaparız durumları aynı SLY bizde kesintisiz oynadı hatta. Böyle birşey olacağını sanmıyorum ha olursa biz de bu şekilde karşılık veririz.