TKBL | Hatay BŞB 75-70 Galatasaray

Galatasaray yönetiminin ilgisizlik ve umursamazlığına rağmen direnmeye devam eden Sarayın Sultanları ligin ilk yarısında mağlup olduğumuz Hatay deplasmanında.

31 Ocak Pazar Saat 16.30
Antakya Spor Salonu

Çok kritik maç, dönüm noktalarından.

Savunmamızla kazanacağımız bir maç. Hatay'ı durdurmak için Hurst'ü durdurmamız gerekiyor. Hurst kitlendiği anda Hatay takımı da bir şey yapamıyor. Bu yüzden bence maça Ayşegül'le başlayıp, Hurst'ün üzerinde baskı oluşturarak daha maçın başında onu psikolojik olarak yıldırmamız gerekiyor. Ondan sonra maç içinde de Jewell çok rahat savunur Hurst'ü.

Bahar da forma giyebilecek bu maçta.

Ayrıca, çevre illerden maça gitmek isteyen olursa yardımcı olabilirim, gideceğiz maça.

Kazasız, belasız.

Maç yorumunu Hatay'in 3luk yuzdesine dikkat etmek gerekir diye baslatmayi dusundugumden verileri kontrol etmek uzere KBSL sitesine bir gireyim dedim. Hatay gerçekten de 37,7% ile ligin en saglam dis sut atan takimlarinin basinda geliyor, isin tuhaf tarafi bu yuzdeyi ligin en çok 3luk kullanan takimi olarak tutturmalari (405), ayni yuzdeye ulasan Istanbul Uni. bunu 315 deneme ile yakalamis. Isin daha da tuhaf kismi, ligin en yuzdeli dis atis atan takiminin surpriz biçimde biz, yani Galatasaray olmasi, yuzde 40'in uzerindeyiz. Inanmadim tekrar baktim, evet en yuzdeli takim biziz 3luklerde. Fakat Hatay'in neredeyse yarisi kadar sut kullanmisiz (224), yani daha az ve oz sut buluyoruz, sanirim Loyd'un son haftalardaki kimildanisi ve Martinez'in son deplasmanda 5/7 gibi abuk yuzdesiyle ortalamamiz yukselmis. Uzun lafin kisasi ligin en çok 3luk bulan takimi ile en yuzdeli 3luk atan takimi karsilasacak, ve onlar bizden maç boyu 10 adet uçluk fazla kullaniyorlar. Bu onlar adina tikanik hucum belirtisi olabilecegi gibi beceri anlamina da gelebilir ve beni en çok korkutan ikinci sikkin geçerliligi. Hurst'un yani sira Bahar da yuzdeli sokuyor, bizim ilk mata cosan Vajda ve Snytsina da sezon genelinde iyi sut atiyorlar.

Yani Hurst'u tutmak maalesef yetmeyebilir, takim halinde onlari basketboldan bezdirecek bir savunma yapmamiz lazim.

Maç yorumunu Hatay'in 3luk yuzdesine dikkat etmek gerekir diye baslatmayi dusundugumden verileri kontrol etmek uzere KBSL sitesine bir gireyim dedim. Hatay gerçekten de 37,7% ile ligin en saglam dis sut atan takimlarinin basinda geliyor, isin tuhaf tarafi bu yuzdeyi ligin en çok 3luk kullanan takimi olarak tutturmalari (405), ayni yuzdeye ulasan Istanbul Uni. bunu 315 deneme ile yakalamis. Isin daha da tuhaf kismi, ligin en yuzdeli dis atis atan takiminin surpriz biçimde biz, yani Galatasaray olmasi, yuzde 40'in uzerindeyiz. Inanmadim tekrar baktim, evet en yuzdeli takim biziz 3luklerde. Fakat Hatay'in neredeyse yarisi kadar sut kullanmisiz (224), yani daha az ve oz sut buluyoruz, sanirim Loyd'un son haftalardaki kimildanisi ve Martinez'in son deplasmanda 5/7 gibi abuk yuzdesiyle ortalamamiz yukselmis. Uzun lafin kisasi ligin en çok 3luk bulan takimi ile en yuzdeli 3luk atan takimi karsilasacak, ve onlar bizden maç boyu 10 adet uçluk fazla kullaniyorlar. Bu onlar adina tikanik hucum belirtisi olabilecegi gibi beceri anlamina da gelebilir ve beni en çok korkutan ikinci sikkin geçerliligi. Hurst'un yani sira Bahar da yuzdeli sokuyor, bizim ilk mata cosan Vajda ve Snytsina da sezon genelinde iyi sut atiyorlar.

Yani Hurst'u tutmak maalesef yetmeyebilir, takim halinde onlari basketboldan bezdirecek bir savunma yapmamiz lazim.

Biz zaten çok iyi savunma yapan bir takımız. İçerideki maçta nasıl yıldırıldığımız malumunuz. Bu maçın da tv yayını olmadığı için AGÜ maçı gibi skandal kararlar gelebilir, dikkat etmek lazım.

Hurst, takımı iyi yönlendirebilen bir isim. O yüzden onu kitlemek mecburiyetindeyiz. Barbara, Vajda, Snytsina da savunmamız karşısında fazla direnç gösteremeyeceklerdir. Ekrem Memnun ilk maçı unutmamıştır, rövanşını alır. Önemli olan Hurst'ü oynatmayıp, yıldırmak. Son haftalarda inanılmaz formda.

Çıkmalıyız o salondan.

Böyle rezil kalite bir yayın olmaz yalnız bu devirde. Saniyede 2 kare falan geçiyor...

Galibiyet çaldınız, maçları çaldınız daha doyamadınız mı?

Bu kadro ile bu sene işimiz çok zor... Kizer'in yerine lig için transfer yapılacaktı, noldu? Transfer dönemi devam ediyor mu?

Kizer olmayinca takimda pota alti savunmasi diye bir sey kalmiyor maalesef. Petra gayretli akilli ama çapi belli, Nevriye fiziken dususte yas itibariyle, Dubljevic / Bahar ikilisinden birini surekli 3 numaraya çekiyoruz yokluktan. Isler iyi gitmiyor.

Bahar Öztürk kadar kötü bir oyuncu nasıl olur da bu kadar sayı atar??
Biz onu yaka paça takımdan göndermemiş miydik?

Zannedersem kotu oldugu için degil, takim oyununa ters ve disiplinsiz oldugu için gonderdik. Habire uçluk salliyor kafasi koptugunda, hiç Ekrem hocanin tarzi degildir. Ama kotu oyuncu denemez, atti mi atiyor. Bizdeki donem kontratini veya arka planda olasi bir tartisma ihtimalini bilmiyorum ama eger baska bir is olmadiysa rotasyonda yerli olarak tutulmasi taraftariydim her zaman.

Zannedersem kotu oldugu için degil, takim oyununa ters ve disiplinsiz oldugu için gonderdik. Habire uçluk salliyor kafasi koptugunda, hiç Ekrem hocanin tarzi degildir. Ama kotu oyuncu denemez, atti mi atiyor. Bizdeki donem kontratini veya arka planda olasi bir tartisma ihtimalini bilmiyorum ama eger baska bir is olmadiysa rotasyonda yerli olarak tutulmasi taraftariydim her zaman.
Benim ''kötü'' den kastetmek istediğim de buydu aslında :D
Bir maç 5/8 üçlük atar, sonraki 2 maç 2/15 falan oynar. Hücum süresinin dolmasına 15 saniye kala atış atar, disiplinsizdir... Dediğiniz gibi Ekrem Hoca'nın oyun anlayışına son derece ters bir oyuncuydu. Ben istemezdim şahsen kazandırdıklarından çok kaybettirdi kaldığı süre boyunca o.

Bu arada ilk yarıyı 6 sayı geride kapatıyoruz: 34-28
Bir ara 15 olmuştu fark, daha da kapatma fırsatı geçti çok kez ama, ikinci yarıya diyelim.