Maç yorumunu Hatay'in 3luk yuzdesine dikkat etmek gerekir diye baslatmayi dusundugumden verileri kontrol etmek uzere KBSL sitesine bir gireyim dedim. Hatay gerçekten de 37,7% ile ligin en saglam dis sut atan takimlarinin basinda geliyor, isin tuhaf tarafi bu yuzdeyi ligin en çok 3luk kullanan takimi olarak tutturmalari (405), ayni yuzdeye ulasan Istanbul Uni. bunu 315 deneme ile yakalamis. Isin daha da tuhaf kismi, ligin en yuzdeli dis atis atan takiminin surpriz biçimde biz, yani Galatasaray olmasi, yuzde 40'in uzerindeyiz. Inanmadim tekrar baktim, evet en yuzdeli takim biziz 3luklerde. Fakat Hatay'in neredeyse yarisi kadar sut kullanmisiz (224), yani daha az ve oz sut buluyoruz, sanirim Loyd'un son haftalardaki kimildanisi ve Martinez'in son deplasmanda 5/7 gibi abuk yuzdesiyle ortalamamiz yukselmis. Uzun lafin kisasi ligin en çok 3luk bulan takimi ile en yuzdeli 3luk atan takimi karsilasacak, ve onlar bizden maç boyu 10 adet uçluk fazla kullaniyorlar. Bu onlar adina tikanik hucum belirtisi olabilecegi gibi beceri anlamina da gelebilir ve beni en çok korkutan ikinci sikkin geçerliligi. Hurst'un yani sira Bahar da yuzdeli sokuyor, bizim ilk mata cosan Vajda ve Snytsina da sezon genelinde iyi sut atiyorlar.
Yani Hurst'u tutmak maalesef yetmeyebilir, takim halinde onlari basketboldan bezdirecek bir savunma yapmamiz lazim.