TKBL Play-Off Yarı Final | Galatasaray Odeabank 3-0 Botaş | Galatasaray Finalde!

Sadece 8 üçlük atmışlar, sanki daha fazla atmış gibilerdi.. Güzel maç oldu, üçüncü çeyrekte daha iyi savunma yapınca fark açıldı.. Şebo 2 maçtır sayı atamıyor ama bu maçta savunması çok iyiydi, top çaldı, blok yaptı, tek eksiği sayı idi, o da olur umarım, özellikle finalde ondan gelecek ekstra üçlüklere ihtiyacımız olacak.

Şimdi sıra Adana'daki maçta.. Heyecanla 22 Nisan'ı bekliyorum :)

Sadece 8 üçlük atmışlar, sanki daha fazla atmış gibilerdi.. Güzel maç oldu, üçüncü çeyrekte daha iyi savunma yapınca fark açıldı.. Şebo 2 maçtır sayı atamıyor ama bu maçta savunması çok iyiydi, top çaldı, blok yaptı, tek eksiği sayı idi, o da olur umarım, özellikle finalde ondan gelecek ekstra üçlüklere ihtiyacımız olacak.

Şimdi sıra Adana'daki maçta.. Heyecanla 22 Nisan'ı bekliyorum :)

Ben de :D Şampiyon takımı görmek için sabırsızlanıyorum. Umarım bilet bulurum, iş yoğunluğundan ötürü maçtan önce bilet alabilmem zor. İnternetten alabiliyor muyuz acaba biliyor musunuz?

Fenerin maçını açtım bikaç dakika izledim. Hakemler Kaski ve Fener aleyhine(daha çok Kaski) öyle komik kararlar verdiler ki dayanamayıp kapattım maçı.

Geçen pazar arkadaş ile maçı konuşuyorduk. Sonra konu tabii anlamlandıramadığımız teknik faule geldi. Üşenmedim, buldum o anı:

[video=vimeo;92448192]http://vimeo.com/92448192[/video]

İnsan şüphelenmeden duramıyor, acaba bunlar final serisi için bir işaret mi :/

Uzun zamandır finalleri takip ediyorum hatırlayamadığım bariz hatalar var ama geçen sezonkiler hala aklımda.Resmen adamlar hücüm ettirmediler bize.Top taşımalar, saçma sapan steps kenarları, çalınmayan fauller, oyuncuya dokunmamamıza rağmen çalınan fauller... Bu senede aynısını bekliyorum açıkcası.Hatırladıkça midem bulanıyor....Ama kızlarımız o kadar büyük yürekli ki bu sorunu bu sene aşacaklarını düşünüyorum...

Geçen pazar arkadaş ile maçı konuşuyorduk. Sonra konu tabii anlamlandıramadığımız teknik faule geldi. Üşenmedim, buldum o anı:

[video=vimeo;92448192]http://vimeo.com/92448192[/video]

İnsan şüphelenmeden duramıyor, acaba bunlar final serisi için bir işaret mi :/

Bir haftadır Cuma akşamı Euroleague maçı yöneten bir hakemi Cumartesi öğlen oynanan bir maça atamanın sebebini düşünüyorum..

Bence şüphelenmeye gerek yok, direkt olarak evet bu "finalde sizi rahat bırakmayacağız, kaptırmayacağız size lig şampiyonluğunu da"nın işareti..

Bu arada yarın maça gidecek olan arkadaşlara, bugün hastane çıkışı gidip sordum, biletler yarın 16:30 - 17:00 arası satışa çıkacakmış, fiyat ise 5 TL

Teknik faul aldığı pozisyonu sordum Işıl'a. Neden olduğunu bilmediğini ve hakeme sorunca da doğru düzgün bir cevap vermediğini söyledi. Pozisyonda birşey dedin mi diye sordugumda, Esra kolunu çektiği için sadece "hey" dediğini söyledi. Zaten o yüzden pozisyondan sonra o kadar ısrar etmiş neden çalmış diye sormuş.

Malum final yaklaşıyor! Bu sene hakkımızı yiyemeyeceksiniz ona göre şimdiden söyleyelim!

Teknik faul aldığı pozisyonu sordum Işıl'a. Neden olduğunu bilmediğini ve hakeme sorunca da doğru düzgün bir cevap vermediğini söyledi. Pozisyonda birşey dedin mi diye sordugumda, Esra kolunu çektiği için sadece "hey" dediğini söyledi. Zaten o yüzden pozisyondan sonra o kadar ısrar etmiş neden çalmış diye sormuş.

Malum final yaklaşıyor! Bu sene hakkımızı yiyemeyeceksiniz ona göre şimdiden söyleyelim!

O vakit, biraz dalga geçeyim bari. Yapacak başka bir şey yok sonuçta.

isil_teknik_faul.png

Uzun zamandır finalleri takip ediyorum hatırlayamadığım bariz hatalar var ama geçen sezonkiler hala aklımda.Resmen adamlar hücüm ettirmediler bize.Top taşımalar, saçma sapan steps kenarları, çalınmayan fauller, oyuncuya dokunmamamıza rağmen çalınan fauller... Bu senede aynısını bekliyorum açıkcası.Hatırladıkça midem bulanıyor....Ama kızlarımız o kadar büyük yürekli ki bu sorunu bu sene aşacaklarını düşünüyorum...

Bunları yapan fenerasyonun başkanı bizim şampiyonluk kutlamamıza katılıyor bu da yetmiyor hep en önde.

Bu takım şampiyon olacak, ne hakemler nede federasyon bunu engelleyemez...

Yıllardır her finalde hakemler biçti lakin geçen sezon finaller gösterdi ki bize şampiyonluk kazandırılmaması için özel çaba harcanıyor. Olmayan faul verildi yahu. Aralarında bir metre mesafe olan pozisyonda faul verildi. koçları saha içinde 6. oyuncu oldu yerinize geçinden başka bir şey denilmedi. Adam sahada hem kendi oyuncusuna hem de bizim oyuncumuza çarptı.

Herkes futbola bakıyor 2010-2011 Erkekler finalinde hakem ayarı yapıldı. Tapeler ortada lakin kimse üstüne gitmedi hem de bizim yönetim bile ses etmedi.

Bu senaryonun , oynanmak istenen oyunun önüne geçmek istiyorsak final serisinde İpekçi´de boş koltuk kalmamalı. Ve basketbol seyircisinin bilinciyle sahaya müdahil olunmalı. Yoksa TBF ve uşaklarının yaptıkları, yapacaklarının teminatı.

Birisi botas antrenorune üclük atilarak mac kazanilamayacagini söylemesi gerekiyor . İstanbulda ki iki macla birlikte bu macıda şuan izliyorum. Bahar öztürk'ün yanlis hatirlamiyosam 15-20 tane üclük girisimi var. Pick and roll ,yada en ufak bir post oyunu yok .Eline alan potaya fırlatıyor topu :) .. Bizim icin cok rahat bir seri oldu . FİNALDEYİZ .. ŞAMPİYON olacagız.. Tebrikler kızlar !

Çok keyif aldık almasına da sadece Galatasaray maçlarında gördüğümüz Adana Demirspor taraftarları yüzünden sonu zehir oldu, Emre Karakaplan arkadaşımızın olduğu gruba saldırmış şerefsizler, zaten maç boyunca taciz etmişlerdi, bir sağ taraftan, bir sol taraftan gelip küfürler yağdırdılar. Henüz haber alamadım, yolda aradığımda Osmaniye'ye döner dönmez hastaneye gideceğiz demişti, inşallah ciddi bir durumları yoktur.

Maça gelirsek öyle analiz yapmasını pek beceremem ama televizyonda izlemek ile salonda izlemek gerçekten farklı, televizyonda pek anlaşılmıyor ama salonda kızların verdiği mücadele, savunma falan daha net anlaşılıyor, gerçekten yorgun oldukları halde çok iyi mücadele ettiler, Işıl hemen her topa atlamaya çalıştı, Şebo iki maçtır kaçırdığı şutları bu sefer attı, o attıkça biz de coştuk :) Bahar'ın katkısı çok iyiydi, Shavonte biraz tutuktu, iyi başlamadı maça, Botaşlıların 2 maçtır girdiği üçlükler bu sefer girmedi, biraz asabilerdi sanki, Barbara'nın tavırları, Snow'un Esra'ya yaptığı blok sonrası tepkisi falan, hoş değildi..

Sonuç olarak finaldeyiz, yüreğinize sağlık kızlar

Not: Kızların yanında, lig maçında görmediğimiz Murat Özyer ve de Necati Demirkol vardı