Top 16 | 1.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 84 - Maccabi Electra Tel Aviv 90

Şu maçların tadını çıkaran kaç kişiyiz allah aşkına?

Al eline cipsini biranı izle keyfine bak Top 16 burası ya. Biraz sakin. Ne bu sinir bu gerginlik bu üzüntü.. Oktay mahmuti hareketi benzeri çömelmiş vaziyette tv başın da istatistikleri tutup rakip beşi analiz edip hücum setleri geliştirip neredeyse mutfağa doğru dönüp mola isteyecek insanlar tanıyorum

Yenildik ama ne de güzel yenildik. Yenileceksek böyle yenilelim misal anadolu efesin madride ya barcelonaya yenilmesi gibi değil.

İlk yarıda bizim pota arkasında taraftarların arasında bir tartışma falan oldu yakınında olan var mıydı olayın acaba

Bence bu maç özelinde eleştirilmesi gereken çok da fazla birşey yok. Sadece savunmayı daha iyi yapabilirdik. Ama bunun da sebebi uzun oyuncularımızın sakatlık sıkıntısı idi. Zaten verdiğimiz hücum ribaundlarının çoğu sayı ile bitti. Bizim aldıklarımızın çoğu da sayı ile bitemedi maalesef. Bence maçı kaybetmemizin temel nedeni buydu. Oyuncuları tebrik etmek gerek. Ama yeter artık, bir maç da olsa tam kadroyla çıkalım sadece 1 maç.

Geç kaldım ama biraz bir şeyler karalamak isterim. Euroleague takımı olmanın nasıl olduğunu gösterdi bize Maccabi. Hairston maç içerisinde sakatlandı, Furkan öncesinde yoktu ama onlarda da Shawn James yoktu, büyük skor potansiyeli olan Ingles maça dahil olamadı ve Sofo'yu erken üçlettirdik. Bir de olaya bu yönden bakmak lazım. Biz rüzgarı arkamıza alıp farkı açtığımız dönemlerde bile Maccabi oyun ciddiyetini her zaman korudu, basit hata yapmadılar. Biz de mental anlamda bir düşüş yaşayınca bunu affetmediler. Bazı takımlar var sadece isimleriyle maç kazanıyorlar. Maccabi, Barcelona, Real Madrid, Panathinaikos, Olympiakos, CSKA... Taraftarımız var, istediğimiz her an o salonu cehenneme çevirebiliriz. Ama takımımız ne kadar iyi olursa olsun Euroleague geleneği bizim genetiğimize işlemesi biraz zaman alacak. Elimizden kaçırdığımız bu maçı inşallah çok aramayız ama bana arayacağız gibi geliyor. Son sözüm; biz bu yolda ilerleyeceksek bu tip yenilgileri ara ara tadacağız. Ama sonunda bu maçları kazanmayı öğreneceğiz, buna inancım tam.