Top 16 | 1.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 84 - Maccabi Electra Tel Aviv 90

Kendi görüşüm maçın kırılma anı Sinan'ın boş turnikeyi kaçırması oldu.Tabi belli olmazdı ama orada bir smaç tarzı bir hareket yapsaydı yanlış hatırlamıyorsam 3. çeyreğin sonlarıydı taraftarda gaza gelebilirdi ve ve ve neyse olan oldu canları sağolsun aslanların!

Hücum anlamında çok iyi oynadığımız bir maçtı fakat hem savunma sıkıntıları hem de şanssızlıklar maçı vermemize sebep oldu. Maçın güzel olan tarafı Domercant ve Erceg'den beklediğimiz katkıyı almamız oldu, umarım böyle devam ederler. Furkan'ın bizim için ne kadar önemli olduğunu da bu maç iyice fark etmiş olduk. Bonsu ve Erceg hücumda iyiler fakat ikisi aynı anda oynadığında pota altını ve koridoru hiç savunamıyoruz ki Arroyo da savunma yapmıyor. Bu arada maçı izlemek için 100 tane çözüm aramıştım maçtan önce fakat en iyisi nesine'den 2 liralık kupon yapıp maçı izleyebiliyorsunuz kesinti falan olmadan, en rahat yolu bu sanıyorum.

Tabiri caizse kemik sesleri çıkacak kadar etkili savunma yapılması gereken turda antreman rahatlığında boş şutlar attırıyorsan hemde evinde turu geçmen zor.Bide bir sürü boş şut kaçırdı rakip ilk yarı.Savunma sadece son periyotta düşmedi kötülüğü son periyotta iyice sırıttı.

Sinir bozucu bir mağlubiyet oldu, çok yazık.

Yine de emeğine sağlık takımımızın. Umarım Hairston'ın sakatlığı ciddi değildir.

Hücum anlamında çok iyi oynadığımız bir maçtı fakat hem savunma sıkıntıları hem de şanssızlıklar maçı vermemize sebep oldu. Maçın güzel olan tarafı Domercant ve Erceg'den beklediğimiz katkıyı almamız oldu, umarım böyle devam ederler. Furkan'ın bizim için ne kadar önemli olduğunu da bu maç iyice fark etmiş olduk. Bonsu ve Erceg hücumda iyiler fakat ikisi aynı anda oynadığında pota altını ve koridoru hiç savunamıyoruz ki Arroyo da savunma yapmıyor. Bu arada maçı izlemek için 100 tane çözüm aramıştım maçtan önce fakat en iyisi nesine'den 2 liralık kupon yapıp maçı izleyebiliyorsunuz kesinti falan olmadan, en rahat yolu bu sanıyorum.
Görüntü kalitesi nasıl acaba? Bir de tek maçlık kupon yapabiliyor musunuz? Ben acemiyim iddia işinde biraz.

Görüntü kalitesi gayet iyi, iki sorun var yalnız, birincisi spiker yok (varsa da ben duymadım, bilgisayarın entegre hoparlöründen dinlemek durumunda kaldım) ikincisi ekran küçük ama gayet izleniyor bence 2 lira karşılığı çok bile. Tek maç derbiler hariç olmuyor pek, 3 maç yapabilirsiniz, ben bizim maça 1, real madride 2ve barca-efese üst oynamıştım, zaten sırf maçı izlemek için oynadım normalde oynamıyorum pek. D-Smart'ı aradım netten izleme imkanı için, aylık 35 liraya spor paketi alıp netten izleyebilirsiniz dediler, fazla geldi şahsen. Keşke sadece tek kanal falan alabilsek internet üzerinden.

Anahtar kelime: savunma...

Ne kadar iyi yüzdeyle atarsan at, savunamazsan kazanamazsın. Bugün hücumda etkiliydik ama savunmada 2. periyot hariç döküldük. Bu periyotta Sofo'nun üçleyip dışarı çıkması ve bizde Sinan, Hairston'ın etkili savunması önemli rol oynadı.

Erseg maç genelinde savunmasıyla saç baş yoldurttu. Boyalı bölgede Furkan'ın yokluğunu çok aradık. Domercant'in katkısı ilerleyen maçlar için iyi sinyaller verdi. Umarım gelecek maçlarda da formu giderek yükselir ve o özlediğimiz performansına ulaşır. Ergin Hoca'nın son periyottaki kadro tercihi de rakibin ekmeğine yağ sürdü.

Bu maçı kaybetmekle belki F8 şansımızı kaybetmedik ama ilk 2 şansımız bitti denilebilir.

Sinan'ın bomboş turnike kaçırması,hemen üstüne dörtlemesi ve iki serbest atış atmaları.Hairston'ın da sakatlanması üstüne maçın değiştiği an oldu.

Çok üzdü bu mağlubiyet...

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim Ergin hoca sınıfta kaldı bu maçta.Sinan dörtledikten sonra düşünmedi bir daha,savunmayı geri plana atarak top 16'da maç koparamazsın bugünde görüldüğü gibi.

Salondaydım Sinanın turnike pozisyonunda Malik Furkan yada Bonsu olsa smacı basardı. Sinan da bu işler yok :( Sakatlık konusu çok canımızı yakıyor. Bu mağlubiyet üzdü beni fakat oynadığımız maccabi iyi takım. Neyse sağlık olsun, daha fazla sakat olmasın.

Bu maçı seyrettikten sonra gördüm ki top 8 için gerçekten şansımız yok. Savunma olmadan grupta maç kazanmamız çok ama çok zor 1-2 maçtır bonsuyu beğenmiyorum sinan a iyi dedik maçı kaybettiren adamların arasına girdi maalesef. Bu takımda Cenk gibi KÖTÜ şutörün yeri yok herkes attı o atamadı yazık oldu.! Bundan sonraki maçlarda sonuna kadar savaşmalıyız 4. lük için işimiz zor görünüyor.

Son olarak bu hastalıklar, sakatlıklar artık şans faktörüne bağlanması mantıklı gelmiyor bana. Biraz dikkat çok önemli bir dönemden geçiyoruz artık.

Bu maçı seyrettikten sonra gördüm ki top 8 için gerçekten şansımız yok.
Savunma olmadan grupta maç kazanmamız çok ama çok zor 1-2 maçtır bonsuyu beğenmiyorum sinan a iyi dedik maçı kaybettiren adamların arasına girdi maalesef. Bu takımda Cenk gibi KÖTÜ şutörün yeri yok herkes attı o atamadı yazık oldu.! Bundan sonraki maçlarda sonuna kadar savaşmalıyız 4. lük için işimiz zor görünüyor.

Son olarak bu hastalıklar, sakatlıklar artık şans faktörüne bağlanması mantıklı gelmiyor bana. Biraz dikkat çok önemli bir dönemden geçiyoruz artık.

Cenk mi kötü sutor ?
Pes..
Adam bir maç kötü oynadı diye bunu söylemek vicdansizliktir...

Cenk mi kötü sutor ?
Pes..

Yüzde yüz katılıyorum size, zaten az süre aldı, ısınma fırsatı pek olmadı ve son periyotta şut soktu. Cenk bence Türkiye'nin en iyi şutörlerinden bir tanesi. Sinan da faul problemi dışında süre aldığı zamanlarda iyiydi, biraz fazla hırs yaptı sanıyorum sadece, bir turnikeyi şanssız kaçırdı diye yerin dibine sokmak olmaz.

Sonuçta oynadığımız takım yıllardır oturmuş kadrosu, koçu ile Avrupa'nın en iyi takımlarından biri, başa baş oynadık, ezilmedik ki sakatlarımız malum. Her şeye rağmen takımla gurur duyuyorum.

Bence rahat alacağımız bir maçtı.
Son 15 dakika rotasyon dar olduğu için yoruldular. Özellikle son 15 dakika hiç savunma yapamadık. Özellikle Hairston sakatlanmasaydı bence kazanırdık. O sakatlanınca savunmamız iyice çöktü.
Tam takım olduğumuzda bu takım iyi işler yapacaktır.
Ancak bu takımın kadar sakatlık yaşamasını açıklayamıyorum. Neler oluyor nasıl bir şanssızlıktır bu ?

Hücumda gayet iyi oynadık ama savunmada kötüydük kaybettik işin özeti bu.Bonsu sakatlıktan dolayı savunmada çok iyi kapatamadı pota altını adama bişey diyemeyiz.Furkan da olmayınca kolay sayı yedik. Çünkü bu dar uzun rotasyonunda Erceg'in süresi artınca her ne kadar hücumda iyi şut atsa da savunmada çok fazla fire verdiği için pasif kaldık savunmada.

Bu maç özelinde değil ama benim en rahatsız olduğum şey devre arasında oyuncular sahaya hep geç çıkıyor doğru düzgün ısınmadan başlıyorlar.Maccabi takımı 2. yarıya 8-9 dk kala çıkıp ısınmaya başladı , biz 2.30 dk kala sahaya çıktık 2 dk falan ısındık.Oynadığımız maçlarında tamamında hep oyuncular sahaya geç çıkıyor , dediğim gibi bu maçın özelinde söylemiyorum ama neden böyle olduğunu merak ediyorum.Maccabi ısınırken salonda olup dikkat edenler görmüşlerdir bi ara 16-17 şut ard arda soktular bunlar rahat atış bulursa 2. devre çok atar diye düşündüm o esnada.Bizim takım ise adam başı 3-5 şut atıp yani doğru düzgün ısınmadan çıkıyor 2. devrelere.Son olarak rakipte Sofo sadece 10 dk süre aldı yani maçın büyük bölümünü doğru düzgün pivotları olmadan , orjinali 4 numara olan Tyus'la geçirdiler yine de yendiler.

Cenk mi kötü sutor ?
Pes..

bunu söylemek gerçekciliktir. her maçı izleyen biri olarak söylemim nettir. Hangi maçını hatırlıyorsun maçta gerektiği zaman 3lük soktuğunu ? bugün ilk periyotta girdi atışları değerlendiremedi, 3 periyot girdi fark kapandı bırakın bu at gözlüklü bakışları. aydı cenkten bahsediyoruz umarım :)

Aynı Cenk Anadolu Efes maçında yüzde 57, Torku Konya maçında yüzde 75, Gaziantep maçında yüzde 57, Karşıyaka maçında yüzde 60, Ted Kolejliler maçında yüzde 66, Fenerbahçe maçında yüzde 60 ile üçlük soktu, hatırlatırım, ayrıca Euroleague'de de yüzde 52 ortalama ile oynuyor ki gayet iyi bir istatistik ve kendisi Euroleague üçlük yüzdesinde sekizinci sırada.