Top 16 | 10.Hafta | Lokomotiv Kuban 66-67 Galatasaray Liv Hospital

Tamam veya devam maçı..

Umarım buna yakışan bir mücadele sergileriz.

EL Top 16 | 10.Hafta | Lokomotiv Kuban – Galatasaray Liv Hospital

Arroyo-660x330.jpg

Euroleague'de en kritik maçımıza cuma günü Krasnodar'da çıkıyoruz, rakip ise Lokomotiv Kuban.

Top 16, F Grubu'nda üç galibiyet altı mağlubiyet alan ve altıncı sırada bulunan takımımız, bir galibiyet önünde bulunan ve averaj ile dördüncü sırada oturan Lokomotiv Kuban ile "tamam veya devam" maçına çıkıyor. Geçtiğimiz hafta evinde Maccabi'yi yenmeyi başaran Kuban, Play-Off'lara son bileti alma konusunda en şanslı takım konumunda gözüküyor.

İstanbul'da oynanan maçı Kalnietis'in son anlardaki üçlüğü ile 63-62 kazanan Kuban, kendi evindeki maç öncesinde de bir galibiyet önümüzde bulunuyor. Play-Off'a kalmak isteyen takımımız için bu maçta galibiyetten başka bir sonuç istenmiyor. Alınacak "2" sayı farklı bir galibiyet, hem Kuban ile galibiyet sayılarını eşitlerken, hem de ikili averaj üstünlüğü bize getirerek, Kuban'ın üstüne çıkartacak. Yine önümüzde bulunan bulunan Bayern Munchen ile de içeride oynayacağımızı düşünürsek, en kilit maçımıza çıkıyoruz.

Grubun ilk maçında son anlarda yenildiğimiz Kuban ile geçen sene de Eurocup'ta karşılaşmıştık. Geçen sene Eurocup'u kazanan Lokomotiv Kuban, zorlu yolculuk şartlarının ardından yorgun maça çıkacak takımımızı Krasnodar'da mağlup etmişti.

Lokomotiv Kuban'ın Top 16'da en etkili ismi pek de iyi bir normal sezon geçirmeyen Krunoslav Simon oldu. İdare eder bir normal sezon geçirdikten sonra Top 16'da takımı sırtlayan Hırvat oyuncu, 14.4 Sayı 4.1 Ribaund 3.3 Asist ortalamaları ile Top 16'daki 9 maçı geride bıraktı. Index rating (#3) ve sayı krallığı (#8) gibi kategorilerde Top 16'da üst sıralarda bulunan Simon dikkat edilmesi gereken isimlerden biri. Takımı skor anlamında sırtlayan bir diğer isim ise Derrick Brown. Bu sene Euroleague'in en çok sivrilen oyuncularından biri olan Brown, Top 16'da da 13.3 Sayı 4.1 Ribaund ortalamaları ile oynuyor. Brown en çok iki sayılık deneyen (96), ve en çok iki sayılık isabeti bulan (49) oyunculardan biri. Mantas Kalnietis ise takımı yönlendiren isim konumunda. Top 16'da asist sıralamasında ön sıralarda kendine yer buldu (#3). 10.6 Sayı 2.9 Ribaund 5.3 Asist ise Top 16 istatistikleri. Marcus Williams, Hendrix, Jasaitis, Maric takımın diğer önemli isimleri.

kubanvsgs.png

Euroleague'de en kritik maçımıza çıkmadan önce açıkçası takımın form durumu kafalarda soru işareti uyandırıyor. Euroleague adına sezonun kırılma maçı olacak. Bu zamana kadar süre gelen dalgalı performansı bir kenara bırakıp, artık bu maça odaklanmak lazım. Arroyo dışında "garanti verim alırız" diyebileceğimiz bir oyuncuyu bulmakta zorlanıyoruz. Ama şu bir gerçek ki ne yapıp edip, sonuna kadar mücadelemizi vermemiz gerekli. Pota altında enerjinin düşmesine izin vermemeliyiz. Furkan ve Macvan daha fazla süre alıp bunu yapabilir, kalan anlarda ise Bonsu'nun ilk geldiği zamanlara geri dönmesini sağlamak ve Erceg'in en azından hücumda fark yaratmasını beklemek zorundayız. Kısalarda ise Arroyo'ya en azından iki yardımcı çıkarmak lazım. Zira diğer türlü maçın sonuna yine Arroyo pili bitmiş bir şekilde gelir. Umarız son zamanlarda ortaya konulan o ruhsuz ve formsuz görüntünü uzağında, eskiyi anımsatan ve maçın önemine yakışan bir mücadele izleriz.

Bu zorlu ve kritik maç öncesinde takımımıza, koçumuza başarılar dileriz.

Tarih: 14.03.2014 - Cuma - 19:00
Yer: Basket Hall

Sezonun geri kalanı için büyük önem ifade eden bir maça çıkıyoruz. Zaten haftalardır bu maçla birlikte Euroleague'deki kaderimizin belli olacağını söylüyorduk, çok da sürpriz olmadı ve bu maç geldi çattı.

Takımın inanılmaz formsuz olduğunun farkındayız. Arroyo dışındaki oyunculardan istediğimizi alamıyoruz. İstediğimizi bırakalım onlarda mücadele örneği bile göremiyoruz. Pota altı savunmamız rezalet ötesi, birkaç maçtır rakiplerin yüzdelerini paylaşıyorum da inanılmaz yüzdeli oynuyorlar. Pota altına kapandığımızda rakiplere çok yüzdeli üçlük şansı veriyoruz. Savunmada iç dış dengesini sağlayamadığımız için hep bir yerden gedik veriyoruz. Pota altı için Ersin'i, dış savunma için de Jamont ve Marko'yu çok arıyoruz ama bu oyuncular yok malesef ve eldeki oyuncularla çıkacağız maça. Hani baktığımızda şu maça çıkarken çoğu parametrede gerideyiz ve form durumumuz da hiç iyi değil.

Takım adına güvenebileceğimiz tek nokta kariyerleri olan ve patlama potansiyelleri olan oyunculara ve bir koça sahip olmamız. Her an her şeyi yapabilecek oyuncular var kadromuzda. Bu oyunculardan da en çok Pops'a ihtiyacımız var ama Pops zıplamakta bile zorlanıyor, nasıl olacak bilmiyorum. Erceg hücumda attırdığı kadar savunmada yediriyor, büyük sorun yaşıyoruz o noktada. Macvan'ı biraz daha oyuna sokmalıyız ve Furkan'a mümkün olduğunca fazla süre vermeliyiz diye düşünüyorum. Aksi takdirde bu sezon Euroleague'de en çok 12 sayı atan Maric'e sezon rekoru kırdırabiliriz. Bu sürpriz olmaz bizim için. Maric'i dışarıda bırakırsak bizi en büyük sıkıntıya sokacak oyuncu şüphesiz Derrick Brown. Diğer oyuncuların performansları günlük durumlarına göre değişebilir ama bu iki oyuncu canımızı yakabilir diye düşünmekteyim. Arroyo her zamanki gibi katkı verecektir ve takımı sürüklemeye çalışacaktır. Onun dışında kimseden tam emin değilim ve yorum yapamıyorum.

Takımın Euroleague'e devam etmesi hepimizin isteği ve bu maç da tamam ya da devam maçı. İnşallah kazanır ve diğer maçlar için umudumuzu devam ettiririz. Euroleague'i çok seviyoruz ve bu arenada başka takımlardan çok bizim takımımızın heyecanını yaşamak istiyoruz. Bu maçı bize hediye edin, çok mutlu edeceksiniz herkesi.

Ya tamam Ya Devam MAÇI !
Ancak biz tamam dedik çoktan bu maç formalite.

Arroyo endeksli hücumlar.

Furkanın ne yapsa giremediği Rotasyon.

Erceg'in savunma rezaletine katlanan bir teknik ekip.

Her maça seriler yiyerek başlayan bir takım.

Yenilsede Alkışlanacak hali kalmayan bir takım.

Sanırım Sezonun ÖZETİ: Şampiyon Bir takım Ancak bu Kadar Kötü Kurulabilirdi...

Şimdi kuban maçı var.Yensek Ne olacak İpekçide Partizanı , Münihi kesin yeneceğimizin garantisi varmı yok .

HAZIRLIK MAÇI | Maç Sonucu: Galatasaray Liv Hospital 104-71 Olin Edirne

İSTATİSTİK | Sinan 24 sayı,Markoishvili 19 dayı,Macvan 15 sayı,Domercant 14 sayı,Göksenin 14 sayı,Nikolov 7 sayı,Furkan 5 sayı,Bonsu 4 sayı.

kaynak : https://www.facebook.com/GalatasarayBasketbolSubesi

Marko iyi dönmüş inşallah kuban maçında iyi oynar da takıma iyi katkı sağlar. Domercant ve Marko bu maçta iyi oynamalı ve pota altımız yol geçen hanı olmamalı . KAZANMALIYIZ .!

Zaten az olan dinamik oyunculara süre verilmeli,sinan ve furkan 20 dakikadan az oynamamalı.Erceg ve bonsu aynı anda oyunda olmamalı.Mücadele ile kazanılabilecek bu maçı sadece mücadele eden oyuncuların oyun içinde kalmasıyla kazanabiliriz.

Geçen sezon efsanevi bir şampiyonluk,yıllar sonra serinin 5.maçında salonda bulunduğum ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir sevinç.

Bu sezon çıta yüksek dedikçe takım dibe battı batmaya da devam ediyor.Bizim sevgimiz armaya ne Arroyo ne Ender ne Ataman.Play-out bile yaşadık zamanında bu şubede,forma skandalı,hükmen yenilgiler vs vs.

Hazmedemiyorum bu sezon oluşan tabloyu şampiyon takım şimdiden 20 maç kaybetti bile.

Yenin şu Kuban'ı güldürün yüzümüzü bu sene yapalım F8 onun heyecanı bile yeter maç alamasak bile.

Şurda 1-2 maç almanız gereken çok mu şey istiyoruz.Yıllarca özendik başkalarına çok mu şey istedik be.

Taraftarın yarısı kadar inanın Rusya'da artık.

Sezonun en önemli maçına rağbet yok fazla :)) Başa baş geçer bu maç kolay teslim olmaz koç ve çocuklar.... Ümidi kırmayalım lütfen...

Tarafsız olarak baktıgımda kuban bizi fazla zorlanmadan yener diyorum,bunu takımımızın son dönemlerdeki vaziyetine bakarak yazıyorum.Bu durumda Ergin hoca'nın görevi bırakması gündeme gelebilir fakat kazanırsak kendi kendimize bir şans vermiş oluruz,umarım kazanırız başta ergin hoca olmak üzere takım tekrar eskiye döner.Sonuç itibariyle kaybederiz diyorum ama kalbim kazanmamızı çok istiyor,lütfen beni yanıltın aslanlar.

Şu anki form durumları, hırs ve ev sahibi faktör göz önüne alınınca Kuban galibiyete daha yakın görünüyor. Benim tek umudum oyuncularımızın ne denli önemli bir maça çıktığı bilincinden olacak olması. Bu seviyede devam edip etmemek kendi ellerinde.

Saygılar.

Eskiden form durumumuz iyi olmasa da, sakat oyuncumuz çok olsa da umut kaplardı içimi. Çünkü biz Galatasaray´ız derdim...

Oysa şimdi parkedeki takım Galatasaray´ın formasını giymiş ama bu lüksün farkında olmayan oyuncu topluluğu. Kenarda da zaman zaman yönettiği takımın adını unutan bir hoca. Ama umut fakirin ekmeği...

Simon'un olmaması büyük şans ama pota altını bonsu ve erceg'e bırakırsak maric 20 sayının üzerine çıkar,furkan 30 dakikaya yakın oynamalı,marko oynamalı en azından bazı oyunculardan daha fazla katkı verecektir

merak ettiğim bir durum oldu,ben polemiğe girmeden tahrikde etmeden bir mesaj yazdım,niye benim mesajım siliniyor?madem mesajım silindi nie bana açıklama yapılmıyor??? burda neler yazanlar oldu hiç dokunulmadı goy goycumu olalım illaki,dahada girdirtmeyeceksiniz foruma!

Bu maçın önemi oldukça arttı .Bayern'in süprizi sonrası ama bir garip oldum bayern bana 2 sene önceki Halimizi hatırlattı çok kalite olmamasına rağmen savaşan iç sahasında kolay kolay vazgeçmeyen takım görüntüsündeler...

Artık dananın kuyruğunun kopacağı maçtayız. Eğer kasım-ocak ayları arasındaki performansı verirse bugün takım yani kısacası Bonsu gümbür gümbür olursa pota altında. Arroyo'nun yanında Ender maestro gibi takımı yönetirse , Cenk leblebi gibi şut atarsa ,Sinan sonradan girip takımı ateşlerse , Macvan yine kendini parçalarsa ve en önemlisi orada kazanmaya kendini şartlamış bir hoca olursa takımın başında maçta güle oynaya kazanırız o gazla top8'e de rahatça çıkarız.(Arroyo'yu hiç katmadım bu mesajda çünkü sezon başından beri takımda tek standartını bozmayan isim Arroyo. Takımda gözü kapalı güven veren tek isim o zaten) Aksi olursa. Yine son 1.5 aydaki takım olursa o sahada ise hem çok ağır bir yenilgi alırız, hem EL'de havlu atarız. Hem de düşüşte olan takım iyice dibe sürüklenir.O moral motivasyonla ligde de havlu atmamız çok sürmez.

Kısacası bu maç tüm sezona bedel bir maç. Son 2 sezondur birçok kriz ortamından çıktık ve yine yapabiliriz. Tek ihtiyacı takımın şu an da inançtır başka bir şey değil.