Top 16 | 2.Hafta | Real Madrid 89 - Galatasaray Liv Hospital 84

Alınan sonucun akabinde genel olarak önemli bir zafer elde edilmiş havası oluşturuluyor ama, bu pek gerçeği yansıtmıyor. Euroleague'i yakından takip edenler ne demek istediğimi anlamışlardır. Bunu biraz açarsak; Real Madrid rotasyon oyuncularını kullandı, sezon genelindeki sertliklerinden çok uzaktaydılar. Galibiyet yeter havasında oynadılar ve istediklerini aldılar. Bu maç kesinlikle ölçü değil. Maçta sevindirici nokta Erceg'in formunu arttırarak devam etmesiydi. Onun rolü sezon içinde çok kritik... Bizim için önemli olan Partizan, Zalgiris ve Bayern'i içeride dışarıda yenip, Kuban'ı en az bir kez mağlup ederek (averaj üstünlüğünü de yakalayarak) gruptan çıkmaya çalışmak.

Alınan sonucun akabinde genel olarak önemli bir zafer elde edilmiş havası oluşturuluyor ama, bu pek gerçeği yansıtmıyor. Euroleague'i yakından takip edenler ne demek istediğimi anlamışlardır. Bunu biraz açarsak; Real Madrid rotasyon oyuncularını kullandı, sezon genelindeki sertliklerinden çok uzaktaydılar. Galibiyet yeter havasında oynadılar ve istediklerini aldılar. Bu maç kesinlikle ölçü değil. Maçta sevindirici nokta Erceg'in formunu arttırarak devam etmesiydi. Onun rolü sezon içinde çok kritik... Bizim için önemli olan Partizan, Zalgiris ve Bayern'i içeride dışarıda yenip, Kuban'ı en az bir kez mağlup ederek (averaj üstünlüğünü de yakalayarak) gruptan çıkmaya çalışmak.

Ben bu yorumunuza kısmen katılmıyorum, Madrid Mirotic ve Bourosis'i az kullandı sadece, bunun sebebi de hem çok erken 2 faul aldılar hem de Erceg ve Macvan ikilisine karşı biraz ağır kaldılar, ilk devre oyunu Arroyo-Macvan ikili oyun ve Erceg üçlükleri ile götürdük bu nedenle, ikinci devrenin hemen başında Slaughter'ı kullandı Madrid. Öte yandan tabii bu mücadele sonrası hemen havaya girilmemeli, zafer elde edilmiş gibi davranılmamalı, dediğiniz gibi çok kritik 4 deplasman var bizim için, onların ikisini kötü günümüzde/formsuz olup kaybetmek bu mücadelenin önemini unutturur. Bu oyun bize gelecek için umut vermeli, özgüven sağlamalı ama rehavet getirmemeli.

Gerçekten sakatlıkların zamanlaması konusunda çok şansızız Furkan veya Bonsu dan biri olsaydı eğer bugün maçı almamız içten değildi

Futbolla basketbol arasında paralellik kurmak genelde içimi tırmalar.Fakat dürüst olmak gerekirse kararında bir çift haneli farka razıyken bu mücadeleyi görmek geçen sezonki Old Trafford deplasmanıyla aynı hisleri yaşattı bana.Tekrarda sadece ilk yarıyı izleyebildim.12-4 geride başlarken de,devre sonu çift haneyi görürken de vücut dilimiz yerindeymiş.İlk gruptaki 3 deplasmandan sonra bu seviyeye çıkmamız,Top 16'nın hakkını verişimiz anları da önemsiz kılar bir noktadan sonra.Yeter ki bu seviyede geçirelim 14 maçı.

2 maçta da top 16'nin hakkını veriyoruz beni en çok mutlu eden durum bu.

Dün Madrid'e karşı nasıl oynanilir bunun dersini verdik bence.

Helal olsun size...