Top 16 | 4.Hafta | Fc Bayern Münich: 66 - Galatasaray Liv Hospital: 72

Ergin Ataman verdiği sözü tuttu.
Bu yüzden en çok onun için sevindim.
Ahh geçen hafta ki maçı kaybetmeyecektik ne güzel olurdu.
Allah bu galibiyetin devamını nasip etsin inşaAllah :)
 
Bu sezon en iyi oynadığımız maç bence Fenerbahçe maçıydı. Real maçında iyi oyundan ziyade giren şutlar vardı.. Bugün pek iyi oynamadık ancak kazanmayı bildik. Bu deplasmanda kazanmak iyi oyundan daha önemliydi bence.
 
Kotuyuz, savunmada da hucumda da olmamiz gereken seviyelerde oynayamiyoruz.. hucumda Carlos'un eline bakiyoruz top 15 saniye onun elinde (15 sene oncesinin Naumoskili Efes sistemi) , pota altina top indirmeden hucumda cesitlilik yaratma ve bos dis atis bulma sansimiz yok, boyle olunca da rakipler ilk ceyrekten sonra GS hucum sistemini cozup seni kitliyor.. Bayern daha dogru hucum sistemi oynuyor ve dun de istedikleri sut imkanlarini yarattilar ama atamadilar, gunlerinde olsalar yada daha kaliteli bir takim olsalar kazanirlardi... Nolursa olsun bir sekilde kazanmayi basardik ve kaybettigimiz maclarda da oyundan hic kopmadik, belki biraz daha sansli olsak su anda 2-3 galibiyetimiz bile olabilirdi... Ben daha ust seviyelerde oynamami gerektigini dusunsem de, TOP 16 da ilk grup maclarinda deplasmanlarda zaman zaman yasadigimiz kirilgan yapimiz ve mactan kopma handikapimizi yendik. Bu da iyi oynamasak bile her maci son topa kadar kovalayacagimizin gostergesidir...
Galibiyet cok onemliydi, sansimiz devam ediyor, helal olsun aslanlar!!!
 
Ergin ataman Sözünü tuttu.
Kritik bir Galibiyet fakat.
İLK PERİYOT:
Hücum aksiyonlarımız savunmamız iyi şutları güvenli attık.Güzel bir 10 dakikaydı.
İKİNCİ PERİYOT:
Başlama sorununu yine yaşadık fark kapanır gibi oldu ki kapandı bir ara Yine Arroyo'nun Eline kaldık.Hücum aksiyonlarımız tükendi.Arroyo ne yaparsa Allah Kerim'e döndük.
ÜÇÜNCÜ PERİYOT:
Biraz daha toparlandık.Fakat verdiğimiz ribaundlar dikkat çekti.
Farkı arttırdık.
DÖRDÜNCÜ PERİYOT:
Kriz periyotuydu Saçma Top kayıpları saçma şutlar Kötü defans ve sayı farkının fazla olması ile kazandık neyseki.

% 26 ile 3LÜK
% 53 ile 2lik
% 77 ile Serbest atış

Bu oranlarla Çoğu maçta dağılırsın'ki Bayern gibi bu arena'da yeni bir takıma bile az daha yeniliyorduk.
Domercant sakatlıktan çıkamayacak belli güven 0 şutları girmemeye devam ediyor.
Sinan Güler ve Ender bu takımın Oyun kurucusu gibi oynamıyorlar.
Macvan Erceg Arroyo kötü gününde olursa bir maçta fark yeriz.
İlk yarının son topu Arroyo topu eline alıyor 23 saniye vardı.3kişinin arasına giriyor kaybediyor.
Ergin hocam hiçmi hücum setimiz yok Allah aşkına boş adamı bulalım.Şut atan bir takımız.
Seneye Büyük revizyon ŞART.
Avrupa seviyesinde 10-15 sayıdan geri getirmeyeceksin rakibi nolursa olsun getirirsen böyle olur son dakikalar Kalp krizi geçirtirsin herkese.
Bu grubu geçsekte ki bana göre zor ama umarım yanılırım.İlerde Şanşımız pek yok bu oyunla.Bana kızanlar eleştirenler olacaktır.Ama gerçekler gün be gün kendini gösteriyor.
Erceg'e özel bir parantez açmak istiyorum.Eleştirdim onu ama Real olsun bu maç olsun büyük oynadın HELAL.
Seneye sakatlık riski az yani önceden bağ kopması yaşamamıs adam almaya dikkat etmek lazım.
Ergin hoca bence kendini veremiyor takıma olan mağlum olaylardan dolayı.Ama hocanın HER DAİM ARKASINDAYIZ.
Zalgris ile içeride oynayacağız eğer böyle oynarsak yine son 2-3 dakika'ya kalır top zalgris bizden iyi değil ama boş takım değil.
Cska maçında izlemiştim maçtan kopmuyorlar bizde zaten maçı koparamıyoruz. Elele gideriz son dakikalara bu oyunla .
İlk periyot 30 kalan 3 periyot 42 sayı yakışmıyor bu seviyedeki takıma boş adamı bul kaçır tamam ama gerçekten ters giden birşeyler var.

Herşeye rağmen güzel bir galibiyet Hedeflerden kopmadık Umarım kısa sürede toparlarız...
 
BesXPZDCQAA7mKf.png:large
 
Kötü oyunumuzun sebebi kesinlikle pota altimiz.Hücumda icerden hicbirşey üretemiyoruz, savunmada ise caydirici hiç kimse yok.Adamini gecen turnikeyi birakiyor.Bonsu malesef geldigi günlerdeki gibi değil, her gecen maç daha da düştüğünü düşünüyorum.Cok güçsüz duruyor. Hele bu mac sonlarda hoca Macvani 1-2 dakika daha kenarda unutsaydi işimiz bitmişti.
Gecen seneki Ndong u malesef cok ariyoruz, Ersin nin gelmesi yetmez ama sorunlari azaltir diye umuyorum.
 
Kötü oynarken de kazanabilmek önemli.Bu takımın iyi oynaığı maçlarda oldu,olacakta.Ancak her takımın kötü maçları olur,can sıkan hem kuban hemde münih maçlarında üstüste kötü oynamak.Bonsu'nun halide içler acısı maalesef.Bu kadar düşüş yaşaması hiç normal değil.
 
Cenk Akyol gibi şutörümüz 1 tane dış şut deniyorsa hücumda sıkıntı olduğu aşikar zaten. Herşeye rağmen galibiyet çok önemliydi. Hemen pes etmek yok.
 
Maccabi maçından sonra düşünmüştüm, Real Madrid maçından sonrada dile getirmiştim; son 8' e kaldık. Ve inşallah Fenerbahçe Ülker ile eşleşiriz. Yalnız çok önemli bir sıkıntı var, ilk periyot 30 sayı son 3 periyot 42 sayı. Geçtiğimiz 3 maçta da böyleydi durum. Oyundan düşüyoruz. Ayrıca Erceg' i sert olmasa da eleştirmiştim. Son maçlarda gerçekten çok iyi oynuyor. İyi de kötü de eleştiri yapabilmeliyiz. Şuan için övgüyü sonuna kadar hakediyor.

Ben de gruptan çıkacağımıza inanıyorum. 1-2 olamayız 3 de çok zor. 4 olacağız.
FÜlker'de 1 olamıyacağı için eşleşemeyiz. Barça ya da Oly. bizi bekler.
 
Çoğu arkadaş kötü oyunumuzdan bahsetmiş , kötü oynayabiliriz. Fakat kaybettiğimiz ilk 3 maçı da iyi oynadığımız halde maçları son dakikalar da kaybetmiştik...
 
Macvan'ın son attığı basketi hatırlıyor musunuz ? Hani tepeden devrilip drive ederek attığı. İşte o basket aslında çok iyi açıkladı son periyodlardaki durağanlığımızı. Adamlar bizi çözdüğü için ; o pozisyon Arroyo'daydı gözleri. Ama Arroyo'ya top aldırmayalım derken Macvan'ın önünü açtıkları için Milan da gitti attı basketi. Aslında bu bizim için çok kötü bir durum ama bu maçta böyle garip ama çok güzel bir kazanç sağladı bize.

Maç için de konuşursak ; Ender ve Hairston harici her kısayı eleştireceğim Arroyo'nun yükünü paylaşmadıkları için. Hairston dün acaip ısırdı rakibini savunmada. O yüzden de onun hücumda vites düşürmesini anlarım. Ender de iyi oynamasa bile sorumluluktan hiç kaçmadı.

Bİr de bence Arroyo'yu 4. periyod başında biraz dinlendirip gerekirse Ender- Engin çift guarda dönmeliyiz. Periyod başında Arroyo'nun dinlenemediği 3 dk , periyodun sonunda acısını bizden çıkarıyor malesef. Ki bundan doğal da birşey yok. Ender tekken 4. periyoda başlamak bence de makul değil ama çift guardla 3 dakika oyunu tutup gerekirse durağan , extra pasa dayalı bir kaç hücumla bu süreyi yemek makul gözüküyor. Bir de Domercant bence maç sonları oyunda olmalı. En azından rakibin bir oyuncusu , ilgisini kendi adamından çekip Arroyo'ya kanalize etmemiş olur.

Bonsu dün çok iyi değildi ama benc bu gayet makul. Kendisine göre çok kalın biriyle mücadele etti. Açıkçası bu tarz uzunlar fazla yok üst seviye takımlarda. O yüzden pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Erceg bence gayet iyi bir maç çıkardı. Yüzdesi düşük olabilir belki ancak net bir şekilde tehdit olduğunu , hücumda geri adım atmayacağını gösterdi. Erceg bunu yapabildiği zaman değerli bir oyuncu oluyor zaten. Ben Erceg'in takımın ihtiyaçlarına yönelik geçirmesi gereken ufak çaplı evrimi geçirdiğine inanıyorum. Bir de Macvan şut sokabilse Erceg o zaman müthiş rahatlayacaktır.
 

Üst