Top 16 | 5.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 90 - Zalgiris Kaunas 83

Bundan sonra kayba tahammülümüz yok, Zalgiris ise havlu atma noktasında, direnç göstermelerine izin vermemek lazım, tehlike yaratabilecek bir ekibe sahipler.

EL Top 16 | 5.Hafta | Galatasaray Liv Hospital – Zalgiris Kaunas

B_b7247f06329cc403f1a27e6c909d8d9a-660x330.jpg

Euroleague’e mücadele ve oyun anlamında kötü başlamasa da üç mağlubiyet ile başlayan, geçen hafta deplasmanda aldığı Bayern galibiyeti ile umut tazeleyen takımımız, grupta henüz galibiyeti bulunmayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak.

Euroleague normal sezonunu beş galibiyet beş mağlubiyet ile geçen ve B Grubu’nu Real Madrid ile Milano’nun arkasında üçüncü sırada tamamlayan Zalgiris, Top 16′da galibiyet ile tanışamadı. Koçluğunu Litvanya’nın önemli eski basketbolcularından, ülkemizde de forma giymiş Stombergas‘ın yaptığı Zalgiris Kaunas, geçen hafta Kuban deplasmanında galibiyete yaklaşsa da maçın son çeyreğinde yakaladığı avantajı koruyamamıştı. Bayern ve CSKA’ya farklı mağlup olan Zalgiris Kaunas, kendi evinde de Maccabi’ye boyun eğmişti.

Grupta havlu atma noktasına gelen Zalgiris’in, en önemli silahı Justin Dentmon. Bu sene Euroleague’in en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Dentmon, normal sezonda en çok üçlük deneyen ve en çok üçlük isabeti bulan oyuncu konumundaydı. %53 ile üçlük isabeti bulan Dentmon’ın, Top 16′daki yüzdesi ise düşüş içerisinde. 17 top kaybı ile Top 16′da, en çok top kaybeden oyuncu olan Dentmon; bunlara rağmen Top 16′da “index rating” kategorisinde ikinci sırada bulunuyor. Kaunas’ın bir diğer önemli ismi ise Litvanyalı uzun Jankunas. Normal sezonun en iyi ribaund çeken oyuncularından birisi olan Jankunas, Top 16′da da Dentmon’ın skor anlamında en önemli yardımcılarından biri. Tecrübeli Litvanyalı oyuncuları ile Euroleague’de mücadele etmeye çalışan Zalgiris Kaunas’ın kadrosunda Sarunas Jasikevicius, Ksistof Lavrinovic ve Robertas Javtokas isimler bulunuyor.

Kritik eşleşmeler;

arroyovsdentmon.png

zoranvsjankunas.png

Audi Dome’da, Erceg ve Arroyo’nun oyunu sürüklemesi ile Bayern’e karşı Top 16′daki ilk galibiyetini alan “Yenilmez Armada”, Euroleague’de turu geçmek adına bundan sonra her maçına final havasında hazırlanacak. Grupta havlu atma noktasına gelen Zalgiris Kaunas’a karşı galibiyet parolası ile maça çıkacak takımımızda, Arroyo ve Erceg‘in son maçlarda takımı sırtlayan performansının yanı sıra Macvan’ın verdiği kritik katkılar da galibiyet adına son derece değerli konumda. Top 16′da 35 dakikanın üzerinde süre ortalaması ile oynayan Carlos Arroyo’yu biraz daha dinlendirerek, maç sonuna diri halde getirmek tercih hatalarını daha aza indirmemize sebep olacaktır. Bu anlamda kısalardan Arroyo’ya gelecek yardımlar kritik olacaktır. Ayrıca Zalgiris’in en önemli silahı olan Dentmon’ı da ritme sokmamamız için savunmada dikkatli olmamız gerekecektir.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Zalgiris Kaunas’ı ağırlayacak olan Yenilmez Armada’ya ve koçumuz Ergin Ataman’a başarılar dileriz. Top 16 yolunda bu önemli karşılaşmada takımımıza destek olmak adına taraftarlarımızı maça davet ediyoruz.

Tarih: 31.01.2014 – Cuma – 20:00
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Yayın: NTVSpor Smart
Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/RGSA2/TURKIYE/tr

Efes maçı artık geride kaldı. Ben bu maçta inançlı bir şekilde oynayacağımızı düşünüyorum. Parkede ne yaptığını bilen, maça konsantrasyonu üst seviye olan bir takım izleyeceğimize eminim. Başarılar !

Grubun zayıf halkası Zalgiris. Galatasaray'a rakip olabilecek bir takım değil. Stombergas iyi bir basketbol oyuncusuydu fakat iyi bir koç olabilmesi için daha vakit var. Çok fazla zorlanacağımızı düşünmüyorum.

Bu maçta Bir kazaya kurban gitmeyiz Umarım Yoksa Grupta herşey bitmiş olur.
Efes maçını atlatıp Bu maçta Üzerimizden Ölü toprağını atmamız lazım.

Artik sadece kazanmak degil ; perdeler sonrasi Cenkli üçlükler,Furkanli Bonsulu smaçla biten ikili oyunlar , malikli sinanli potaya gitmeler ve bol asistli bir maç izlemek istiyorum. Arroyo - Erceg sayilari kesmiyor beni.

Bayern maçindan önce düşündüklerimi bu maç için de düşünüyorum, zor maç olacak, belki ömrümüzden ömür gidecek ama ne yapıp edip kazanacağız inşallah... yine olmazsa olmaz maçlardan biri, hep destek tam destek... umarım salon dolar...

Zalgiris kaç maçtır maçın sonunu getiremiyor, önde götürdüğü maçları veriyor.. İçeride bu maçı da alamazsak bırakalım zaten Euroleague'i..

İçimden bir ses takımın ligi bırakıp Euroleague'e konsantre olduğunu söylüyor.. Unutmayın BJK da Eurochallange'ı aldığı sene 5. olarak girmişti Play-Off'lara.. TOP8 göreceksek, Euroleague'de o heyecanı yaşayacaksak bana uyar..

Merhabalar...Adapazarı'ndan geleceğim. işten çıkıp geleceğim. Fakat nasıl gelirim bilmiyorum. Saat kaçta çıkmam gerekir ki 19:30 gibi Zeytinburnunda olabileyim?

Normalde vurup geçmemiz gereken maç, ama gerek takımın formsuzlugu gerek takımın dengesizliği insana acaba bi süpriz gerçekleşir mi dedirtiyor. İnşallah süpriz gerçekleşmez ve gruptaki ilk iç saha galibiyetimizi alırız

Merhabalar...Adapazarı'ndan geleceğim. işten çıkıp geleceğim. Fakat nasıl gelirim bilmiyorum. Saat kaçta çıkmam gerekir ki 19:30 gibi Zeytinburnunda olabileyim?

Aslında arabanızı Üsküdar'da bir otoparka bıraksanız oradan Marmaray'la salona gitseniz çok daha rahat olur sizin için.Dönüş yolunda da çok büyük rahatlık olur ki en az 2 saatinizi kurtarır bu durum.
Ha kendi arabanız değil otobüsle geliyorsanız 16.da binseniz otobüse 19 gibi haremde olursunuz.19.10 Üsküdar.Oradan Marmaray ile 19.30'da Kazlıçeşme'de olursunuz ve 5 dakika içinde salona varırsınız .

Maçın ismi şahane.Biletix biletleri panayır tadında dizayn etmeye başlasa da koleksiyonun nadide parçalarında biri geliyor.Baya borçlu çıkacak olsak da iki tarafın 99 kadrolarını sahada görmeyi yarınki maça tercih ederdik muhtemelen. :) Rotasyon meselesi ve Ergin Ataman'ın formsuzluğu bölüm bölüm can sıkıyor,yine de Top 16'da hiçbir maçta geri adım atmamış olmamız baya tatminkar.Ligdeki çok şey kaybettirebilecek Efes mağlubiyetinden sonra güzel bir gün olsun.

Arroyo ve Erceg değil tüm takım katkı versin Öyle kazanalım Arroyo 20 Erceg 15 Sayı değilde sayılar dağılsın 8-10-12-15 felan.Tek ele kaldıkmı tıkanıyoruz.

En son tamamını izlediğim Galatasaray maçı hangisi hatırlamıyorum bile, bu yüzden bu maç benim için çok önemli. Hani bu sene hem takımı hem de Euroleague'i doğru dürüst izleme fırsatı bulamadım ama bu maçın o kadar da zor geçeceğini zannetmiyorum. İnşallah büyük bir keyifle maç izletir takım bana.