Top 16 | 6.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 71 - 74 CSKA Moskova

Macvan olmayınca ve Furkan'da çok kötü bir gününde olunca pota altında çok ezildik..Allahtan Bonsu'nun sakatlıktan etkilenmediği bir gündü..Yoksa voleybol oynardı CSKA pota altında...Erceg'i saymıyorum zaten...Yabancı sınırlaması olmayan bir ülkede rakibin savunmasını dağıtmak için 5-10 dakikalık bir görev oyuncusu olur ancak...Koça kızamıyorum 4 kısayı bozdu diye..Çünkü Erceg'i daha önce denemişti 4 kısanın uzunu olarak Maccabi maçında 3 dakikada maçı kaybettik...Furkan'ıda bu maçta denedi 10-0 seri yedik...Bonsu'da maç boyu 2 uzunla savaşamazdı zaten...Olabildiğince uzun kullandı zaten Bonsu'yu maç boyu tek uzun olarak...
Malik büyük hayal kırıklığı oldu...Biraz katkı verebilseydi 1-2 maç fazla kazanmıştık şimdi...Ama herkes istiyordu Malik'i ..Hackett'tan sonra o dönem yapılabilecek en iyi transferdi...
Kimse üzülmesin hep beraber büyük dersler alıyoruz bu sezondan...Keyfini çıkartmaya bakalım...Yeterki yatırım kesilmesin...

Maçı izleyemedim bütün çabalarıma rağmen. O yüzden ne desem boş ama Cska'ya yenilip kahrolan bir taraftar görmek güzel birşey. Bu sitede 1 nisan şakası olarak Lavrinovic'in transfer edildiği günlerden geldik buraya. Maçı da canlı izlemeyince insan daha bi bu pencereden bakabiliyor . Önümüzdeki Partizaz maçı kritik maç . Miloş marşını maç sonunda çaldırmazsak ümidimiz devam eder.

Ersin Dağlı ile Markosvili dönmezse bu sene hiç bir kulvarda beklentimiz olmasın. Dün pota altında Furkan bitmiş, Erceg ruhsuz, Macvan da sakat olunca resmen dağıldık. Ender'in oyununa yazık oldu, Spanoulis gibi oynadı desem yalan olmaz. Ama oda tek başına daha ne yapsın. Takımın %80'i ruhsuzdu malesef. Ersin Dağlı biran evvel gelmeli yoksa işimiz zor. çok zor

Bana kalırsa maçlarda son çeyrekte takımın maçları kaybetmesinin temel nedeni oyuncuların sert geçen maçta sonlara doğru güçlerinin tükenmesiyle ilgili. Özellikle Arroyo çok dakika alıyor ve son çeyrek pili bitiyor. Oysaki Arroyo bana göre 30 dakikanın üstüne asla çıkmamalı 20 dakika ortalama ilk 3 çeyrek oynamalı ve son çeyrek son 5 dakika oynatılmalı. Yani Arroyo'nun alacağı maksimum dakika 28-29 dakika olmalı. İşte bu durumda sezon başında da demiştik. Arroyo oyunda olmadığı zamanlar dümeni eline alacak iyi bir yabancı oyuncu alınmalı diye.
Düşünsenize Arroyo ile dakikaları paylaşacak Zizis gibi bir oyuncu olsaydı nasıl fark ederdi takım. Eğer EL de başarı isteniyorsa elde mutlaka 2 üst düzey guard bulundurmak lazım.
Diğer yandan Ersin Dağlı ve Marko'da olmadığı için zaten dar bir rotasyon ile oynuyoruz takım son çeyrekte rakibin sert savunmasında dağılıp gidiyor. Aslında EL de son 16 da bizim takımın özeti bu maalesef.

Elif çok doğru özetlemiş, bu kadar dar bir rotasyonla CSKA gibi 10 oyuncunun da üst düzey olduğu bir takıma karşı 40 dk boyunca iyi oynama şansın ve maç sonuna diri kalma ihtimalin maalesef çok düşük... Hele ki adamlar son çeyrekte savunma sertlik seviyesini bu kadar yukarı çekince bizi potaya bile yaklaştırmadılar ilk 5 dk... Bu tip üst düzey takımlara karşı oynadığın maçların standartları bellidir, maçın genelini 6-8 sayı civarı geriden takip edersin, belirli bir periyotta yakaladığın ivme ile seyircinin de baskısıyla rakibi şaşırtıp, sindirip, hamle yapıp öne geçersin... Ne yazık ki biz bu hamleyi yanlış zamanda yani 3.periyot sonunda yaptık. 4.periyotla da birlikte adamlar toparlanıp, üst düzey savunma yapıp, hücumda sistem basketbollarını oynayıp maçı istedikleri gibi çevirdiler... Başta da dediğim gibi bu kadar dar rotasyonla bu kadar üst düzey savunmaya reaksiyon vermek hiç de kolay değil... Bİr de size lı uzunlara karşı savunma zaafı çeken GS'nin karşısında Avrupa'nın en iyi 5 numarası Krstic olunca hücumda durdurulması imkansız oluyorlar.. Maçı izlemeyen biri bile istatistiklere bakarak Krstic'in müthiş oynadığını anlayabilir ama bence bizi dağıtan adam Hines tı.. Bu kadar eşleşilmesi ters bir adam olamaz, maçın başında Carlos'u bu adamla savundular(geçen sene Oly de 4 numara oynuyordu), hücumda da sürekli bizim savunmanın dengesini bozdu. Özelllikle ilk yarı alamadığı hücum reboundlarında bile ortalığı karıştırarak Khryapa'ya, Kaun'a toplattı...
Son olarak haftalardır takımın hücum sistemini eleştiriyordum, bu maçın ilk çeyreğinde uzun süre sonra dengeli, herkesin eline top değen, akışkan bir şekilde hücum ettik ama diğer periyotlarda maalesef yine bireysel gayretlerle potaya gittik. Ender'in insan üstü hücum performansı olmasa maçın sonuna kadar oyunda kalamazdık. İlk periyotta oynadığımız hücum sistemini 2-3 periyoda yaydığımız zaman daha güçlü, rakibi savunmada daha fazla zorlayan, guardlarına daha az yük binen bir takım oluruz ancak... CSKA'nın hucüm setlerini görüyoruz adamlar yarı sahada resmen yağ gibi akıyorlar, gözleri kapalı olsa yine oynayacaklar... Bu arada dün şunu çok net gördüm Messina ilk turda takımı resmen bilerek oynatmamış, adamlar TOP16yla birlikte basketbol oynamaya başladılar. Erken form tutmamak ve olası sakatlıklara mahal vermemek için ilk tur maçlarını antreman maçı gibi oynamışlar sanırım...
Aklıma bir çok şey geliyor yazmaya başlayınca, o zaman da yazı kompozisyon kıvamına geliyor, insanları okurken bıktırtmamak için şimdilik bu kadar yeter :)

Rakip takım kadro kalitesi bizden ciddi anlamda daha iyiydi ve buna rağmen iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 2.periyotta oyundan koparken Ender'den gelen üçlükler ilaç gibi geldi ve tutunduk maça.

Krstic savunmasında Furkan'ı daha fazla kullanabilirdik, zira Bonsu oyundayken Krstic özellikle ilk yarıda çok etkili oldu.

10-0 seri yakalayıp öne geçtiğimiz 3. periyotta salona gerçekten muazzamdı. Hele Domercant'ın basketinden sonra adeta yıkıldı diyebilirim.

Hakemler aleyhimize oldukça kötüydü,

Sakatlar iyileşip rotasyonumuz biraz daha alternatifli olunca daha iyi duruma geliriz. Henüz her şey bitmiş değil.

Saygılar.

Sene bşı kadro mühendisliği doğru yaplmadı.Gaziantepte oynayan dorsey alınamazmıydı gözümüzün önünde.En koyu Atamancılardan biri olmama rağmen,bir türlü sistem kuramaması nedeniyle,gelecek sezon için acaba diyorum artık.Sistem kuracak yabancı bir hoca nasıl olur.

Ercegle başlayınca son periyot arkadaşlarla ki, 4kişi geldik maça,şimdi aleyhimize fark olacak ve maçı kaybedecez dedik.öylede oldu.3.periyot sonunda ivme bizden yanaydı,maç geliyordu bize.

İnanılmaz bir hayal kırıklığı içindeyim. Bugüne kadar hep 4. olarak gruptan çıkacağımızı söyledim. İnandım. Ama böyle mağlubiyetler canımızı çok yakıyor. Maccabi, Kuban ve en son CKSA maçı. Yani inanılır gibi mağlubiyetler değil. İllaki rakiplerin kadro kalitesi daha iyi ama biz bu bütün maçları önde götürdük ya da kazanmaya çok yaklaştık. Heves kıran mağlubiyetler bunlar. Manu'dan daha çok Ersin'in dönmesini bekliyorum.

Şu sorunlu dönemde dahi hiçbir maçta ezilmedik, hep karakter koyduk. TOP 16 seviyesi için önemli bir veri bu bence...

Kaldı ki TOP 8 iddiamız da halen devam ediyor.