Top 16 | 6.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 71 - 74 CSKA Moskova

Son 12 saniye kala kullanılan hucuma mı yoksa sonüç saniye kala hayatında üçlük soktuğunu görmediğim bonsunun şut kullanmasına mı yanayım.

Rakip kasmadan kazandı.Erceg sevgisi bitirecek Atamanı.Forma adaletine de güvenmiyorum hocanın.bunu da zaten açıkca gösteriyor.Zorlama üçlüklerle Bonsuya 2li oyunla maç kazanılmaz.

İlk yarı Erseg hiç katkı veremeyip, savunmada tel tel dökülmüşken ve onun yerine giren Sinan takıma ivme kazandırmışken; ikinci yarı neden Erseg'e döndük? Neden son periyodun ortasına kadar Sinan'ı oyuna sürmedik?

Ayrıca hangi Euroleague takımı tüm periyot başlarında dakikalarca sayı bulamayıp rakibine seriler verir?

Daha önce de dile getirmiştim, Hairston tamam iyi hoş ama üçlük nadiren sokuyor, penetre ediyor ama çok delici olduğu söylenemez, top getirmiyor, savunması ortalama üzeri diye mi bu kadar para veriliyor ve kontenjan harcanıyor? Hairston'un yaptığı hemen her işi Göksenin de yapıyor üzerine daha fazla mücadele ediyor. Ona verilen şans Sinan'a verilmiş olsaydı bence şu an en yararlı oyuncularımızdan biri olurdu. Bugün Ender'in de ne kadar faydalı oynadığını görüyoruz ki her zaman söylüyorum Ender en az 25 dakika süre almalı şu takımda (son top organizasyonu hariç, yorgunluğun çok büyük etkisi var ve dış atıcılar çok uzağında kaldı), oyunculara hoşgörü gösterilmesi, sabır gösterilmesi için yüzlerini siyaha mı boyamaları gerekiyor? Ya da genç yaşta girip Enderovic falan mı olmalılar?

Erceg 15+ sayı atarsa BELKİ , 22+ sayı atarsa da anca katkı vermiş oluyor.Takım savunmasını bu kadar bozması ve bu kadar yumuşak olması tüm emekleri boşa götürüyor.4 kısa ile oynadığımız dakikalarda bizim takım hep kötü sonuç alırdı , bugün Messina takımını iyi yönetseydi 4 kısa oynamamıza fazla izin vermezdi.Forumdan rastgele birini seçip Erceg'e karşı birebir post-up yaptırsak heralde sayıyla bitirir seçilen arkadaş.Sadece yumuşak savunması değil savunmada yer tutamayıp adamını kaçırması da ayrı facia.

Yapacak bişi yok. Sonuçta takım savaştı. Formanın hakkını verdi bence. Hedef maç kuban deplasmanı.

Ayrıca hakemler berbat. Furkana çalınan fauller rezalet oyuna sokamadık adamı hiç. Son saniyelerde ki çizgiye bastığını gördüğü halde hakem çalmadı. Son toptan önce 4 kere faul yapmamıza rağmen 10 saniyeyi yedirdiler sonra çaldılar. Hakemler bir evsahibini böyle bir atmosferde ancak bu şekilde doğarayabilirdi.

Zoran Erceg: 4 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Malik Hairston: 9 sayı, 1 asist
Cenk Akyol: 5 sayı, 2 ribaund
Furkan Aldemir: 2 ribaund, 1 asist
Pops Mensah Bonsu: 12 sayı, 12 ribaund
Carlos Arroyo: 16 sayı, 2 ribauynd, 9 asist
Sinan Güler: 3 sayı
Endrer Arslan: 19 sayı (4/7 üçlük), 3 ribaund, 2 asist
Henry Domercant: 3 sayı, 1 ribaund

Bu maçtan önce yakındığımız en önemli şey Arroyo'ya yardımcı kısa bir oyuncunun maç içinde ortaya çıkmaması idi. Bu maçta Ender bu görevi fazlasıyla yerine getirdi. Bugün 4 numaradan hiç katkı alamadık. Macvan'da oynamayınca Bonsu neredeyse maçı çıkmadan tamamladı gibi. 3 numaradan da yeterli katkı göremedik. Özellikle de Malik'in performansını beğenmedim. Beklentiler daha yüksek ondan. Ender-Arroyo-Bonsu dışında yeterli katkıyı alamadık. Son periyotun ilk 5 dakikasında hucum anlamında az biraz iyi olsaydık.(Son iki buçuk dakikaya kadar sadece 3 sayı atmışız.) yada son periyota Ercegle başlamasak sonuç farklı olabilirdi.

Arroyo içinse ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bugün 16 sayı 9 asistle oynuyor. Son 16'da çok iyi bir ivme yakaladı. Bu maçı'da hesaba katarsak TOP 16 istatistikleri;

6 maç, 18.1 sayı, 8 asist.

Top 16'da Arroyo kadar performansını yukarı çeken başka bir oyuncu var mı ?

Bu maç'la grupta 5. sıradayız. (2-4) Bizim üstümüzde kuban 3-3 ile oynuyor. Hedef olarak kesinle ve kesinlikle Kuban'ı deplasmanda yenmek gerekiyor. Diğer maçlarda Kuban'ın kaybetmesini bekleyeceğiz. Ayrıca Hedef maçlar dışında (Bundan sonra içerdeki tüm maçları kazanmak) Deplasmanda Partizan, Zalgiris, Kuban gibi kazanmamız gerekEn maçların dışında Cska- Maccabi gibi takımları da dışarda yenmek avantaj sağlar. Belki İçeride Real'e kaybedebiliriz.

Sonuç olarak grubu 7 yada 8 galibiyetle bitircez gibi yeter mi bilmiyorum _

Bu sene son saniyede kaybettiğimiz kaçıncı maç oldu sayamadım.Çok kötü son saniye topu kullanıyoruz. Arkadaş 5 numara son saniyede 3 lük mü kullanır. Birde Haristona o kadar dayanırken domercante neden daha uzun süre şans vermediğini anlam veremiyorum. koç yapma gözünü seveyim . bu arada cenkin umarım bir şeyi yoktur kötü düştü. söylenecek daha fazla bir şey yok sanırım...

Salondaydım yazık oldu. Taraftar süperdi. Erceg gibi rahat bir adam görmedim ne savunma ne hucüm ne arzu ne istek, seneye kesinlikle bu takımda olmamalı. Arroyo ise başka bir adam. Biraz dinlenerek oynasa müthiş olacak. Hakemler ise son çeyreği rezalet yönettiler.

Gayet iyi savaştı takım, kazansaydık muhteşem olurdu ama olmadı.

Atmosfer muhteşemdi, maçtan sonra takımı alkışlamamız falan hele...

Emeğine sağlık aslanların...

Hairston aslında hücum potansiyeli cok iyi bi oyuncu . Nedense bize geldigi günden beri en ufak sorumluluk dahi almadi . Milano dönemi takımı tek başına taşıyan bir adamdır malik .

Yine dar rotasyondan kaybettik, Kuban'ı deplasmanda yenmek şart artık ve sürpriz mağlubiyetler almamalıyız.Bu kadro ile ne kadar olursa gerçi.