Kupayı kazanmamızı çok istiyorum. O kadar çok kısmetsizlik yaşadık ki onca dezavantaja rağmen Efes ve Banvit'ten sonra FB Ülker'i de yenip kupayı müzemize götürmek muhteşem ve çok anlamlı olacak. Umuyorum, takıma ve Ergin hocaya güveniyorum, final maçlarındaki "winner" karakterimize inanıyorum.
Ne yapmamız gerekiyor, nasıl hücum etmeliyiz ve nasıl savunma yapmalıyız, maçın gidişatını bu belirleyecek. Çünkü FB Ülker tamamen şutörleri sayesinde ayakta duruyor, bir şekilde topu dolaştırıp en sonunda Bogdanovic, Andersen ya da Ömer Onan'la buluşturup dış atışlarla nefes alıyorlar. Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş maçında da bu üçlünün dış atışları ve hızlı hücum sayıları ile maçı kopardılar. Asla ve asla -hele Bojan ve Ömer oyundayken- dış atışlarını riske etmek gibi bir hata yapmamalıyız, zaten bundan besleniyorlar. Bo'yu Gordon ve Ender yeterince rahatsız edebilir. İstisna olarak, top Bo'nun elindeyken dış atışı riske edilebilir, bu yüzden Gordon ve Ender'in biraz daha uzaktan savunması gerek. Euroleague maçlarında gördük ki Bo penetreye hazırlandığında bir adım daha mesafe bırakıp içeriyi sağlam tutarak onun dengesini bozma teorisi gayet iyi işliyor. Marko'nun savunmasıyla Bojan'ı yıldırabiliriz, o da bir diğer nokta.
Hücumda Arroyo'nun zekası ve yeteneklerini kullanmalıyız. Gerek Furkan gerekse Ndong ikili oyunlardan sayı bulabilir. Gordon'un penetreleri oldukça etkili, bundan yararlanmamız lazım fakat dış atışlarına hala güvenemiyorum. Boş kalmadıkça dışarıdan zorlamamalı bence. Macvan'ın boş kaldığında cezayı keseceğini ve içeriden de verimli olacağını düşünüyorum. Cenk'in de ceza şutlarında isabet sağlaması işimizi kolaylaştırır.
Allah utandırmasın, başarılar aslanlara.