TR Kupası Finali | Galatasaray 57 - Fenerbahçe 63

Tarafsız sahada oynadığımız finalleri genelde kazanıyoruz hem bayanlarda hemde erkeklerde...Pazar günü geleneği bozmadan maçı alacağımıza inanıyorum...

ergin hoca sever böyle maçları
inşallah uzun zaman sonra alırız kupayı
denk güçlerin mücadelisi olucak
arada çok ciddi farklar yok
fenerde bogdanovic çok formda
son 1 aydır müthiş oynuyor
ligde ki maçta da bize karşı rakibin en iyisi oydu
eğer onu iyi savunursak bence alırız maçı

Kupa ortamı ve ortaya çıkan oyunlar garip,takımın içinde bulunduğu öznel şartlar daha da garip.Kritik olan sonuç,kupa geleneğimizi sürdürelim şunlara karşı.

Bogdanovic ve Andersen çok formda. Son maçlarda Andersen şut ritmini yakaladı. Andersen savunmada çabuk geçildigi için süresi azalıyor bunu iyi degerlendirmeliyiz. Rakip savunma da sezon başına oranla çok daha iyi. Dış şut yüzdesi maçın sonucuna etki edecektir.(2 maçtır yüzde 30 civarı ile atıyoruz) Ayrıca ilk maçtan ders alarak sık sık ikili oyun oynamalıyız. Furkanın aynı performansı sürdürmesi lazım. Sato Arroyo'yu savunacak büyük ihtimal. Gordon ise McCalebb'i. Bogdanovicin savunması Cenk, oynarsa Marko belki de Gordon savunacak. Bogdanovic bir şekilde sayıyı buluyor ama Olimpiyakos onu durdurmuştu. (Bir dövmedikleri kalmıştı) Çok sert savunma yapmıştı bizde aynısını kesin suretle yapmalıyız. Mesajı vermeliyiz. Kilit isım söylemek gerekirse Marko ve Macvanın performansı önemli.

Kupayı kazanmamızı çok istiyorum. O kadar çok kısmetsizlik yaşadık ki onca dezavantaja rağmen Efes ve Banvit'ten sonra FB Ülker'i de yenip kupayı müzemize götürmek muhteşem ve çok anlamlı olacak. Umuyorum, takıma ve Ergin hocaya güveniyorum, final maçlarındaki "winner" karakterimize inanıyorum.

Ne yapmamız gerekiyor, nasıl hücum etmeliyiz ve nasıl savunma yapmalıyız, maçın gidişatını bu belirleyecek. Çünkü FB Ülker tamamen şutörleri sayesinde ayakta duruyor, bir şekilde topu dolaştırıp en sonunda Bogdanovic, Andersen ya da Ömer Onan'la buluşturup dış atışlarla nefes alıyorlar. Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş maçında da bu üçlünün dış atışları ve hızlı hücum sayıları ile maçı kopardılar. Asla ve asla -hele Bojan ve Ömer oyundayken- dış atışlarını riske etmek gibi bir hata yapmamalıyız, zaten bundan besleniyorlar. Bo'yu Gordon ve Ender yeterince rahatsız edebilir. İstisna olarak, top Bo'nun elindeyken dış atışı riske edilebilir, bu yüzden Gordon ve Ender'in biraz daha uzaktan savunması gerek. Euroleague maçlarında gördük ki Bo penetreye hazırlandığında bir adım daha mesafe bırakıp içeriyi sağlam tutarak onun dengesini bozma teorisi gayet iyi işliyor. Marko'nun savunmasıyla Bojan'ı yıldırabiliriz, o da bir diğer nokta.

Hücumda Arroyo'nun zekası ve yeteneklerini kullanmalıyız. Gerek Furkan gerekse Ndong ikili oyunlardan sayı bulabilir. Gordon'un penetreleri oldukça etkili, bundan yararlanmamız lazım fakat dış atışlarına hala güvenemiyorum. Boş kalmadıkça dışarıdan zorlamamalı bence. Macvan'ın boş kaldığında cezayı keseceğini ve içeriden de verimli olacağını düşünüyorum. Cenk'in de ceza şutlarında isabet sağlaması işimizi kolaylaştırır.

Allah utandırmasın, başarılar aslanlara.

Bu maçla ilgili olarak tek düşüncem var,kazanırız, ben Ergin hoca ve takıma güveniyorum,F.Ülker'in bizden daha iyi olmadığını düşünüyorum, bence biz daha iyiyiz tüm şansızlıklara rağmen, kupa bizim olacak,ligde de şampiyonluk bekliyorum, hayla her şeye rağmen en iyinin bizim takım olduğunu düşünüyorum...

Çeyrek finalin ve yarı finalin en zayıf takımlarıya ve kupa programında maksimum dinlenme süreleriyle Finale gelen takımla, 24 Saat içinde Efes ve Banvitle (uzatmada oynayarak) mücadele etmiş bir takımın 1 günlük aradan sonra yeniden oynamasını pek adil bulmuyorum..Bu sıkıştırılmış kupa programlarının tekrar gözden geçirilmesi gerek bence..En azından mesela Final sezon sonuna doğru boş bir hafta arasında oynanabilir...
Yine de herşeye rağmen Furkan'ın tam zamanında çıkışıyla form durumu itibarıyla Fenere içeride çok daha iyi durumdayız..Birtek Andersen dışarıdan iyi bir şut ritmi yakalamış durumda...Yorgunluğun ağır bastığı maçlarda boyalı alanı kapamak ve ribaund üstünlüğü çok önem kazanıyor..Son maçtada bu bölgedeki üstünlüğümüzü Fenere kabul ettirirsek maçı alırız...
1 ve 2 lerde birbirlerini savunmada durdurabilecek oyuncular her iki takımdada mevcut...Bize üstünlük kurabilecekleri tek yer 3 numara..Emir sakatmı bilmiyorum ama oynarsada ona ve bogdanovic e maksimum sertlik uygulamamız lazım, faul yapmaktan çekinmeden yıldırmak önemli..Sertliğe çokta gelebilen oyuncular değil zaten...
Yorgun olmasak çok net favoriyiz bence ama yorgunluk ve sert mücadeleler yapmış olmamız dış alan savunmamızı zayıflatabilir..Sonuç ne olursa olsun herkes bu takımın Hawkinsizde playofflarda ne kadar iddialı olabileceğini görmüş oldu...Bize bu ümidi verdikleri içinde emeği geçenlere teşekkürler...

Ciddi sakatlıklar, keyif verici madde, aylardır maaşların ödenmemesi gibi büyük sorunlarla buraya kadar geldik. Ve geçtiğimiz iki maç boyunca da oldukça yıprandık. Ama öyle bir takım var ki bizi en umutsuz olduğumuz anlarda bile şaşırtmaya devam ediyor. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmayan bir takıma sahibiz, inşallah kazanacağız..

Bu talihsizliklerle geçen sezonun belkide dönüm maçı kazanılması halinde 3 kupa hayalimiz artarak devam edecektir.Maça gelirsek Fenerbahçe hücum setlerinin neredeyse tamamı bireysel yeteneklere kalıyor.Rakip takımın en formda oyuncu belkide Avrupanın en formda 3-4 oyuncusundan biri olan Bogdanovici bir şekilde savunmamız lazım özellikle sırtı dönük oyunlarına çok dikkat etmek gerekiyor.Bo mccalebb şutunu riske ederek oynuyacağız muhtemelen oyunu hızlandırmadan oynamalıyız.Pota altında belki Andersen nin biri birlerine yardım veya ikili sıkıştırma getirebiliriz.Benin belirttiklerim dışında Fenerbahçenin bize savunmada çok sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.İşin hücum tarafında ise Fenerbahçenin zayıf karnı olan ikili oyunlar ve içeri penetre eden kısa oyuncuların savunmalarında çok büyük sorunlar yaşıyorlar.Bobby Brown nın Fenerbahçe savunması ne durumlara düşürdüğünü hepimiz biliyoruz.

Umarım Galatasaraya yakışan şekilde oynarız.Bu Fenere tekrar koyup Eskişehir den o kupayı İstanbula müzemizi getiririz.Ergin hocaya ve takıma güveniyorum.Umarım beni yanılmayacaklar.

Ve son olarak başarılar YENİLMEZ ARMADA

Bu maçın kilit noktası Oğuz Savaş ve Batiste diyorum . O madeni iyi değerlendirirsek son 3 yılki gelenek sürer.Pivotların FB maçında kariyer rekoru geleneği. Batiste oyundayken Ndong, Oğuz oyundayken de Furkan sürklase etmeli o pota altlarını. Pick&Rolleri sıklıkla kullanmalıyız ki Arroyo gibi bir şef varken bu çok zor olmasa gerek. Ceza şutları yaratmalıyız Cenk ve Macvan'a. Gordon kendini şut kullanmaya değil penetreye odaklarsa güle oynaya kazanırız. Bu maç sadece TR Kupası maçı değil. Bu maç hem Ayağa kalkma maçı. Hem Kazana mesajı verme maçı hem de gelecek yılın Cumbaba maçının bilet maçı olacak.

Bunca yaşananlardan sonra 2 günde Efes ve Banvit gibi iki rakibi farklı yenmekle zaten üzerlerine düşeni yaptılar. Ama madem buraya kadar geldik, kupayı da almalıyız. Umarım Banvit maçındaki gibi seri yemeyiz.

İlk maça göre artımız ikili oyunları iyi oynayan bir PG ye sahip olmamız.İkili oyunları iyi oynayan takım Fener'i yener Ndong,Furkan ve Arroyo'ya büyük iş düşüyor.Ayrıca Ergin hocanın Marko ile konuşup yarın için ona hücumda sorumluluk almaya çalışmamasını ve tüm konsantrasyonunu Bogdanovic'in savunmasına vermesi gerektiğini söylemeli çünkü yarın için kilit adamlardan biride Marko'dur Bogdanovic'i savunabilecek tek oyuncu şuan kadromuzda bana göre.

Ergin Ataman'a sorsalar hocam önünüzde 2 şık var ya fenerbahçe maçını kazanacaksınız yada kazan ve efes maçlarını diye sorsalar Ergin hoca kesinlikle ilk seçeneği ister.Çünkü nihayetinde ezeli rakibini yenerek bir kupa kazanmak Ergin hoca gibi gücünü hırsından alan birisi için vazgeçilmezdir.Evet kazan ve efes maçlarıda en az fenerbahçe kadar önemli fakat 1 nebzede olsun onu telafi edebilecek önümüzde maçlarda büyük olasılıkla olacaktır.Bu yüzden Fenerbahçe maçında maçın son saniyesine kadar bütün gücümüzle oynacağımıza eminim.

İlk maça göre artımız ikili oyunları iyi oynayan bir PG ye sahip olmamız.İkili oyunları iyi oynayan takım Fener'i yener Ndong,Furkan ve Arroyo'ya büyük iş düşüyor.Ayrıca Ergin hocanın Marko ile konuşup yarın için ona hücumda sorumluluk almaya çalışmamasını ve tüm konsantrasyonunu Bogdanovic'in savunmasına vermesi gerektiğini söylemeli çünkü yarın için kilit adamlardan biride Marko'dur Bogdanovic'i savunabilecek tek oyuncu şuan kadromuzda bana göre.
Markonun süresi 5 dkyi geçer mi acaba