TR Kupası | Galatasaray 72 - 64 Anadolu Efes

Bu Söz Slogan olur:

''''Galatasaray'in oynadigi hicbir macta rakip favori olmaz.'''

Bunca aksiliğe,uğursuzluğa,sakatlığa rağmen bu takım ayakta duruyorsa,Baş sorumlu Ergin ATAMAN.

Bende ümitsiz planlarsın. Ergin hocanın bu tip durumları sevdiğini de gelirmiştim. Ancak maçtan sonra söylediği gercekten ümitsizliğinin gercekten bir hata olarak gördüm. Bu nedenle tüm takımdan ozur dilerim, hocadan da.

Gercekten bu seneden umudu kesmememiz gerektiğini takım bize gösterdi. Artık yensek de yenilsek de hep destek tam destek. Umarım bundan sonrası bugünden de iyi olur. Artık takım ile ilgili olumsuzluk ve aksilik olmaz.

olaya efes açısından bakıpta bu mükemmel galibiyete gölge düşürmek bu takıma çok büyük haksızlık olur. eğer farmar oynamadı diyorsan onu oynatmayan admaında hakkını vereceksin o kötüydü bu kötüydü dersen rakibe alnının terini parkeye döken ASLAN YÜREKLİLERE haksızlık etmiş oluruz!!!

Valla maçtan önce yorumlarımı açıp bakabilirsiniz ben hep ümitliydim, açıkcası bu galibiyet bana sürpriz olmadı. Yazdıklarım harfi harfine çıktı. Pota altı bizim demiştim, Vujacic ve Farmar gibi şutörlerini 15 sayının altında tutarsak alabiliriz demiştim, dediklerim çıkmış.

ingilizce hocam sagolsun ders saatini degiştirip beni maçtan etti fekat eve döndügümde neler olmuş öyle..bildigin yarı finaldeyiz :) şaşırmadım dersem de yalan söylemiş olurum yine de tebrikler tabiki...

buarada istatistiklere baktım da 6kişiden skor katkısı almışız ve tipik ataman süre dagılımlarını görmüş oldum..

arroyo için oynatan guard denmiş de yahu adam 35 dakikada 2 asist yapmış :) tam olarak neyi oynatmış ki?

26 saha içi isabetinin 11'i asist üzerinden gelmiş..sevdiğim bir basketbol tarzı değil..

efes de 24 saha içi isabetinin 12sini asist üzerinden bulmuş..mahmuti'nin oyun anlayışı bu degil. belli ki efes mahmuti'nin istedigi oyunu oynayamamış ayrıca yay gerisinden felaket atmışlar bu iki parçayı birleştirirsek iyi savunma yapmışız demektir..

bu sene herhangi bir kupadan ziyade önemsediğim tek şey gordon ve macvan'ın bu takımda kalıcı olabilmeleri..artı manuchar'ı da bu 2liye dahil edebilirim yaşı ve oynadıgı basketbol itibariyle..zira EL'de iş yapabilecek çok degerli parçalar olabilirler.

Maddi sıkıntıların oluşumuyla paralel zamanda oynadığımız sezonun en değerli deplasmanlarında omuzların düşmesi kırıcıydı.Bugünkü galibiyet ise bir o kadar değerli.Sabah Jamont Gordon'un kulübü -artık haklı olarak- FIBA'ya şikayet edeceğini öğrendik,akşam Jamont Gordon'un insiyatifiyle EL'nin hakkını veren tek rakibimizi bu sezon 2. kez yendik.Kupa maçı olması faktördür eyvallah ama yapılan iş baya büyük.
Başta Ergin Ataman olmak üzere tüm takıma teşekkürler.

Dun ıcın eleştırelecek yerlerde vardı mesela Engın Atsur hala bu takımın ıcıne gıremedı. Engın Atsur'u mutlaka kazanmalıyız. Manucar ıcın bıraz bekleyelım derım ama manucar'da en azından savunma tarafında takıma bırseyler katmasını beklıyorum.

Dün hiçbir şey yazmak gelmiyordu içimden. Hiç umudum yoktu açıkçası. Kısaca Kızılyılzdız deplasmanındakinden bile daha umutsuzdum ama yine beni o maçtaki gibi utandırdı takım ve Ergin Ataman. Bu sevinci yaşattıkları için teşekkür ederim hepsine. Yönetim de artık uyumasın da versin şu adamların parasını. Yok yere gidip Drogba'yı almayı billiyorlar. Artık Efes'i devirdik ve sırada Banvit ve finalde büyük olasılık Ülker var ve artık bu kupayı almamak için bahane yok. Hoca artık Engin'den faydalanmalı bir de.Ender ile olmayacak bu iş. Kızların yaptığı işin benzerini bekliyorum ve kupayı alacaklarına bu takımın inanıyorum. GS Tv maçın tekrarını verir mi acaba?

Dün Efes maçıyla ilgili maç öncesi fikrimi belirtmiştim. Efes bahsettiğim sorunları hemen hemen yaşadı diyebiliriz ve yaşamaya da devam edecek. Shipp onlar için savunma direncinin artmasında, oyunun hızlanmasında ve takım oyununun sahaya yansıtılmasında en önemli faktörlerin başında geliyor. Onun yerine oynayan Sinan'ın Shipp performansını sergilemesi imkansıza yakın. Efes yurt içinde bu yüzden zorlanmaya devam edecek. Dün oyunları hiç akıcı değildi ama bu akıcı olmayan oyun maçın sonunda bizim lehimize gelişti.

Tabi bizim de iyi oynadığımızı çok kabul etmiyorum ben. Arroyo çok büyük oynadı ikinci devrede. Tek başına aldı bence maçı. Diğerlerine haksızlık gibi olmasın ama bence öyle.

Hawkins'in de kaybından sonra yazdığım bir yazıda söylemiştim; çok değerli oyuncuları, bu takımın patronlarını kaybettik ama hala elimizde üstüne takım kurulabilecek 3 değerli adam var: Arroyo, Gordon, Macvan.. Önemli olan bu oyuncuları kullanmaktı ve bunun için de Ergin Hoca'dan iyisi azdır. Ve dün bunu yaptık, rolleri iyi dağıldı, herkes üstüne düşeni yaptı ve Efes gibi an itibariyle Avrupa'nın en formda takımlarından birini yendik. Tabi ana faktör Ergin Ataman'dı. Ergin Hoca'nın bu maçla ilgili motivasyonunu anlamak için maç sonu cümlesi yeterli : "Galatasaray'ın Oynadığı Hiçbir Maçta Rakip Takım Favori Olmaz"

Henüz çeyrek finali yeni atlattık, önemli olan kupa. Umarım kupaya uzanır, siftahı yaparız.

Ama aşağıdaki videoda çok anlamlı gerçekten, "cukk.." diye oturuyor.

Her şeyden önce takım karakter koydu sahaya. Zor zamanlarda koçun karakteri yansıyor bu açık. Zira şu ortamda Efes gibi formda bir takımı yenmek hiç de kolay değil.

İyi basketboldan ziyade, savaştı takım, kırılma anlarında sert durdu ve maça inandı. Dürüst olmak lazım, bizden daha çok inanmıştı hepsi.

Her ne kadar büyük bir galibiyet olsa da bu, sonuç olarak, bugünkü maç için yine de kesin konuşamayız. Ama bu galibiyet herkese "biz pes etmeyeceğiz, nolursa olsun savaşa devam" mesajını, içeriye ve dışarıya çok net verdi.