TR Kupası Yarı Finali | Galatasaray 81 - 68 Banvit

ligin rövanşı son maçta gordon kolundaki ödem yüzünden şut atamamıştı,yarın kolay olmayacak ama bugünün havasıyla bir adım öndeyiz...

Maşallah yine dillere destan şansımız (!) yine yanımızda, kupaya giden yolda en zor fikstür bizde :) Neyse alıştık artık.

Üstüste böylesine zorlu maçları kaldırabilmek kolay değil. Hawkins'in de yokluğu sonrası rotasyonumuzun iyice daraldığını da düşünürsek işimiz hala zor. Ancak Ergin Ataman'ın dediği gibi "biz Galatasaray'ız" ve tüm olumsuzluklara rağmen kupayı kazanabilecek potansiyelimiz var.

Öncelikle, yarın özellikle hücumda Markoishvili, Furkan ve Ender'den katkı almamız gerekiyor. Arroyo, Gordon ve Macvan'ı dinlendirerek kullanmalıyız, Efes maçında olağanüstü enerji harcadı üçü de. Savunmada aynı karakteri koyacağımıza eminim, Engin'e de özellikle savunma için daha fazla süre verilebilir, direnç katacağına eminim. Mesela bu akşam Furkan 0 sayıyla oynadı ama son periyotta savunmada pota altına büyük bir direnç kattı ve Efes'i durdurmamızda pay sahibi oldu.

Ergin hocaya ve aslanlara başarılar. Umarım finale çıkarız.

Banvit'i bir şekilde geçeceğimizi düşünüyorum.Takımın şu şartlarda başarılı olması mantıklı gelmese de Banvit'in üst sınırı belli olan karakteri malum. :) Yalnız rotasyon genişlemezse Pazar'ı zor çıkarırız.Kupaya bu kadar büyük bir anlam yüklemişken kupayı alıp dönmeli takım.

Efes maçından daha zorlu geçecek bir maç olacak takımımız adına.
Banvit pota altını çok iyi kullanan bir takım.
Ndong'u özellikle yarın ki maçta iyi kullanmamız gerekiyor. Banvit'de onu durduracak oyuncu bence yok. Ndong'u ciddi şekilde kullanırsak galibiyet şansımız çok daha artacaktır.
Stimac'ı savunmada geçen maçta tutmakta çok zorlanmıştık. Onu durdurmamız Banvit'i zor duruda bırakacaktır.
Davis ve Kenan'ın da dış şutlarına özellikle onları savunacak olan Macvan,Ersin ve Furkan'a büyük iş düşüyor yarın. Bu 3 oyuncumuzdan da savunmada ve hücumda ciddi katkılar almamız gerekiyor maçı kazanmak adına.
Kısa oyuncular adına Mejia,Kalin Lucas,Simmons,Serkan,Şafak,Erkan Banvit'in rotasyonu. Bence ciddi derecede de güçlüler bu noktada.
Geniş rotasyonla oynayacaklardır.Bizim dar rotasyonumuzu nasıl kullanacağımız da önemli.
Bugün pek kullanamadığımız Engin,Ender,Markoishvili ve Ndong'dan ciddi katkı almalıyız,yoksa işimiz zor.
Ben Koça ve takıma büyük bir inanç ve güven duyuyorum. Allah'ın izniyle yarın da sonuna kadar savaşıp bize galibiyeti getireceklerdir.

Okyanusu geçtik. Banvit bence denizdir. Burayı geçersek BJK-FB maçından hangisi gelse bizim için dereden öteye geçmez. Yönetimdeki güzel abilerimiz de bir güzellik yapsın. Medikal Park'ın arkasına saklanmasınlar çocuklara biraz ödeme yapsınlar. Sponsorun arkasına sığınılıyor ödeme olmamasının sebebi olarak. O zaman kızlara neden ödenmiyor diye sorasım geşiyor. Malum onların Medikal Park ile alakaları da yok. Ben kendi payıma basketbolcularımızdan birini görsem yüzüne bakamıyorum twitterda mentionlayamıyorum bile. Yönetimde de bendeki düşünceler hasıl olur inşallah.

Zira bu çocuklar konsantrasyonlarını sadece sahaya verdiklerinde altından kalkamayacakları şey yok. Şu an ligin en formda takımını yenerek bunu gösterdiler. Daha onlar İstanbul'a dönmeden o paraların atacağı bilsinler kupayı direk versinler derim:)

Başta Coach olmak üzere tüm takıma güvenim sonsuz. Banvit maçıyla alakalı tek sorunum, federasyonun evladı sayılan bandırma takımına karşı hakem sıkıntısı yaşayabilecek olmamız. Maçların sahada oynanması dileğiyle başarılar diliyorum takımımıza.

Takıma çok güveniyorum. Başka takımlar bu duruma düşse ayağa kalkamazlardı. Dim dik ayakta ve hedefe yürüyoruz. Sıradaki Banvit mi ? Gelsinler bakalım...

Banvit kapasitesi belli olan ve her maç bu seviyeyi tutturan bir takım. Evlerinde yüksek skorları bulup kolay kazanıyorlar. Stimac birinci derecede durdurulması gereken oyuncuları; Davis de çok dikkat etmek gerek hem içeriden hem dışarıdan iyi şutu var. Mejia önemli bir yetenek ama geçen seneyi neredeyse oynamadan geçmişti bu sene maç içinde çok dalgalanma yaşıyor. Simmons birebirde rakibini geçemediği zaman saçmalıyor bu nedenle penetrelerine dikkat etmek lâzım. Eurocup'da özellikle de deplasmanlarında kısaların şut performansına çok baktılar ve kötü olduğu maçları kaybettiler sene boyu.
Bence maçı N'Dong-Furkan-Ersin-Macvan pota altı kazandıracak. Stimac-Davis performansları Banvit için çok önemli, onları durdurmak ve uzerlerine oynayıp faul aldırmak gerekli. Kısaların önce dış alan savunmasında rakiplerine üstünlük kurması,birebir de yenilmemesi ve şut sonrası savunma ribanuntlarına özellikle havuza düşen toplara yardım etmeleri şart.
Zor laç olacak ama kazanacağız.

bu maç bence daha zor olacaktır.
dünkü galibiyet ve disiplinli oyundan sonra kafalar orada kalırsa sıkıntılı olur bizim için.
Dünkü konsantrosyonu sağlarsak alırız maçı..

Macı kazanmak ıstıyorsak Gordon yıne ıs basında olmalı savunmada mutlaka dırenc koymalı. Gordon hucumda kotu olma luksu var ama savunmada asla

Düne kadar moral motivasyonu eksi olarak çalışırken dün alınan galibiyet sonrası takımın ihtiyacı olan moralin yerine geldiğini düşünüyorum. Ergin Ataman'ın maç sonunda sıcğı sıcağına sadece yarı finale kaldık daha kupayı almadık demesi de gerçeklerin farkında olduğunu gösteriyor. Ayrıca takıma da ayaklarını yere bastırdığını düşünüyorum. Evet bugün iş daha zor çünkü Banvit bizim kenetlendiğimizin de farkında. Dünkü maç için bence tek olumsuz istatistik skora sadece 6 oyuncu katkı vermiş. Bu sayı artmazsa hem yorgunluk hem de rakibin daha kolay önlem alması gibi olumsuzluklar bizi bekliyor. Bugün mutlaka en az iki süpriz tıcı bulmalıyız. Bence Ataman'da bunun farkında.

Sonuç tahminine gelince tabiki Banvit daha ağir basıyor ve favori onlar :) (Tabiki totem yapıyorum, kızmayın :):):))

dünün çok yorulmayan isimleri manuchar-ender ve n'dong dan iyi bir performans bekliyorum...tabiki bunların yanında arroyo-jamont ikilisinin performansı bizim maçı kazanma adımıza çok önemli

Göksenin yok, Domercant sakat, Hawkins'de gitti diyerek mevcut oyuncuların emeklerine ve kapasitelerine saygısızlık etmiş olmuyor muyuz?!.. Dün kötü sonuçlar alındı, uzun lig maratonunda yine kötü sonuçlar yaşanabilir, takımın kötü oynadığı günler de olabilir ama, bu takım sene sonuna bu kadroyla yürüyecek. Benim dileğim o ki, önümüzdeki yılda birkaç değişiklik dışında kadro korunup, istikrar yakalansın; birbirinin göz hareketiyle anlaşan bir takım ortaya çıksın.

Evet, Göksenin sakatlandı ama, o sakatlanmadan önce daha az süre alan Cenk daha fazla sorumluluk alıyor ve hala ritmini bulamayan; çok az süreyle oynayan Engin Atsür var. Onun da ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyoruz, yeter ki biraz istikrar ve güven yakalasın.

Domercant'ın yerine Arroyo, Hawkins'in yerine ise Markoishvili geldi. Yani rotasyonda bahsedildiği gibi bir eksiklik yok. Belki oyuncu özellikleri farklılık gösterip tartışılabilir ama, Arroyo'da, Markoishvili'de kendilerini ispatlamış oyuncular.

Ben bugünkü maçın, bir önceki Banvit maçından çok daha farklı bir havada ve sertlikte geçeceğini düşünüyorum. Banvit dün kendini yormadan rahat bir galibiyet alsada, bugün gerçek bir çarpışma yaşayacaklar.

Manu, Engin ve Boni'nin biraz daha öne çıkmasını, Furkan'ın enerjisini ortaya koymasını bekliyorum...

pota altını iyi savunursak alırız maçı
bence stimac davis ikilisi ligin en iyi 4-5 oyuncuları
ender-engin ve furkan da biraz katkı sağlarsa her şey daha güzel olacak

TBL oyuncu kalitesi bakımından güzel bir lig oldu...Ancak, sertlik ve savunma anlamında hala ikinci sınıf bir lig...Bu ligde çok kaliteli bir takım olmasan bile savunma ve sertlikle her zaman bir yerlere gelirsin...Avrupadaki birçok takımda bunun farkında zaten..Siena mesela, sattığı oyuncular ne yapıyor şimdi ama kendileri yine zirvede euroleaguede...
Dünde öyle ahım şahım bir oyun oynamadık..Sadece sezon başındaki sertliğimizi ve kararlılığımızı sahaya koymamız Efes'e yetti(Kapasitemizin bence baya altındaydık, maça kötü başladık- boş şutları sokamadık vs.)...Takım moralli ve kendine güvenli olsa ilk Efes maçından farklı olmazdı durum...Ergin Hocamızda bence beyanlarında hep bu inancı taşıyordu ve takıma bu durumu çok iyi anlattı...Savunmamız başarılı oldukça maç içinde güven geldi ve bu hücum gücümüzüde arttırdı...Bu kupa bu morali ve güveni tamamen geri kazanmamız için büyük fırsat...İlk adımı attık gerisi de gelecek inşallah...Banvitinde ikinci yarıdaki savunmamıza ve kararlılığımıza karşı koyabileceğini sanmıyorum...
İddia ediyorum bu takım kayıplarına rağmen hala kimya olarak diğerlerinden daha sert ve daha iyi savunma yapabilecek birbirlerine daha uygun oyunculardan kurulu...Buna kaybettiğimiz güven ve morali eklediğimizde kalitemizde ortaya çıkacak...Bunun için paraların ödenmeside şart tabi...Şu hayatta kimse hakkını almadan iş yapmak istemez ve huzuru kaçar...Hangimizin işyeri bize para ödemeden yeni transferler yapsa canımız sıkılır...
Sadece oyuncuların huzuru açısından önemli değil bu konu...Hep diyoruz ya oyuncular eurolegue'de olmayan takımlara gelmiyor diye..Ondan önce oyuncuların dikkat ettiği en önemli konu klübün ödemeler konusunda sabıkası var mı...İstediğin kadar eurolegue'de ol sıkıntı yaşarız sonra oyuncu almakta...

Dün alınan galibiyet daha da anlamlı hale gelmesi için kupayı almak lazım. Bunun için de Banvit maçı oldukça kritik. Dün harcanan ekstra efordan sonra, bugün ekstra katkı alabileceğimiz oyuncuların da ortaya çıkması önemli.