TTNet Asırlık Çınarlar Kupası

Öncelikle Beşiktaş'a tebrikler, ne yapacaklarını kararını çok önceden verip onu başarmaya çalışıyorlar.
Bizim en büyük handikapımız geç gelen hatta hala gelemeyen transferlerimiz oldu M.Hoca'ya aslında bu konuda kızamıyorum iyi oyuncular getirmek için geç kaldı oda kendi açısından haklı.
BJK'nin oyunu artık belli iyi bir takım olmuşlar ve sanırım geçen seneki GS olacaklar, ama şunuda idda ediyorum bjk bundan fazla istesede oynayamaz, Nicevic dışında pota altında çok zayıflar dış oyuncularının kilitlendiği maçlarda sanırım geçen sene bizim yaşadığımız hüsranları yaşayacaklar.
Ama biz tek tek oyuncularımızı ele aldığımızda çok daha potansiyelli bir takımız, ve bizim oyunumuz bu değil böyle bir GS yi bir daha izleyeceğimizi sanmıyorum.
M.Hoca artık bu sezon üst sınıf koç rütbesini omuzuna takmalı keza kaliteli oyunculardan kurulu bu takım başarısız olursa tek hatalı o görülecektir sanırım bununda kariyerine yapacağı olumsuz etkileri hepimizden iyi biliyordur.
M.Hoca artık sazı eline alıp herkesi susturmalı, yani oyun karakterini belirleyip milyonlarca kez tekrarlatarak oyunculara bunu ezberletmeli.
Türk oyuncularımız sanki sezonu daha yeni açmış gibiler çok formsuzlar yada bozuk düzene onlarda ayak uydurdular, aylardır yerlilerimiz kaliteli diyoruz ama dün S.Gülerin azmini görünce açıkça şunu tekrar hatırladım sadece kaliteli olmak yeterli değil mücadelede edeceksin, peki Tufan, Murat, Cüneyt, Cemal nekadar mücadele ettiler ve geçen senenin üzerine ne koymuşlar açıkçası hiç bir şey göremedim, umarım M.Hoca bunları değiştirecektir.
Avery'i konusunda belirli düzeyde bende hayal kırıklığına uğradım özellikle çok ağır gördüm ama avery'i bu değil bunu biliyoruz bu haliyle uleb'te bu istatistiklere ulaşamazdı.
Avery verdiği paslarla benim için Mitchell'in önünde bir oyuncudur üzerine birde sayı üretmeye başladığında kesinlikle Mitchell'den faydalı olacaktır, geçen sene çok maçta topu getiremediği için fitch'in oyun kurucu gidi oynadığını unutmayalım 'Kel ölünce Sırma saçlı olurmuş Kör ölüncede Kem gözlü'
Gaines kendisini ülkesine yollayanlara gereken cevabı verdi hareketli atlet bir oyuncu olduğu ortada H.BeŞOK ile iyi anlaşıyor pota altında sayı üretebiliyor çok faydalı olacak besbelli.
HÜSEYİN BEŞOK:Tek kelimeyle mükemmel oynadı en büyük transferimiz olduğunu gösterdi hele birde Galatasaray'lı olması onu benim için dahada özel yapıyor İYİKİ VARSIN HÜSEYİN YÜRÜYEDUR!!!
 
maçta dikkatimi çeken iki olumlu şey vardı.

Birincisi şutörlerimizin formsuzluğu nedeniyle bjk savunmasının atışlarımızın girmeyeceğinin rahatlığıyla içeri gömülmesine rağmen pota altında müthiş bir mücadele verdik ve yaklaşık 45 sayı bulduk herhalde.

ikincisi zaman zaman pas akışkanlığını iyi sağladık. top içeri indiğinde gaines de hüseyin de sıkıştırmalarda dışarıyı gördü, dışardakiler şut bulamazsa tekrar içeri,dediğim gibi bazen iyi top çevirdik hareketli hücum yaptık. bu akışkanlık zamanla 40 dakikaya yayılacaktır. ceza şutlarımızda girdikçe iç-dış dengesini bulacagız.

onun dışında savunmada pozisyonları doğru alıyo gibi gözüküyoruz fakat sanırım fiziksel olarak hazır olmadığımızdan ayaklar yavaş kalıyor.zamanla savunma direncimizde artacaktır özellikle fatih döndüğünde.kaçırdığımız adamlara içeriyi dar edecektir.ama adam kaçırmasak daha iyi olur tabi.
 
Flip Saunders never gave him the chance to showcase his skills... Nice ballhandling abilities... Good defender on the ball... Poor shooting percentage. arkadaşlar bu flip saunders ın avery değerlendirmesi.kabi tam anlamıyla hiç bişe izlemediğimiz kanaatindeyim ve son cümledeki kötü şut yüzdeside dikkat çekiyor.
 
gs bu sene çok ciddi bir revizyona gitti taraftarın sabırlı olması şart takım düzenini oturtmaları biraz süre alacak gibi duruyor.... son turnuva ardından edindiğim ilzenim bu, bjk ise yabancıları olmadan küme düşmeye aday bir kadroya sahip yani yerlileri o derece yetersiz....
 
Bence 5 yabncı hakkı kullanılmalı çünkü bu gerkli şutör uzunumuz omassa pota altı oyuncularımız zorlanır. Avery pas konusunda kendini gösterdi ama drive etmemesi şutlarının düşük yüzdesi ve kaybolması... Kaliteli bir oyuncu olmasa dediğiniz gibi geçen sene ULEB'te o istatistikleri yakalyamazdı. hüseyin ligimizin en iyi pivotu. Kendini çok geliştirmiş ve olgunlamış. Gaines ile iyi anlaşıyorlar. Erdem'in dış şutları sokması lazım. Tufi geçen seneki Tufi değil. Ne savunmada ne hücumda. Şutları ritimsiz. Kendini biran önce bulması lazım. Murat geçen sene geldiğinde çok sevinmiştim eğer savunmasını geliştirirse bir İbrahim Kutluay hatta daha fazladı olur diye bakıyordum. Ama potansiyelinin bu kadar altında kalan bir oyuncu olamaz. Kendine güvenmesi ve yeteneklerini kullanması lazım. Cemal geçen sene iyi savunma ypıodu. Bu sene onuda bu maçlarda yapamdı. Eğer şutör bir uzun alınmazsa rotasyonda uzunlarda sıkıntı yaşarız(skor anlamında). Dee nin gelmesi ile takım biraz da olsa toparlanacaktr. Umarım gelen oyuncular ile takımımız daha iyi olur...
 
Galatasaray ' ın bu maçta kendi gibi oynamadığını hazır olmadığını hepimiz biliyoruz ve bjkcolaturka ise cok iyi hazırlanmıs lige özgüvenleri üzerinde oyunculara sahip yani Eyüp Abi seninde dediğin gibi geçen yılki GS olacaklar !

takımdan oyuncuları yorumlayacak olursak;
erdem türetken--> iyi oyuncu fakat serbest atışları düzeltmeli...dışarıda boş kalıyor iyi atışlar kullanmalı..
tufy--> tufy kendini kıza kaptırmış gidiyor :D :D aklı maçta değil sanki..gereksiz faul alması ve kötü savunma yapması göze batıyor kendine gel tufy!
avery--> Allah'a emanet gidiyor ! Şans verilmeli ??
murat kaya--> kendini kaybetmiş geçen yıl cok daha harikaydı yani sayıya ac kaldımız anlarda sahneye cıkan bench'den gelen en süper oyuncuydu bize o murat lazım ..
cemal nalga--> cemal'de biraz kıpırdanma var sanki biraz güven gelmiş içeriyi iyi kullanıyor, en sevdiğim yanı sert savunmasıyla rakibin oynunu altüst edebiliyor...cok calısmalı!
ismet hacıoğlu--> kiraya verilmeli..
gaines--> gerçekten güzel oynuyor takıma suan alısmadığının kanââtindeyim.cok faydalı olucak takıma..
fatih solak-->fatih solak'ta dikkatimi ceken nokta maçta 2(dış)'tan sayı atması hemen hemen 3 'lük çizgisine yakın bir noktaydı..fatih eğer 2(dış) iyi atışlar yapar..atışlarını düzeltirse harika olur gerçekten savunmasına zaten lafım yok.. Fatih harika gerçekten..
hüseyin beşok--> Bu sene ki gözde oyuncumuz .. GS'li olması yeter zaten attığı sayı,aldığı ribaunt,yaptığı asist herşeyi gösteriyor rakamlar zaten konuşuyor kimsenin bişey demesine gerek yok..

takıma skorer 3 numara lazım...!
 

Üst