TTNet Asırlık Çınarlar Kupası

walla bılmıyorum ama bu takım sımdılık zor gıbı gozukuyor cok umudum vardı işallah haftaya kadar toparlanırlar biraz ama kesınlık transfer sart mutlaka bırılerı gelmesı lazım bu harcanan paralar sokaga dokulmesın bu sene bızım ıcın cıtayı yukseltme senesı boşa gecerse muhtemelen eski gunlerımıze geri donucezz maleseff
 
Dünkü tepkilerden sonra bugün de kazanamazsak forumun alt üst olacağını düşünüyordum ama bugünkü yenilgi daha anlayışlı karşılanmış. Rakibin güçlü olmasından mı, yenilgilere alışmaya başladığımızdan mı yoksa takımda ışık görüldüğünden mi bilemiyorum.

Doğrusu eskiden Türkiye Kupasında tereddütsüz gruptan birinci çıkacağımızı düşünüyordum ama sanırım takım içindeki uyum süresini gözardı etmişim. Ancak Türkiye Kupasında gruptan ikinci çıkmamızın gelecekteki hedefler açısından bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum.

Türkiye Kupasında hedeften sapmadan yola devam edip lige de hazır girelim gerisinin pek önemi yok.
 
Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Dünkü tepkilerden sonra bugün de kazanamazsak forumun alt üst olacağını düşünüyordum ama bugünkü yenilgi daha anlayışlı karşılanmış. Rakibin güçlü olmasından mı, yenilgilere alışmaya başladığımızdan mı yoksa takımda ışık görüldüğünden mi bilemiyorum.

Doğrusu eskiden Türkiye Kupasında tereddütsüz gruptan birinci çıkacağımızı düşünüyordum ama sanırım takım içindeki uyum süresini gözardı etmişim. Ancak Türkiye Kupasında gruptan ikinci çıkmamızın gelecekteki hedefler açısından bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum.

Türkiye Kupasında hedeften sapmadan yola devam edip lige de hazır girelim gerisinin pek önemi yok.
Gains'in iyi serbest atış atması tepkileri azalttı bence abi. 8) :) ;)
 
:D

Valla benim tek tereddüdüm Avery konusunda..İki maçta da bişey gösteremedi..Çok hantal geldi bana..
 
belki 2 mac izlemekle bi oyuncu için yorum yapılmaz ama avery bizim aradıgımız oyuncu degil en azından simdilik öyle görünüyo benim tek omudum dee insallah uyums süresi kısa olur bence avery sezon sonunu göremez
 
Yok abi sadece bugün beklentiler daha farklıydı.Dün o skorun şaşkınklığı bize negatif etki ederken bugün bardağın dolu tarafına bakmaya çalıştım ;)
 
hani koyunun bulunmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler ya bizdeki de o hesap.Dünkü maçtan sonra bu biraz daha derli yoplu göründü
 
Bu adam Uleb de 15 sayı atmıssa iş vardır öyle yada böyle.Merak etmeyin yahu.Zatn çok skor atmasa da olur.Her maç 13 sayı 5 ribaunt 5 asist yapsa olur ki bugün paslarını çok beğendim Mitc.'in yapamadığı birşeyi yapıyor en azından.Dee gelsin daha da rahatlıcaktır.Baskı azalacaktır.Ama hep dedim derim de kim ne derse desin.

Dalmau daha önemli bir oyuncu daha üstün vasıflara sahip.
 
Zaten sorunlar orada başlıyor.Bizim beklentimizi karşılayamıyor oyuncularımız.Yoksa normalin üstü oynuyorlar fakat biz mükemmelliyetçi olduğumuz için Avery kötü geliyor Yoksa top kaybı yok bu bir artı.Fakat skora katkısı yok bu da bir eksi.YAni çok değişik oyuncu tanımak lazım.Mitchell'da ilk geldiğinde böyleydi.
 
yalnız bence kabullenmemiz gereken bişey daha var burda hep söyledik bjknin yerlileri yeterli değil diye,cevher ve sinanı gördük.İyi oyuncular benim beklediğimden daha iyi oynadılar...
Tufan ve murattan beklediklerimizi alamıyoruz nedenini merak ediyorum
 
Selam Arkadaşlar..
Galatasaray-Bjk maçını birkaç Beşiktaşlı arkadaşlarla beraber onların bıyık altından gülmeleri eşliğinde izledim..Tabii yanımda benim gibi bu sezondan çok şey bekleyen Galatasaraylı bir arkadaşım daha vardı..

Maçın küçük bir analizini yaptığımızda en başta geçen sezonu aradığımızı belitmeliyim..Bazı arkadaşlar bana bunun geçmişte kaldığını savunabilirler..Başım üstündedirler..Saygılarımı sunarım..Ancak ben yinede fikirlerimi kıyaslamalar ile belirtmek istiyorum..Umarım okuduğunuzda hak verirsiniz..

Geçen yıl guard bölgemizde Darrel Mitchell oynuyordu.Onu kimi zaman Murat Kaya destekliyordu..Bu yıl o bölgede Dee Brown oynayacak..Eminimki hakkını verecek.Ancak Dee'den önce William Avery'e değinmek istiyorum..İlk günlerden beri hep kafamda soru işareti bırakan oyuncu beni haklı çıkardı ve asist yönünden olmasada sayı yönünden çok vasat bir durumda olduğunu gösterdi.İlk sayısını maçın ikinci yarısında bir üçlük ile bulan Avery maçı böyle tamamladı.Darrel Mitchell geçen yıl 13 sayı ortalaması ile oynuyordu..Umarım düzelir.. Charles Gaines'e gelince maç içerisinde bomboş kaçırdığı pota altındaki pozisyonun beni şok etmesine karşın ondan beklentilerim sürüyor..Jefferey Graves kadar güçlü olmadığını gördüysemde savunmada elinden geleni yaptığını ve Hüseyin ile iyi bir ikili olacağını düşünüyorum..Hüseyin Beşok beklentilerime tepkisini verdi ve maçı bence takımımızın en iyi ve en skorer oyuncusu olarak tamamladı..Ona bu sene çok ihtiyacımız var..Tufan eski hırsını ve azmini yitirmiş ancak taraftarın (bizim) karşısına çıktığında onun da geçen yıl ki performansını yakalayacağını düşünüyorum..Murat Kaya yeteneğini bir türlü ortaya koyamıyor ve ondan beklediğimiz dış atışları seriye çeviremiyor..Umarım olacak (Geçen seneki beklenti)..Cemal Nalga bence bu takımda oynayacak bir oyuncu değil..Ne ayaklarına ne de ellerine hakim..Beyninde yarattığı oyunu sahaya süremiyor eyleme dönüştüremiyor..Fatik Solak Hüseyin'e herzaman destek olacak birisi ve takımda yeri var..Erdem Türetken yılmıyor mücadele ediyor işte böyle oyuncuyu taraftar çok seviyor..Tabii ki bende..Sahanın iyi oyuncularından biri de Erdem'di..Cüneyt Erden'i Beykoz maçında izledim ve ilk olarak yavaşlığı gözüme çarptı..Ancak kaptanımız yine de takımın abisidir ona da güveniyoruz..
Gelelim takımdaki skor sorununa..Dış atışlarda etkili olamadığımız apaçık belli..3 numara ve Dee'nin de katkıları ile bunu aşarsak iyi..Ama aşamazsak...İşte orasını söylemiyorum...
Geçen yıl takımımızın ve ligimizin en skorer oyuncusu Gerald Fitch..Kimi zaman disiplinsizliğinden bahsedildi..Kimi zaman da agresif davranışlarından..Ancak bir gerçek var ki Beykoz ve Bjk maçlarında gözlerimiz onu ve sayılarını aradı..Geçen yıl elinden geldiğini yaptığını düşünüyorum ve hakkındaki olumsuz eleştirileri anlayamıyorum..Geçen yıl Gerald Fitch ve Darrel Mitchell bu takımın dış sayı yükünü çekti..Kim ne derse desin bu bir gerçek..Onlara Tolga,Tufan ve Murat destek verdi..Maalesef bugün geçen yılı arıyoruz..Tabii ki erken bir zaman şu anda..Beklentilerimiz çok bu takımdan..Allah'ın izni ile herşey rayına oturur ve gelecekte güzel günler bizi bekler..Tek temennimiz budur taraftar olarak..

2007-2008 ŞAMPİYONU GALATASARAY !!
 
Bu maçı da kendimce oyuncuları yorumlamak istiyorum.

4 Erdem Türetken= Sürekli ışık veren performansı bizi memnun ediyor fakat 3 lük yüzdesini geliştirmesi şart.Çok boş kalıyor ve ceza atışlarını yapmak gerekiyor.

5 William Avery=Neden böyledir anlamadım gitti.PAsı verip kayboluyor ve hucümda daha aktif rol almıyor.İçeri yapacağı drivelar takımın daha boş pozisyon bulmasını sağlayacaktır.Ayrıca boş şutları onunda değerlendirmesi şart.

7 Tufan Ersöz=Bizim arzuladığımız Tufi gitmiş başka biri gelmiş.SAVUNMA'da resmen yok gibi.Sürekli elleri işliyor çok gereksiz fauller alıyor.Şut ritmide kaybolmuş açıkcası en çok beni korkutan oyuncuların başında geliyor.Biraz daha gayret Tufi...

10 Murat Kaya=Övsem mi kötülesem mi anlamadım gitti.3/8 gibi anormal kötü üçlük yüzdesi ki bana göre bir çoğu rahat pozisyondaydı.Artık özgüvenini kazanmalı ve bu takımın benchten gelerek en skorer oyuncusu olmalı.

11 Fatih Solak=Hüseyin'in gelişinden sonra ona kulube çok yakışıyor .

12 Hüseyin BEŞOK=Sahanın tek kelimeyle yıldızıydı.20 sayı 7 Ribaund 6 Asist olağanüstü performans daha ne yapılabilirki.Takımda oyuncudan öte saha içinde lider gibi.Takımı yönelndiriyor aralarda oyuncularla konuşuyor.Kaptanlığı hakediyor ;)

14 Charles Gaines=Takımın diğer yıldızıydı Bjk pota altı kararttı.Fakat piken rollde yardıma daha çabuk gelmesi gerekir.Ayrıca şut stiline falan hiç takılmadan onu zevkle seyretmeye devam edelim ;)

15 Cemal Nalga=Dün ne dediğiysem bugun hepsi aynı şekilde geçerli.Kimliğini bulmalı.

20 Cüneyt Erdem=Gerçekten çok yazık oldu vakitsiz sakatlık.Bana gelen diz dize çarpışma gibi geldi başta fakat sanırım yan bağlarda ezilme olmuştur.Malesef 2-3 hafta aramızda olmaz gibi görünüyor.

Coach=Murat Özyer=Bugün takımına ruhu ve mücadeleyi basbasa öğretmiş.Bizim ondan istediğimiz kısmen bu 2 büyük starın katılımıyla çok farklı Gs izleteceğine eminim.Ona gereken oyuncuya göre sistem değil.Sisteme göre oyuncuları yerleştirmek ;)

Taraftar=İnancı yitirmek yok ;)

Diğerleri=Mehmet Baturalp Beyi görmemek çok hoş oldu.Ayrıca Ahmet Kurt'un Fb'ye soktuğu laflar çok hoş oldu :D

2007-2008 ŞAMPİYONU GALATASARAY ! ! !
 
Bu iki maça bakacak olursak takım henüz hazır değil, bence bu normal biraz zaman tanımak lazım. Dee Brown'la beraber takımın çehresi değişecektir fakat kesinlikle 3 numara gerekiyor.İyi bir 3 numarayla bu takım iyi şeyler yapar. Avery Beykoz maçında biraz daha iyiydi, dün Cüneyt sakatlanınca etkili olamadı. Çok beklediğim tip bir oyuncu değil ama zaman tanımak lazım. Gaines iyi bence, Larry Richard gibi serbest atış attığı devamlı belirtildi ama Richard'ın iki serbest atışı değerlendirdiğini hiç görmedim, tesadüfen bazen biri giriyordu oysa Gaines garip stiline rağmen başarılı, korktuğum gibi olmayacak sanırım.Hüseyin harika, Dee Brown ve iyi bir 3 numarayla bu takım iş yapar.
 
Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Dünkü tepkilerden sonra bugün de kazanamazsak forumun alt üst olacağını düşünüyordum ama bugünkü yenilgi daha anlayışlı karşılanmış. Rakibin güçlü olmasından mı, yenilgilere alışmaya başladığımızdan mı yoksa takımda ışık görüldüğünden mi bilemiyorum.

bence biraz böyle bir yenilginin bekleniyor olması asıl neden. ilk periyot, beşiktaşın ne kadar hazır bizim de ne kadar hazır olmadığımızı gösteriyor. Maalesef hazırlık dönemi bitecek ama biz hazırlıklara hala tam başlayamadık. Dee yeni geldi ama greene'n yerine oyuncu alınmışsa ki (alınsa açıklarlardı herhalde. belki isme karar verildi, konuşuldu ve nba kontrat süresinin dolması bekleniyor)takımı bir gömlek yukarı taşıyacak oyuncu hala gelmedi.o gelince asır hazırlık dönemimiz başlayacak. takımın, hazır olana kadar (türkiye kupasında ikinci olmak birşey değiştirmez. 8'li finaller kuaryla belirleniyor) ligde alacağı ekstra bir iki mağlubiyet ile play-off çeyrek finalinde bjk ile ve yarı finalinde efes'le eşleşmek gibi zor bir yolu olur. Bunun tek nedeni de takımın transferlerindeki gecikmelerdir. Üstüne üstlük alınacak yabancı oyuncu şutu olan ve pf de oynayabilen bir oyuncu olmazsa takımın sıkıntısı çok da büyük olur.
 
Takımın hazır olmadığı gün gibi aşikar. Niye olmadığı ayrı bir tartışma konusu zaten. galiba her sey için son saniyeye kadar beklemek bizim kaderimiz:( bjk ise lige tamamen hazır gibi o yüzden skoru pek dikkate almamak lazım. Ama şuna da dikkat çekmeden geçemeyeceğim. maalesef savunma yapamıyoruz. Ayaklar yeterince hareketli değil böyle olunca da iş elle savunmaya kalıyor. Sonuç ortada iki maçta yediğimiz 100ü geçmediği için şanslı olduğumuz 80 küsürer sayı. hadi beykoz cok yüzdeli attı ya bjk?? acilen savunmayı en az iki gömlek yukarı cekmemiz sart. Yoksa bırakın yarı finali, finali ilk 6ya zor gireriz.

Tabiki bu takıma en az iki iyi oyuncu daha katılacak ama bu su an kadroda olan oyuncuların bireysel olarak savunma yapamama sorununu çözmez. Önümüzde çok fazla zaman kalmadı. Acilen sertlik kazanmalı, oynarken karsı takıma beni yenemezsin mesajı veren bir takım olmalıyız.Bu işin başka yolu yolu yok.

Tek tek bakacak olursak;
Gaines i gayet iyi buldum. Hüseyinle iyi anlaşıyor gibiler. Dee geldikten sonra performansı biraz daha artar. Biraz yardıma gitme konusunda gelişmesi gerek.

Erdem beklediğimden cok daha iyi. Biraz daha sut sokabilirse ihmal edildiğinde cok can yakar. Şutörlerimiz üzerindeki baskıyı azaltsa bile yeter aslında. Asla vazgeçme prensibini değştirme Erdem cunku ihtiyacımız olan sey bu.


Tufan Murat ve Avery için yorum yapmasam daha iyi çünkü ben kendilerini henüz görmedim.!!??! Yalnız böyle devam ederlerse boyalı alandaki üstünlüğümüz her mac heba olup gidecek

Hüseyin içinse tek bir cümle
NAZAR DEĞMESİN!!
Onu Türk basketboluna tekrar kazandıranlara cok tesekkürler. Kendisini inanılmaz geliştirmiş. Onu izlerken gözümde bir manzara canlandı. Abdi İbekçi de tanjevicin calıştırdığı fulkerle oynamış, 8000 f5li önünde Hüseyinin 24 sayı 18 ribaunt 11 asistle triple double yaptığı ve 12 sayı farkla kazandığımız mactan sonra Hüseyin kameralar karsısında bu performans bu salondaki herkles için değil sadece tek bir kişi içindi, O kendini iyi biliyor. Diğer f5 liler üzerlerine alınmasın diyor.:)) Sizce de güzel olmaz mı?:)
Biliyorum tek cümleden biraz fazla oldu ama ne yapayım. Yazdıkça yazasım geldi:)

Bu arada kaptana da gecmiş olsun umarım en kısa zamanda takıma katılır.
 
Mactan bazı notları paylasmak istedim.
- Apodaca iyi top calan biri, italya liginde de 3. sıradaydı bu konuda.
- Macın koptugu ilk periyotta savunmada adam paylasımı sorunu yasadık.
- Bjk muthıs penetre ediyor.
- 2.periyottan itibaren bjk vidaları gevsetti hucumda laubali hareketlere basladı.
- Murat 1 numaraya gectiginde kotu sut ve drive tercihlerinde bulundu.(gs'ye geldiginden beri ne yaptı biri anlatsın lutfen..)
- Dalmaunun Cemal-Avery-Gaines arasından yaptıgı agır cekim ama 1.sınıf bir penetresi bircok seyi gosteriyordu.
- Takımın oynadıgı basketbol genel olarak zevk vermiyor.
 
*Kısa oyuncularımızdan Murat-Avery-Cuneyt'in ortak ozelligi Skorerlik , Sutorluk ve Drive konusunda hicbirisinin one cıkamayısı.

*Dee Brown ve Cuneyt'ten oturu Avery 2 numara oynayacaksa, 2 numara icin undersize, sutu skorerligi ve penetresi zayıf kalıyor. Diyeceksiniz neye göre.. EfesPilsen-Telekom-Fbulker'in 2 numaraları ile yanyana koyun.

* Apodaca - İbrahimKutluay - Nicholas - Avery
savunma skor sut penetre oyun bilgisi pasorluk fizik guc...gibi istediginiz kriterlerle kıyaslayın 2 numaradan beklenen kriterler olsun ama... Avery iyi oyuncu fakat ne tam bir 1 numara ne de 2 numara gibi oynadı dun. 2 numarada ATIL kapasite ve diger oyuncuların BENZERİ bir Avery ne kadar yararllıdır?

*Gaines dun iyiydi begendim beykoz macına gore daha canlıydı, dogru yerlere gitti. Anlatmak istedigimi anlamıyor musunuz ama asla Dudley-Wright-Slaughter ayarında degil.

* Dee Brown dısında 1 yabancı daha gelecekmis Murat Ozyer'in soyledigine gore sutu olan 4 numara, tamam iyi. Fakat o zaman SKORER PENETRE eden kısa dıs oyuncu alınmayacak demektir.
Savunması iyi 3 numara da gerekli demistik bu forumda O da alınamayacak o zaman.
C.Williams - Gregory - Preldzic - Erdem 3 numarada da zayıfız.

Yabancı Kontenjanımızı :
* İki tane 4 numaramız = gaines + sutu olan 4 numara ve
* İki tane 1.5 oynayan guardımız = avery + dee brown
(asla tam anlamıyla 2 numara olmayan apodaca kutluay nicholas gibi)

* Takımın omurgasını olusturan ve sonuna kadar mucadele eden yerli oyuncuların dısındakileri sahiplenmenin ne anlamı oldugunu anlayamıyorum. Profesyonel oyuncu bu kisiler her sene baska takıma giderler yarısından cogu yeni geldi zaten. Yıllarca gs formasına emek vermis olsa neyse, yabancılar keza oyle hepsi yeni, hicbiri daha once ligimizde oynamamıs. Biri daha fazla verse o takımda olacaklardı. Hicbiri L.Richard P.Williams Naumoski yada El-Amin Wright Nicholas degil. Huseyin, Tufan, Erdem, Cuneyt ve biraz da Fatih gerisi ??
 
penetre sorununu dee ile çözeceğimizi ummaktan başka yaapcak bir şey yok. alınacak uzun oyuncunun da 3 ve 4 numarada oynayabilecek ve şutu sağlam bir oyuncu olması gerek.

Gaines konusunda sana katılıyorum. Dudley-Wright ayarlarında değil. Zaten geldiğinde de söylemiştik. Mantıken gaines'in dışardan şut da atabilenine ihtiyaç vardı. öylesini bulamayınca 1 oyuncu yerine 2 oyuncu almak gerekiyor. 5 yabancı hakkını kullanmayacaklar anlaşılan. bu nedenle de alınacak oyuncunun iki pozisyonu da halledebilmesi gerekiyor. (hem 3 hem de 4) Geçen haftalarda "mucizevi" dediğimiz üç numaraya yeni bir görev daha eklendi. 4'de de oynayacak bir fiziğe sahip olmak.

Dee tarnsferi bir kaç şeyi değiştirecek diye düşünüyorum. Dee (mm bu konuda zayıf olduğunu söylese de ben inanmıyorum) penetreleri ve rakip oyun kurucuya yapacağı baskı ile hem savunmamızın hem de hücumumuzun bir kademe yukarı çıkmasını sağlayacak. Öze3llikle savunmamızdaki oyun kurucu baskısı çok önemli olacak. rakip setlerin oturmasını 13-14 saniyelere çektiğimizde 24 saniye baskısını hissettiririz. o "mucizevi" 3,5 numara ile tehlikeli bir takım oluruz. Asıl mesele burada başlıyor. iki senedir transfer politikası diye birşey yok. şapkadan çıkacaklara bel bağlıyoruz. Gaines geldiğinde de söylemiştim. hem sırtı dönük oynayan hem de dışardan şut atan bir oyuncu ya ihtiyaç var diye. bu anlamda transferi eleştirmiştim. Hüseyin transferi ile sırtı dönük oyunu oynayan oyuncuya kavultuk ama bu sefer de şutör uzun açığımız ortaya çıktı. bunun üzerine de greene geldi. ve hala neden gönderilmiş oldıuğunu anlamış değilim. Daha doğrusu anlıyorum. 5 yabancı transferi bu senen kullanmak istemiyor Hoca. bunun nedenini de tahmin ediyorum (yukarıda kendimi bir konuda bağladığımdam) ama onu sizlerle paylaşmayacağım. Dee transferi olunca bu sefer 3 almak için Greene'i feda etti. O yüzden ben getireceği oyuncunun 3 de oynayabilecek ama 4 için fizik olarak yeterli olmayaacğını düşünüyorum.

Dün pota altından attığıız sayıları sizi yanıltmasın. maç öncesi ben belirtmiştim. jacop olsaydı onlarda pota altından da çok zorlanırdık. beykozdaki cris gibi bir oyuncu o. hem kalın hem de sert bir oyuncu.

Neler yapılabilirdi: Dee gibi bir adam ne olursa olsun kaçırılmaz. Dee ve Hüseyin sene başında ilk transferlerimiz olsa, oradan hareket etmek kolay olurdu. Ama aklıma gelen her varyasyonda 5 yabancı olması gerektiği sonucuna ulaşıyorum. Avery'e ilişkin ben o çocuğu çok net hatırlıyorum. iki numarada çok iyi oynadığı maçlarını seyrettim. alışacak diye bir beklentim var. şu an için Mitch akadr aktkı yapmıyor ama yakında onun takıma aktkısının artacağını düşünüğyorum. özellikle de dee ile takımın çehresinin çok deüğişeceğini umuyorum.

savunma biraz moral işi. benim şöyle bir beklentim var. dee'nin yaapcağı baskı takımdaki diğer oyuncualrın da baskılı oynamaya zorlayacak ya da sirayet edecek diyelim. Dee'nin baskılı otyunu ilk önce Tufan'ı gaza getirecek. Pota altında ise Fatih'i bir şekilde savunmada kullanabilmeliyiz. Bin kere söyledim ama rotasyon çok önemli.
 

Üst