TTNet Asırlık Çınarlar Kupası

Öncelikle bir konuda bilgi vermek istiyorum affınıza sığınarak . 'Beyenmeyerek' değil 'beğenmeyerek'tir doğrusu ;)

Onun dışında takımının oyun disiplinine hayran kaldım.Hüseyin ve Gaines'e de hayran kaldım.Erdem iyi mücadele ediyor fakt bomba gibi maçın kopacağı yerlerde yanlışları insanı deli ediyor.Murat eh işte.Eski Tufiyi özledim.

Ve gelelim işin koptuğu yere :? William Avery :? Ne geliyor ne gidiyor ne kımıldıyor :? Bjk'nin elinden keşke çalmasaydık da Bjk onunla daha kötü olsaydı diyesi geliyor insanın.Bu kadar eksiğe rağmen edilen mücadele kötü değil.Yalnız oyundan değil mücadeleden memnunum sadece.Haftaya tekrar görüşürüz İnşallah Bjk'yle ;)
 
Hakem gözüyle maç yorumu taze taze!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba...

Maçı çeşitli mazeretler nedeniyle internette izlemek zorunda kaldım.Çok net olmayan bir görüntüde maçı izledim.İlk periyodun büyük bir kısmını kaçırdım.Bağlandığım andan itibaren takımla ilgili gördüğüm şeyleri bireysele indirgemeden takım halinde konuşmak istiyorum.

Ben, ilk periyoddaki skora aldanmadan Galatasaray'ın maçı alabileceğine inandım.2. periyodda bunun ışığını gördüm.Bazı şeyler biraz daha doğru yapılsaydı 2. Yarı yanılmayacaktım.

Öncelikle takımın savunma direncinin arttırılması gerekiyor.Yani savunmada ikili ve üçlü değişimleri yapmakta sıkıntı çekiliyor gördüğüm kadarıyla.Bir oyuncuyu bıraktığınızda diğeer arkadaşınız ona gelmekte gecikirse handikap yaratır.Ben hücumda sayı atmaktan çok daha fazla savunma üzerinde duruyorum.Alan savunmasında rakibi şuta zorluyoruz.Alan savunmasının genel mantığı bu doğru ama oyuncuyu boş bırakarak boş üçlük yemek demek de değil.

Boş şutlar üzerinde sanırım biraz daha çalışmamız gerekiyor.Çünkü öyle maçlar gelecek ki atacağınız bir boş üçlük maçın kaderini değiştirecektir.(Jagla?nın geçen sene Fenerbahçe maçında son saniyedeki hücumu sayesinde boşta kalması ve attığı 3?lükle maçı almaları)

Hakemlerle ilgili çok çok büyük şeyler olduğunu düşünmüyorum.Teknik foul ve çalınan birkaç ucuz foulün dışında.Şu kriterin yakalanması lazım.Bir maçta bir pozisyona düdük çalıyorsan başka maçta, aynı pozisyona da düdük çalmalısın.Yani tek standardı bulmamız gerekiyor.Normalde oyuncu attığı basketten sonra topa dokunamaz.Hakem sesli ve herkesin duyacağı bir şekilde oyuncuyu uyarmalıdır.Bir daha topa dokunulması durumunda teknik foul çalınacağını belirtir.O dakikadan sonra sadece o oyuncu değil,sahada ve bench bölümünde yer alan tüm oyuncular için geçerlidir bu kural ve kim yaparsa teknik foul çalınmalıdır.Uyarı var mıydı, internetten net izleyemediğim için göremedim.Ama başka oyuncu dokununca çalınmıyorsa bu kadar ucuz olmamalı.

Hüseyin?in çok foul problemine girdiğine ben inanmıyorum.Foullerinin ikisi biraz ucuz çalındı.Ama Hüseyin de yılların oyuncusu.Hakem 1. De ucuz çalabiliyorsa o an farkına varıp, profesyonelliğini kullanması gerekir diye düşünüyorum.

Özet olarak, basketbolda kazanmanın olduğu kadar kaybetmenin de bir yeri vardır.Önemli olan her türlü şeyden birşeyler çıkartmaktır.Her türlü şeyden kastım, sadece kaybedilen maçlar için değil kazanılan maçtan sonra da ders çıkarabilmek çok önemlidir.Belki takım çok iyi gücünü yansıtamıyor, belki de çok kötü gerçekten.Ama benim tecrübelerim şunu söylyüor..Bir takımın çok iyi ya da çok kötü olup olmadığı bu zamanlarda belli olmaz.Sadece hazır olup olmadığı belli olur.Galatasaray Cafe Crown sadece hazır değil.

Herkese iyi geceler?
imza: Şehzade
 
''TTNet Asırlık Çınarlar Kupası'' turnuvasının son gününde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown'u karşı karşıya getiren mücadeleden 83-72'lik skorla galip ayrılan Beşiktaş Cola Turka şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvayı şampiyon olarak kapatan Beşiktaş Cola Turka'da 22 sayı üreten Rick Apodaca takımının ve maçın en skorer ismi olurken, Sandro Nicevic 13 sayı ve 4 asist, Cevher Özer 11 sayı ve 6 ribaund, Sinan Güler 11 sayı , 4 ribaund ve 2 asist, Christian Dalmau 10 sayı ve 4 asist, Onur Aydın da 8 sayı ve 6 ribaund ile oynayıp galibiyette pay sahibi oldu.

Galatasaray Cafe Crown'da Hüseyin Beşok attığı 20 sayının yanı sıra 7 ribaund ve 6 asist üretip takımını sırtlarken, Charles Gaines 16 sayı ve 11 ribaund, Murat Kaya 13 sayı ve 3 ribaund, Erdem Türetken ise 8 sayı ve 3 asist ile mücadele etti.

Bu sonuçların ardından turnuvayı Beşiktaş Cola Turka şampiyon olarak bitirirken, TTNet Beykozspor ikinci ve Galatasaray Cafe Crown'da üçüncü oldu.

Beşiktaş Cola Turka (33+16+16+18): Dalmau (10), Arın (4), Apodaca (22), Sinan (11), Kerem (1), Onur (8), Erkan (3), Shumpert (-), Cevher (11), Nicevic (13), Eren (-)

Galatasaray Cafe Crown (12+18+17+25): Avery (3), Hüseyin (20), Gaines (16), Cüneyt (-), Cemal (6), Tufan (6), Erdem (8), Altay (-), İsmet (-), Murat (13), Fatih (-)
 
Eksiklerimiz var.Ama bunların çözümleride var.Gains ve Hüseyin hazır.Gains iyi serbest atış attığı için hazır diyorum. Anlayana...

Transferler gelecek ki çok hazır bir Beşiktaşa karşı oynadık.Ayrıca Dee'den sonraki transferimizde ses getirebilir benden söylemesi...

Ama zaman,zaman,zaman.Bu süreyi gösterecek sabrımız olmalı.
 
duyumu olan yok mu gelecek oyuncuyla ilgili eyüp abi sen duymuşsundur belki yani deeden daha bomba olması mümkün mü ya da normail bi oyuncu mu gelcek
 
fatihin ufak sakatlığı var sanırım ama çok önemli değil cemali de hiç mi hiç beğenmiyorum ne hücumunu ne defansını özellikle defansı çok kötü geçen sene de bazı maçlarda isteyince çok iyi yapıodu ama bu sen hakikaten çok kötü
 
avery konusunda ben pek umutsuz değilim dee bu takım için çok çok önemli olacak ve yeni gelecek 3 numara 3 numara nasıl olacak duyumu olan yok mu yahu
 
Takım geç toplandıgı için hazır degil karşımızda da çok hazır bir beşiktaş vardı ama mücadele olarak iyi mücadele ettik . Takım da skorer bir oyuncu eksikligi çok göze batıyor
Hüseyin ve Gaines en hazır oyuncular bu sene pota altımız çok iyi ama onların yedekleri Cemal ne zaman oyuna girse hiç bir olumlu katkısı olmadı , Fatih sakat oladugu için oynamadı herhalde bir an önce iyilşese iyi olur
Murat ikinci yarı iyi oynadı zaten Murat sayı attıkça iyi oynayan bir oyuncu ama performansını biraz daha arttırması gerek
Avery gerçekten çok kötü oynadı sadece bir tane boş şut soktu ama niye içeri dirve etmedigini anlayamadım esasında drive özelligi olan bir oyuncu ama zaten bunlar hazırlık maçı diger iki hazrılık maçında da iyi skor üretmişti Brown gelince daha iyi oynayacagından şüphem yok , çünkü çok kaliteli bir oyuncu
Erdem iyi oyuncu ama çok zorluyor fazla pas vermiyor ama faydalı olucagı kesin .
Tufan da hazır degil ne hücüm da ne savunma da ama en kısa zaman da hazır hale gelecektir
İnşallah Cüneyt in sakatlıgı ciddi degildir
 
Bu takım bu sene bize çok eziyet çektirir.Geçen seneyi de çok arattırır.Hoş çok umurumuz da olduğu belli oluyor salondaki sayıya bakınca.

Toplam ileti 93145 ? Toplam konu 3020 ? Toplam üye 2244
 
bence bu hazırlık maçlarının en büyük zararı özgüven eksikliğini oluşturabilmesi olabilir zaten ilk 5den 2 adam yok gelecekler biri dee en iyi guard türkiiye liginin en iyi pivotu bizde ve alacağımız 3 nuamra burada çok önemli biraz daha kıyın paraya mesela bi futbol takımına bakıorum çoğu oyuncu 1 milyon euro civarı alıor baskette de alınacak adama 1 mlyon euro ayır çok iyi bir adam al
 
Düne nazaran daha derli toplu bir takım izledik. Ama savunma direncinin çok daha artması ve boş şutların mutlaka daha iyi değerlendirilmesi lazım. Özeillikle ikili oyunlara daha fazla çalışılması gerekiyor. Dee Brown ve yeni gelecek yabancı takım için çok çok önemli olacak.

Oyuncuları bireysel olarak değerlendirdiğimde kuşkusuz salonun en iyisi Hüseyin'le başlamam gerekiyor. Hüseyin hakikaten kendini Avrupa'da müthiş geliştirmiş. Topu her aldığında sayı üretecek birşeyler yapıyor. Ya kendi skor buluyor ya da boş adamı görerek pozisyon hazırlıyor. Şayet takım Hüseyin'e biraz daha ayak uydurabilirse Hüseyin birçok maçta rakip pota altını karartır. 20 sayı, 7 ribaund, 6 asist işin görünen kısmıydı... Bir diğer pota altı oyuncumuz Charles Gaines'de çok etkiliydi. Herşeyden önce çok verimli oynadı. Dün burada serbest atış tarzı eleştirilmişti, ama bugün yanılmıyorsam 5/6 ya da 4/6 serbest atış isabetiyle oynadı. Ayrıca neredeyse hiç top kaybetmeden, çok yüksek yüzdeyle skor buldu ve 16 sayı üretti. Bununla birlikte 11'de ribaund alarak dün kaçırdığı double-double'yi yaptı. Bunun dışında Erdem etkili olmaya çalıştı, takımda hakiki bir skorer olmadığından ötürü mecburen dış şutlarda kullandı. İçeriye yüklendiğinde iyi işler yaptı... Murat'ı 13 sayısına rağmen etkisiz buldum. Verimsiz oynadı, daha fazla motive olması lazım. Tufan'da beklenenin çok altında göründü... Cemal'in mutlaka mental yönden gelişmesi lazım. Avery bugün hakikaten çok etkisizdi. Ama onun biraz daha uyum sağlayınca önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Cüneyt maalesef sakatlık geçirdi. Ayakta duramıyor olmalıki sedyeyle ambulansa bindirmek zorunda kaldılar. İnşaallah ciddi br sorun yoktur...

BJK belliki hazırlık dönemini çok iyi geçirmiş. Kapasitesi sınırlı yerli oyuncuları bile canla başla mücadele ediyor, savaşıyorlar; nerede duracaklarını biliyorlar... İkinci yarıda kendilerini çok sıkmadılar... Türkiye Kupası maçına dek neler değişir bekleyip göreceğiz...
 
Cüneytin yokluğu bizi çok hissetirdi..Dee yi merakla bekliyoruz..Beşok ve Çarli çok iyi oyuncu çıktı..
Avery hakkında yorumum şuan eksi..
 
Ahmed Salih Bey, Avery hakkında araştırma yapmadım ama ben Fransa'da oynadığını biliyorum. çünkü seyrettim. Hatta transfer edilidğinde de aklımda kalanları ve eski defterimdeki notlarımı yazmıştım. Yanılmam mümkün değil. yanılma gibi bir durum varsa buna erken bunama adını rahatlıkla verebiliriz ve hatta bunak yakıştırmalarını bile kabullenirim :)

Murat Bey'in beykoz maçından sonra yapatığı yorum aynı şekilde bu maç iiçn de geçerli olsa gerek. fazla söze hacet yok.
Murat İ.' Alıntı:
Anlamadığım en büyük konu kendi adıma şu.Takımın 1 numarası yeni geliyor.Hala transfer yapılacak sözde.Bu maçlar niye? Neyi deniyoruz.
Geçen senede buna çıldırmıştım.Türkiye kupasında sistemde takımda süper görüntü veriyordu.Fitch geldi sonra bütün sene Türkiye Kupasındaki maçlardaki sisteme yaklaşamadık bile.
Neyse karamsarlık yapmıcam sizler gibi.Bu takım kurulsun ondan sonra karar verelim derim.Bunlar anlamsız ve Ardanın dediği gibi zaman olarakta son derece gereksiz maçlar bana göre.

Beşiktaş hazır ve biz ileride hazır olacağız. (sanırım Eyip Bey'le bu konuda hem fikiriz.) Güçlü ve hazır bir takıma karşı oynadık. (biz neden hazır değiliz sorunsalını da Murat bey beşiktaş maçından sonra attığı mesajda çok net belirtmiş) beni endişelendiren ,hazır olana kadar alınabilecek bir kaç şanssız mağlubiyetin büyük hedeflerimize taş koyması.

Ben Dee'nin takıma hem hücum hem de savunma olarak büyük katkı yapacağını düşünüyorum.Özellikle guard'a yapacağı baskının bizim bu sene savunmamız açısından çok önemli olacağını düüşnüyorum. Beşiktaş bu maçta setlerini 8-11 saniye aralığında kurdu. elini kolunu sallayarak drive etti ve boş pozisyonlar yarattılar. Dee olsa seti 15-16 saniyeye çekip penetrelerin elde patlamasına olanak verebilirdik. tabi dee gelince bunlar mucizevi bir şekilde olmayacak. çalıaşrak ve hazırlanarak olacak. yani hazırlık döneminde yapmamaız gereken şeyleri istediğimiz oyuncu transferlerini gerçekleştiremediğimiz için lige kalacak. Zaman kaybettik ama yapacak bir şey yok.

kısa vadede alınacak (yada alınıp da saklanan) yabancının 4 numarada da oynaması ve şutör olması çok önemli. Hüseyin'in gerçekten etkin olması için pota altında bire bir kalmalı ve şutör uzunumuz olmadıkça Hüseyin'i hücumda çok yıpratırız. Savunmada da kolay fauller yapar.

Erdem alınınca ben beğenmiştim. Penetrelerine biraz daha güvenmeli. Murat'ta ciddi bir güven kaybı var. Savunma yapmıyor o yüzden ikinci planda kalıyor. bu ise moralini bozuyor ve arzulanan sıçramayı bir türlü gerçekleştiremedi. Ben Murat'ı alt yapıdan beri takip ederim. Savunmayı sevmiyor. Sevmedi ve korkarım sevmeyecek. Saha görüşü, penetre yetenekleri ve şutuna üst düzey bir savunma eklese milli takımda bile rahatlıkla oynayacak bir oyuncuydu. ama yapmadı...

Cemal geçen maçda da bu maçta da posttan şut soktu. Sanırsam çalışıyor. Umarım bu sene bu özelliğini biraz geliştirebilir. Fiziği ve gücü yerinde. nerede duracağını bilmiyor ve basketbol sezgileri çok kuvvetli değil.

Takımımızın hem hücum hem de savunmada şu an itibariyle ciddi eksikleri var. Hüseyin elinden geleni yapıyor ve tüöm enerjisini harcıyor ama geriye dönüşlerde iyice yavaşlamış. Dee ve 3/4 oynayacak oyuncu bu takımın çehresini çok değiştirecek. Önemli olan rotasyonu oturtmak.

tufi takım oturmaya başlarken hırsı ile önemli işler yapacak ancak bol şut çalışması lazım. bu arada Cüneyt'e geçmiş olsun.

ed. maç sonrası takımımıza destek olan taraftarımıza teşekkürler
 
Ahmet Arif Bey, ben yanılıyorumdur; kusura bakmayın. Zaten tam olarak hatırlayamadığımı ve emin olmak için oynadığı takımlara göz attığımı belirtmiştim. Nedense Fransa'da oynadığı dönemi kayıt altına almamışlar...
 
beklenen gn gelecekse çekilen çile kutsaldır ii bi 3 numarayla çok daa ii olabilirz granger ın sakatlık muhabbeti ciddimi şuan boşta die biliyorm ayrıca burak sezgine ne oldu gaines e çok ii biyedek olabilirdi dış tehtidiyle
 
Teşekkürler... Demekki NBA'den ayrıldıktan sonra Fransa'ya gitmiş. Ben NBA'de oynadığı dönemi hatırlıyorum, ama ileride birgün Galatasaray'a gelebileceğini düşünmediğim için sonrasında takip etmemiştim açıkcası. İşin şakası bir yana, Flip Saunders'den top kontrolü ve savunması yönünden iyi not almış. Dİlerim geçen sene ALBA'da yakaladığı performansa kavuşur...
 

Üst