Ahmed Salih Bey, Avery hakkında araştırma yapmadım ama ben Fransa'da oynadığını biliyorum. çünkü seyrettim. Hatta transfer edilidğinde de aklımda kalanları ve eski defterimdeki notlarımı yazmıştım. Yanılmam mümkün değil. yanılma gibi bir durum varsa buna erken bunama adını rahatlıkla verebiliriz ve hatta bunak yakıştırmalarını bile kabullenirim
Murat Bey'in beykoz maçından sonra yapatığı yorum aynı şekilde bu maç iiçn de geçerli olsa gerek. fazla söze hacet yok.
Murat İ.' Alıntı:
Anlamadığım en büyük konu kendi adıma şu.Takımın 1 numarası yeni geliyor.Hala transfer yapılacak sözde.Bu maçlar niye? Neyi deniyoruz.
Geçen senede buna çıldırmıştım.Türkiye kupasında sistemde takımda süper görüntü veriyordu.Fitch geldi sonra bütün sene Türkiye Kupasındaki maçlardaki sisteme yaklaşamadık bile.
Neyse karamsarlık yapmıcam sizler gibi.Bu takım kurulsun ondan sonra karar verelim derim.Bunlar anlamsız ve Ardanın dediği gibi zaman olarakta son derece gereksiz maçlar bana göre.
Beşiktaş hazır ve biz ileride hazır olacağız. (sanırım Eyip Bey'le bu konuda hem fikiriz.) Güçlü ve hazır bir takıma karşı oynadık. (biz neden hazır değiliz sorunsalını da Murat bey beşiktaş maçından sonra attığı mesajda çok net belirtmiş) beni endişelendiren ,hazır olana kadar alınabilecek bir kaç şanssız mağlubiyetin büyük hedeflerimize taş koyması.
Ben Dee'nin takıma hem hücum hem de savunma olarak büyük katkı yapacağını düşünüyorum.Özellikle guard'a yapacağı baskının bizim bu sene savunmamız açısından çok önemli olacağını düüşnüyorum. Beşiktaş bu maçta setlerini 8-11 saniye aralığında kurdu. elini kolunu sallayarak drive etti ve boş pozisyonlar yarattılar. Dee olsa seti 15-16 saniyeye çekip penetrelerin elde patlamasına olanak verebilirdik. tabi dee gelince bunlar mucizevi bir şekilde olmayacak. çalıaşrak ve hazırlanarak olacak. yani hazırlık döneminde yapmamaız gereken şeyleri istediğimiz oyuncu transferlerini gerçekleştiremediğimiz için lige kalacak. Zaman kaybettik ama yapacak bir şey yok.
kısa vadede alınacak (yada alınıp da saklanan) yabancının 4 numarada da oynaması ve şutör olması çok önemli. Hüseyin'in gerçekten etkin olması için pota altında bire bir kalmalı ve şutör uzunumuz olmadıkça Hüseyin'i hücumda çok yıpratırız. Savunmada da kolay fauller yapar.
Erdem alınınca ben beğenmiştim. Penetrelerine biraz daha güvenmeli. Murat'ta ciddi bir güven kaybı var. Savunma yapmıyor o yüzden ikinci planda kalıyor. bu ise moralini bozuyor ve arzulanan sıçramayı bir türlü gerçekleştiremedi. Ben Murat'ı alt yapıdan beri takip ederim. Savunmayı sevmiyor. Sevmedi ve korkarım sevmeyecek. Saha görüşü, penetre yetenekleri ve şutuna üst düzey bir savunma eklese milli takımda bile rahatlıkla oynayacak bir oyuncuydu. ama yapmadı...
Cemal geçen maçda da bu maçta da posttan şut soktu. Sanırsam çalışıyor. Umarım bu sene bu özelliğini biraz geliştirebilir. Fiziği ve gücü yerinde. nerede duracağını bilmiyor ve basketbol sezgileri çok kuvvetli değil.
Takımımızın hem hücum hem de savunmada şu an itibariyle ciddi eksikleri var. Hüseyin elinden geleni yapıyor ve tüöm enerjisini harcıyor ama geriye dönüşlerde iyice yavaşlamış. Dee ve 3/4 oynayacak oyuncu bu takımın çehresini çok değiştirecek. Önemli olan rotasyonu oturtmak.
tufi takım oturmaya başlarken hırsı ile önemli işler yapacak ancak bol şut çalışması lazım. bu arada Cüneyt'e geçmiş olsun.
ed. maç sonrası takımımıza destek olan taraftarımıza teşekkürler