Öncelikle hakikaten Darrell'ı LSU'da seyrettiğim için ne kadar süre gerekiyorsa verilmesi taraftarıyım. Ama bugün çok rahatsız oldum açıkçası. Zira takımın en ball-hog adamı yokken, herkes daha dengeli oynayacağı düşünülrken 17 şut atması pek iyi bir sinyal değil, sanki Fitch'e " Ben de liderim" mesajı vermeye çalıştı gibi geliyor. e bulaştırdı yüzüne ayrı konu ama bulaştırmasa da pek hoş değil. Eğer Fitch'le bir sürtüşme içine girecekse acil bileti kesilmeli. Kaçta kaç attığı hiç önemli değil, zira böyle ancak 100 maçta bir atar o önemli değil. Ama takıma zarar verdiğini bile bile işin üstüne gitmesi pek hoş değil. Mithat ise maalesef sene bşaında söylediğim gibi lüzumsuz bir adam, o işi çok daha ucuza yapacak insanlar bulunur.
Uzun rotasyonu da problemli. İleride dinçlik avantajı sağlamak için kurulan rotasyon fazla uzun , bu sayede hem hiçbiri doğru dürüst ritm bulamıyor, hem de kısalar sürekli alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Üstelik açıkçası tercih edilen oyunculardan da hiçbiri öyle vazgeçilmez adamlar değiller, aynı işi yapacak adama 2 defa para veriyolar( Burak- McGowan) , oyunculara da hakettiklerinden fazla para veriyorlar. Hadi Oğuz'u alamadık , hadi Kimani de exajere edilmiş bir adam anlarım, ama mesela, McGowan+Cemal takımdan kesilip, şu takıma bir Art Long alınsa bu işler değişmez mi? Fatih-Hollman-Long-Burak dörtlüsü kime karşı ezilir? Fatih'e verilen parayla, euroleague de ilk 5 çıkmış, Uleb cup 'da double-double ortalaması olan adam alabilecek durumdalar. Veya da, McGowan kesilip, şu takıma bir Jurkovic getirilse, daha iyi olacağı belli değil mi?
Tamam ilk mağlubiyet, tamam takım geçen yıllardan daha iyi , Halil Üner sonrası şu takımı baştacı etmeliyiz, ona da tamam da biraz sakin düşünüp söyleyin, eldeki bu kadar parayla bu takım doğru mu kurulmuş?
Not: Arda, ben Murat'ın hocayla alakalı bir problemi olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum Bk'daki bencilliğiyle ilgili çok uyarılınca o yönü örselenmiş biraz. Yoksa böyle oynamaz Murat, tamam ayakları biraz yavaş , ama canı isterse adamını sırtında içeriye kadar çok rahat taşır, turnikesini bırakır döner. Biraz" Ben takım oyuncusuyum, pas dağıtırım , gelen topu elimden çabuk çıkartıım yeterli" havasına girmiş gibi. Acil çıkmalı, çok acil.