Türk Telekom: 85 - Galatasaray CC : 59

Tequila' Alıntı:
Fitch yok , rakip Telekom bide kötü oynayan Mitchell ,her zaman olmaz böyle ona göre yapın eleştirileri , yok o gitsin bu gitsin diye saçma sapan eleştirmesin kimse.
Daha 4. hafta , böyle bi yenilgi iyide olabilir gerekli tedbirler alınır moral bozmaya gerek yok daha ligin 4. haftasında

aynen katılıyorum levent abiye
fitch olsa dağıtırdık telekomu
kimse o gitsin bu gitsin demesin
 
Fitch siz Galatasaray Kalpsiz bir insan gibi. En azindan takim birbirine alisana kadar. Ki bu bir kac hafta icinde degil 1 yil icinde belki olabilicek bir olay. 10 yeni oyuncu alinmis. Fitch e inanilmaz ihtiyacimiz var cünkü set hücumu yapip sutörlerimize pozisyon bile yaratamiyoruz. Onu gectim bir blok koyup 3 sayi bile atamiyoruz. Mitchell inanilmaz kötü oynadi. Daha kötüsü gününde olmadigini anlamasi gerekiyordu ve sut kullanmak yerine arkadaslarini oynatmasi gerekirdi. Neyse saglik olsun fitch gelirse cosariz tekrar.
 
gerçekten çok üzücü bu skor ama bu kadar ağır eleştiri için erken biraz daha sabırlı olmalıyız.
fichtin yokluğu hissedildi.her maçı kazanalım ama tek adamla kazanalım.böyle fark yememizden daha mutlu olurum.herkes takım oyunu oynarız diyordu ama gördük ki ortada oyun oynayacak takım yok
neyse geçen yılda ülker böyle fark yemişti ilk maçında ama sonradan şampiyon oldu.şampiyon olamasakta ligi iyi bir yerde bitirebiliriz.
 
Arkadaşlar! Öncelikle herkese merhaba siteye yeni üye oldum ve bu benim ilk mesajım.Tabi böle üzücü bi günde üye olmak ve mesaj yazmak fazlasıyla can sıkıcı.Ama sporda bu da var işte.Maçı baştan sona izledim ve henüz maçın başında sanki gidişat belli gibiydi maalesef.Hiç bi varlık gösteremedik.Bi oyuncunun olmayışı(kim olursa olsun) bu kadar etkilememeli. Kaldı ki Fitch olsa da belki 25-30 sayıyla deil de 10-15 sayıyla yenilirdik gibi gelio bana çünkü hep tek bi adam topu eline alıo ve herkes onun zorlamasını izlio kimse pozisyon almıo top elinde olan da topu içeriye uzunlara indirip kolay basketi ya da onun dışarıya çıkaracağı toplarla kolay üçlükleri düşünmüo yani basketbol un fundamental diyebileceğimiz temel prensiblerinin hiç birini yerine getirmioruz.Bundan önceki 3 maçta rakipler nispeten güçsüz olmaları nedeniyle bu zaafımızı değerlendiremediler ama telekoma tutmadı işte.Neyse moral bozamaya da gerek yok ilk mağlubiyetle eğer bu ahatalar görülür gerekli düzeltmeler yapılırsa kesinlikle zirveye oynayan bi atkım oluruz buna inanıyorum bu kapasiteye sahip takımımız yeterki herkes arkasında dursun.
 
maalesef ne yapıp neyi yapamayacağımızı görmüş olduk. Birincisi daha takım olamadık ikincisi oyuncu kalıitemiz telekom kadar iyi değil. Tabi Fitchin yokluğu etkiledi ama bir arkadaşında dediği gibi Murat kaya ya yada Tufana bir tane boş şut attıracak seti oynayamıyoruz tam bir NBA basketbolu birebirler zorlamalar yani oyun kalitemizde yok. Telekom bize iyi bir ders verdi aslında basketbolun nasıl oynanması hakkında..Daha şampiyonluk kelimesini telaffuz için erken bari şu düşük kalitedeki ligde ilk üçü zorlayalım...
 
Oyunla ilgili söylemek istediğim tek şey maçı Mitchel kaybettirmedi, kötü oyunun bir parçasıydı. Ama bakıyorum da herkes giyotini Mitchel´in boğazına geçirmiş bile. Bu kadarına da pes...

Burak ve Onur incelik gösterip Ankara taraftarını beğendiklerini söylemişler ama... Tribünler de oturup düşünmeli; Ben neredeyim? Hangi amaçla buradayım? Holman´a Mitchel´e, Mc Govan maçtan sonra sormuşlar birbirlerine Ümit Karan, Hakan Şükür... kim? Rakibimiz Beşiktaş mı, Fenerbahçe mi yoksa T. Telekom mu?

En popüler branşımızdan örnek vereyim. 1996-1997 sezonunda farklı yenildiğimiz maçtan ardından oynadığımız Sarıyer maçında stadımızda adım atacak yer yoktu. Ve o sezon şampiyon olmuştuk. Umarım gelecek hafta Ayhan Şahenk´te boş yer kalmaz...
 
yaa arkadaslar oyle cok moral bozmaya gerek yok olur boyle maclar
tek macta mitcell ı mcgowan ı asmaya gerek yok
hee ama dogrudurki mitcell macı katletti ona lafım yok ama bu adam her macta boyle oynamaz
fitch in sakat skorerlern bukadar suskun oldugu bi ortamda bu skor cok normal
geri kalan zamanlarda dua edelimde fitch e ciddi birsey olmasın
 
Öncelikle Türk Telekom takımı; Milicic-Muratcan-Tutku guard 3lüsüyle, Alper-Haluk-Mutlu gibi forvetleriyle ve Dudley-Alston-Jagla-Umut pota altı gücüyle çok iyi bir takım. Bu sezon ligde ve Avrupa' da büyük başarılar kazanacakları kuvvetle muhtemel.

Bu takım özellikle TBL' de Efes Pilsen ve Ülker dahil her takımı rahat yenebilecek güçte; ki bence gelecek hafta Efes Pilsen' e karşı da galip geleceklerdir.

Bu doğrultuda Telekom karşısında yenilmemiz benim açımdan çok büyük sorun teşkil etmiyor. Ancak pek tabi ki arada bu kadar büyük fark var mı diye insanın da sorası gelmiyor değil.

Herkes hep bir ağızdan tutturmuş Gerald FITCH diye. Tamam büyük bir hücum gücü ve savunmada da vasatın üzerinde katkılar yapabiliyor ama Galatasaray' ın tüm oyun planını onun üzerine oturtması bana pek inandırıcı ve mantıklı gelmiyor.

Bu durumda geçen seneki Malik DIXON' ın Galatasaray' ı ile bu sezonki Gerald FITCH' in Galatasaray' ı arasında ne fark kalıyor?

İnfaz edilen yabancı oyuncularımız konusuna gelirsek; Darrell MITCHELL daha cok genc ve universiteden bu sezon mezun oldu. LSU ile NCAA Final Four' u oynamıs bir guard ama bu haliyle yeterli mi derseniz, bence de yetersiz. Genç ve tecrübesiz bir oyuncu için ülke dışına çıkmak pek kolay değil; bugün çok yüzdesiz oynadığı malum ama kaçırdıklarının yarısını atsa şu anki yorumlar çok daha değişik olabilirdi. Bununla beraber bizler biraz da yargısız infaz yapıyoruz. Belli ki Fitch' in yoklugunda kenardan Mitchell' a büyük sorumluluk verilmis ve hücumda çokça potaya bakması istenmiş. Saç baş yoldurdugu pozisyonlar olsa da Mitchell kenardan gelen direktifler sonucunda bu kadar fazla hücum kullanmıstır.

McGowan ve Hollman' ın da bir anda infaz edilmelerine karşıyım. Sezon başından beridir bu takımın ayakları yere saglam basan bir 3 numaraya ihtiyacı oldugu yazıldı çizildi. Telekom' daki Haluk YILDIRIM gibi sayı ve ribaund potansiyeli olan bir oyuncunun kadroda olmaması Galatasaray için büyük eksiklik.

Neden kimse Murat KAYA hakkında eleştiri yapmıyor ? Bu mudur Pegasus' un veliathı? Ağır çekim bir 2 numara . Vay Türk basketbolunun haline ....
Kendi şutunu yaratma konusunda büyük problem yaşıyor Murat. Ayakları üzerinde çok yavaş ve bu da birebirde başarılı olmasını engelliyor. Ancak boş kaldığı zamanlar uzun mesafe şut atabiliyor. Galatasaray' ın Murat KAYA' dan beklentisi bu değil .
 
ben de mactan geliyorum simdi oyun gercekten rezaletti. hicbi kurgusu yokmus gibi oynadı galatasaray. mitchell'ı savunanları goruyorum ama sadece turnikeden 5-6 kez yararlanamadı!!! basketciysen bunları atacaksın kardesim. Hıı hepsi olmaz bari yarısını at. kimsenin sut tercihlerine lafı yok ama bunun sonucunda 2 si serbest atıstan 4 sayı kazandırdı daha tartısalım mı? bu 1. 2. ye gelirsek tamam fitch'in ustune oyun kurulmamalı eyvallah da baska adam var da biz mi kullanmıyoruz? gonul ister tum oyuncular skor yukunu aynı yuzdeyle paylassın takım oyunu oynayalım ama ilk 3 macı izlediniz adam takımın sayılarının ortalama %40 ını attı. O yuzden yorumlar biraz daha mantıklı olsun
 
dyslex' Alıntı:
ben de mactan geliyorum simdi oyun gercekten rezaletti. hicbi kurgusu yokmus gibi oynadı galatasaray. mitchell'ı savunanları goruyorum ama sadece turnikeden 5-6 kez yararlanamadı!!! basketciysen bunları atacaksın kardesim. Hıı hepsi olmaz bari yarısını at. kimsenin sut tercihlerine lafı yok ama bunun sonucunda 2 si serbest atıstan 4 sayı kazandırdı daha tartısalım mı? bu 1. 2. ye gelirsek tamam fitch'in ustune oyun kurulmamalı eyvallah da baska adam var da biz mi kullanmıyoruz? gonul ister tum oyuncular skor yukunu aynı yuzdeyle paylassın takım oyunu oynayalım ama ilk 3 macı izlediniz adam takımın sayılarının ortalama %40 ını attı. O yuzden yorumlar biraz daha mantıklı olsun


Eyvallah bizleri uyardıgın icin cok tesekkur ederiz. Bizler at gözlükleriyle maça bakıyoruz malum.
 
Tamam sayı atamayabilirsin,bunu bir derece anlarım,ama sen oyun kurucuysan oyunu kuracaksın,set oynatacaksın.Bunları yapamıyorsan sen ne işe yararsın?Bilmemnerde çılgın atıyormuş (çılgın atmak ne demekse),bana ne kardeşim,ben izlediğime bakarım.İsmet e yazık.Türk Telekom habire üçlük atarken ve içeriye giren adamı bloklarıyla tehdit edecek Fatih oyunda yokken alan savunması niye?Arkadaşlar bu yönetim hatasıdır.Yeni takımız deniliyor,birkaç takım haricinde tüm takımlar yeni değilmi?

Birde 7 maç kazandık,doğru da,ama acaba kimleri yendik,hiç bir güçlü takımla oynayıp yendikmi?
 
Öncelikle hakikaten Darrell'ı LSU'da seyrettiğim için ne kadar süre gerekiyorsa verilmesi taraftarıyım. Ama bugün çok rahatsız oldum açıkçası. Zira takımın en ball-hog adamı yokken, herkes daha dengeli oynayacağı düşünülrken 17 şut atması pek iyi bir sinyal değil, sanki Fitch'e " Ben de liderim" mesajı vermeye çalıştı gibi geliyor. e bulaştırdı yüzüne ayrı konu ama bulaştırmasa da pek hoş değil. Eğer Fitch'le bir sürtüşme içine girecekse acil bileti kesilmeli. Kaçta kaç attığı hiç önemli değil, zira böyle ancak 100 maçta bir atar o önemli değil. Ama takıma zarar verdiğini bile bile işin üstüne gitmesi pek hoş değil. Mithat ise maalesef sene bşaında söylediğim gibi lüzumsuz bir adam, o işi çok daha ucuza yapacak insanlar bulunur.

Uzun rotasyonu da problemli. İleride dinçlik avantajı sağlamak için kurulan rotasyon fazla uzun , bu sayede hem hiçbiri doğru dürüst ritm bulamıyor, hem de kısalar sürekli alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Üstelik açıkçası tercih edilen oyunculardan da hiçbiri öyle vazgeçilmez adamlar değiller, aynı işi yapacak adama 2 defa para veriyolar( Burak- McGowan) , oyunculara da hakettiklerinden fazla para veriyorlar. Hadi Oğuz'u alamadık , hadi Kimani de exajere edilmiş bir adam anlarım, ama mesela, McGowan+Cemal takımdan kesilip, şu takıma bir Art Long alınsa bu işler değişmez mi? Fatih-Hollman-Long-Burak dörtlüsü kime karşı ezilir? Fatih'e verilen parayla, euroleague de ilk 5 çıkmış, Uleb cup 'da double-double ortalaması olan adam alabilecek durumdalar. Veya da, McGowan kesilip, şu takıma bir Jurkovic getirilse, daha iyi olacağı belli değil mi?

Tamam ilk mağlubiyet, tamam takım geçen yıllardan daha iyi , Halil Üner sonrası şu takımı baştacı etmeliyiz, ona da tamam da biraz sakin düşünüp söyleyin, eldeki bu kadar parayla bu takım doğru mu kurulmuş?

Not: Arda, ben Murat'ın hocayla alakalı bir problemi olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum Bk'daki bencilliğiyle ilgili çok uyarılınca o yönü örselenmiş biraz. Yoksa böyle oynamaz Murat, tamam ayakları biraz yavaş , ama canı isterse adamını sırtında içeriye kadar çok rahat taşır, turnikesini bırakır döner. Biraz" Ben takım oyuncusuyum, pas dağıtırım , gelen topu elimden çabuk çıkartıım yeterli" havasına girmiş gibi. Acil çıkmalı, çok acil.
 
Bırakın Yabancıları hakemlere bakın once...

Arkadaşlar merhaba....Ben de maçtaydım gerçekten çok kotu oynadık ve Telekom anormal derecede iyi savunma yaptı ve anormal şutları soktular ama bunda bizim savunmamızında etkısı vardı..

Herkes yabancılara yuklenmış anlayamıorum bu kadar eleştiriyi hemen asalım sataılm denılıo...Arkadaşlar boyle olmaz bızım bugunlerde destek olmamız lazım daha ılk maglubıyetımızde bunlar konusulursa bu GALATASARAY adetlerine ters düşer..

Bazı gerçekleri bende kabul ediorum Mitchell çok kotu turnikeler kacırdı ama inanın bu turnıkelerını cogunda verılmeyen fauller vardı hele 2. yarıda farkı 16 sayıya ındırdıgımızde kacan turnıke yuzde bir milyon faul ve o top dondu üçlük oldu bu maçta ozellıkle 2. yardımcı hakem cok kotuydu ilk periyotta Fatih'e çaldığı hucum varkı evlere şenlik....o pozisyonda once aynı hakem Fatih'e trubune attıgı topu alması ıcın resmen azarladı.

Bunlar onemlı şeyler bize resmen savunma yaptırmadılar Murat Hoca kenarda ılk basta sakin olun diodu ama o da sonunda çıldırdı...
Neyse lafın sonu iyi bir takımımız var onlara sahip çıkalım o gitsin bu kalsınla olmaz bu iş...biz GALATASARAY'lıyız bunlar bize yakışmaz....

Bu arada Ankaralı Aslanlara teşekkur ederım onlar olmasa kımse bagıramazdı.
 
onuryavuz' Alıntı:
Oyunla ilgili söylemek istediğim tek şey maçı Mitchel kaybettirmedi, kötü oyunun bir parçasıydı. Ama bakıyorum da herkes giyotini Mitchel´in boğazına geçirmiş bile. Bu kadarına da pes...

Burak ve Onur incelik gösterip Ankara taraftarını beğendiklerini söylemişler ama... Tribünler de oturup düşünmeli; Ben neredeyim? Hangi amaçla buradayım? Holman´a Mitchel´e, Mc Govan maçtan sonra sormuşlar birbirlerine Ümit Karan, Hakan Şükür... kim? Rakibimiz Beşiktaş mı, Fenerbahçe mi yoksa T. Telekom mu?

En popüler branşımızdan örnek vereyim. 1996-1997 sezonunda farklı yenildiğimiz maçtan ardından oynadığımız Sarıyer maçında stadımızda adım atacak yer yoktu. Ve o sezon şampiyon olmuştuk. Umarım gelecek hafta Ayhan Şahenk´te boş yer kalmaz...



Onur abı hatırlattıgın ıcın cok sagol .
Ben bundan bahsedecektım ..
Bı araa 4 sene ust uste sampıyon olduk tezahuratı geldı :?
Ben sok oldum :?
 
Bu kadar karamsar olmaya gerek yok.
Telekom iyi bir günündeydi, biz de hem eksik hem de kötü günümüzdeydik. Rövanşta aynı farkı biz de onlara atabiliriz. Önemli olan bugünkü oyundan dersler çıkararak aynı kötü skoru tekrar yaşamamak.

Yine de çok umutlar besleyerek çıktığımız bu maçta önemli bir fark yediğimiz için üzüldük tabii. Fitch'in skordaki ağırlığını takımın diğer oyuncularına hissettirmemek için teknik ekibin birşeyler düşünmesi gerekli bence. Onun dışında bir problem görmüyorum ben, daha 4. haftadayız. Telekom'a tebrikler...
 
surf_lite' Alıntı:
ya murat özyer i kınıyorum ribaundalarda sorun yaşarken fatih faul problemine girmişken mcgovan isabetsiz atışlar yaparken nasıl olurda CEMAL NALGA yı oyunu almaz yuuhh bee mitchell da kendi aleminde eğlendi adam en az 3 tane boş turnikeyi kaçırdı. çok kötü oynadık rezil olduk haşat ettiler çok sinirlendim murat özyer e kadro dağılımını yapamıyoo :(:(

murat özyeri kınıyorsun peki murat özyeri kınarken kınadığın konu hakkında tam bilgin varmı sorarım sana herkes cemal sakat cemal sakat dio adam oyuna girerkende cemal in sakatlığı var ondan oynamadı diyo ama sem hala kınıyosun anlamış diilm
mitchell eleştirilernde haklısınız daha fizikli bi guard getirebilirdk ama hoca bunu seçmiş mitchell bu sene bizim oyuncumuz sonuna kadar arkasında duracaz tıpkı her galatasaray formasını giyen oyuncu gibi
TEŞŞEKÜRLER ANKARALI ASLANLAR
BİR TEŞŞEKKÜRDE TUFANA OYUNDA KALDIĞI SÜREDE GEREK HÜCÜMDA GEREK SAVUNMADA İNANILMAZ GAYRETLİYDİ UMARIM DEVAM EDER BÖYLE
kesinlkle desteği bırakmamalıyız bu takım haftaya kendini ispatlayacak
 
Geçen 3 haftada "Fitch atsın gerisi baksın" tarzı oyun sisteminin sakatlığından sözettik durduk. Hğcumda kendini tek adamın ellerine teslim edersen o olmadığında ya da kötü gününde olduğunda kafadan farkı yersin. Kupa maçlarındaki "takım" havası Fitch gelince yerini Halil Üner tarzı hücum anlayışına bıraktı. Şunu da söyleyeyim Fitch oynasa da biz bu maçı alamazdık çünkü takım değiliz. Fitch ile ufak tefek maçları kazanırız, adam 30-40 sayı atar biz zevke geliriz "ulan herife bak ne manyak atıyor" deriz ama kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyiz. Bu takım hücumda ve savunmada takım gibi oynamadıkça ciddi rakiplerin hiçbirini yenemeyiz ilk 4 ü falan da rüyamızda görürürüz.

Mitch kötü oyuncu falan değil kupa maçlarında da gayet faydalı oynadı. Kötü maçları olacaktır elbet her kötü maçtan sonra adam göndereceksek vay halimize. Hollman, McGowan, Mitchell, Fitch son zamanlada yaptığımız en kaliteli yabancı transferler. Bu takım oynayamazsa, 3-4 hafta sonra da aynı şeyeri konuşuyor isek bunun faturası Murat Özyer'e kesilir.En az 3-4 hafta zaman vermek lazım.
 
ARdaQue' Alıntı:
Eyvallah bizleri uyardıgın icin cok tesekkur ederiz. Bizler at gözlükleriyle maça bakıyoruz malum.
arkadasım bunda alınacak bisey goremiyorum ben. herkesin yorumu aynı dogrultuda mı olmak zorunda bu sitede?
 

Üst