Türk Telekom: 85 - Galatasaray CC : 59

Takımımızın istatistikleriyle ilgili topice eğer ilk 4 ve üstünü istiyorsak Tolga-Mithat-Cemal-Murat dörtlüsünü rotasyona rollerini netleştirerek oturtmalıyız demiştim.Tolga ve Mithat'ın varlıklarıyla yoklukları belli olmadı.Cemal ölü zamanda şans buldu.Murat fazla süre almasının etkisiyle daha çok süre buldu ama buna paralel olarak beklentilerin daha çok altında kaldı.Üzerinde felaket düzeyde pısırıklık var.Şut atmaya korkar hale gelmiş.Daha kötüsü kendisinden ne beklendiğinin farkında değil bence.
Dün şanssızlığımız da had safhadaydı.Kaçan turnikeleri geçtim,2. periyotta potayı turlayıp çıkan üçlüklerin 1 ya da 2 tanesi girse herşey daha farklı olabilirdi.
Tufan'ı tebrik etmeyi unutmuşum.Farkın daha acı hale gelmemesini tek başına sağladı.
 
ben bu sonucu bekliyodum takım daha oturmadı
hele fitch yoksa ve diğer oyuncularda ii gününde değilse böyle bişey beklememek hata ama belkide bu bize bir ders olur ve ilerki maçlara galatasaraya yakışır bir takım görüntüsüyle çıkabiliriz(bu performans gerçek gücün yarısı bile değildir)
 
tufan konusu çok önemli bencede.
adetim hiçbi zaman değildir ama, hani bir oyuncunun formasını almak istesem Tolga tekinalp'e olan ekstra saygımdan sonra ilk formasını isteyeceğim oyuncu tufan. bizdeki yılına göre cok cok daha iyi şimdi
 
dyslex' Alıntı:
ben de mactan geliyorum simdi oyun gercekten rezaletti. hicbi kurgusu yokmus gibi oynadı galatasaray. mitchell'ı savunanları goruyorum ama sadece turnikeden 5-6 kez yararlanamadı!!! basketciysen bunları atacaksın kardesim. Hıı hepsi olmaz bari yarısını at. kimsenin sut tercihlerine lafı yok ama bunun sonucunda 2 si serbest atıstan 4 sayı kazandırdı daha tartısalım mı? bu 1. 2. ye gelirsek tamam fitch'in ustune oyun kurulmamalı eyvallah da baska adam var da biz mi kullanmıyoruz? gonul ister tum oyuncular skor yukunu aynı yuzdeyle paylassın takım oyunu oynayalım ama ilk 3 macı izlediniz adam takımın sayılarının ortalama %40 ını attı. O yuzden yorumlar biraz daha mantıklı olsun

yazdığın yorumu okudukça senin salonda maç izlediğinden şüphelendim zaten yani ben tv de bile senin gördüğünden daha çok şey gördüm.

mitchell kötü günündeydi , her zaman böyle oynamaz , ama kimse de mitchell a yardım etmedi herkes hücumda bir yerlere saklandı adeta, ikincisi değil fitch iki tane fitch olsa gs telekomu yenemezdi bu kadar da iddialıyım belki 5-10 sayı ile biterdi maç ama telekom alırdı maçı , kaç üçlük yedi gs telekomdan ve bunların kaçı el üstüydü acaba , maçta isen iyi bilirsin rakamı, basketbolda hücumun temel felsefesi top çevirmektir. gs da dün hücumda top çevirecek adam dahi yoktu, herkes savunmadaki adamının savunmasına teslim olmuş vaziyette dikiliyordu resmen , tufan ersöz dün çok sıcaktı eğer sen kendin top alamıyorsan hareket edip sıcak arkadaşının pozisyon bulmasına yardımcı olacaksın,ama resmen durduğu yerde durdu dün tüm oyuncular, eller ayaklar hücumda hiç çalışmadı, telekom sürekli içerden oynayarak daha maçın başında fatihi yere serdi ama gs elindeki diğer uzunları kulanarak telekom uzunlarına aynı sıkıntıyı yaşatamadı çünkü uzunlar mücadele etmekten kaçtılar adeta dün, neticede bir takımın tamamı kötü günde olamaz en az bir ya da iki oyuncu iyi günündedir ki dün burak ve tufan yeterince iyi zamanlarındaydı doğru zamanda onları topla buluşturabilseydi bence bu kadar sıkıntı olmazdı,

yani çok uzun insanları okurken sıkacak postlar atmamaya gayret ediyorum ama gerçekten her ne kadar iyi niyetli de olsa bazı arkadaşlarımız yorum yapacağız diye alakasız şeyler yazıyor bazen, burası bir forum ortamı herkes izlediği maçta görüğünü paylaşmakta özgür neticede , hangimiz yorumların yeterliliğini ölçme lüksüne sahip ki burada eğer ölçme makamı varsa umarım yorumum yeterince mantıklı olmuştur yok mantıken yanlışlık varsa biraz daha teknik detaya girerim ama bu seferde murat hoca'ya ayıp olur haddime düşmez o kadar teknik bilgi vermek
 
şurda 14 sayfa yazı olmuş açıkçası malubiyetin getirdiği moral bozukluğuyla da hepsini okuyamadım şimdi yazacağım şey daha önce vurgulanmışsa affola.
murat özyer coaching hatası yaptı. rakip takımı dağıtabildiğimiz tek mevki pivot, burdaki en etkili adamımız fatih solak 3 faulle oyun dışı kaldı. halbuki benim bildiğim o rakam 5'tir. çıkardı ve yanında unutuverdi 2.13lük adamı. tabi o olsa yenerdik diye bişey diyemiyorum ama açıkçası murat özyerden beklemezdim. son periyottaki 7-0 lık seriden sonra kesinlikle almalıydı.
 
Düşüncene katılmıyorum maalesef. Fatih Solak üç faülü çok erken aldı ve çok da riske edemedi Murat Özyer. Ki etse de skora etki etmezdi, inan.
 
d12' Alıntı:
ama geriden gelmeler savunmada başlar, son periyot fatih olsa bence bazı şeylere bu kadar kolay erişemezdi telekom

son periyot fatih olsaydı , diğer arkadaşlarından yardım göremediği için kısa bir sürede 5. faulunu alırdı bence
 
Takımımızın arkasında durmalıyız fakat eksik yönlerinide söylemeliyiz.Bence bu maç bizim için çok iyi bir ders oldu.Takım halinde oynamamız gerektiğini ve her zaman fitch in olmayacağını anlamışızdır.
Bana görede Mitchell kötü bir guard değil.Sadece kısa bunun dezavantajını pozisyonlarda yaşıyor.Ama onu oyunu kötü kurmakla suçlayamayız.Çünkü etrafında kendini gösterip top isteyen Tufandan başka adam yoktu.Diğerleri topu alıp geri veriyodu.
Ben Murat tan daha çok şey beklerdim.Gerçi onun üzerindeki savunmada oldukça etkiliydi.Ancak eğer yetenekliyse ve yıldız olacaksa böyle savunmalara karşı oynamayı ve korkmamayı öğrenecektir.
Tufan gerçekten bu takımın en önemli parçalarından bir olduğunu her zaman gösteriyo.Fitch olduğunda topu fazla kullanamadığından dolayı savunma yapıyor ama gerektiğinde skor yükünü sırtlayabileceğini gösteriyordu.
Mc Gowan bir şutör mü yoksa bir 4 numaramı ben anlamadım.Tamam iyi bir oyuncuda biz potayı zorlayan güçlü bir 4 numara istiyoruz.Şütör değil zaten istesek elimizde kaptan var.Hem de daha iyisi.
Fatih ve Holman.Fizikliler güçlüler ama kullanamıyorlar.Hadi Holman sakattı.Yeni yeni alışıoyor diyoruz.Daha iyi olucak diyoruz.Ama Fatih o kadar güçlü bir uzun kendi geliştirmesi lazım.İnşalllah daha iyi olacak.Ümit ediyoruz.
Fitch...Gerçekten bu seneki en önemli şansımız şuan ligde onun kadar rahat skor bulan ve diğer alanlara katkı yapan bir oyuncu göremiyorum.Ama bu maçta Fitch olsa da yenemezdik.Telekom la aramızdaki fark kadro değil.Onlar takım biz değiliz.Ancak şunu untmamalıyız ki.Onlar oturmuş bir sistemin üzerine oyuncu aldılar.Biz isde yeni bir koç ile yeni bir takım oluşturcaz.
Murat hocaya fazla yüklenmemek gerekli.Ona zaman vermeliyiz.Takım oyununu oturtmalı.Takım oyununun oynanmamasını da Fitch'e bağlamamalıyız.Çünkü Fitch takım içinde kendini yükseltebilecek ve daha yararlı olabilecek bir oyuncu...
Ve son olarak bu kadro eğer bir takım olursa çok rahat ilk 4 yapar ve play-off larda da bir yarı final yapar en az.Bu takıma destek verelim...
 
d12' Alıntı:
şurda 14 sayfa yazı olmuş açıkçası malubiyetin getirdiği moral bozukluğuyla da hepsini okuyamadım şimdi yazacağım şey daha önce vurgulanmışsa affola.
murat özyer coaching hatası yaptı. rakip takımı dağıtabildiğimiz tek mevki pivot, burdaki en etkili adamımız fatih solak 3 faulle oyun dışı kaldı. halbuki benim bildiğim o rakam 5'tir. çıkardı ve yanında unutuverdi 2.13lük adamı. tabi o olsa yenerdik diye bişey diyemiyorum ama açıkçası murat özyerden beklemezdim. son periyottaki 7-0 lık seriden sonra kesinlikle almalıydı.
maç 24-11 olduktan sonra bitmişti zaten (burağında pozisyonu basket faul olmayınca)son periyottada fatihin girmesi bişeyi değiştirmezdi.
cemale de değinme istiyorum.oyuna girmeden önce baya ısındı,pota arkasında koşu yaptı uzun bir süre belliki ufak bir sakatlığı var
bir yenilgiyle hedef küçültmeye gerek yok.biz yine ilk 4'e girecek güçteyiz.yeterki oyuncularımızda buna inansın.
 
fatih konusu tabiki yoruma açık ve saygı duyuyorum şimdi başka birşey söylemek istiyorum telekom maçını hiç takmadan takımdaki bu sene adamım mitchell fitch değil. fitch hiç gelmeseydi mitchell daha yararlı olurdu çünkü o gelmeden önce lider mitchell'di fakat şimdi fitch bir anda rolünü çaldı. darrel fitch gibi oynayabileceğini göstermek istedi bence telekom maçında e bunu da haluk-alper ikilisine karşı yapamadı ortaya 1/15 lik bir facia çıktı ama bu onun değil kesinlikle fitchin suçudur keza murat kayanın da öyle ben galatasarayda sayı kralı istemiyorum sayı kralları vasat takımlardan çıkar eğer şu iskelete fitch değil de asist özelliği olan bi guard gelseydi şampiyon olurduk.
 
mitchell tabiki çok iyi bir oyuncu ama ncaaden daha yeni çıkmış ayrıca hiç tanımadığı bir ülkeye geldi.zamanla oda oyununu bulacaktır.
ama bu seneki en büyük lutfumuz fitchin gelmesi hem mitchella göre daha tecrübeli, geçmişi çok parlak bir oyuncu ve bunu hakediyor.
ikisinide sene içinde çok ihtiyaçımız olacak.her zaman hazır olmalılar
 
şahsen kazanmamızı beklemiodum ama böyle bi hezimetide beklemiodum açıkçası..zaten kolumuz kanadımız kırık çıktığımız maçta 2.skoreririmizde saçmalayınca hücum açısından tam bir faciaydık..mitchell gerçektende felaketti ancak ben ona inanıyorum,hemen infaz etmeyelim..beklentimin aksine telekom maçı uzunlarla değil,kısalarıyla kopardı.ilk yarıda çok yüzdeli attılar ve bizde turnikeleri bile atamayınca psikolojik olarak maçtan koptuk..aslında telekoma ankarada yenilmek çok büyük bir skandal değil tabikide ama fitch in yokluğnda bu kadar ağır bir yenilgi ve kötü oyun,diğer oyuncularımız için moral bozucu oldu.zira hiç kimse bu kadar kolay pes eden bi takım beklemiodu sanırım..buarada fitch siz gs hiç diyen doğan hakyemez de haddini bilsin işine baksın..bizle ne alıp veremediği var anlamadm gitti ya..
 
almighty' Alıntı:
yazdığın yorumu okudukça senin salonda maç izlediğinden şüphelendim zaten yani ben tv de bile senin gördüğünden daha çok şey gördüm.

mitchell kötü günündeydi , her zaman böyle oynamaz , ama kimse de mitchell a yardım etmedi herkes hücumda bir yerlere saklandı adeta, ikincisi değil fitch iki tane fitch olsa gs telekomu yenemezdi bu kadar da iddialıyım belki 5-10 sayı ile biterdi maç ama telekom alırdı maçı , kaç üçlük yedi gs telekomdan ve bunların kaçı el üstüydü acaba , maçta isen iyi bilirsin rakamı, basketbolda hücumun temel felsefesi top çevirmektir. gs da dün hücumda top çevirecek adam dahi yoktu, herkes savunmadaki adamının savunmasına teslim olmuş vaziyette dikiliyordu resmen , tufan ersöz dün çok sıcaktı eğer sen kendin top alamıyorsan hareket edip sıcak arkadaşının pozisyon bulmasına yardımcı olacaksın,ama resmen durduğu yerde durdu dün tüm oyuncular, eller ayaklar hücumda hiç çalışmadı, telekom sürekli içerden oynayarak daha maçın başında fatihi yere serdi ama gs elindeki diğer uzunları kulanarak telekom uzunlarına aynı sıkıntıyı yaşatamadı çünkü uzunlar mücadele etmekten kaçtılar adeta dün, neticede bir takımın tamamı kötü günde olamaz en az bir ya da iki oyuncu iyi günündedir ki dün burak ve tufan yeterince iyi zamanlarındaydı doğru zamanda onları topla buluşturabilseydi bence bu kadar sıkıntı olmazdı,

yani çok uzun insanları okurken sıkacak postlar atmamaya gayret ediyorum ama gerçekten her ne kadar iyi niyetli de olsa bazı arkadaşlarımız yorum yapacağız diye alakasız şeyler yazıyor bazen, burası bir forum ortamı herkes izlediği maçta görüğünü paylaşmakta özgür neticede , hangimiz yorumların yeterliliğini ölçme lüksüne sahip ki burada eğer ölçme makamı varsa umarım yorumum yeterince mantıklı olmuştur yok mantıken yanlışlık varsa biraz daha teknik detaya girerim ama bu seferde murat hoca'ya ayıp olur haddime düşmez o kadar teknik bilgi vermek
oncelikle oyunu gayet ii gozlemledigime inanıyorum. ben takım ii oynadı sadece mitchell batırdı demiyorum ki.. ama mitchell kotunun en kotusuydu dun aksam. dedigim gibi turnikelerden bile yararlanamadı. Yani turnikede de yardım mı gelmesi lazımdı? ben mitchell kotu basketci demiyorum sadece dunku oyununu elestiriyorum.
tamam yardımlasmadı galatasaray haklısın cok kotuydu herkes kacıstı yakından izledigim icin bu daha da belli oluyodu cunku top tasıyanlar perdeleme icin bile bizim oyuncuların gozunun icine bakıyodu resmen ama giden yoktu gidilince de akıl almaz basit hatalar yaptık 2-3 tane nedensiz yere perdeden hucum faul aldık. topluca kotuyduk yani. hep zorlama atıslardı bana gecen seneyi hatırlattı resmen.
telekom'a gelince de resmen bizi cıldırttı adamlar nerdeyse hic kacırmıyolardı. ama bunda bizim oyuncuların beceriksizliklerinin onların morallerinde doping etkisi yapıp normalde atmıcakları sutları bile korkusuzca potamıza gondermelerine sebep oldugu da pek acık.
 
Bu maça kadar hedef ilk dörttü.Bu maçtan sonra hedef dördüncülük...Hedefin boyu kısaldı ve daha da netleşti yani...
 
dyslex' Alıntı:
arkadasım bunda alınacak bisey goremiyorum ben. herkesin yorumu aynı dogrultuda mı olmak zorunda bu sitede?


Aynı dogrultuda olmasın ama insanlar hadlerini de bilsinler isterim.

"Akıllı olun sacma sapan yorumlar yapmayın" tarzı bir mesaj yazmak senin ne haddine.

Biraz daha dikkat ....
 
neden bır spor sıtesınde ve dunyanın en centılmen olan oyun olan basketbol formunda elestırı yaparken, bırbırımızı rencıde eden ve laf dalaslarına donen yazılar yazıyoruz.gecen sene bıle takım kotu gıderken daha yapıcı ve kımse kımseyı kırmadan yorum yapıyordu.yanı yas olayına gırmek ıstemıyorum ama yasca kucuk olan arkadaslarımızın heyacan katsayılarına ve soylemlerıne dıkkat etmelerı gerekır dıye dusunuyorum.
bıraz da saygı...

takıma gelınce; kımse galatasarayın yenılmeyıncegınden bahsedemez.ılk yenılgı ve takım bu oyunu gorerek onundekı maclar ıcın cozum arıyacaktır.sonucta bır yenılgı.takıma ve oyunculara olan ınanctan vazgecmemek gerek..
saygılar
 
ARdaQue' Alıntı:
Aynı dogrultuda olmasın ama insanlar hadlerini de bilsinler isterim.

"Akıllı olun sacma sapan yorumlar yapmayın" tarzı bir mesaj yazmak senin ne haddine.

Biraz daha dikkat ....
benim yazdıgım sey kelimesi kelimesine "yorumlar biraz daha mantıklı olsun" du. (bkz. 13. sayfa) ve ben bunu derken kimseyi hedef almadım sen nedense direk ustune alındın...
ayrıca benim bu cumlemi "Akıllı olun sacma sapan yorumlar yapmayın" seklinde cevirebilme basarısını gostererek beni inanılmaz sasırttın.
seyirciye oynamak deyimi vardır ya hemen destekci de bulmussun bilmiyorum senin kalbin mi cok kotu yoksa anlasılması zor bisi mi yazdım?
bu sitede adminin her dedigine "he" mi demek gerekiyo onu da anlamadım?
 
dyslex' Alıntı:
benim yazdıgım sey kelimesi kelimesine "yorumlar biraz daha mantıklı olsun" du. ve ben bunu derken kimseyi hedef almadım sen nedense direk ustune alındın...
ayrıca benim bu cumlemi "Akıllı olun sacma sapan yorumlar yapmayın" seklinde cevirebilme basarısını gostererek beni inanılmaz sasırttın.
seyirciye oynamak deyimi vardır ya hemen destekci de bulmussun bilmiyorum senin kalbin mi cok kotu yoksa anlasılması zor bisi mi yazdım?


Anlatmak istediğin sekilde yazdım ben. Daha fazla uzatma istersen .
Hem ayrıca kendi çöplüğümde destekçi bulmama da ihtiyacım yok.
 

Üst