Türk Telekom: 85 - Galatasaray CC : 59

alper skorer olmayabilir ama elide tutuğunda çok can yakabilecek bir oyuncu hatrlatırım geçen sene efspilsen-fenerbahce play off serisi yani böyle oyuncuların ne yapacağı belli olmaz saatli bombalar umarım bize patlamaz
bana görede bu maç savunmayla alınabilir çünkü hücumda fitch g-mac her türlü sayı çıkarıyorlar
 
Alper kendi şutunu yaratamayan bir oyuncu. Dolayısıyla patlaması için etkili set hücumlarının ardından boş şutlar bulması lazım ki, bu hafta itibariyle takım savunmamızın da oturacağına inanıyorum. Zaten bireysel savunmada, ligde Telekom'dan çok daha önde olduğumuzu söyleyebilirim. Aslında bu maça kadar da çok kötü savunma yapılmadı. Oynadığımız takımları ortalama 55 sayılarda tuttuk ki, bu da hiç azımsanacak bir rakam değil yeni oluşmuş bir takımın savunması için.
 
ben alperden,tutkudan değilde haluk yıldırımdan korkuyorum.
tufan ile büyük bir eşleşme problemi yaşatabilir işte bu bölümlerde o pozisyonda burak veya tolgayı kullanabilirmiyiz ya da onlar savunmayı iyi yapabilirler mi?işte beni düşündüren nokta burası
 
Öncelikle burada yazan herkese merhaba demek istiyorum çünkü bu forumdaki ilk yazım. Neredeyse ilk faaliyete girdiğinden beri burayı okuyor ve takip ediyorum çoğunuzu artık tanıyor gibiyim.Forum yöneticilerinin ve sizin gayretlerinizi büyük takdirle karşılıyorum. Uzun süredir salonlardan ayrı kalan gerçek Galatasaray basketbol seyircisinin tekrar salonlara dönmeye başlayacağının sinyalidir bu seneki durumumuz Murat Özyerin de dediği gibi.İşte bu heyecanla maçlara tekrar gitmenin zamanıdır diyerek forum üyeliğimide başlatmak istedim..

Uzunca bir girişin ardından özür dileyerek TT maçına değinmek istiyorum..
Bu maç bizim için hakikaten bir ölçü olabilir yapabileceklerimiz yada yapamayacaklarımız hakkında.. Bir kere rakibimiz final hedefiyle yola çıktı biz ise yeni bir takım olmamızdan ötürü ilk dört hedefindeyiz yani rakibimiz ciddi. Son maçlara doğru savunmamız ümit verici özellikle Tufanın gayretlerine dikkatinizi çekmek isterim. Benim zafiyet olarak gördüğüm nokta pota altımız.TT'un bu bölgede etkili oyuncuları var Fatih çok kolay faul alabiliyor bir zamanlar Tamer Oyguçta Efesin yaşadığı sorun gibi.. Bunu düzeltmesi gerek. Mc Gowan henüz güven vermiyor elleri küçük mü nedir neredeyse her topu kaçıracak, sanırım zamana ihtiyacı var. Hücum da Fatih'i daha etkin kullanmamız gerektiği kanısındayım. Topu içeri indirmek bir şekilde Fatih'i topla buluşturup forvetlerimize özelliklede Fitch'e boş şut yaratmalıyız.Yani basketbolun gereğini yapmalıyız yoksa zorlama atışlar bizi bir yere kadar götürür Fitch her maç 30-34 sayı atamayabilir. TT önünde bu açıdan zorlanabiliriz...Hızlı baketbol oynama isteğimizi olumlu buluyorum en azından girmese bile 24 sn içinde topu bir şekilde potaya gönderebiliyoruz.. Geçen sene bu noktada canımız çok yandı..Yalnız gerektiği zamanlarda oyunu rölantiye almasını bilmeliyiz yani set oyunumuzu da oynayabilmeliyiz. Bu durumda Mitchell' a büyük iş düşüyor daha genç ve heyecanlı Murat Özyer'inde onu biraz frenlemesi gerekiyor..

Umarım maç günü Ankara seyircisi takımımızı yalnız bırakmaz ve güzel bir galibiyet alırız..
 
Kaybetsek bile bu sene neler yapabilecegimizi gosterebilecek bir mac. Telekom gecen yildan cok daha kuvvetli, Efes dahil her takimi Ankara'da yenebilecek gucte. Benim en cekindigim oyuncular Alston ve Muratcan. Muratcan sezon basinda gecirdigi sakatliktan yeni kurtuldu, herhangi bir macta ciddi patlama yapabilir, umarim bu bizim maca denk gelmez. Alston da cok kariyerli ve tecrubeli bir oyuncu, kritik anlarda sorumluluk alip takimina buyuk katki yapabilir.

Bu macta diger oyuncularin hucumda Fitch'e daha fazla yardimci olmasi lazim, ayrica Hollman ve Fatih'in de performanslarini arttirmalari gerekir. Bu maci kazanmak takima ve Galatasaray seyircisine buyuk bir guven asilar, bu da bizim zirve mucadelesindeki en buyuk kozumuz olabilir. Haydi cocuklar!!
 
Şu yorumlarını biraz açar mısın? Ya da Fatih Solak'ın bunu yaptığını neye dayanarak söylüyorsun. Ki, ribaund olayı tamamen takip ve sezi olayıdır. Zaten gereken fiziğe sahip olduğu için Fatih, onu söylemiyorum bile. Bloğa kalktıktan sonra, dönüp, tek ayak sıçyarak aldığı ribaundları bi tek ben mi gördüm, bilemiyorum.
 
tamam ona bişey demiyorum.sadece atış yapıldıktan sonra önüne düşmesini bekliyor çoğu zaman(dikkat edersen çoğu zaman)alabileceği topları adamı itiyo ve alıo faul oluo.
 
Fatih geçen maçta 2 faul yaptı maçın başında, bilmiyorum izledin mi. İkisi de blok koymaya çalışırken yaptığı faullerdi. Sözün özü, Fatih ve takımın ribaund gibi bir problemi yok. Olsa da, ona gelene kadar halledilmesi gereken problemler var. Aynı şey Fatih için de geçerli, çok fake yiyor mesela.
 
husnucanardil' Alıntı:
bu maçın kili noktası ribauntdur.fatih solak sadece önüne gelenleri alıo takip etme die bişey yok ya
fatih pivot diye tum ribant olayını ona yuklemek haksızlık riband ta basketbol gibi takım isidir.fatih tek basına alabilecegi tum riband ları alıyor ztn bu is sadece onun olsa ne holman 'ı ne mc gowan ı alırdık.
hucumda fatihten nasıl 2-3 numara gibi sayı bekliyorsak ,2-3 hatta 1 numarada defansta okadar etkili olmalıdır...
yani sen takımda bir riband probelemi goruyorsan bu fatihin degil takımın bir hatası oldugunu gösterir.
bnim sahsi fikrim ise takımda ole belirgin bi riband problemide yok sadece oyunun son anlarında biraz konsantrasyon eksikligine ugruyoruz bu nedenle son ceyrekte yedigimiz sayıların miktarında artıs oluyor
 
bencede bu sene ribaund problemi yaşamamız anormal olur çünkü gerçekten çok uzun pivotlarımız ve çok atletik iyi zıplayan guardlarımız var.bir kaç maçta böyle sorun yaşarsak ozaman o maçlara iyi konstrasyon olamamışız demektir.
bu sene asıl problemimiz iç-dış dengesini en kısa zamanda kurmamız gerekir ve bunuda bu maçta yaparsak tahminlerden daha iyi bir maç çıkarırız.g-mac bile içerden top alamadığı(yada tutamadığı)için dışarıdan üçlükler denedi hoş bunlarda başarılı oldu ama her zaman olacak diye bişey yok içeriyi beslememiz önemli yoksa çok değerli uzunlarımızı kaybedebiliriz
 
Bence cok zor bir mac olcak ama kaybedersek ümitsilige kapılmayalım arkadaslar bu takım kagıt üstünde gercekten cok iyi ve bunu da oyynadıgı maclarla gösterdii biz bu takıma inanalımm ve her macına gidelimm bagıralımm gerisi zaten gelcektir
 
Arkadaslar salonu dolduralim ankaraguclu ... lara salonu birakmayalım salonun onunde herkes bulussun belli bir saate ben bu maca 2 taraftanda buyuk katılım bekliyorum gec gelmiyelim erken gidelim takımımızı destekleyelim sonuna kadar belli bir saate orda olalim :atki :atki
 
Telekomu bu sene iki kere canlı izleme fırsatı buldum. Ted macinda yani geçen haftaki maçta (Bu maça gittiğimden GS-Mer5sin maçının ikinci yarısını seyredemedim) kısa Amerikalısı M. Green ilk 15 dakikada 15 sayı üretti. Bu ana kadar maç kafa kafaya gidiyordu hatta Ted bir ara 10 sayı civarında bir fark yakalamıştı. Ama telekomun savunması da giderek sertleşiyordu. Green'i maçın başında Alper'le tutuyorlardı ancak boyu çok ama çok kısa olan Green her pozaisyonda Alper'i geçiyordu. Sonra Muratcan ile green eşleşti ve önce Green ardından da Ted durdu ve telekom rahat bir galibiyet aldı. Bu uzun girişin bir nedeni var. Telekom'un çok iyi kısa savunma oyuncuları olduğunu hatırlatmak istedim. Ligimizdeki bence en güçlü hücum oyuncularından birisini 15 dakikada çözdüler. Fitch'in de başına benzer bir şey gelebilir bu nedenle hücumda sadece Fitche dayanmamız yanlış olur.

Telekomun yaptığı savunma bizim savunmamızdan kat be kat daha iyi. takım savunmasını yapan iki, üç takımdan birisi. (Banvit, efes ve telekom). Telekom muhtemelen klasik beşiyle başlayacak. Yani tutku-alper-mutlu-dudley ve alston. Alper geçen haftaki savunma zaafından sonra bu hafta Fitch'i tutmak için çok çabalayacaktır. Dudley çok kuvvetli. Alston ise Fatih'e kıyasla çok tecrübeli. Tutku'nun geçen sene bize kaç sayı attığını hatırlarsınız. Geçen haftanın yıldızı ise Jagla idi. 4 numarada oynayan atletik ve şutör bir uzun. Alston formsuzdu ve Jagla girdi. Maçın sonunda alkışlarla çıktı. 24 civarı bir sayı attı. Bench'ten gelip 24 sayı atabilecek çok oyuncusu var.

Telekom çok güçlü bir kadrosu olan ve her maç takımı taşıyacak farklı oyunculara sahip bir takım. bu sezon ilk kez kendimizden daha güçlü bir takımla oynayacağız. Umarım güçlü telekomu durdurur ve gerçek gücümüzü ortaya koyarız. Çok keyifli bir maç olacağından eminim. Ben salondayım ve Ankara'daki tüm galatasarlıları maça bekliyorum.
 
Bana sorarsanız, çok da abartmamak gerek. Bizden güçlü değil de, dişimize göre bir rakiple oynayacağız demek daha doğru olur. Ki bu oyun da, belirttiğimiz gibi takımın analizini yapabilmek için belirleyici olacaktır.

Fitch'i birebirde tutabileceklerini sanmıyorum. Ve umud ediyorum ki, ikili sıkıştırmaya geleceklerdir Fitch'in maçın başındaki patlamasından sonra, zaten Fitch de ikili sıkıştırmadan güzel paslar atabildiği için Telekom'un sert savunmasına karşı pek bir sorun çekmeyeceğiz. İzleyemedim fakat, geri ne derecede döndüklerini merak ediyorum. Alper'le, Haluk'la zor biraz ama yine hızlı hücumdan sayı bulacağızdır.
 
fitch'i tutmaya çalışacaklar bundan iyi istifade ederse diğer oyuncularımız hücumda problem yaşamayız...
defansımızın iyi olduğunu düşünüyorum çünkü rakibin iyi oyuncularının panzehiri mevcut bu sebeble zorlanacaklar.........
 
uAozi Arkdşım

yarın Saat : 20:00 de Ntv de maçımızı veriyo.... Bu sene 3 maçımız iyi gidersek hep verecek...ztnde iyi gideceğimize gönülden inanıyorum

MalibudA
 
iyi gitmekle alakalı olduğunu sanmıyorum haftanın bjk-efes ile birlikte en önemli maçı neticede bu yüzden veriyorlar maçı kalkıp ta gs - alpella maçınıda verirlerse eywallah derim
 
aslında hafta sonu olsa trenle ankaraya gider maçı izlerdik (deneyin bence çok zewkli oluyor! :p )

maca gelirsek dudley gercekten cok iyi 1 oyuncu pota altında erken foul problemine girerse rahatlayabiliriz bana gore bu macta dısardan alperi bos bırakmamalıyız zevkli 1 mac olacak iyi seyirler basarılar takıma :claps
 

Üst