Türkiye Kupası 1. Maç | Galatasaray CC 80 - 89 Beşiktaş Cola Turka

10 Ekim Pazar
20:00 Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka (Antalya)


Sıra geldi burayaa.Bizim içi ilk derbi olacak tüm branşlarda.
Kazanacağımızı düşünüyorum.Beşiktaşta Cevher'in sakatlığı bulunuyormuş.Oynar mı bilemem ama.Oynasada kazanacağız bence.
Saldır Galatasaray'ım
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

Ciddiye almak lazım her rakibi, bjkde tehlikeli bir takım ilk maçtan sıkı tutalım işi..Antalya'da iyi bir destek bekliyorum taraftardan.
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

Cevher ve Serhat oynamayabilir ki özellikle Cevher'in oynaması bir seviye aşşağıya çeker rakibi alternatifi yok kadroda (İsmail Çevik ve 3.5 numara Michal var )
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

3 yabancıları dışında elle tutulur bi oyuncuları yok bence Cevher yok diye düşünürsek. Chatman'ı Evren ile kitleyebiliriz. Nikholitov muhtemelen çift haneleri görür bizim pota altını düşünürsek. Ogilivy hakkında bi bilgim yok izleyip göreceğiz kendisini artık..
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

Beşiktaş'ın iyi takım olduğu görüşüne katılmıyorum şahsen,oyuncuları sakat olmasada bu böyle...Yeneriz,yeniliriz bundan bahsetmiyorum ancak iyi takım değiller diyorum...Dengesiz ve sorunları olan bir takım,en az 2-3 tane sağlam takviyeye ihtiyacı olan bir kadro...
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

Besiktas'ta sahiden kim var Chatman disinda elle tutabilecek?Basketbola doymus isimleri toplamislar.(Cuneyt,Mustafa Abi vs..)

Bilhassa Cuneyt'in oynamasini isterim fazla sureler almasini..Atabildigi kadar 3 luk potaya sut sallasin 10 15 belki bir iki tanesini atar.Takimini duzen disina cikarmasi dileklerimle.
 
Re: Galatasaray-Beşiktaş

maçları veren bir kanal olacak mı yoksa gidebilirsen izleyeceksin gidemezsen sonucuna bakacaksın durumumu var.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

Bekir'in bize karşı ne kadar hırslı oynadığı herkesin malumu,bu yüzden özellikle Bekir ve Chatman'a dikkat etmemiz gerekiyor...

Şuandaki görüntü bizim kazanacağımız şeklinde ama maç günü ne olur orası muamma,kesinlikle zor bir maç bizi bekliyor,İnşallah kazanan taraf biz oluruz...
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

Cevher oynarsa pota altı performansımızı test edebileceğimiz bir maç olabilir. Beşiktaş'ın uzunları eurocup seviyesinde iyi sayılabilecek oyuncular. Birbirlerine ters gelebilecek yapıda uzunlara sahip iki takımın pota altı mucadelesi guzel olabilir. Umarım izleyebiliriz.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

cevherde oynamazsa zorlanacagımızı düşünmüyorum. chatman sert savunmayla kolay sinirlenebilen ve zaman zaman bu yüzden takımına zarar veren bir oyuncudurki bunu evren en iyi sekilde yapar. (gecen sezonki maçlarda yapdıgı gibi)
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

Grubu 1.bitirmek istiyorsak mutlaka kazanmalıyız ki zaten grubu 2. bitirme gibi bi düşüncemiz yok.Kendi fikrimi gelirsek ise bence rahat kazanırız.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

Cevher oynamazsa Beşiktaşın gruptan çıkamama riski bile var bence . Skyliners'ın kadrosu çok zayıftı üstüne üstlük ilk maçta zaten kıstılı olan uzun rotasyonundan bir sakat birde son anda anlaşmasında sorun olan oyuncu olunca 2 uzuna kaldılar (ki o uznlardan biri geçen sene çok kısıtlı süreler almış bir oyuncu idi).İki maç arası iki uzun aldılar ki biri geçen sezon Kepezde oynamış Buckman diğeri de Fransa ikinci liginden bir oyuncu.

Buna rağmen Beşiktaş her iki maçta da rahat kazanmadı.

Chatman henüz form tutamamış gibi gözüküyor.Diğer yabancılardan Fedor zaten yetenekleri kısıtlı bir oyuncu.Polonyalı oyuncudan kimse memnun değil zaten.Ogilivy'de yeteneli ama birçok eksiği olan bir oyuncu anladığım kadarı ile.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

T.Kupası maçlarını sonuç-başarı odaklı oynamamız, ileride daha buyuk bir maliyet olarak karşımıza çıkabilir.

Evren'i yine +30dk ve yogun savunma görevi vermek ne kadar akılcı? Hem fiziksel açıdan butun sezon her maç bunu yapmasını beklemek mantıklı degil, hem de oyuncunun surekli savunma odaklı oynaması, zamanla diğer yeteneklerinin körelmesine yol açacağı gibi mental yorgunluk, yılgınlık gibi hasarlara da sebebiyet verebilir.

Yaşı musait olanlar Volkan Aydın'ın, Taner Korucu'nun oynadıgı donemde takımın skoreri iken, Taner'in yerini Ufuk'a bırakmasıyla, zaten aşırı dispilinli, dusuk tempolu, gorece kısır hucum gucunu savunmadan alan Efes'te zamanla savunmacı rolune burunmesi ve bu rolun artan baskıyla beraber surekli hale gelmesi sonucu, eski becerilerini nasıl kaybettiğini anımsarlar.

Bugun için guard savunmasında Evren, sert takımlara karşı pota altı didişmesinde Ermal ve kontrol gerektiren maçlarda Tutku ikameleri olmayan oyunculardır. Mumkun mertebe bu oyuncuları koruyarak sezona devam etmeliyiz. Hali hazırda zaten gorece guclu oldugumuz ve kaybettiğimiz takdirde ana hadeflerden uzaklaşmayacagımız maçlarda Melih, Caner, Sertaç, Doğukan gibi rotasyonun daha az sure alan oyuncularını kullanmamız gerekir diye dusunuyorum.

Kısacası bir zahmet T.Kupası maçlarında da başkaları savunsun Chatman'ı ya da kim savunulacaksa, pota altı mucadelesine Ermal kadar, yapabilsin ya da yapamasın önemi yok, Luksa veya Rancik ya da genç uzunlar da girsin, kaybedersek kaybederiz. Zaten gençler bu maçlarda da sure bulamazsa niye kadroda tutuluyor, 2.lige kiralanmalar gelişimleri açısından daha iyi olur o zaman.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

Bu maçlar takım için önemli telafisi olmayan maçlardı. Evren'in çok süre alması normal. Rotasyonda daha oturmadı. Türkiye kupasında Beşiktaşa karşıda belki evren çok süre alır ama bir sonraki maçta süresi azalacaktır. Sonuçta sezon içnide zayıf bir çok takımla oynayacağız bu maçlarda yük binen oyuncular dinlenme şansı bulacaktır. Geçen sene yaşlı denilen Rancik o tempoyu kaldırdıysa (ki takımın en çok süre alan adamıydı) Evren de kaldırır
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY-Beşiktaş

bu derbi maçı kimse vermiyecek heralde sadece radyo yayını var best efem .o zamam galatasaray tv vermesi lazım kendi takımın maçını verse iyi olur ama fedarosyon izin verilmi
 

Üst