Türkiye Kupası 1. Maç | Galatasaray CC 80 - 89 Beşiktaş Cola Turka

Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Oktay hoca Evreni neden bu kadar kenarda tuttu ona anlam veremedim.Unuttu galiba..Luksa iyi iyi de Taylor çok saçma tercihlerde bulunuyor.Kızağamı alınır,uyarılır mı bilmem ama acilen birşeyler yapmak lazım.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Taylor, bize çok maç kaybettirir, ilk intiba pek intibadır, malesef çok yetersiz!

Oyun kuramıyor, penetresi yok, şutu iyi değil, e ne yapacak bu oyuncu?

Darius'u özleriz, onun fast breakleri, birebirleri bize hayat veriyordu, artık bu silahımız yok :(
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Beşiktaş gibi ne yaptığı belirsiz,düzensiz ve bence kalitesiz bir takıma yenilmek hoş değil tabiki...Ancak öyle aman şimdi nolacak denilecekte bir durum yok...Konuştuğumuz sorunlar devam ediyor,Rochestie'nin görüntüsü pek iç açıcı değil ve pota altına sertlik katacak bir uzuna acilen ihtiyacımız var...Andric için sabredebiliriz,defoları var ancak kötü oyuncu değil kesinlikle...Rochestie konusunda ise kararsızım piyasada birkaç iyi oyuncu olduğu söylenmişti,değiştirme yoluna gitmek acaba daha iyimi olur,yoksa sabretmekmi gerekli...
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Takım çok durgundu bugün. Bir ara geçiyor gibi olduk ama herhalde güçleri yetmedi. Petersburg maçının da etkisi vardır diye düşünüyorum. Savunma yapmadık. Hücumda Taylor adeta felaketti. İlk yarıda ribaundlarda çok kötüydük. Neden Furkan için bu kadar uğraştığımız şimdi daha iyi anlaşılıyor. Takımımızı hemen idam etmeyelim ama bugün kadromuzun ağır maçlar için bir iki takviye istediği ortaya çıkmış oldu.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Rochestie bence asla kötü bir oyuncu degil. sut ritmini daha bulamadi ama zamanla düzelecektir bence. Sonucta genc ve tecrübesiz bir oyuncu. Evren yeni üc sayi cizgisine alisamadi galiba. sutlar girecek gibi durmuyor.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

bence maç kör dövüşü gibiydi
iki takımda organize olamadı,
aradaki tek fark onlar iyi üçlük attı biz atamadım...
transfer döneminde aklımdaki 2 soru işaretinden biri Taylor Rochestie idi
bence bizim takımın oyuncusu değil, tamam daha erken karar vermek için ama bir iki gömlek daha kaliteli biri lazım, keşke darius kalsaydı dedim maçı izlerken,
ikinciside Joshua Ian Shipp
onun içinde genç ve atletik diyorduk ama bence küçük takımların büyük oyuncusu olur, bize maç sıkışırken sorumluluk alacak şutör biri gerekli
Luksa Andric bence daha iyi olur, biraz güçlenmesi gerek...
ligin favori takımları efes ve fenere göre yerli kadromuzun kötü olmadığını aradaki farkı yabancıların yaratacığını düşünüyorum.....
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Ribaunt çekebilecek potaaltından sayı bulabilecek sizelı bir oyuncuya ihtiyacımız çok acil ihtiyacımız var. Beşiktaş potaaltında ezdi bizi. Bu kadar hücüm ribaundu verdiğimiz takdirde maç kazanmamız mucizelere kalır. Taylor da en kritik anlarda çok yanlış tercihlerde bulunuyor. Şut seçimleri çok tuhaf hiç bir uzunumuz yokken 4-5 şut kullandı. Tutku ya daha fazla iş düşecek kanımca. Efes i iki maçta çıplak gözle izlemiş biri olarak korkarım Fener ligi domine edecek gibi görünüyor.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Eyüp Yıldız' Alıntı:
Taylor, bize çok maç kaybettirir, ilk intiba pek intibadır, malesef çok yetersiz!

Oyun kuramıyor, penetresi yok, şutu iyi değil, e ne yapacak bu oyuncu?

Darius'u özleriz, onun fast breakleri, birebirleri bize hayat veriyordu, artık bu silahımız yok :(

4 4'luk yorum..Dedigim nokta benimde bu...Darius bazi maclarda euroleague kalitesinde resmen oynuyordu ligin sonlarina dogru.

Heralde sampiyonluk icin transfer degil transfer(ler) gerekiyor.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Hayırlı bir yenilgi oldu bence. Hedef bir maç olmadığı içinde çok önemli değil ayrıca. Kasım gibi boşta kalan oyuncular belirlenince bir 4 numara alacağımızı tahmin ediyorum. Taylor ise kredisinin çoğunu yedi açık şekilde.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Bu maç dışında genel olarak bakacak olursak geçen yıl tercih edilmiş çok iyi 4 yabancı oyuncu vardı ve müthiş başarılı oldular...

Bu yılki yabancılar pek seviye atlatacak oyuncular gibi durmuyor, Taylor ne oyun zekası ne de saha görüşü ile Darius'un üstünde bir oyuncu değil hatta eşit bile değiller şutu çok iyi dendi ama 3-4 tane boş atışı kaçırdı, savunma ise abartısız vahim, Chatman gibi üst düzey bir guard karşısında ezildi resmen ne hücumda ne de savunma da karşılık veremedi, pas tercihleri ve şut seçimleri gerçek 1 numaranın yapacağı işler değil...

Joshua ise en potansiyel yabancımız konumunda ama o da maç içinde saman alevi gibi 3-4 dakika var daha sonra sus pus ama en azından savunma da gayretli ama istenilen ışığı göremiyoruz...

Luksa, guardlarla daha çok antrenman yaptığında daha iyi olacaktır, ribaundlarda daha etkili olması lazım...

Radoslav ise kendini buluyor yorum yapmaya gerek yok onun için...

Ermal ve Evren çok iyiler, Haluk Dede :) çırpınıyor tebessüm etmemek elde değil daha da iyi olacak gibi, Tutku da daha efektif oynaması lazım ama genel görüntü iyi denebilir...

Preston ise daha şimdiden takımın olmazsa olmazı olmayı başardı...
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Ali abi, geçen sene soru işaret 3 yabancı vardı idi, Cem Hoca onları mükemmel hale getirdi. D-Wash Cem Hoca'ya kadar dağınık takımı umursamaz konumdaydı. Mike'a sakat deniliyordu, 5 numarasız takım yok deniyordu. Yanlışsın bu konuda diye yazmıyorum ama geçen sene yabancıları iyi seçtik sırf bu sayede başarı geldi tarzı mantıkta oldukça yanlış bence. bu seneki yabancılarda yavaş yavaş kendine gelecek. Takımda genel olarak fiziki bir eksiklik var ve bununda sebebi hesapta olmayan eurocup elemesi.
Biraz daha zaman geçtikten sonra kadroları karşılaştırabiliriz bence. Çünkü Cem Hoca ilk yenilgisi olan Oyak yenilgisi sonrasıda oyuncularla beraber sayfalarca eleştirilmişti ama sonuç ortada. Eksikler dışında genel değerlendirme yapmak için biraz erken.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Taylor'ın gönderilmesi yönündeki görüşlerin isabetli olup olmaması bir tarafa şöyle bir gerçek var Mahmudi bugün en fazla süreyi ona verdi pek göndermeye niyeti var gibi gözükmüyor.

Petersburg maçlarının fiziksel yorgunluğunu daha da önemlisi mental sonuçlarını da göz önünde bulundurmak gerek.Bir anda çok kısa süre zarfında oynanacak sezonun en önemli maçlarından ikisi konumundaki maç çıkıyor.Büyük bir konsantrasyon (aşırı bir konsantrasyon) sağlanıyor.Hedef geçildikten sonra yeni hedefe konsantre olmakta zorluk çekmiş olabilirz.

90 sayı yedik sonuçta .

Cevher bugün çok ekstra soktu ama şutör dışardan oynayabilen 4 numaraları savunma konusununda sıkıntı yaşıyoruz gibi gözüküyor.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Taylor'un yapmasi gerekenleri Evren, Evren'in yapmasi gerektigini Taylor yapiyor. Evren, assist ile takima katki saglarken, Taylor yanlis secimler ile takimi yakiyor. Gecen sezon bize Darius kazandirmisti Besiktas macini, bu sene ise roller degisti Taylor basrol oyuncusu sonuc Besiktas lehine. Chatman begendigim bir guard macin en kritik anlarinda cikti ve takimina maci kazandirdi.

Dogru tercihler yaptigini belirtmek lazim. Gelelim Taylor'a, mac icinde yanlis tercihleri ile cildirdim yahu, bu denli maca " negatif " etki edilmez. Macin onemini kavrayip, takimini oynatmasi yerine, kahramanligi tercih etti kendileri.

En son kafayi Gurovic'e takmistim, ruhsuz oyunundan dolayi. Jasaitis geldi mucadele etti ve Shumpert Jasa'dan bayragi aldi. Jasa'da, Shumpert'a, Gurovic'e oranla daha cok mucadele ediyor, ve en onemlisi sorumluluk aldi Jasa, Shumpert'a aliyor, Gurovic almamis idi. Darius gibi spektakuler oyuncudan sonra Taylor'u izlemek, Konya'ya gidip etli etmek yememek gibi birsey :).

Darius'u cem hoca dizginlemis idi, Darius cem hoca ile daha akli selim oynamis idi, yanlis tercihlerden dogru tercihlere yonelmis idi. Taylor ise takimin kanayan yarasi, ne fizigi yeterli, ne oyun kurabiliyor, ustune yanlis tercihler yapiyor.

Petersburg macini da yakacakti Shumpert kurtardi. Shumpert olmasaymis tura elveda dermisiz demek. Ki zar zor gectik. Ne Solomon gibi savunma ne Darius gibi winner ne Koseoglu gibi pasor, fizik olarak yetersiz. Oktay hoca eminin simdi secme olasiligi olsa Taylor'u secmez idi. Cunki Eurocup Allah'in lutfu idi. Bu guard secimi yapilirken bizim Eurocup'da oynayacagimiz yoktu gundemde.

Sadece lig odakli bir takim kuruldu. Evren'in geri donecegi yoktu. Hep Turk oyunculardan yakinirdik, simdi Turkler gecen senelere gore daha iyi. Yabancilar ile karmanin yapilmasi lazim. Taylor'un yerine mutlaka takimi oynatan bir guard lazim. Aklimda bir isim var nba'de bir caylak, umarim kesik yer. Suan nba'den dusecek oyunculari bekliyoruz muhtemelen. Taylor'un olmasini beklersek, Oktay hocanin onu dizginlemesini beklersek, seneye Eurolig'de oynama hayalleri ucar.

Eurocup'da basari zor gelir, ki gercekten iyi bir guard ve uzun alinirsa sampiyonluga oynariz, nedeni ise disimize gore rakipler var, eger hedef buyuk ise kacirmamak lazim. Dedigim gibi umarim nba'den kesilecek oyuncular bekleniyordur ve bize iyi oyuncular duser. Mevcut durum ile basari zor. Bir akli selim bir guard ile atletik, sert, savunma yapabilen bir oyuncu lazim. Genel olarak iyi bir takimiz, transferler ile inaninlmaz yerlere gelebiliriz. O yuzden yazik etmeyelim ve dogru hamleler ile cikisa gecelim.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Yol yakınken Taylor'dan vazgeçsek mi diye bugün ben de düşünmedim değil ama Mahmudi'nin kafasında böyle bir olasılık olsa pek de iyi olmadığı bir maçta neden 38 dakika sahada tutsun ? Cidden soruyorum benim aklıma gelen tek cevap oyuncuya ne olursa olsun arkandayım tarzı bir mesaj olabilri ancak.
 
Re: Türkiye Kupası | GALATASARAY 80-89 Beşiktaş

Kutay Çamcı' Alıntı:
Yol yakınken Taylor'dan vazgeçsek mi diye bugün ben de düşünmedim değil ama Mahmudi'nin kafasında böyle bir olasılık olsa pek de iyi olmadığı bir maçta neden 35 dakika sahada tutsun ? Cidden soruyorum benim aklıma gelen tek cevap oyuncuya ne olursa olsun arkandayım tarzı bir mesaj olabilri ancak.

Daha fazla görmek ve tartmak istiyorum olabilirmi acaba bu sorunun cevabı?
Kısacası herşeyiyle tam olarak görüp öyle karar vermek...Tabi bunun alt yapısındada oyuncuya duyulan güven var,onun hakkında bildiği birşeyleri görmeyi umut ediyor sanırım...Aklıma sadece bu geldi valla...:D
 

Üst