Türkiye Kupası (2014-2015)

Türkiye Kupası'nda grubumuz ve maçları oynayacağımız şehir belli oldu.

A GRUBU (ESKİŞEHİR)
Galatasaray Liv Hospital
Uşak Sportif
Royal Halı Gaziantep
Konya Torku Selçuk Üniversitesi

Takımımız maçlarını Eskişehir'de oynayacak.

Sezona hazırlık niyeti de taşıyacak grup maçları 5-6-7 Ekim tarihlerinde oynanacak.

B GRUBU (KAYSERİ 5-6-7 Ekim)
Anadolu Efes
Beşiktaş Integral Forex
Darüşşafaka Doğuş
Türk Telekom

C GRUBU (SAKARYA 2-3-4 Ekim)
Fenerbahçe Ülker
Tofaş
Rönesans TED Ankara Kolejliler
İBB

D GRUBU (SAMSUN 2-3-4 Ekim)
Banvit
Pınar Karşıyaka
Trabzonspor
Edirne Basket

Kayseri grubu gerçekten harika olmuş. Kayseri'de oturanlar kesinlikle kaçırmamalı. Müthiş maçlar olur.

Sakarya'da oturan biri olarak bir grup maçlarının burada düzenlenmesine çok sevindim. Grup biraz zayıf ama olsun. Ayrıca bizim grupla da farklı tarihlerde olması çok güzel oldu. Belki Eskişehir'e de gidebilirim bu sayede.

Grubumuz tam kararında. Ne B grubu gibi ne C grubu gibi.D grubundan da çok iyi maçlar çıkar.Denk seviyede takımlar var. İyi hazırlanmak önemli bu maçlara yoksa tehlikeli olabilir. Uşak ve Gaziantep etkili takımlar. Uşaktaki koç değişikliğinin sezona yansımasını merak ediyorum , kolay rastlayamayacağımız bir olay.

Türkiye Kupası Maçlarının Saatleri Belli Oldu

Galatasaray Liv Hospital'ın Türkiye Kupası eleme grubunda oynayacağı maçların saatleri belli oldu.

A Grubu'nda Uşak Sportif, Torku Konya Selçuk Üniv ve Royal Halı Gaziantep ile karşı karşıya gelecek olan takımımız maçlarını Eskişehir'de bulunan AÜ 2 Eylül Kampüsü Spor Salonu'nda oynayacak.* Takımımız ilk maçında Torku Konya Selçuk Üniv. ile 5 Ekim Pazar günü saat 14.00'te karşı karşıya gelecek.

Maç programı şu şekilde:

5 Ekim Pazar
14.00 Torku Konya Selçuk Üniv. - Galatasaray Liv Hospital

6 Ekim Pazartesi
18.00 Galatasaray Liv Hospital - RH Gaziantep

7 Ekim Salı
21.00 Uşak Sportif - Galatasaray Liv Hospital

Dört grupta ilk iki sırayı alan takımların yer alacağı kupanın sekizli final karşılaşmalarının yeri ve tarihini TBF daha sonra açıklayacak.

Maçlar A Spor kanalından yayınlanacakmış.

Dünkü maçları izleyen olmadı mı? Çok zevkli geçiyor maçlar bence.

Banvit'in kadrosunda 5 yabancı vardı. Bir tane sert 5 numara bir tane guard ihtiyaçları var ama guard daha önemli onlar için. Onun dışında Dragicevic Veremeenko ikilisinden çok sayı bulurlar sezon içinde.

Karşıyaka da güzel kadro kurmuş. Atlet ve hızlı oyunculardan kurulmuş. Onlara en büyük eleştirim Egemen Mutlu tercihlerinde olur. Sezon içinde Egemen'i daha fazla tercih ederlerde taş gibi takım olurlar.

Telefondan detaylı yazamıyorum ama ligin en zayıf takımı denilen Eskişehir Basket bile yabancilari ritim bulduğunda çok tehlikeli oluyor. Yabancı sınırının kalkması lig için harika olmuş cidden.

Karşıyaka'da Palacios çok iyi oyuncu gerçekten. 3-4-5 oynayabiliyor. Daha önce de yazdığım gibi Egemen Güven şu takımın 1. pivotu olacak seviyeye gelebilirse KSK çok daha iyi bir takım olur.

Tofaş - fenerbahce maçı 46-45 kafa kafaya gidiyor .. Elanu tek başına pota altını domine ediyor .. Atletizim , güç , herşey var. Jawai 'nin yerine kadromuzda olsaydı keşke.

Belki size biraz abartı gelebilir ama bence 94 doğumlu Tayfun Erülkü de en az Kenan Sipahi kadar yetenekli. Ve milli takım için yarışırlar belki kim bilir ikisi de girebilir Kerem Tunçeri ve Barış Ermisin yerine. Kartal Özmızrak ise bence hem yetenek hem de performans olarak bu iki oyuncunun gerisinde.

Dünkü maçları izleyen olmadı mı? Çok zevkli geçiyor maçlar bence.

Banvit'in kadrosunda 5 yabancı vardı. Bir tane sert 5 numara bir tane guard ihtiyaçları var ama guard daha önemli onlar için. Onun dışında Dragicevic Veremeenko ikilisinden çok sayı bulurlar sezon içinde.

Karşıyaka da güzel kadro kurmuş. Atlet ve hızlı oyunculardan kurulmuş. Onlara en büyük eleştirim Egemen Mutlu tercihlerinde olur. Sezon içinde Egemen'i daha fazla tercih ederlerde taş gibi takım olurlar.

Telefondan detaylı yazamıyorum ama ligin en zayıf takımı denilen Eskişehir Basket bile yabancilari ritim bulduğunda çok tehlikeli oluyor. Yabancı sınırının kalkması lig için harika olmuş cidden.

KSK,Batista'nin eksikliğini hissedecektir.
Şu kadro da birde Batista olsaydı ligin favorilerinden biri olurlardı.
Ufuk Sarıca şu anda Ergin Hoca'dan sonra bence en iyi yerli koç.
Müthiş bir takım oluşturmuş gerçekten.
Bu sene Avrupa'da umarım en az çeyrek final ve ligte yarı final yaparlar.

Banvit iyi bir takım tabiki.
Ama bence bu sene son 2-3 senede ki gibi etkili olamayacaklar.

Trabzonspor iyi kadroya sahip. Ama Randle o iyi kadronun guardi değil. Yerli oyuncu kalitesi de çok iyi değil. Bu sene orta sıralar için savaşacaklardır ama bence play off'lara kalamayacaklar.

Eskişehir Basket iyi takım olmuşlar. Ama yerli oyuncu kaliteleri çokta iyi değil. Yabancılarınin katkıları ile başarıları doğru orantılı olacaktır.

İlk yarıyı 34-37 önde kapattık. Ancak oyunumuz hiç tat vermiyor.

1005150313_DVB_SASPORHD.jpg

Nolan Smith' i hazırlık maçları dahil her maçta dikkatlice takip ettim.TBL2 'de bile sırıtır bu adam.Hangi özelliğine kapılıp aldıysak anlamıyorum.Hadi şutu olur savunması olmaz,savunması olur şutu olmaz,hepsini geçtim asisti olur şutu savunması olmaz da,yandan önden tutulası yanı da yok.

Arroyo 40 yaşınada gelse bu takımda vazgeçilemeyecek ilk oyuncu,hala yük onun üzerinde,iyi bir durummu yoksa kötümü bilemedim..galibiyetle başladığımız için tebrikler takıma..

Maçı izlemedim sadece istatistiklere bakarak söylüyorum üç sayı çizgisinden bu kadar kötü olmamıza rağmen galibiyet ile başlamak güzel.

Erceg ve Micov'un bu kadar kötü 3 sayı attığı, Pocius'un işin içine hiç dahil olamadığı bir günde kazanmak fena değildir. Arroyo ve Furkan maçı aldılar diyebiliriz. Furkan'ın sezona iyi başlangıcı umarım sezon genelinde de devam eder. Bu sezon ona çok ihtiyacımız olacak çünkü.