Türkiye Kupası (Çanakkale)

Maç saatlerinin denk gelmemesi nedeniyle bu sezon takımı televizyonda da olsa izleme şansım çok az oldu. İzlediğim süreler de bir fikir oluşturacak düzeyde değildi. Önceleri bu duruma üzülsem de son zamanlarda benim için şans olduğunu düşünmeye başladım. İstatistiklere bakarak takım ve oyuncular hakkında yorum yapmanın yanlış olduğunu düşündüğüm için beklemeyi tercih ediyordum hep. Ancak anlaşıldığı kadarıyla görünen köy klavuz istemiyor. Oynadığımız son maçlarda Beşiktaş ve Beykoz´a yenilip OYAK´ı güçlükle yenmek işlerin yolunda gitmediğini hissettiriyor.

Bekleyen taraftar ya Murat´ına erecek ya da sabrından...

Re:

Ahmet Arif' Alıntı:
Pek çoğunuza uçuk gelecek ama greene'nin owens ya da gaines'in yerine takıma katılması ve şutör bir iki ya da 3 numara alınarak takımın iddialı olabileceğini düüşnüyorum. 3 numara alınırsa avery'nin kalır uzunlardan biri gider. 2 nuamra alırnırsa ise avery gider 3 tane 4 numaramız olur. Kontrat fesh edilmesine gelince oyunuclarla anlaışlamya çaluışılır. yok olmazsa ülker'e başvurulur. Murat Hoca'yı onlar getirdi. onun transfer yanlışlarının maliyetlerini karşılasınlar bir zahmet...

İyi hoşta; bu iş çocuk oyuncağı mı da Green'i beğenmediğini söyleyip onun yerine yeni oyuncu alacaksın, sonra bu da tutmadı deyip Green'i geri çağıracaksın!

Böyle şey olur mu?!...

Ben daha evvel izah etmeye çalışmıştım, ama biraz daha açayım...

O gitsin, bu gitsin demekle olmaz arkadaşlar. Bu adamlar kapı gibi sözleşme yapıyorlar. Geldikleri takımlar Avrupa'nın kalbürüstü kulüpleri... Yaşları 17-18 değil; belli bir kariyerleri var. Bazı ligler başladı, birçoğu da başlamak üzere. Şimdi kalkıp x oyuncuya: "kardeşim sen bizim takıma uygun değilsin!" desen; adam sana direkt tazminatımı öde ya da daha iyi şartlar sunan bir kulüp bul diyecek. Bu saatten sonra kimi kime gönderecekler?! Ülker sana şu oyuncuyu al demiyor ki, senin antrenörün bizzat seçtiği oyuncuları oynatıyor. Ülker'e biz bunu beğenmedik öde tazminatını desen, tamam der öder, ama yaptığın sponsorluk anlaşmasında sana ayrılan bütçeden keser... Ülker, Murat Özyer'i destekliyor olabilir, ama kimsenin kaşının-gözünün hatrına milyon dolarları hibe etmezler! Bu işler bu kadar kolay olsaydı...

Evet, hatalar yapıldı. Dört yabancı hakkı yanlış yerlere, yanlış tarzda oyuncularla kullanıldı. İki tane point guard, iki tane power forvet almak yerine; pivot hariç her mevkiiye birer yabancı alınmalıydı... Ama maalesef durum da bu kadroyla devam etmeyi iktiza ediyor... Bu sebepten artık alınmış oyuncuları kabüllenmek gerek...

En iyi ihtimal beşinci yabancıyı da alırlar ve dış skorer sorununu bu şekilde çözmeye çalışırlar. Ama dört yabancıyla oynamak gibi bir karar aldıklarını defalarca söylediler. Hatta ben bizzat Mura Özyer'in ağzından takımı yerliler üzerine kurmak istediğini ve yerlileri ön plana çıkaran bir sistem oluşturmak gayesinde olduğunu duydum. Beşinci yabancı alınma konusunda, en azından sezon ortasına kadar bu kadroyla götürüp ne olacağını görmek istiyorlar sanıyorum...

Hatalar yapıldı, fakat Murat Özyer ve Nur Germen'e bundan sonrası için güvenmemiz lazım... Daha lig başlamadan köstek olmak yarar sağlamaz...

Avery bencede gitmeli,gittide diyelim,yerine iyi bir üç numara geldi,ama ne Gains'le Owens nede Türk oyuncularımız bizim o yıllarca özlemle beklediğimiz kupaları ve finalleri,Avrupa'da başarıları kazanamazlar,yetenekleri sınırlı,süpriz diyeceğim ama,bu sene BJK,Efes,FbÜlker,T.Telekom,bu takımları geçmek çok zor,sürekli varsayımlarla umutlarımızla hareket ediyoruz,inşallah yanılırım.

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Durumu olupta Kombine almayan Fenerli olsun...(ciddiyim)

Eyüp Abi imzana takılmış durumdayım ilk kez.Bu takımı görüpte kombine almak kim ister ?
Valla kötü oynuyoruz doğru, ama şube artık kaderine terk edilmiş değil kaliteli oyuncularımız var güzel bir salonumuz var bunlar yeterli.
önemli not:biz bunlar olmasada almalıyız.

Ahmed tamam zaten acmazları guzel yazmıssın.

- 4 yabancı olacak ,
- Avery kalacak ,
- Bu durumda mecburen bazı pozisyonlarda acık olacak,

Bu sartlarda devam edersek olacakları tahmin edelim.
1-Takım zamanla ne kadar otursa da bozuk kimyası ve eksik becerisi nedeniyle ligde 5.likten oteye gidemeyecek.
2- Ulebde gruptan cıkamayız.

Sezon sonu degerlendirmesinde, eger bu saydıgımız sonuclara ulasılırsa soyle denmez mi?

-Bu sonuclar icin bu kadar para harcıyorsan ligin en verimsiz takımısın. Bu sonuclara 1.5m$ harcanarak da ulasılırdı. Peki simdi, madem beceremiyoruz harcadıgımız paraları geri alalım kurtaralım deme sansımız var mı? Yok. Artık cok gec, bu takımın min. maliyeti 3-3.5m$ asmıs durumda, takımı bu durumda bırakmak parayı cope atmak anlamına gelebilir. 600-700bin$ ekstra masrafla belki bunu kurtarma sansın var. Garanti mi degil ama riske girmeye deger mi? Deger. Olmadı bu farkı ulkerden almazsın kulup karsılar.
Sezon sonunda da bu isin SORUMLULARI hesap verir. Murat Ozyer mi, Nur German mi kim ise Ozhan Canaydın'a maliyet/performans mukayesesini vermek zorunda.

Şahsen benim tahminim Avery'i sadece Ulebde oynatacaktır.Çünkü bu böyle gitmez yani.Çok kötüyüz abi.%20 bile oynayamıyoruz.Avery zaten dökülüyor.

Tahminimce Avery yollanamazsa sadece Uleb için kadroda kalır bir de 3 numara alınır.Aslında bazı duyumlar geldi ah vah lar içindeyim ahh keşke biraz vizyonumuz olsaydı hem Nba hem Avrupa için.

evet verıyor saat 19 da bu arada ben 3 nımara olarak oyaktan rıchard cok begendım valla super oyuncu adam sıkıstırmalara ragmen el ustunden bıle cok rahat atıyor valla super zaten 25 sayıyla mı ne oynamıs keske alabılseydık defansıda var 1 blok bıle yaptı.penetrede edıyor.ıstenınce arayınca neoyuncular bulunuyormus ama bızım kı avery alıyor ne ettıgı bellı degıl.

Re:

Timur Saglam' Alıntı:
Ahmed tamam zaten acmazları guzel yazmıssın.

- 4 yabancı olacak ,
- Avery kalacak ,
- Bu durumda mecburen bazı pozisyonlarda acık olacak,

Bu sartlarda devam edersek olacakları tahmin edelim.
1-Takım zamanla ne kadar otursa da bozuk kimyası ve eksik becerisi nedeniyle ligde 5.likten oteye gidemeyecek.
2- Ulebde gruptan cıkamayız.

Sezon sonu degerlendirmesinde, eger bu saydıgımız sonuclara ulasılırsa soyle denmez mi?

-Bu sonuclar icin bu kadar para harcıyorsan ligin en verimsiz takımısın. Bu sonuclara 1.5m$ harcanarak da ulasılırdı. Peki simdi, madem beceremiyoruz harcadıgımız paraları geri alalım kurtaralım deme sansımız var mı? Yok. Artık cok gec, bu takımın min. maliyeti 3-3.5m$ asmıs durumda, bu takımı durumda bırakmak bu parayı cope atmak anlamına gelebilir. 600-700bin$ ekstra masrafla belki bunu kurtarma sansın var. Garanti mi degil ama riske girmeye deger mi? Deger. Olmadı bu farkı ulkerden almazsın kulup karsılar.
Sezon sonunda da bu isin SORUMLULARI hesap verir. Murat Ozyer mi, Nur German mi kim ise Ozhan Canaydın'a maliyet/performans mukayesesini vermek zorunda.

Doğru, bu şartlarda devam edersek en iyi ihtimal beşinciilk görünüyor, ama bu şartlarda devam edeceğini düşünmek aşırı pesimistlik olur. Ben de takımın şuanki halinden hiç memnun değilim, fakat elimizdeki oyuncuların kaliteli olduklarını biliyorum. Evet, belki Avery hiçbir zaman arzuladığımız gibi 2 numara oynayamayacak, Owens 3 numara için beklentileri karşılayacak katkı yapamayacak; ama bu oyuncuların geçtiğimiz senelerde yaptıkları işler ortada. Özellikle Avery'nin bu denli düşük performans göstermesini ben geçici bir sıkıntı olarak görüyorum. Bu kalitede bir oyuncunun böyle devam etmesi ancak çok büyük bir buhran ya da ciddi bir sakatlıktan kaynaklanır... Sakat değil diye biliyoruz, o halde mental bir sorunu var... Bu tür sorunlar çözümsüz değildir elbet...

Bana kalsa, ben de 700-800 bin dolar verip dışarıya skorer bir oyuncu getirmek isterim. Ama şube içinden bu yönde sinyaller gelmiyor. Dört yabancı olacak diye çok zaman evvelden karar almışlar... Dolayısıyla olumlu yönleri de hesaba katmanın daha faydalı olacağı kanısındayım.

Cüneyt faul yapmadı, rakip hareketlenmeden önce ayağı oradaydı ve herif resmen tosladı cüneyte.

"Ama şube içinden bu yönde sinyaller gelmiyor. Dört yabancı olacak diye çok zaman evvelden karar almışlar..."
Ben bu lafa gülerim(sana degil subeye). Gecmis tecrubelerden yola cıkarak, artık subenin inandırıcılıgı kalmamıstır.

-Tblde oynamıs oyuncu alacagız , yaz ligine oyuncu bakmaya gidiyoruz , 3 numara alacagız "dee geldi", yine 3 numarada acıgımız var "owens geldi" dediler. Yaptıkları dediklerini tutmadı.

Tamam, hicbiri fb gibi sag gosterip sol vurmak icin soylenmis yalanlar degil, istedikleri olmayınca mecbur kaldılar. O zaman bastan bu kadar kotu olacagını da tahmin etmemislerdir. Bu kesin sanırım. Yine mecburiyetten 5.yabancı alınır. Bunda gocunacak birsey yoktur. Murat ve Cemal sure alamazsa bu biraz da onların hatasındandır. Gecen yıl sabrettikte ne oldu? Tufan dısında hangi yerli oyuncu gelisme gosterdi?

>aynı grup bize,fenere ve bjk'a sponsor.peki nasıl oluyor da bir tek biz takımı geç kuruyoruz?murat özyer her konuşmasında geç kurulduk,transferler geç katıldı diyor.bunun sorumlusu kim?bütçeni zamanında belirlersin ve ona göre makul isimleri hedefler ve takımına dahil edersin.peki bu kadar geç kalındı elimizde ne var??2 tane 4 numara,benzer özelliklerde,2 tane de 1 numara!!!her fırsatta takımın geleceği yeri yerli oyuncular belirler deniyor.o zaman niye senenin başında bekir,ersin,serhat,caner gibi oyunun 2 yönüne de katkı verecek oyuncularla derin bir kadro kurulmadı?kadromuzda cemal,altay,ismet hatta murat kaya gibi ilk 4 ya da final hedefleriyle bağdaşmayacak isimler var.erkenden doğru yerli oyuncular ve gaines'le beraber nicevic alınabilseydi(hem 4 numara hem de 5 oynayabilirdi)ve mitchell zaten kadrodaydı,hazırlık dönemine zamanında başlanabilirdi.3 numara için stevenson,schumpert ayarında birilerinin peşinde koşulsaydı biri alınırdı kanımca.hüseyin geldiğinde ise üzerine bal kaymak olurdu.böyelikle de iyi bir playmaker için beklenilebilirdi.oyak karşısında ki performans diğer üst seviye takımların aldığı sonuçlarla kıyaslanınca,bize yine hüsran gözüküyor...beklentilerin büyüdüğü bir senede bu kadar yanlış tercihler akıl alır gibi değil.

Galatasaray Cafe Crown: Erdem xx (2), Gaines xx (9), Hüseyin xxx (16), Cüneyt xx (6), Cemal x, Brown xxx (16) Owens xx (11), Rıfat x (5)

takımın %50 yok normaldir ama bencede avery gonderıp yerıne basden, jeff gibi biri lazım

Opel Türkiye Kupası | Maç Sonu: Murat Özyer

051007_03.jpg

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Murat Özyer, Oyak Renault karşılaşması sonrasında bugünkü karşılaşmayı ve yarın oynanacak olan Mersin Büyükşehir Belediye karşılaşmasını değerlendirdi.

?Bugün bizim için çok kritik bir maçtı. Açıkçası ölüm kalım maçımızdı diyebilirim. Her iki takımda kazanmak için elinden geleni ortaya koydu. Biz yeni bir takımız. Hazır olmamız için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Maça gelince düne göre daha yüzdeli oynadık. Ama içerden daha yüzdeli olmalıyız. Hüseyin?in 17 ribaundluk performansı var, zaten en değerli oyuncu seçildi. Maçın son topa kalması da tabii bizden kaynaklanıyor. Hücumda kolay atışları kaçırdık. Bir de top kayıpları yaptık. Bu maçın bizim lehimize erken kopmasını engelledi. İyi takımlara karşı oynayacağımızı söylemiştim. Oyak Renault?da bunlardan bir tanesi. Oturmuş bir takım. Kendilerine güvenerek oynuyorlar. Bence iyi bir takıma karşı oynadık. Umut ediyorum yarın alınacak sonuçlar bizi ilk 8?e götürür. Böyle bir durumda kaybetmediğimiz için sevinçliyiz.

Ben şunu da söyliyim. Bir takım değişikliklerin olmasından yana değilim. Beşiktaş Cola Turka ? Oyak Renaul maçının saati değişmiş. Bana göre yanlış. Belli bir program dahilinde turnuvanın devam etmesi lazım. Herkesin kendine göre haklı sebebi vardı ama yayınlanmış bir program var ve o program dahilinde gitmesi gerekir. Diğer maç için yorum yapamam. Ben bizim maç için konuşabilirim. Yarınki maçı da kazanmak istiyoruz. Ama bir realite var. Bizim kaderimizi etkileyecek maç, bizden önce oynanacak olan maçtır. O maçın sonucuna göre bizim maçımız bir değer kazanacak. Ama ben şu maç kolay, bu zor diyemem. Yarın yine kritik bir sınava çıkacağız. Amacımız Çanakkale?ye kazanarak veda etmek. İnşallah yarın alacağımız sonuçla son sekiz takım arasına kalacağız.?

Kaynak: Galatasaray.org

Özyer: ?Kritik bir maçı kazandık?

Hb_9KB4U028963.jpg

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Murat Özyer düzenlenen basın toplantısında kendileri için kritik bir maçı kazandıklarını söyledi.

Sarı kırmızılıların antrenörü bugün kendileri için kritik bir maça çıktıklarını belirtirken, ?Bugün bizim için çok kritik birmaçtı. Açıkçası ölüm kalım maçımızdı diyebilirim. Her iki takımda kazanmak için elinden geleni ortaya koydu. Biz yeni bir takımız. Hazır olmamız için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Böyle bir durumda kaybetmediğimiz için sevinçliyiz. Yarın yine kritik bir sınava çıkacağız. Amacımız Çanakkale?ye kazanarak veda etmek. İnşallah yarın alacağımız sonuçla son sekiz takım arasına kalacağız? şeklinde konuştu.

Oyak Renault antrenörü Yücel Platin ise bugün izleyenlere seyir zevki yüksek bir maç izlettiklerini ifade ederken,?Diğer maçları çok fazla takip etme şansım olmadı ama sanırım burada bulunan seyirciler ve ekranları başında izleyenler için çok güzel bir maç izlettik. Belki de turnuvanın en iyi maçı oldu. Sky Turk?e de böylesine güzel bir saatte maçı yayınladığı için teşekkür ediyorum. Maçın son 3 saniyesine kadar hangi takımın kazanacağı belli değildi. Bu da oynanan maçın ne kadar çekişmeli geçtiğinin bir göstergesi. Maçı kazanmış olsaydık son sekiz takım arasına kalmayı garantilemiş olacaktık. Ama son hücumu iyi kullanamayarak bu şansımızı kaybettik. Yarın kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. Bir sayı farkla galip gelmemiz durumunda son sekiz takım arasında yer alacağız. İnşallah yarın Beşiktaş Cola Turka ile oynayacağımız maçı kazanarak Opel Türkiye Kupası?nda son sekiz takım arasında yer alacağız? diye konuştu.

Kaynak: tbl.org.tr

Nedense Murat Özyer'in açıklamalarındaki beğenmedikleri -işlerine gelmeyen- kısımları sitelerinde yayınlamıyorlar. tbl.org.tr -TBF- aynı şeyi dünde yapmıştı. Son dakika kazığı olarak da 21'deki BJK-O. Renault maçının saatini 17'ye almışlar. Enteresan şeyler oluyor!...

Bunun nedeni maçın geç saatte bitmesi olabilir.Mantıklıdırda.Fakt neden 5te bizim maç değil bunu tartışmak gerekir.Oyak maçı bizim açımızdan daha önemli herkes o maça kitlenecek sanırım.ErgiN Ataman eski yardımcısına kazık atacak mı hep beraber göreceğiz.
Ayrıca bu akşam Nba maçı olması nedeniyle de maç erken saatte alınmış olabilr.Nba takımları her gün gelmiyor ülkemize ;)

Re:

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Cüneyt faul yapmadı, rakip hareketlenmeden önce ayağı oradaydı ve herif resmen tosladı cüneyte.

net fauldu...

cuneytin ayağı kendi silindirinin 2-3 metre :) kadar dışındaydı ... hakem senin gibi geliş zamanına baktı ve yanıldı...

maçtaki tek hata bu değildi zaten....

neyse... oynandı-bitti

maç saatini öne alınması da doğru karar...

turnuvanın sağlığı açısından o maç önce oynanmalıydı

Ahmed Salih' Alıntı:
Evet, hatalar yapıldı. Dört yabancı hakkı yanlış yerlere, yanlış tarzda oyuncularla kullanıldı. İki tane point guard, iki tane power forvet almak yerine; pivot hariç her mevkiiye birer yabancı alınmalıydı... Ama maalesef durum da bu kadroyla devam etmeyi iktiza ediyor... Bu sebepten artık alınmış oyuncuları kabüllenmek gerek...

Transfer dönemi bizim için hatalar dönemi şeklinde geçti. Murat Hoca?nın aşağıdaki açıklaması ise sıkıntının ne olduğunu görmediğini gösteriyor.

Murat Özyer' Alıntı:
Maça gelince düne göre daha yüzdeli oynadık. Ama içerden daha yüzdeli olmalıyız.

İçerden daha yüzdeli oynayabilmemiz için uzunlardan birinin dışardan şut atabilmesi gerekir. Hüseyin?in görece şutu var ama bu durumda gaines post up yapmalı ama Gaines?in sırtı dönük oyunu zayıf. Transfer döneminde bunları söylemekten dilimizde tüy bitti. Bahsettiğimiz şey atla deve değil. Takımın şutör kısa zaafını hepimiz zaten söylüyoruz ama takımın ciddi bir de şutör uzun eksikliği var. Rakip power forveti dışarı çıkmasına nende olacak şutör bir power forvet gerekiyor. Ayrıca kısa pozisyonuna şutör bir oyuncu gerekiyor. Ben de bu işin çocuk oyuncağı olmadığını farkındayım. Ama bu şekilde gelecek olan başarısızlığı yaşamaktansa her türlü riski ve maddi külfet üstlenilip avery ya da uzunlardan birini tazminat ödeyerek yollanmasının doğru olduğun düşünüyorum. Mümkünse oyuncuyla anlaşılsın. Bu işlerin büyük mali sıkıntılar yaratacağının farkındayım ama ufukta görülen başarısızlığı yaşamaktansa yol yakınken olmadı 700-800 bin dolar sokağa atılır ama başarılı olabilecek bir kadro oluşturulabilir. Bu parayı da ülker?in ödemesi gerekir çünkü sponsorluk şartı olarak Murat özyer?i bize ?veren? Ülker olduğundan, onun transfer beceriksizliğinin maliyetlerini de karşılaması gerekir. Ha, "bunu gelecek seneki bütçeden keserim" derse, ertesi sene başka bir sponsor bulursun, olur biter. :) Şaka bir yana bu işlerin kolay olmadığının farkındayım ama şu görüntü iyi bir görüntü değil. Yol yakınken gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Takım içinden bir çözüm üretmek şu an için mümkün gözükmemekte.

Ben yapılan bazı transferleri anlayamıyorum. greene süper bir yıldız değil ama en azından önemli bir açığı kapıyordu. Şutör uzun açığını kapıyordu. Grene olsa Hüseyin?İn yanında inanın Hüseyin?in verimi iki katına çıkar. Bu kadar da yorulmaz. Hüseyin rakip iki uzunla tek başına boğuşmak zorunda kalıyor. O harcadığı fiziki enerji nedeniyle yakında sakatlanırsa hiç şaşırmam.

Tufan ile Fatih?in katılımı ile daha iyi bir takım olacağız. Ama çok daha iyi bir takım olma şansımız vardı bu sene. iyi bir bütçe vardı. yani en önemli sorunu yaşamayacağımız bir sene olacaktı. opara sıkıntısı olmayacaktı. Böyle bir zamanda üst üste bu kadar transefr hatasını kabullenmek zor oluyor. Murat hoca?nın iyi niyetli çabalarını göz ardı etmiyorum. Kafasında başka oyuncular olduğunu ve onları getirememesine bir şey diyemiyorum. Transfer biraz da imaj işidir ama oyak?ın 10 numarası kafkaf?ın Marshall?ı ve diğer atletik olan oyuncusu, oyak ve kafkaf?ın hangi imajına gitmişlerdir merak ediyorum. İki seneidr 3 numara arıyoruz ama bulamıyoruz. Bu kabul ediliebilecek bir mazaret değil. Takımın eksikleri belli iken eksikleri tamamlamayacak transferler kabul edilemez. Owens?ın yeteneklerine ve özelliklerine bir şey diyemem ama aradığımız oyuncu o değildi. Dee'nin de yetenekerline falan kimse bir şey diyemez ama aradığımız oyuncu o değildi. Avery alınmadan alınsa tamam ama oyun kurucun varken daha iyisini buldum deyip alıyorsan o zaman daha kötüsünü de gönder demek hakkı doğar.
Ahmed Salih' Alıntı:
O gönderilsin, bu gönderilsin diyorsunuzda; o kadar kolay mı daha lig başlamadan sözleşmeli oyuncu göndermek!? Bu adamları pazardan manavdan toplayıp getirmedik ki git deyince gitsinler.
Gerçekten de bu adamları pazardan manavdan toplamadık ama pazardan karpuz seçer gibi seçince gelenlere git de denir, gidenlere gel de?

Geçen sene nasıl ki 3 numara beklerken Fitch geldiyse bu sene de Dee geldi. Fitch?İn gelmesi Mitch?i ve mithat?ı bir anlamda gereksiz bir oyuncu haline getirdiyse. E bu sene de Cüneyt ve avery?nin üstüne dee geldi. Onun gelmesi Cüneyt ve avery?i gereksiz hale getirdi. Hadi yerli oyuncuları yedek olarak kabul edelim ama aynı pozisyona iki tane yabancı almak anlamlı değil.

Yapılması gereken şey belliydi aslında. Hüseyin?in alınma ihtimali nedeniyle pivot haric her pozisyona birer tane yabancı alınacaktı. Hüseyin alınırsa 4?e ikinci bir yabancı alınırdı ve biterdi. Hatta ümit sonkol alınabilseydi 4 yabancı ile sezona başlamak mümkün olurdu. Beşiktaş ne yaptı her pozisyona birer tane yabancı aldı.

Ahmet Arif' Alıntı:
[quote="Ahmed Salih":87a78]Evet, hatalar yapıldı. Dört yabancı hakkı yanlış yerlere, yanlış tarzda oyuncularla kullanıldı. İki tane point guard, iki tane power forvet almak yerine; pivot hariç her mevkiiye birer yabancı alınmalıydı... Ama maalesef durum da bu kadroyla devam etmeyi iktiza ediyor... Bu sebepten artık alınmış oyuncuları kabüllenmek gerek...

Transfer dönemi bizim için hatalar dönemi şeklinde geçti. Murat Hoca?nın aşağıdaki açıklaması ise sıkıntının ne olduğunu görmediğini gösteriyor.

Murat Özyer' Alıntı:
Maça gelince düne göre daha yüzdeli oynadık. Ama içerden daha yüzdeli olmalıyız.

İçerden daha yüzdeli oynayabilmemiz için uzunlardan birinin dışardan şut atabilmesi gerekir. Hüseyin?in görece şutu var ama bu durumda gaines post up yapmalı ama Gaines?in sırtı dönük oyunu zayıf. Transfer döneminde bunları söylemekten dilimizde tüy bitti. Bahsettiğimiz şey atla deve değil. Takımın şutör kısa zaafını hepimiz zaten söylüyoruz ama takımın ciddi bir de şutör uzun eksikliği var. Rakip power forveti dışarı çıkmasına nende olacak şutör bir power forvet gerekiyor. Ayrıca kısa pozisyonuna şutör bir oyuncu gerekiyor. Ben de bu işin çocuk oyuncağı olmadığını farkındayım. Ama bu şekilde gelecek olan başarısızlığı yaşamaktansa her türlü riski ve maddi külfet üstlenilip avery ya da uzunlardan birini tazminat ödeyerek yollanmasının doğru olduğun düşünüyorum. Mümkünse oyuncuyla anlaşılsın. Bu işlerin büyük mali sıkıntılar yaratacağının farkındayım ama ufukta görülen başarısızlığı yaşamaktansa yol yakınken olmadı 700-800 bin dolar sokağa atılır ama başarılı olabilecek bir kadro oluşturulabilir. Bu parayı da ülker?in ödemesi gerekir çünkü sponsorluk şartı olarak Murat özyer?i bize ?veren? Ülker olduğundan, onun transfer beceriksizliğinin maliyetlerini de karşılaması gerekir. Ha, "bunu gelecek seneki bütçeden keserim" derse, ertesi sene başka bir sponsor bulursun, olur biter. :) Şaka bir yana bu işlerin kolay olmadığının farkındayım ama şu görüntü iyi bir görüntü değil. Yol yakınken gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Takım içinden bir çözüm üretmek şu an için mümkün gözükmemekte.

Ben yapılan bazı transferleri anlayamıyorum. greene süper bir yıldız değil ama en azından önemli bir açığı kapıyordu. Şutör uzun açığını kapıyordu. Grene olsa Hüseyin?İn yanında inanın Hüseyin?in verimi iki katına çıkar. Bu kadar da yorulmaz. Hüseyin rakip iki uzunla tek başına boğuşmak zorunda kalıyor. O harcadığı fiziki enerji nedeniyle yakında sakatlanırsa hiç şaşırmam.

Tufan ile Fatih?in katılımı ile daha iyi bir takım olacağız. Ama çok daha iyi bir takım olma şansımız vardı bu sene. iyi bir bütçe vardı. yani en önemli sorunu yaşamayacağımız bir sene olacaktı. opara sıkıntısı olmayacaktı. Böyle bir zamanda üst üste bu kadar transefr hatasını kabullenmek zor oluyor. Murat hoca?nın iyi niyetli çabalarını göz ardı etmiyorum. Kafasında başka oyuncular olduğunu ve onları getirememesine bir şey diyemiyorum. Transfer biraz da imaj işidir ama oyak?ın 10 numarası kafkaf?ın Marshall?ı ve diğer atletik olan oyuncusu, oyak ve kafkaf?ın hangi imajına gitmişlerdir merak ediyorum. İki seneidr 3 numara arıyoruz ama bulamıyoruz. Bu kabul ediliebilecek bir mazaret değil. Takımın eksikleri belli iken eksikleri tamamlamayacak transferler kabul edilemez. Owens?ın yeteneklerine ve özelliklerine bir şey diyemem ama aradığımız oyuncu o değildi. Dee'nin de yetenekerline falan kimse bir şey diyemez ama aradığımız oyuncu o değildi. Avery alınmadan alınsa tamam ama oyun kurucun varken daha iyisini buldum deyip alıyorsan o zaman daha kötüsünü de gönder demek hakkı doğar.
Ahmed Salih' Alıntı:
O gönderilsin, bu gönderilsin diyorsunuzda; o kadar kolay mı daha lig başlamadan sözleşmeli oyuncu göndermek!? Bu adamları pazardan manavdan toplayıp getirmedik ki git deyince gitsinler.
Gerçekten de bu adamları pazardan manavdan toplamadık ama pazardan karpuz seçer gibi seçince gelenlere git de denir, gidenlere gel de?

Geçen sene nasıl ki 3 numara beklerken Fitch geldiyse bu sene de Dee geldi. Fitch?İn gelmesi Mitch?i ve mithat?ı bir anlamda gereksiz bir oyuncu haline getirdiyse. E bu sene de Cüneyt ve avery?nin üstüne dee geldi. Onun gelmesi Cüneyt ve avery?i gereksiz hale getirdi. Hadi yerli oyuncuları yedek olarak kabul edelim ama aynı pozisyona iki tane yabancı almak anlamlı değil.

Yapılması gereken şey belliydi aslında. Hüseyin?in alınma ihtimali nedeniyle pivot haric her pozisyona birer tane yabancı alınacaktı. Hüseyin alınırsa 4?e ikinci bir yabancı alınırdı ve biterdi. Hatta ümit sonkol alınabilseydi 4 yabancı ile sezona başlamak mümkün olurdu. Beşiktaş ne yaptı her pozisyona birer tane yabancı aldı.[/quote:87a78]

Ahmet Bey, takımın eksikleri, ihtiyaçları konusunda hemfikiriz... Ama ne yapalım, olan oldu... Yabancıları aldılar bir kere... Ülker'le olan sponsorluk anlaşması uzun vadeli... Şimdi bu adamları gönderelim, yerine yenilerini alalım desek, cepten yemiş oluruz; seneye ne transfer yapabiliriz, ne de elimizdeki oyuncuların ücretlerini ödeyebiliriz. Bu işlerde PARA konuştuğu için, şimdilik yapacağımız sadece takımın azami uyum sağlamasını beklemek ve olumlu düşünebilmek kanaatindeyim... Zaten şuanki duruma bakarak hareket etmeye kalkarsak, TT ve Efes Pilsen'in oyununu izledikten sonra şampiyonluk için en az üç oyuncu gönderip, üç oyuncu daha transfer etmemiz gerekir gibi görünüyor! Bu da mümkün olmadığına göre, gerisi laf-ı güzâftır... Dolayısıyla kahretmek yerine, köprüdeki yerimizi kaybetmeyelim!...

Bu arada, TT, Antalya Kepez'e ilk yarıda 20 sayı fark attı (49-29); üçlük yağdırdılar...