Ahmet Arif' Alıntı:
[quote="Ahmed Salih":87a78]Evet, hatalar yapıldı. Dört yabancı hakkı yanlış yerlere, yanlış tarzda oyuncularla kullanıldı. İki tane point guard, iki tane power forvet almak yerine; pivot hariç her mevkiiye birer yabancı alınmalıydı... Ama maalesef durum da bu kadroyla devam etmeyi iktiza ediyor... Bu sebepten artık alınmış oyuncuları kabüllenmek gerek...
Transfer dönemi bizim için hatalar dönemi şeklinde geçti. Murat Hoca?nın aşağıdaki açıklaması ise sıkıntının ne olduğunu görmediğini gösteriyor.
Murat Özyer' Alıntı:
Maça gelince düne göre daha yüzdeli oynadık. Ama içerden daha yüzdeli olmalıyız.
İçerden daha yüzdeli oynayabilmemiz için uzunlardan birinin dışardan şut atabilmesi gerekir. Hüseyin?in görece şutu var ama bu durumda gaines post up yapmalı ama Gaines?in sırtı dönük oyunu zayıf. Transfer döneminde bunları söylemekten dilimizde tüy bitti. Bahsettiğimiz şey atla deve değil. Takımın şutör kısa zaafını hepimiz zaten söylüyoruz ama takımın ciddi bir de şutör uzun eksikliği var. Rakip power forveti dışarı çıkmasına nende olacak şutör bir power forvet gerekiyor. Ayrıca kısa pozisyonuna şutör bir oyuncu gerekiyor. Ben de bu işin çocuk oyuncağı olmadığını farkındayım. Ama bu şekilde gelecek olan başarısızlığı yaşamaktansa her türlü riski ve maddi külfet üstlenilip avery ya da uzunlardan birini tazminat ödeyerek yollanmasının doğru olduğun düşünüyorum. Mümkünse oyuncuyla anlaşılsın. Bu işlerin büyük mali sıkıntılar yaratacağının farkındayım ama ufukta görülen başarısızlığı yaşamaktansa yol yakınken olmadı 700-800 bin dolar sokağa atılır ama başarılı olabilecek bir kadro oluşturulabilir. Bu parayı da ülker?in ödemesi gerekir çünkü sponsorluk şartı olarak Murat özyer?i bize ?veren? Ülker olduğundan, onun transfer beceriksizliğinin maliyetlerini de karşılaması gerekir. Ha, "bunu gelecek seneki bütçeden keserim" derse, ertesi sene başka bir sponsor bulursun, olur biter.
Şaka bir yana bu işlerin kolay olmadığının farkındayım ama şu görüntü iyi bir görüntü değil. Yol yakınken gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Takım içinden bir çözüm üretmek şu an için mümkün gözükmemekte.
Ben yapılan bazı transferleri anlayamıyorum. greene süper bir yıldız değil ama en azından önemli bir açığı kapıyordu. Şutör uzun açığını kapıyordu. Grene olsa Hüseyin?İn yanında inanın Hüseyin?in verimi iki katına çıkar. Bu kadar da yorulmaz. Hüseyin rakip iki uzunla tek başına boğuşmak zorunda kalıyor. O harcadığı fiziki enerji nedeniyle yakında sakatlanırsa hiç şaşırmam.
Tufan ile Fatih?in katılımı ile daha iyi bir takım olacağız. Ama çok daha iyi bir takım olma şansımız vardı bu sene. iyi bir bütçe vardı. yani en önemli sorunu yaşamayacağımız bir sene olacaktı. opara sıkıntısı olmayacaktı. Böyle bir zamanda üst üste bu kadar transefr hatasını kabullenmek zor oluyor. Murat hoca?nın iyi niyetli çabalarını göz ardı etmiyorum. Kafasında başka oyuncular olduğunu ve onları getirememesine bir şey diyemiyorum. Transfer biraz da imaj işidir ama oyak?ın 10 numarası kafkaf?ın Marshall?ı ve diğer atletik olan oyuncusu, oyak ve kafkaf?ın hangi imajına gitmişlerdir merak ediyorum. İki seneidr 3 numara arıyoruz ama bulamıyoruz. Bu kabul ediliebilecek bir mazaret değil. Takımın eksikleri belli iken eksikleri tamamlamayacak transferler kabul edilemez. Owens?ın yeteneklerine ve özelliklerine bir şey diyemem ama aradığımız oyuncu o değildi. Dee'nin de yetenekerline falan kimse bir şey diyemez ama aradığımız oyuncu o değildi. Avery alınmadan alınsa tamam ama oyun kurucun varken daha iyisini buldum deyip alıyorsan o zaman daha kötüsünü de gönder demek hakkı doğar.
Ahmed Salih' Alıntı:
O gönderilsin, bu gönderilsin diyorsunuzda; o kadar kolay mı daha lig başlamadan sözleşmeli oyuncu göndermek!? Bu adamları pazardan manavdan toplayıp getirmedik ki git deyince gitsinler.
Gerçekten de bu adamları pazardan manavdan toplamadık ama pazardan karpuz seçer gibi seçince gelenlere git de denir, gidenlere gel de?
Geçen sene nasıl ki 3 numara beklerken Fitch geldiyse bu sene de Dee geldi. Fitch?İn gelmesi Mitch?i ve mithat?ı bir anlamda gereksiz bir oyuncu haline getirdiyse. E bu sene de Cüneyt ve avery?nin üstüne dee geldi. Onun gelmesi Cüneyt ve avery?i gereksiz hale getirdi. Hadi yerli oyuncuları yedek olarak kabul edelim ama aynı pozisyona iki tane yabancı almak anlamlı değil.
Yapılması gereken şey belliydi aslında. Hüseyin?in alınma ihtimali nedeniyle pivot haric her pozisyona birer tane yabancı alınacaktı. Hüseyin alınırsa 4?e ikinci bir yabancı alınırdı ve biterdi. Hatta ümit sonkol alınabilseydi 4 yabancı ile sezona başlamak mümkün olurdu. Beşiktaş ne yaptı her pozisyona birer tane yabancı aldı.[/quote:87a78]
Ahmet Bey, takımın eksikleri, ihtiyaçları konusunda hemfikiriz... Ama ne yapalım, olan oldu... Yabancıları aldılar bir kere... Ülker'le olan sponsorluk anlaşması uzun vadeli... Şimdi bu adamları gönderelim, yerine yenilerini alalım desek, cepten yemiş oluruz; seneye ne transfer yapabiliriz, ne de elimizdeki oyuncuların ücretlerini ödeyebiliriz. Bu işlerde PARA konuştuğu için, şimdilik yapacağımız sadece takımın azami uyum sağlamasını beklemek ve olumlu düşünebilmek kanaatindeyim... Zaten şuanki duruma bakarak hareket etmeye kalkarsak, TT ve Efes Pilsen'in oyununu izledikten sonra şampiyonluk için en az üç oyuncu gönderip, üç oyuncu daha transfer etmemiz gerekir gibi görünüyor! Bu da mümkün olmadığına göre, gerisi laf-ı güzâftır... Dolayısıyla kahretmek yerine, köprüdeki yerimizi kaybetmeyelim!...