Türkiye Kupası (Çanakkale)

Manisa-Fener maçı sebebiyle basket maçımızı izleyemedim. Eve gelince hemen neti açıp skora bakayım dedim ama bakmasam daha iyi olurdu. Böyle rezalet bir skoru görünce hem şaşırdım hem üzüldüm hem utandım hem de sinirlendim. Umarım herkes ligler başlamadan aklını bir an önce başına devşirir!!!
 
allah bıze bu sene sabır versın huseyınde olmasa takımda mucadele olan kımse yok turk oyuncular hepsı fıyasko yabancılarda allahtan dee brown var yoksa onlarda berbat
 
Önce kupa statüsüne ilişikin birkaç şey yazmak istiyorum. aslında çok da bilmediğim bir konuda saçmalama özgürlüğümü kullanacağım. Sonra da bizim takıma ilişkin bir kaç şey yazacağım. Kupada, son sezon lig sıralamasına göre, ciddi anlamda torbalar yapmak gerekir. bu eşleşmelerde ise maç programı, sezon sıralmasında, birbirine yakın olan takımların, grupta son maçları oynaması şeklinde olmalı. Bir anlamda grup finali. grup finali diyorum, çünkü ikinci turda ise grupta birinci ya da ikinci olmanın da bir anlamı olması gerekir. Bunlar olduğu takdirde her maçın anlamı olacaktır. Beşiktaş örneğin çapraz gruptan grup birincisi efes'le eşleşmemek için maçı kaybetmemek zorunda olabilir ya da biz örneğin ilk maçta beşiktaşa kaybettiğmiz takdirde sonraki turda efes'le eşleşme ihtimaline göre daha kastırabilirdik. vs.. Ama en azından maçların aynı saatte oynanması gerekirdi. En azından biz şu mersin maçını yukarı çıkamamanın verdiği bir hüzünle mi kaybettik yoksa gerçekten mersin'den bile fark yiyecek kadar kötü müyüz?

Ben geçen senenden beri Murat Özyer'in doğru şeyler yapmadığı kanaatindeyim. ama bunları söylediğimde burada Murat hoca istifa etsin demişim gibi algılanıyor. ben farklı bir şey söylüyorum. Murat Hoca takım kurma ve transfer konusunda zayıf kalıyor. Fitch varken teknik adamlığını sergileyememesine kısmen hak veriyorum ama takımı sadece Murat Hoa'ya kurdurmak bence doğru bir yol değil. en azından bu işi çok iyi yapaamdığını geçen sene gördük. Yöneticilerin bu duruma bir el atması gerekir deyince bunun Murat hoca'nın görevden alınmasını istediğim gibi bir anlam çıkıyor. ha sene başında "geçen sene sizden memnun kalmadık, bu sene başkasıyla çalışacağız" denebilirdi. (ülker arada olduğı için zaten bu denemiyor ya neyse) Ama bu fırsat kaçtı. Benim söyledğim, Aziz Bekir'le falan olmaz bu işler. Basketboldan anlayan eski bir galatasaraylı abimizi genel menejer yaparak bir transfer komitesi ile işleri yürütmek gerekirdi. Murat Hoca Avrupa'da çok tanınmıyor. Galataasray'da öyle. o yüzden transfer konusunda zayıf kaldık. Geçen seneki hataları tekrarladık. Ben Murat Hoca'ya iyi bir kadro teslim edip beklemekten yanayım ancak sorun Murat Hcoa'nın o kadaroyu tek başına kuramamasından kaynaklanıyor. bu noktada ona yönetimden ciddi destek gelmeliydi ve hatta bir an önce gelmeli. iki tane yabancı bir numara ile anlaşılması (cüneyt de varken) yanlış oldu ve iki tane dört numara (ikisi de şut atmıyor) da şut atmadıkları için o da yanlış oldu. Bu akdar yabnlış tramnsferin içinden doğru basketbol çıkartmak mümkün değil.

Baştan beri yazdığım bir şey var. o da 5 yabancı hakkının kullanılması. Sözleşme mevzuuları, bütçe meseleleri vs.. beni aşan konular. Ama tahiminim en düşük maliyetli çözüm şu olabilir: Avery'den hala birşeyler beklenebilir çünkü o önemli bir oyuncu. Tutar tutmaz orasını bilemem ama 4 nuamralardan birinin şutör olması ve 3 numaraya ciddi bir skorer oyuncu bulunması şart. 3 numaraya bulunumazsa iki nnuamraya skorer bulunur. Avery yedekte tutulabilir vs.. ya da böyle garip sonuçlara mahkum kalacağız.

Takımın en büyük sıkıntılarından biri, rakiplerin vasat kısalarının bile inanılmaz penetreler yapması. Dün de altan'dı galiba; bonus kafalı çocuk, karşısında murat'ı, cüneyt'i gördükçe daldı içeri. Sene başında murat ve cüneyt'in yanyana oynamasının intihar olacağını belirtmiştim. Şu anda avery'nin de savunmada onların bir farkı yok. kısa savunması bu kadar kötü olunca uzunlardan bir şey beklemek de hayalcilik olur. Fatih gelince belki birazcık korku salar ama kısa savunmasının acilen toparlanamsı lazım. Oyun kurucu baskısını murat'la değil dee ile yapmak gerekiyor. Dee'nin en önemli silahlarından birisi oyun kurucu baskısı. Tam çift guard oynayacaksak tam saha ikili baskı ile rakipleri bozmamız gerek ama bunlar maalesef henüz düüşnülmüyor. Tufan'ın gerlmesi ile kısa savunmamızın biraz daha düzeleceğini düşünüyorum. Ama kısa pozisyonunda skorer, iyi şut atan nicholas ayarında bir üç numara bulunması ve şutör bir dört nuamranın takıma katılamsının elzem olduğuun düüşnüyorum.

Beşiktaş'ın yaptığı şeyi maç satmak diye nitelendirmemek lazım. Maçı kazanmasının fazla bir anlamı olmayan bir takımla maçı kazanamak zorunda olan bir takımın mücadelesini izledik. beşiktaş kaybetceğini anlayınca maçı çevirmek için uğraştı ama yetmedi. Murat özyer'in maç öncesi açıklaması da çok güzeldi. "işimizi kendimiz görmeliydik". En azından beşiktaştan yedeğimiz farkı reno'ya atmış olsak beşiktaş reno maşını kaybederse elenecek duruma gelirdi. vs.. Yani sebepleri (hakemdi, beşiktaştı vs..) dışımızda değil içimizde aramamız gerekir diye düşünüyorum. reno'yu da tebrik ediyorum. en nihayetinde 2 galibiyet alarak (hatta bizle oynadıkları maçta da galibiyeti hak edecek kadar oynamışlardı) türkiye kupasında mücadelelerine devam etmeyi başardılar. Ben Türkiye kupası öncesi bizim gruptan böyle bir sürpriz bekliyordum ama mersin yapar diye düşünmüştüm. mersin reno ve bizi yenip gruptan çıkabilir diye bir korkum vardı. kısmet reno'nunmuş)
 
Takımda Dee Brown transferinden öncesiyle, Dee Brown transferinden sonrası durumu hakim... Dee Brown geldikten sonra takım adeta dağıldı. Avrupa'da yapılan hazırlık maçlarını izleyemedik, ama skorlar bunu söylüyor. Besbelli bu transferden en fazla William Avery etkilenmiş; Zeleznik'e 21 sayı atan adam, Beykoz'a, BJK'ye 3 sayıda kaldı... Yanlış transfer stratejisi sonucu Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz aşikar. Aynı pozisyonlara takımı kurtarması için yapılan transferler şu an için ters tepmiş durumda.

Beşinci yabancıyı şu aşamada almayacaklarına göre, ben, Murat ve Tufan'ın anahtar oyuncular olduğunu düşünüyorum. Şu an için herşey onların dış atışlardaki yüzdesine bakacak gibi görünüyor... Onlar dış atışlarda istikrar yakaladıklarında, rakiplerin içeriye gömülü savunması bir nebze olsun zayıflayacaktır. Elimizde içeriyi zorlayacak penetresi olan bir dış oyuncu olmadığından, maalesef set hücumlarında statik bir oyun düzeni içinde olacağız. Hal böyle olunca, tüm göstergeler dış şutörlerimizin eline bakacağımıza işaret ediyor...
 
yani oyak renault'nun ileri seviyede motivasyonu illaki etkili olmuştur ama oyak ile bjk 10 maç yapsa oyak maç alamz bjk de oyuncuların da biraz maçta alacakları sonucun etkilerini düşünmeleri ona göre oynamaları gerekir.... skoru görünce herkesin aklına ilk gelen bjk'nin maç sattığı oluyor o yüzden dikkatli olmaları gerekirdi. ( hoş gerçi işin içinde ergin atamanın olması midemi bulandırmıyor değil ya neyse )

öte yandan 85-61 lik skorun izahı açıklaması olmaz murat hoca'nın da dediği gibi işini kendin göreceksin diğerlerine bırakmayacaksın hayırlısı olsun

ahmet arif'e katılıyorum maçı her ne kadar seyretmesem de cüneyt ve murat kaya'yı bir arada oynatmanın affedilmez bir hata olduğunu az çok basketbolla ilgilenen herkes bilir. bu arada söylemiştim dee brown içeri penetreyi çok seven bir guard onun bu özelliğinin bir an önce devreye girmesi gerekir aksi takdirde eldeki şutör rotasyonu gs yi çok zora sokar....
 
Ya Ali Emre abi ben sattı derken sadece onu tek kelime halinde kullandım.Ama anlaşılıyor ki konuyu açmam gerekecek.
Öncelikle Bjk maça çıkarken ve başlarken diğer maçlardaki ısırganlığı parçalaması falan yoktu.Oyak maçı sürüklüyor Bjk ise izliyordu.Yani oyuncuların yüzünde diğer izlediğimiz maçlardan eser yoktu.Elbette parayla satmadı elbette birşey almadı fakat oynamak istediğine de inanmadığımı söylüyorum.Yoksa Oyak Reno 40 dakika 5 kişilik kadroyla oynarken Bjk'nin 12 kişilik rotastonu 50 maç yapsalar genede yener bundan bahsediyprum.Ayrıca ekliyorum ki Asıl suçlu Galatasaraydır Murat Özyer istifa konusunu okusaydınız sadece Beşiktaş'a laf falan atmadığımı görürdünüz.Bunun yanında son olarakta dedim ki Eğer Aynı durumda Bjk olsaydı Ben Oyak Reno'nun çıkmasını isterim.
 
Ahmet Bey Mersin maçından sonra beklediğim yapıcı yorum özlemimi gidermiş, teşekkürler.

Kupa tüzüğü neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak şekilde düzenlenmiş. Bu düzenlemeyi yapanlar yaşanabilecek sorunları düşünmeden uygulamaya koymuşlar. Ahmet Bey´in bahsettiği şekilde bir düzenlemeye gitmek için düşünülmesi, kafa yormak gerekir. Hadi onu yapmadınız/yapamadınız en azından genel ortalama (averaj) yerine takımların kendi aralarında yaptıkları maçların dikkate alındığı bir düzenlemeye yapılmalıydı. Tüm bu seçenekleri gözardı ederseniz "dilin kemiği yoktur." atasözü gündeme gelir.
 
"En azından biz şu mersin maçını yukarı çıkamamanın verdiği bir hüzünle mi kaybettik yoksa gerçekten mersin'den bile fark yiyecek kadar kötü müyüz?"

Oyle yada boyle takımı diger faktorlere yada rakibe gore degerlendirmesem bile, kotu basketbol oynuyoruz. Zamanın gucu bunları duzeltmeye ne kadar yeter, suphelerim var. Ustelik bu gidisin olumsuz taraflarını da gormek zorundayız. Surekli maglup olmaya alısmıs bir oyuncu toplulugu ve teknik heyet zamanla dengesini yitirme durumuyla karsı karsıya kalabilir. Zamanı degisim icin bir arac olarak gorebilmeniz icin, degisimi nasıl ve neyle yapacagınızı bilmeniz gerekir. Bu konuda basta kendilerini olmak uzere oyuncuları ve subeyi ikna edebilirlerse destek zaten gelecektir. Aksi durumda içi doldurulamamış bir surece körükörüne destek vermek tepkisel-klişe bir yaklasım olmaz mı?

Murat Ozyer -Aziz Bekir- Recep Şen triosunun oyuncu kesiflerine guvenilmeyecegi gorusu kisisel degil genel-gecer bir dogru halini aldı. Hatta butun Ulker staffının (yabancı kelime icin ozur). Daha once yazmıstım ksk teknik heyeti bir oyuncu onerse koca bir sezon sabrederdim. Ama getirenlerin geçmişi ortadayken sabretmek icin neredeyse hiç bir sebep yokken niye bekleyeyim..

Asıl merak ettigim teknik heyetin plansızlıgının bir benzerini şube yoneticilerinin gosterip gosteremeyecegi.. Bu zor donemde nasıl davranacaklar tahminim acemiliklere sube yoneticileri de katılabilir.
 
16 takım izledim Türkiye Kupası boyunca en formda takımlar Efes-Telekom.
En kötü takımlar Galatasaray-Darüşafaka.
Başka söze gerek yok ne hallere düştük . !
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
16 takım izledim Türkiye Kupası boyunca en formda takımlar Efes-Telekom.
En kötü takımlar Galatasaray-Darüşafaka.
Başka söze gerek yok ne hallere düştük . !
Burak abartma yine pişman olursun sonra!
 
Eyüp Abi yeter ki ben pişman oluyım takım başarılı olsun.Ama görüyoruz sende bende maçı izledik.Beykoz turnuvasında yenildik zaman verelim dedik,hatta sen Türkiye Kupasında kimse öyle olacağımızı düşünmesin bile dedin bence daha da feci görüntü ortaya sunduk.
Yani Siyah'a beyaz mı diyelim ortada hatalar ve yanlışlar var.Cüneyt ve Avery'i kazanmak istedi diye biz 25 sayı fark yemek zorunda değiliz . Kazanmak istiyorsa hazırlık maçı yapar.1 haftada takımda neler değişecete biz olağanüstü performans sergileyecez çok merak ediyorum.
Biz Kümeye düşerkende takımımızın yanındaydık.Ama hedef belliydi.Amaç play off'a kalabilmekti.O yüzdende yönetime suçu atıyorduk.Ee şimdi suçlu Anternör değilde burada yazı yazan ben miyim ? Hedef şampiyonluk ve biz malesef şampiyonluk yolunda doğru hamleler atmıyoruz.Burada en çok üzülen kişi biz oluyorz abi.Sakın sanma ki ben burda bu yazıları mutlu şekkilde yazıyorum içim kan ağlıyor.YAzdırtıyorlar bu kötü oyuna yazı yazılır abi.Beklenilmez.
 
Re:

Kadir Korkmaz' Alıntı:
arkadaşlar hiç oyak renaulttan bahsedilmiyor ama onlarda bu sene ii sayılır m.b.b.yi turnuva da yendiler hafife alınırsa sorun çıkartabilirler.hem de o turnuvada şampiyon oldular
hay dilimi, eşek arısı soksun :oops: :oops: :oops:
 
MAça giden bizden başka herkes konuşmuş maşallah ...
Ben sadece Murat hocamızın maçtan sonra söylediklerini aktarayım : Maça çok demorolize 1 şekilde çıktık, Hüseyin 'in erken faul problemine girmesi gibi nedenlerlede maçı çeviremedik daha yeniyiz çok çalışıyoruz dedi . Ben her nekadar hakemler için nedir bu çektiklerimiz desemde zaten geçen sezonlardaki konuşmalarımızdaki ortak görüşü (hakemlerin bu lig için çok eksik ve yetersiz olduğu ...) değişmediğinden olacakki ses etmedi...
Serçedesi 1az dar ve yokuşlarda tıkanması vede sol arka tekerin kasis yada cukurlarda büyük ebat oldugundan sürterek patlayacak korkusu dışında 1 sıkıntımız olmadı (daha ne olsun ) Sabah saat 12.00de başlayan yolculuk 1 sonraki günün sabahı saat 08.00 civarlarında son bulurken çanakkalenin havasından olsa gerek maksimum hapşuruk grip nezle vb. şeylerde anı kaldı :)
 
bu arada takımla alakalı değil ama o ne rezalet bir salondu ya türkiye kupası maçı oynanacak bir salon değildi resmen işkence çektirdiler oyunculara....
 
Re:

Furkan Z.' Alıntı:
bu arada takımla alakalı değil ama o ne rezalet bir salondu ya türkiye kupası maçı oynanacak bir salon değildi resmen işkence çektirdiler oyunculara....
Kaan Kural'a bjk-gs maçıyla ilgili bir yorum yaparmısın dedim cevabı: o salonda oynanan hiç bir maç için yorum yapmam dedi :D :D
 
Son 15 sayfada olumlu bir içeriğe sahip mesaj sayısı heralde 5 i bulmaz.
Elbetteki yazılacak çizilecek doğru bilinen söylenecek ama Önce karşılıksız sevmeyi öğrenelim , bir şeylere sahip çıkmayı , taraf olmayı öğrenelim..
400 km nin henüz sanuna varmadan elenme haberi gelen bünyeler ne kadar yapabilirse o kadarını yaptık ve takıma gereklı guvenı aşılamaya çalıştık.Başarı için yok kimse yanınızda , taşıdıgınız formanın değerini bilin ve ona gore mucadele edın tek ıstegımız bu.
banvıt macında gayet hırslı bir takım sahada olacak..

* Sürten sağ arkaydı.
 
Re:

CengizYavuz' Alıntı:
Son 15 sayfada olumlu bir içeriğe sahip mesaj sayısı heralde 5 i bulmaz.
Elbetteki yazılacak çizilecek doğru bilinen söylenecek ama Önce karşılıksız sevmeyi öğrenelim , bir şeylere sahip çıkmayı , taraf olmayı öğrenelim..
400 km nin henüz sanuna varmadan elenme haberi gelen bünyeler ne kadar yapabilirse o kadarını yaptık ve takıma gereklı guvenı aşılamaya çalıştık.Başarı için yok kimse yanınızda , taşıdıgınız formanın değerini bilin ve ona gore mucadele edın tek ıstegımız bu.
banvıt macında gayet hırslı bir takım sahada olacak..

* Sürten sağ arkaydı.
Haklısın hocam sağdı dimi :p
Siz bukadar kötü konuşun Murat hoca gidince görürüm ben sizi...
 
Malesef takımımız çok fakat boş çalışmış.Bunun başka açıklaması olamaz.Üç maç ortalamalarımız aşırı derece felaket.80 sayı yiyoruz.60 bile değil attığımız sayı.
 

Üst