Türkiye Kupası (Çanakkale)

Re:

Ali Bulut' Alıntı:
Eyüp abiye Avery konusunda aynen katılıyorum. Geçen hafta formsuz olduğunu düşünmüştüm fakat dünkü maçtan sonra görülüyor ki Avery'nin basketbolunda ciddi bir düşüş söz konusu.
Panionios da yüzde 57 ikilik,yüzde 44 üçlük başarısıyla 18 küsür sayı ortalaması yapmış bi adam Avery. Bu adamı daha önce hiç izlemedim fakat yunanistan gibi zor bi ligde bu yüzdelerle bu ortalamaları tutturmuş birisi gibi gelmiyo bana bugünkü görüntüsü itibariyle... Adam şut atmak için kollarını zor çekiyo yukarı. Hadi şutu geçelim takımıda oynatamıyor.
Belli ki Avery'nin basketbolu her sezon geriye gidiyor. Yol yakınken değiştirmek faydalı olacaktır.
Aslında istatistiklere baktığında avery bu değil anlıyorsun ama biz onu bekleyemeyizki.
 
Kesinlikle beklemek faydasız olacak. Zaten Murat hocanın da değiştirmeyi düşündüğüne eminim. Fısıltılar dolaşıyor,teknik ekiple sıklıkla görüşen basketbol yazarları Avery'nin gidici olduğunu belirmişlerdi birkaç yerde. Türkiye kupası performansının bu süreci hızlandıracağı şüphesiz...
 
Avery'i gitsin vasat üstü 2 oyuncuya bile razıyım mesela Denham Brown gelse bile çok daha faydalı olur.
 
Can Altay' Alıntı:
Şunu anlayamıyorum, bjk ile aynı seviyede bütçen var, Avrupa'da basketbol konusunda aynı seviyede tanınırlığın var (ULEB'desin) ve bjk'nin ZAMANINDA oluşturduğu kadro ile bizim bir türlü oluşturamadığımız kadro arasında bariz bir fark var.

Bu takımın zamanında oluşturulamamasının nedeni tamamiyle teknik heyettir. 3 numara bulamadık diyorsun, peki bjk shumpert'i, apodaca'yı nasıl getirdi zamanında ? Şimdi takım birbirine alışacak diye bekliyoruz, bu da müthiş bir sıkıntı yaratacak. Türkiye Kupasından elenirsek kimse şaşırmasın.

Sevgili Can Altay, avrupa basketbolunda aynı seviyede tanınırlıgın var derken bjknin 3.kez ulebde oynayacagını bizimse ilk kez katıldıgımızı ve bjknin bir turkiye finalinin oldugunu hesaba katsak iyi olacak.

Bjknin Apodaca ve Shumpert'i getirmesinde aslan payı Ergin Ataman'ın İtalya'da tanınmıs ve basarılı bir koç olmasındadır. Biz isteseydik baska takımlara giderlerdi Ergin Ataman biz de olsaydı gelirlerdi ya da Murat Ozyer bjknin basında olsa gelmezlerdi :) Bunun bir benzeri de Cuneyt ve Huseyin'de yasandı sanırım. Murat hocanın iliskileri agır bastı orada, bize geldiler.
 
Kesinlikle Avery'i gönderilip 2 transfer daha yapılmalı, yoksa her şey boşa gidecek gibi...
Bu oyuncularda 2-3 numara olmalı çok kariyerli üst düzey birilerini alamayabiliriz ama gelecek vaad eden yetenekli 2 kişi bulabiliriz diye düşünüyorum.....
 
Avery'in bu kadar kotu olmasında ve gecmisindeki istatistikleri yakalayamamasında yanındaki oyuncuların ve pozisyonunun da etkisi oldugunu dusunuyorum. Ortalıgı karıstıracak dıs oyuncumuz yok(belki dee bunu yapacak) avery rahat oynayamıyor gibi. Ama ne olursa olsun bu kadar cansız isteksiz oynanmaz ki.. nbaden iyi oyuncular gelebilir istikamet transfer topici :) sezon boyu hic kapanmayacak anlasılan
 
Her ne kadar kadromuzun oyuncu dağılımı mantıklı olmasa da ve sf eksikliğimiz aşikar olsada anahtar kelimenin sabır olduğuna inanıyorum.Maçı izleyen arkadaşlar hücum seti denen olgunun bizde mevcut olmadığını rahatlıkla görmüşlerdir.Takımın kapasitesi kesinlikle bu değil.İddaa ediyorumki biz Beşiktaştan kadro kalitesi olarak daha iyi bir takımız ve ilerleyen her hafta bu gerçeği su yüzüne çıkaracaktır.Ama şampiyonluk gibi bir hedefimiz varmı derseniz bundan pek umutlu değilim.Playofflarda bir yarı final yada bir final bence basari sayilmalidirve soğukkanlı düşünülüp uzun vadede başarıya ulaşmak için planlar yapılmalıdır.Bir ay gibi bir sürede kurulan ve iki Amerikalısı ilk maçlarına çıkan bir takımdan umutsuz olmak ve ağır eleştirilerde bulunmak pek mantık dahilinde değil diye düşünüyorum.Murat Özyer'in son röportajından da anlayacağımız gibi hocamızda takımdaki eksikliklerin farkında ama acele etmekte istemiyor,takımı ve oyuncuları takım kurgusu oturmadan yargılayıp karar verirse kulübü hem madden hemde manen zarara sokacağının farkında ve bekleyerek doğru karar verdiği kanısındayım.Takım rayına oturduktan sonra kimin ne yapacağı belli olduktan sonra nasıl olsa yabancı hakkımız var ve hocamızın ima ettiği gibi bir sf alabiliriz nba'den.Zaten lig mücadelesinde malum maçlar hariç bu takım zorlanmayacaktır.Avrupa mücadelemizde ise bekleyip görelim diyorum umutsuzluğa kapılmadan...
 
açtım talevizyonu baktım tufan yok...işte yine 30 olur maç dedim.maç hakkında konuşulacak bişey yok.antramansız olduğumuz için oyunda bişey beklemek aptallık olurdu kendi adıma,mücadele istiyordum.onuda fazlasıyla gördüm ve skoru 3 defa 4 e indirdik bu bizim için çok önemli birşeydi.
dee bir forma girsin dünki maçın 2 katı hızlanacak bundan eminim
bana göre bizim dün en iyi oyuncumuz erdemdi.3 tane şut soktu önemliydi bunlar bizim için apodaca nın eline vermeside unutulmazlardandı.
owens 3 gün çnce geldi birşey söylemek yanlış olur.


dikkatinizi çekim beşiktaş geçen senede böyle iddialıydı bilinçsiz transferler ve play-off ta parası ödenmeyen yabancıların kaçması.....aynısını yaşıyacaklar bu sene biz destek olmaya devam edelim
 
Takımımızın bu gösterdiği kötü performansının sebebini alışma süreciyle alakalı olmadığını düşünüyorum

Gerçekçi olmak gerekirse Murat Özyer hepimizde büyük bir hayal kırıklığı yarattı hele 3 numura bulamadık demesi tam bir komediydi aylarca bekledikten sonra Amerikaya gidip yaz kampından oyuncu getiririm diye düşünürsen bu sonuca katlanırsın

Beşiktaşı kutluyorum çok iyi bir kadro kurmuşlar şampiyonluk yolunda T.T. den daha fazla şans tanıyorum
 
maçın tamammını izlemiş biri olarak deyim galatasaray beni umutlandırdı daha tufan vede fatih yok .maç boyunca beşiktaş pota altının karardıi bide fatih olsa nolcakti. fenerbahçe ve efes maçlarına seyrettktten sonra gs nin pota altını zorlayacak takım yok" 4-5 sıkıntımız yo"k dee yavaş yavaş ısınacak umarrım cüneyit kendini bulacak avery den ümidimi kestim ama o olmasa bile 3 bile bu işi baya bi götürürüz yeni gelen oyuncumuz owens ı çok beğendimide soleyim avery gidip yeni sadece şut attan biri olsa gelse kesin başa oynarız derim.çok mu iyimserim:)
 
TT iyi oyuncuları yanlış yere transfer etti. Şu anda tt-konya maçını seyrediyorum. 3. periodda maçı kopardılar ama ciddi takımlara karşı savunmada ciddi sıkıntı çekecek tt. dudley varken 2 kısa forvet daha getirdiler. dudley, williams, wright birbirlerine fizik olarak olmas da üretkenlik olarak benziyorlar. Tutku varken amin'i aldılar.

Efes pota alltından tt'yi parçalar hatta fb bile semih'li pota altını tt'ye karşı domine edebilir. tanjevic akıl etmez ya. Bu arada tt'nin geçen senenden gelen cidi bir hastalığı var. rakip alan yaptığı zaman çon bocalıyorlar. bizim tt maçlarını bunu kullanmamız gerekecek ama alan yapabilmek için de takım olmak lazım.

ben takımın skorer bir kısa oyuncuya gereksinim duyduğunu düğşünüyorum ama aynı zamanda şutör bir uzuna da ihtiyacımız var. bu iki transfer yapılmazsa işler bizim için çok kötü gider...
 
Merhaba arkadaşlar,bence fazla tepkisel yaklaşılıyor Beşiktaş mağlubiyetine..Unutulmamalı ki Beşiktaş kadrosunu erken oluşturdu ve çok sert bir hazırlık dönemi geçirdi(oynadığı takımlar A kaliteydi)Ergin Hoca faktörü de bir gerçek...Bir beşiktaş taraftarı ama ondan önce bir basketbolsever olarak takıma biraz zaman vermeniz gerektiği kanısındayım..

Maça gelecek olursak aslında konuşulacak fazla birşey de bulamıyorum..Tufan'ın sakatlığında(ki kendisini çok severim yürekli ve ahlaklı bir sporcudur)Erdem Türetken çok fazla top kullandı sanırım bunu başka maçlarda yapamayacak..Dee henüz çok yeni jet-lag etkisi bile geçmemişken adamdan takımı uçurmasını istemek biraz mantıksızlık:)))Hüseyin yine elinden geleni yaptı ama yalnız kaldı..Süreç içerisinde çok iyi bir takım olacağınız şüphe götürmez bir gerçek..Tek anlayamadığım konu Murat Kaya gibi bir adam neden randıman vermiyor..Kalitesi tartışılmaz,müthiş bir yetenek ama geçen yılda olduğu gibi bu yılda adam yeteneklerine ihanet ediyor...

Ve son söz Murat Özyer hoca için...İyi insan iyi hoca ve adam gibi adam..
 
avery --> vasat ... gönderilmeli !
dee brown--> iyi hızlı bir oyuncu ama şut 0 !
cüneyt erden--> suanda bişe diyemiyeceğim cünkü sakatlandı filan ama yararlı olacaktır!
murat kaya--> hiç bişi yok geçen yıl daha iyiydi.. ??
erdem türetken--> en istikrarlı oyuncularımızdan birisi..gerçekten cok yararlı olacaktır!
cemal nalga--> sahada mıydı? sanki hiç yoktu! gönderilmeli...
chris owens--> iyi oyuncu ama bizim için beklenen oyuncu değil ! gönderilmeli...
hüseyin beşok --> diyecek hiç birşey yok 1 numara! fakat cok daha iyi olabilir !
tufan ersöz--> bir an önce iyileş tufan..gerçekten takımın ihtiyacı var..
fatih solak--> sert savunmasıyla hüseyinden sonra bize lazım...ihtiyacımız var..
gaines-->takımın en iyi oyuncularından biri hüseyin'le beraber... Çok iyi oyuncu takıma faydalı !
ismet hacıoğlu--> 1.ligte bir takıma kiralanmalı...

owens , cemal , avery gönderilsin !!! 3 NUMARA ALINMALI... 3 NUMARA ALINMADIĞI sürece işimiz zor... Sayı atmakta zorlanıyoruz...

avery ( out) --> mitchell (in)
cemal (out) --> kaya peker(in)
owens (out) --> skorer 3 numara (in)

Kaya Peker TAU takımından ayrılmıs...alabiliriz.. mitchell geri gelebilir...skorer 3 numara alırsak hiç bir problem kalmaz !
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Avery'i hep savundum ama artık gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum, şutu yok penetresi yok çok ağır bunların form tutmakla alakası yok.
Diğer yabancılarımız gerçekten iyiler takıma faydalılar Gaines tam bir 4 numara Owens 4-5 ikisinide oynayabiliyor pota altında sağlam duruyor savunması sert kısaca faydalı olacak.
Dee brown içeri penetreleri ve boş oyunculara verdiği pasları çok iyiydi ama şut tercihleri biraz yanlıştı içeri penetre ettiğinde hiç potaya bakmadı umarım arada potayada yönelecektir.
Cüneyt tam bir hayal kırıklığı kötü geçirdiği bir sezondan sonra hırslı ve iyi olmasını bekliyordum ama malesef geriye gidiyor.
M.Kaya baskebolu unutma yolunda hızla ilerliyor çok yazık oysaki beklentimiz çok fazlaydı kendisinden
M.Hoca seni çok seviyoruz ama bu takımın hali ne??? Geçen sene yeterince üzülmedikmi umarım en kısa sürede işlerini yoluna koyar hocamız başka bir şey diyemiyorum.

Harfiyen doğru gözlem...
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
avery --> vasat ... gönderilmeli !
dee brown--> iyi hızlı bir oyuncu ama şut 0 !
cüneyt erden--> suanda bişe diyemiyeceğim cünkü sakatlandı filan ama yararlı olacaktır!
murat kaya--> hiç bişi yok geçen yıl daha iyiydi.. ??
erdem türetken--> en istikrarlı oyuncularımızdan birisi..gerçekten cok yararlı olacaktır!
cemal nalga--> sahada mıydı? sanki hiç yoktu! gönderilmeli...
chris owens--> iyi oyuncu ama bizim için beklenen oyuncu değil ! gönderilmeli...
hüseyin beşok --> diyecek hiç birşey yok 1 numara! fakat cok daha iyi olabilir !
tufan ersöz--> bir an önce iyileş tufan..gerçekten takımın ihtiyacı var..
fatih solak--> sert savunmasıyla hüseyinden sonra bize lazım...ihtiyacımız var..
gaines-->takımın en iyi oyuncularından biri hüseyin'le beraber... Çok iyi oyuncu takıma faydalı !
ismet hacıoğlu--> 1.ligte bir takıma kiralanmalı...

owens , cemal , avery gönderilsin !!! 3 NUMARA ALINMALI... 3 NUMARA ALINMADIĞI sürece işimiz zor... Sayı atmakta zorlanıyoruz...

avery ( out) --> mitchell (in)
cemal (out) --> kaya peker(in)
owens (out) --> skorer 3 numara (in)

Kaya Peker TAU takımından ayrılmıs...alabiliriz.. mitchell geri gelebilir...skorer 3 numara alırsak hiç bir problem kalmaz !

Owens ve Kaya dışında yazdıklarının hepsine katılıyorum
Kaya gelmesin Owens-Hüseyin-Gaines-Fatih- Cemal ;)
Owensı nasıl out yaptın?
Avery bir an önce toplasın bavulunu artık kalmadı tahammülümüz 2 sayı atmış dalga falan geçiyo bizle resmen :?
 
Arkadaşlar bu gün Kaan Kural ile GS hakkında konuştum kısaca söylediklerini yazıyorum.
Avery'i kesinliklle gönderilmeli yerine Denham Brown getirilebilir çok daha faydalı olur(bunu bende söyledim galiba bende kompetan oldum).
F.Solak ve Cemalin kapasitesi sınırlı ancak maçların gidişatına göre katkı yapacakları dakikalar olacaktır.
Uzun rotasyonunda sorun var Gaines 4 için kısa 3 olamayacağıda açık şutu hiç yok gibi, Owens çok kaliteli atlet bir oyuncu zamanla vazgeçilmez olacak.
Cüneytin zamana ihtiyacı var form tutunca gereken katkıyı yapacaktır.
M.Hoca guard ağırlıklı bir takım kurdu ama avery'i ile bu sistem olmaz.
Aklımda kalanlar bunlar.
kendisine teşekkürler.....
 
Burak Ceyhan'ın yukarıda alıntı yapılmış mesajına bişey derdim de neyse.. O gönderilmeli, onun şutu yok bilmemne.. Biraz ölçülü yazın lütfen. Hani maçı izlememiş olsam Owens kötüydü, Dee'yi bilmiyorum olsam şutu 0 diyeceğim. Evet, valla Galatasaray'da çalışmak çok zor, taraftarı memnun etmek mümkün değil..

Takımın zamana ihtiyacı var. Biz BJK'den kadro bakımından kat be kat üstünüz. Bir kere ilk beşimiz bile adam gibi oturmamış. Birde Dee, ikide Avery, üçte Tufan, dörtte Gaines başlar, beşte de Hüseyin başlar ama öyle gözüküyor ki Owens en az 20 dakkalık bir oyuncu. Şu Cüneyt Erden de bir kurtulabilsek. Sene başında burada da iyi bir oyuncu değil demiştim, iddam da sürüyor. Bu kadar ağır guardla, bırakın set oynamayı, tam saha baskıyı bile zor geçersiniz. Sonra maçın son anlarında Hüseyin'le ikili oyun oynatırsınız, karşı takım switch yapar ve Hüseyin yarısı kadar bir adamla eşleşir ve adamını potaya kadar iterek top ister; ancak Cüneyt pası atmaz, kaldırır üç metrelik adamın üzerinden şutunu atar. Ama çok iyi guarddır, di mi?

Evet Burak Ceyhan, Mitchell da geri gelsin. Hatta İsmet de kalsın, Avery de guard olsun, ilk beş guard çıksın.

Kusura bakmayın biraz agresifim ama bu kadar da tutarsız yazılmaz yani, şu yorumların benim için SkyTurk yorumlarının yaptığı eleştirilerden farkı yok.
 
Ömer'e aynen katılıyorum biraz ölçülü olmak lazım o gitmeli bu gitmeli değil nasıl düzelir bunları konuşmalıyız.Avery kesin olarak gitmeli yalnız ona kimsenin itirazı yok.Fakat Avery nedense sorumluluk almıyor hiç birşey yapmıyort hücumda.
Bugünkü maçta olası bir mağlubiyette çok canlar yanacak sanırım :?
 
O gönderilsin, bu gönderilsin diyorsunuzda; o kadar kolay mı daha lig başlamadan sözleşmeli oyuncu göndermek!? Bu adamları pazardan manavdan toplayıp getirmedik ki git deyince gitsinler. Üstelik bahsettiğiniz adamların belli bir kariyeri var, iki günlük çaylak gibi kapı önüne konabilirler mi?!

Brian Green örneğine bakarsanız yanılırsınız. Brian Green'in opsiyonu 24 Eylül'e kadar olduğu için denemişler ve beğenmeyip göndermişler. Ama Avery'nin, Cüneyt'in -Kaldı ki Cüneyt takım kaptanlığına getirilmiş-, sözleşmesi opsiyonlu değildir arkadaşlar. İkisininde en az 1 yıllık mukavelesi vardır. Onları göndermeye kalksalar tazminat ödemek zorunda kalacaklar; tazminatları da senelik ücretleri kadardır...

Bu konuda sabretmekten ve Avery'nin form tutmasını beklemekten başka bir çıkar yol görünmüyor kanımca... Mutlaka bir çıkış yakalayacaktır diye umut ediyorum. Lig uzun...

Birde Çanakkale'de oynadığımız bir salon varki evlere şenlik! Koskoca Galatasaray ve Beşiktaş'ı geçtim, orada oynayan diğer 1. lig takımlarına yazık! Federasyon vere vere orayı mı vermiş maçların oynanması için?! Profesyonel takımlara amatör salonlar hiç yakışmıyor...
 

Üst