Türkiye Kupası (Çanakkale)

Bizden daha oturmuş bir takım ile oynuyoruz...
Umarım geçen maç gibi olmaz. En azından başabaş oynarız. Birşeylerin oturup oturmadığını görürüz...
 
Opel Türkiye Kupası: Galatasaray Cafe Crown: 58 - Beşiktaş Cola Turka: 73

Galatasaray Cafe Crown, Opel Türkiye Kupası D Grubu ilk maçında Beşiktaş Cola Turka'ya 58-73 mağlup oldu.

Galatasaray Cafe Crown, Çanakkale 18 Mart Spor Salonu?nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 26-34 geride tamamladı.

Salon: 18 Mart Spor Salonu
Hakemler: Rüştü Nuran, Zafer Yılmaz, Uğur Özen

GALATASARAY CAFE CROWN: Erdem Türetken 11 (4 ribaund), William Franklin Avery 2 (2 ribaund), Charles Wayne Gaines 11 (13 ribaund), Haywood Christoper Owens 10 (7 ribaund, 2 asist), Murat Kaya 5 (5 ribaund, 2 asist), Hüseyin Beşok 9 (9 ribaund, 2 asist), Cemal Nalga, Daniel Harris Brown 9 (2 ribaund, 2 asist), Cüneyt Erden 1 (2 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Erkan Veyseloğlu 7 (5 ribaund, 3 asist), Preston Anthony Sumbert 14 (3 ribaund, 1 asist), Cevher Özer 9 (5 ribaund, 1 asist), Christian Dalmau 5 (6 ribaund, 3 asist), Sandro Nicevic 12 (5 ribaund, 1 asist), Onur Aydın 3 (5 ribaund), Arin Soğancıoğlu 3, Rick Jason Apodaca 18 (1 ribaund, 3 asist), Sinan Güler 2 (1 ribaund, 4 asist)

1.PERİYOT: 16-12
2.PERİYOT: 18-14
3.PERİYOT: 13-15
4.PERİYOT: 26-17

Bu maça yönelik yorum yapılmadığına göre çoğunluk Sion maçını izlemeyi tercih etmiş anlaşılan. Takımın tam oturmaması nedeniyle mağlubiyete kendimi alıştırsam da aklımın bir köşesinde bir umut vardı. Süpriz bir mağlubiyet almazsak bu sonucun geleceğe yönelik bir etkisinin olmaması tek sevindirici nokta olsa gerek.
 
Bu mac cok kotu geci neyazikki maci izleyemedim :(

Yalniz Onur abinin dediginede katiliyorum. Takim daha cok yeni bir birlerine iyicene alismalari lazim buda haliylen zaman alacak taraftarlarimiz icinde sabir gerekecek. Ama bi alissinlar kimse karsimizda duramiyacagi kesin. insALLAH ilk avrupa macina kadar iyicene hazir olurlar.
 
Hayal kırıklığı devam ediyor,geçen seneyi arayacağız galiba,dış şutlarda inanılmaz derecede kötüyüz,bu eksiklik sene içinde başımızı çok ağırtacak,ne kadarda yeni bir takım olsakta hücum organizasyonlarımız bu kadar kötü olmamalıydı,transfer politikamızdaki rezaletin sonucunda başka bişey beklenmezdi zaten,işin ilginç yanı Murat Hoca'da maçı aynı seyirciler gibi izliyor,Beşiktaş'ta çok iyi değildi ama kadrosu bu maçı aldı,çok zor işimiz çoookkk......
 
Re:

beşiktaş gs ye göre daha oturmuş bir takım yeni transferlerle birlikte oyun planı da değişmiş gs de bu belli oluyor o yüzden biraz daha zamana ihtiyaç var....

şahsi görüşüm gs'ın potansiyelinin beşiktaştan daha fazla olduğu.... bjk sadece yabancılara bakıyor ki onlarda da ne kadar ekmek o kadare köfte olayı vardır daha şimdiden para konuşulmaya başlandı ki bu onlar için sıkıntılı bir sezon olacak demek....
 
Banvit - Telekom macında, Banvit'i iyi buldum. Farklı skor macı pek yansıtmıyor. Hucum organizasyonları oturmus ve iyi durumda. Hareketli oynuyorlar paslasmaları ikili oyunları posta top gecirmeyi zorlanmadan becerebiliyorlar. Mokongo'yu cok begendim. Cabuk ve dengeli bir oyuncu penetreleri etkili. M.Perry'i cok aratmayacak gibi. Perry'e gore sadece skor katkısı daha az olacak gibi duruyor. C.Hill'in oynayamamasına ragmen dıs oyuncularda sıkıntı yasamadılar. Yalnız iceride sıkıntıları var. Umit Sonkol'un 4 oynadıgı dakikalarda pota altı savunmasında sorun yasıyorlar. Dudley-Wright'in performansından cok, Banvit pota altının, standartın altında savunma yapması bunda pay sahibi. Adeleke kotuydu, hucumda sınırlı oldugunu biliyorduk da savunmada da iceriyi kapatamadı. Ufuk - Umit degisikligi de buna care olamadı. Kısacası pota altı banvitin zayıf karnı, Pavic Adeleke Ufuk Umit savunmada yeterli oynu sergiliyemiyor. Bunun dısında setleri basarılı derli toplu oynuyorlar. İlk periyotta basbas gitti. Telekom ne zaman oynu iceriye yıktı mac lehlerine donmeye basladı.

İlk haftadaki Gs - Banvit macı icin cıkarımlarım, banvit boyalı alan dısında her konuda bizden onde oyunları oturmus durumda. Israrlı bir sekilde iceriyi zorlayıp, dısta da iyi savunma yapabilirsek macı alabiliriz. Dıs oyuncularımızn durumu meydanda, dıstan oynamayı denersek ic-dıs dengesi adına macı buyuk ihtimal veririz. Banvitin dıs oyuncuları cok hareketli. Murat - Avery - Cuneyt uclusunun sahada minimum sure kalması gerekir. Aynı anda 2'si yada 3'ü sahada olmamalıdır. Erdem - Dee - Tufan (oynayabilirse) uclusunu mumkun oldugunca sahada tutmamız gerekir. İceriden Huseyin Gaines Owens'ı durduramazlar. Bunun icin oyunun temposunu kontrol edip dusurmemiz gerekir. Hızlı oyun ve dısarıdan basbas oynama istegi bizi zorlar.
 
Gs- Bjk macının ilk 2 periyodunu seyredebildim. Gecmis maclara gore bir nebze daha iyiyidik. Ama hala oyun olarak tt bjk fb efes'in kenarından bile gecmiyoruz. Dee'nin gelisi oyunumuza olumlu yansımıs. Owens'ı ve Gaines'i begendim. Avery eger 2 numara oynayacaksa fikrim degismedi. 1.5 ve Avery ozelliklerinde bir 2 numaraya ihtiyacımız, keskin sutor skorer bir 2 numaraya olan ihticamızdan daha az. Her ne kadar Avery daha alısamamıs gozukse de.. Erdem'in ozelligi pota altına iyi destek verebilmesi fizik gucuyle 4e yakın bir 3 numara olması. Sutları hep boyleydi zaten. Tufan'ın yoklugunda pegasus(!) ve avery'den yeterli skor katkısını alamadık. Alabilecegimizi de sanmıyorum. Bunu gormek cok mu zor.. Gecen yıl gibi ribaundları iyi kovalıyoruz. Fakat her 5 toptan 3-4 potaya ulasabiliyor ve bunlardan sadece 1-2 sayı oluyor. Bu yuzde ve top kayıpları ile hucumda isimiz zor. Savunmada da avery'nin ebat dezavantajından eslesme sorunu yasıyoruz. Murat Kaya savunmada gayretliydi ama yine beceremedi. Bu iki oyuncu ne yapar merak ediyorum. Ne sut sokabiliyorlar ne asist ne savunma son derece vasat oynuyorlar.
Fb James White almıs. Transfer topicinde adı gecmisti. Oyun farkına, kadro farkı da ekleniyor.
 
Re: Re:

Furkan Z.' Alıntı:
şahsi görüşüm gs'ın potansiyelinin beşiktaştan daha fazla olduğu....

Bu goruse katılamayacagım sadece yerli kadrosundaki bazı noktalarda iyiyiz. Yabancıları bizim yabancılardan daha kaliteli ve dogru pozisyonlara secilmis. Bjknin 4 yabancıyla oynadıgını unutmayalım. Bizde 4 yabancıyla oynadık. Bjk seyrettigim 5 macta da iyiydi ve sadece 1inde Jaacks oynadı. Kısacası bjknin ustunlugunu onlar 5 yabancı oynatıyor diye acıklamak yanlıs, fiilen simdiye kadar 4 yabancıyla oynadılar ve iyi oynadılar.
İkinci bir fark koç farkı. Tekrar yazıyorum. Dun iki takımda 4 yabancılıydı ve hemen hemen aynı butceyle kurulmuslardı.
 
Re: Re:

Timur Saglam' Alıntı:
[quote="Furkan Z.":38c45]şahsi görüşüm gs'ın potansiyelinin beşiktaştan daha fazla olduğu....

Bu goruse katılamayacagım sadece yerli kadrosundaki bazı noktalarda iyiyiz. Yabancıları bizim yabancılardan daha kaliteli ve dogru pozisyonlara secilmis. Bjknin 4 yabancıyla oynadıgını unutmayalım. Bizde 4 yabancıyla oynadık. Bjk seyrettigim 5 macta da iyiydi ve sadece 1inde Jaacks oynadı. Kısacası bjknin ustunlugunu onlar 5 yabancı oynatıyor diye acıklamak yanlıs, fiilen simdiye kadar 4 yabancıyla oynadılar ve iyi oynadılar.
İkinci bir fark koç farkı. Tekrar yazıyorum. Dun iki takımda 4 yabancılıydı ve hemen hemen aynı butceyle kurulmuslardı.[/quote:38c45]


başka bir yere yazdım yabancı kaliteleri farklı olabilir ama maddi konulardan çok başı ağrıyacak beşiktaşın bu sene o yüzden biraz sabır diyorum size yerlki oyuncular bazında çok ciddi potansiyeli olan bir takım gs.... bu kadar kısa zamanda yabancılar değişti sürekli transferler oldu doğru düzgün bir antrenman olduğunu sanmıyorum bile... lig uzundur ilerleyen haftalarda daha derli toplu bir gs olacağından eminim....
 
Avery'i hep savundum ama artık gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum, şutu yok penetresi yok çok ağır bunların form tutmakla alakası yok.
Diğer yabancılarımız gerçekten iyiler takıma faydalılar Gaines tam bir 4 numara Owens 4-5 ikisinide oynayabiliyor pota altında sağlam duruyor savunması sert kısaca faydalı olacak.
Dee brown içeri penetreleri ve boş oyunculara verdiği pasları çok iyiydi ama şut tercihleri biraz yanlıştı içeri penetre ettiğinde hiç potaya bakmadı umarım arada potayada yönelecektir.
Cüneyt tam bir hayal kırıklığı kötü geçirdiği bir sezondan sonra hırslı ve iyi olmasını bekliyordum ama malesef geriye gidiyor.
M.Kaya baskebolu unutma yolunda hızla ilerliyor çok yazık oysaki beklentimiz çok fazlaydı kendisinden
M.Hoca seni çok seviyoruz ama bu takımın hali ne??? Geçen sene yeterince üzülmedikmi umarım en kısa sürede işlerini yoluna koyar hocamız başka bir şey diyemiyorum.
 
Takım biraz daha derli toplu olmasına rağmen yine de bana umut vermedi. Özellikle ilk periyodu iyi oynarken Erdem'in kaçırdığı 2 tane bomboş üçlük ile bir türlü öne geçemedik. 2. periyottan itibaren de izleyemedim, Sion maçı yüzünden.

Şunu anlayamıyorum, bjk ile aynı seviyede bütçen var, Avrupa'da basketbol konusunda aynı seviyede tanınırlığın var (ULEB'desin) ve bjk'nin ZAMANINDA oluşturduğu kadro ile bizim bir türlü oluşturamadığımız kadro arasında bariz bir fark var.

Bu takımın zamanında oluşturulamamasının nedeni tamamiyle teknik heyettir. 3 numara bulamadık diyorsun, peki bjk shumpert'i, apodaca'yı nasıl getirdi zamanında ? Şimdi takım birbirine alışacak diye bekliyoruz, bu da müthiş bir sıkıntı yaratacak. Türkiye Kupasından elenirsek kimse şaşırmasın.

3 numaramız yok. Acı ama gerçek. Erdem ile falan olmaz bu iş. Tamam savunması var güçlü oyuncu driveları falan iyi ama dış şut tehdidi yok. Rakip takımlar pota altına gömüldüğünde Erdem ne kadar drive edebilecek ?

Yabancı 2 tane 4 numaramız var. Üstüne 3 tane 5 numaramız var. Yine de bu mevkilerde kimyamızın olmadığını düşünüyorum. Hüseyin'in yedekleri olan Fatih ile Cemal çok yetersizler. 4 numaralarımızın az da olsa bir şut tehdidi yok. Galatasaray'a karşı oynayan bir koç olsam, 5 oyuncumu da gömerim içeriye. Bütün maç boyunca üçlük attırsan kaç yazar, sokamadıktan sonra...

Tekrar söylüyorum, teknik heyetin transferdeki hataları yüzünden bu seviyelerdeyiz, takım birbirine alışacak diye bekliyoruz. Bana göre iyi bir takım oluşturabilinirdi, oluşturul(A)madı. Bunun da acısını biz bu Türkiye kupasında ve ligin ilk haftalarında çekeceğiz.

Bu sene ilk 4'ten fazlası yalan. İlk 4 olursa da şanslıyız.
 
Hiç bir şey için geç kalınmış değil, avery'i gönderip drive edebilen az çok şutu olan 2 numara ve 3 numara alabilirsek kaldıki bunlar illa büyük paralarla alınmak zorunda değil Karşıyaka örneği ortada gelecek vaad eden genç oyuncularda olabilir bu hareket takıma çok şey katar.
 
Avery beni çok şaşırtıyor. Tamam, takıma alışamadaı, isteksiz, o yüzden sorumluluk almıyor, aldığında da şut sokamıyor. Ama savunmasına ne diyeceğimi şaşırmaya başladım. O ne rezalet bir savunma öyle. Açıkcası ben cüneyt'i pek beğenmem ama yerli oyuncu olarak bakıldığında iyi bir yedek olacağını düşünmüştüm. Dün yine ilk beş başladı. Avery de öyle. İkisinin savunmasızlığı ve hücumda şut sokamamaları vs.. başımıza büyük bela oldu. Cünyet'in bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. Maç boyu takımımız beşiktaş ribaunt sıkıntısı sayesinde ayakta kaldı. yoksa dün gerçek bir hezimet yaşanabilirdi. Ben bu kadar kötü şut yüzdesi olan bir takım görmedim.

%30 ikilik ve %30 üçlükle oynadık. beşiktaştan çok daha fazla hücum yaptık. 91 tane hücum yaptık beşiktaş ise 72 hücum yaptı. Onlardan bu kadar fazla hücum yapıp da yenilmemiz olacak iş değil. Ama sene başından beri takımların eksiklerini burada hepimiz yazıyoruz. İki numara için avery'nin yetersiz kalacağını burada yazan arkadaşlar vardı. Hüseyin'in yanına şutör bir uzun gerekir dedik. skorer bir 3 numaranın da takım için gerekli oılduğunun altını çizdik. Drive eden ve şut atan bir 4 olmayınca Hüseyin'in etkinliği de azalıyor. Ki bu maçta bunu çok net gördük.

Bir de maçı aslında ribauntlar sayesinde lehimize çevirme şansımız oldu. Murat tek üçlüğünü sokmuştu. Nicevic 4 faulle kenardaydı. o durumda cemal neden oyuna alınır. iki amerikalı uzun var. hadi hüseyin'i nicevicle oynatıyım dedin ki bu düşünce bile tartışılır ama kabul edelim. neden cemal'i oyuna aldı. Cemal gaines ya da owens'ın yapamaycağı ne gibi meziyetlere sahip...

Hele son iki dakikada fark 10 sayı iken alan savunmasına geçmemizi açıklamak hepten imkansız. match up sıkıntısını çözmek için alana geçti. orasını anlamak mümkün ama daha önce de alan denemişti ve tutmamıştı. Alan savunmasının savunmalarının en zorudur. dee gibi alan savunmasında bilgisiz ve birbirini tanımayan, nerede duracaklarını bilmeyen oyuncularla alan denemek tam intihardı. Hazırık maçı olsa eyvallah ama kupa maçı. hem de rakip beşiktaş. ezeli rakip yani. kaldı ki o iki dakikada baskı yaparak erken top kullandırmalıydık. Baskı demişken dönem dönem rakip guarda baskı yptık ama dee ile yapmadık. murat kaya ile baskı yapıyoruz. hadi bakalım...

kimse kusura bakmasın ama bu takımın acilen en azından skorer bir 3 numaraya ve şutör bir dört numaraya ihtiyacı var. gaines ya da owens'ı gönderip en kötü greene'i almak bile anlamlı olabilir. illa da 4 yabancı oyuncu ile oynayacağız deniyorsa yok yakınken avery ile yollar ayrılabilir. avery huzursuz. deenin alınmasından rahatsız olmuş bence. bu çözümler yapılmazsa bu bütçe heba edilmiş olur.
 
Re:

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Hiç bir şey için geç kalınmış değil, avery'i gönderip drive edebilen az çok şutu olan 2 numara ve 3 numara alabilirsek kaldıki bunlar illa büyük paralarla alınmak zorunda değil Karşıyaka örneği ortada gelecek vaad eden genç oyuncularda olabilir bu hareket takıma çok şey katar.
kuvvetle muhtemel gönderileceği kanısındayım ben zaten.... yalnız owens greeene tercihi bende soru işareti atletik olmasa da skorer bir oyucu olabilir di greene bence....
 
Ben Owens ı beğendim açıkçası.Oldukça faydalı olabilecek bir oyuncu.Gaines de her geçen maç biraz daha iyi olacak gibi...Cüneyt ve Avery büyük hayalkırıklığı yaratmaya devam ettiler:( Tufan ve Fatih'in yokluğu da etkili oldu tabi biraz.Brown ve Owens ın birlikte sahada yer aldığı anlarda oyun başabaş geçti... Ben herşeye ve farklı malubiyete rağmen takımın biraz daha oturmuş olduğunu gördüm belki de fazla iyimserim...
 
Eyüp abiye Avery konusunda aynen katılıyorum. Geçen hafta formsuz olduğunu düşünmüştüm fakat dünkü maçtan sonra görülüyor ki Avery'nin basketbolunda ciddi bir düşüş söz konusu.
Panionios da yüzde 57 ikilik,yüzde 44 üçlük başarısıyla 18 küsür sayı ortalaması yapmış bi adam Avery. Bu adamı daha önce hiç izlemedim fakat yunanistan gibi zor bi ligde bu yüzdelerle bu ortalamaları tutturmuş birisi gibi gelmiyo bana bugünkü görüntüsü itibariyle... Adam şut atmak için kollarını zor çekiyo yukarı. Hadi şutu geçelim takımıda oynatamıyor.
Belli ki Avery'nin basketbolu her sezon geriye gidiyor. Yol yakınken değiştirmek faydalı olacaktır.
 
Re:

BEKTAŞ KARA' Alıntı:
GALATASARAYIMIZ bugün akşam son antremanını maçın oynancağı salonda yaptı ve maç saatini bekliyor. Arkadaşlar çanakkale uA'nın alındığı 75 biletten bahsediyolar ama biz burda tek rengiz.Yani buranın yerlileri,üniversiteliler ve Lise Tayfası ultrAslan çanakkale adı altında.Burdaki ve dışardaki tüm organizasyonlarda ultrAslan 18MART uni olarak hareket ediyoruz.Maçta güzel atmosfer sağlanması için bize ayrılan tüm biletleri satın aldık ki emin olun yarın sesimiz size kadar ulaşacak.Tabi iyi haberler de gelir umarım.Takımımıza başarılar diyoruz.Çanakkale'den sevgilerle.
http://www.ua18mart.com

Öncelikle taraftar olarak kötü bir gündeydik ve ses bana şahsen gelmedi.Rengimizi Çanakkale'de kaptırılmış gibi göründü . İlk yarı canlı seyrettim 4. periyotu banttan izleme şansım oldu.Herşeyden önce maça iyi savunma ve hucüm ribaundlarında çok etkili başladık.Fakat dış atış hastalığımız burda da sürdü.Nedense Erdem'ê güvendik sürekli :?. Ayrıca Cüneyt'in de kötü gününde olması sebebiyle hucumda ritim bulamadık.Sonra değişikler başladı.Dee ve Owens girdi takıma renk geldi.Owens gerçektende çok etkili oynadı çok atletik yetenekleri var.Galatasaray'da iş yapacak bir oyuncu izlenimi verdi bana.Tam sazı elimize almışken hızlı oynarken Dee ve Owens'ı çıkardı Murat Hoca :? Amacı neydi bende anlamadım.Halbu ki Owens ve Gaines süper ikili olmuşlardı.Ağır Bjk savunmasının içinde cirit attılar.Ki beklendiği gibi Bjk bu sırada öne geçti ve İlk yarının bitmesine saniyeler kala fark 8 sayıya çıktı.4. periyotta ise iyi başladık ve son 5 dakika skoru 56-51'e getirdik topta bizdeydi hakem hucümda yanlış bir düdük çalarak Hüseyin'in hucum faul yaptığını belirtti ardında gelen itirazlar sonucu teknik faul yiyince işin açıkcası maçta orada kopmuş oldu.Mücadelemiz iyi fakat skorerimiz malesef bulunmuyor.

Eğer Yönetimden birileri birşeylerden anlıyorsa AWERY'İ bir an önce yollasınlar.Bu adam takıma katkıs yok :? 2 sayı atmasında değilim.Maç boyunca sadece 4 atış kullandı :? Bu nasıl sorumluluk alan bir oyuncudur böyle. Vakit varken derhal yollansın ve doğru dürüst bir forvet alınsın.White almayıpta Avery'i alan herkesi kınıyorum !
 

Üst