Türkiye Kupası Çeyrek Final | Galatasaray 73-79 Anadolu Efes

Bu kadroyla bu takimda erceg haric her oyuncu bu macta max kapasitesiyle oynadi.Takimin 1 numarali adami yokken bu kadar olur zaten.

Bu sezon özelinde Olympiakos'u ne kadar olumlu anlamlandırıyorsam Heurtel'in aldığı nefes de bir o kadar zarar benim için.Ergin Ataman'ın maça dair yatığı hazırlık gayet başarılı şekilde uygulanırken abartı bir bireysel performansla güne damga vurdu.
Defaten 7-8 sayılık bir tampon farkı yaratacak performansı ortaya koyduk fakat Efes hem şanslıydı hem de hakemlerden ciddi şekilde yardım aldı.Son periyot geriye düştüğümüz takdirde pilimizin biteceği öngörülebilir bir durumdu ve öyle oldu.
Takıma mücadele için teşekkürler.Euroleague'de 6-7 galibiyet sınırına dayanıp ligde de özel anlam yüklediğimiz maçları kazanırız umarım.

Abi nası kötü oynuyoruz ya, bugün takım şut sokamadı bunun dışında gayet de iyiydik. Hem savunmada hem hücumda.

Mesela çöp dediklerinden Micov Avrupa'nın en formda forvetlerinden Perper'i kilitledi, yeri geldi 4'te Saric'le savaştı. Biraz dediğin Ender kaç maçtır muazzam oynuyor bana kalırsa, istikrarsız görüntüsünü atmış gibi.

Ben karamsar değilim Muhammed. Özetle böyle.

Rakip kim olursa olsun bize karşı vitesi biraz arttırınca her maç saçma top kayıplarından, topu kaptırınca 4 kişinin eli belinde topu izlemesinden sıkıldım artık. İsterse rakip 3.sınıf takım olsun, koş koş yaptıkları her dakika bizimle başa baş oynuyorlar. Zaten bu sebeple Eskişehir, Telekom gibi takımlara hep kaybettik bu sene.

Bu maçta bizim için en büyük kazanım Ergin Ataman oldu. Koçu eskisi gibi motive görmek beni de tv'nin başında motive etti. Şubede yaşanan değişim ve başkanın koçuna arkasında duran açıklamaları hocayı tekrar oyunun içine dahil etmiş. Diğer kazanımlarımız ise;
- euroleauge in en iyi savunma yapan takımına karşı hemde arroyo olmadan son 5 dakikaya kadar ne yaptığımızı bilerek başabaş oynadık. Arroyo buraları oynamak için var ve dönecek,
- Erceg'in savunmasıyla takıma zarar verdiğinin artık koç da farkında verdiği süre ile bunu belli etti,
- justin carter yükselen formunu bu maçta da gösterdi, micov'un da düşük formu ile önümüzdeki haftalarda ilk 5'e yerleşip dakikasını artıracaktır.

Ben inanıyorum ki bu takım kritik maçlarda karakter göstermeye devam edecek ve play-offlarda yüzümüz gülecek. Hakemler ve sakatlık belası olmasın yeter ki.

İki maçtır -ligdeki maç ve bugün- Efes'le dişe diş mücadele edebildiğimizi gösteriyoruz. Varsın bütçeleri iki katımız olsun, hiç farketmez, şanslar eşit olur.

Yalnız bugün hakemler maçın kaybedilmesinde %50 lik neden oluşturdular. Yenilmemizdeki diğer nedenlerden biri şans; her topun vücudun başına,altına,yanına,sağına, soluna çarpıp Efeslilere düşmesi, son saniyede bala atılan sayılar gibi... diğeride elebaşının Micov olduğu Erceg'le beraber son dakikalarda sergilenen ruhsuzluk. Diğer oyuncular canını dişine takarken, hele ki Kerem 37 yaşında her pozisyona sıçraması, Pocius'un koşturması, Carter'ın ribanudlardaki isteği felan onları görünce televizyonda deliye döndüm ve bir arıza çıkmaması için elimden son 1-2 dakikasında değiştridim televizyonu.

Arkadaşın dediği gibi play-offlarda İpekçi'de çok güzel şeyler olabilir. Ama bir düşünyorum, bu kadroda Marko olsaydı... Çok şey değişirdi.

Hakemler bildiğin maçı Efes'e verdi. Zaten Moğulkoç ve Erşan'dan farklı bir şey beklenmezdi. Young'a çalınan ucuz fauller savunmamızı doğrudan etkiledi. Furkan'ın 24 saniye pozisyonu ve teknik fauller ise artık buzdağının görünen kısmı. Bize karşı Efes bile bu kadar kollanıyorsa olası Ülker eşleşmesini düşünemiyorum. Erceg, Micov, Carter, Young, Sinan vs vs takılmıyorum daha doğrusu takılamıyorum. En son lehimize karar verilen -ki öyle bir şey istemiyoruz- maç hangisiydi? Onu geçtim son adil yönetilen maç hangisiydi?
THY'nin sponsor olduğu EL'de takımlarımızın hakkı yeniyor diye veryansın ediyoruz. Adamlar 'Kardeşim sen kendi hakemlerine bak' demez mi? Hasılı sürekli hakkımızın yenmesi sıkmaya başladı. Hakkımızı aynı adamlar yerken görmezden gelmenin de izahı yok.

Pocius elimizde patlamasaydı maçı alırdık,takım dün kısa pozisyonda şutör oyuncu eksikliğini oldukça hissetti,Erceg'de gününde olmayınca bir ara sayı bulma adına sadece penetrelere kaldık.

Ben takımın gidişatını gayet umut verici buluyorum. Önceden sadece Arroyo varsa vardı takım, şimdi sıkıştığımız ve değişim gerektiren durumlar için B planımız var.

Tetikçi Emin Moğulkoç ve çetesi ilk devre Anadolu Efes'i oyunda tuttu. Hani kör olsa görür derler ya 24 saniye süresi bitmesine rağmen Efes lehine verdikleri o sayının hiçbir açıklaması olamaz. Şube koordinatörümüz hakemlere itiraz edeceğine soluğu yine twitterda aldı. Sonrada hakem hatası olduğunu yazıyor. Bu neyin hakem hatasıymış ya. Hakem hatası olsa eyvallah der geçeriz. Bu kararların arkasında tamamen art niyet var. Dikkatimi çekti Ergin hoca itiraz ettiği vakit direkt teknik faulü yerken aynı şiddette itirazları Ivkovic yaparken hakemler Ivkovic'i sakinleştirmeye çalışıyor. Arada bir ayrım var. Galatasaray haricinde A Milli takımın antrenörü olan bir koça yapılanları doğru bulmuyorum. Özellikle Emin Moğulkoç'un yönettiği maçlar incelensin. Galatasaray takımı bu maçlardan kaç tane galibiyet almıştır ? Kadın - Erkek takımı fark etmez. Moğulkoç tetikçinin önde gidenidir. Ona hakkımı asla helal etmiyorum.

Thomas Heurtel hayatının maçını oynadı. Ne attıysa soktu. Yapılabilecek bir şey yok çünkü dün gerçekten çok özel bir günündeydi. Aynı performansı diğer rakiplere karşı da bekliyoruz Heurtel. :) İlk yarı ne kadar iyi oynadıysak ikinci yarı o kadar kötü oynadık. Takım kısa süreli akıl tutulması yaşadı ve Efes o arada farkı açtı. Alba Berlin maçının bir benzeri oldu. Maç içinde 10 sayı öne geçtiğimiz maçı kaybettik. İşte burada hep Arroyo'yu arıyoruz. Bizim takımın varoluş amacı dış şutlardı. Biz de 3 sayı yüzdesinde çok kötü olduğumuz için maçı kaybettik. Sezonun özeti de belli. Arroyo ile yaşa Arroyo ile öl.

Bu sene şampiyonluk için en büyük adayım olan takımla oynadık. Ki Krstiç'i de oynatmadılar. Şu atletizm ile ribauntlarda bizi ezdiler ki Kristic de olursa pot altımızı mahvederler. Hele ki dış atışımız hiç yoksa daha kolay olur bu. Arroyo da yokken yenileceğimize gayet emindim maçı o gözle seyrettm ve beklentimin üzerinde oynadık. İlk yarı Efes'İ maçın içinde tutmak için direnen Hakemler ve Heurtel de vardı.

KAder de onların yanındaydı. 2. Çeyrek sonu Heurtel'in attığı 3lük hadi bir nebze sindirelim takımın hatası diyelim. Peki 3. çeyrek sonu Doğuş'un attığı? Doğuş'u serbest bırak ordan 5 atış atsın 5i de girmez. ama gireceği tuttu ve hakemlerle beraber tanrı da oyunun içine girdi efes'İ oyunda tuttu. Bu da öldürücü hamleyi yapmamızı engelledi Efes'in savunma iştahını arttırdı.

Son periyot ise büyük oyuncuların oyunu yönlendirdiği anlardır. Dikkat ederseniz GS bu sene kaybettiği tüm maçları son periyotlarda kaybetti. Çünkü maç sonu topu eline alacak yönlendirecek oyuncumuz sadece CArlos ve dikkat edin Barcelona'yı orada yenebilirdik ALba'yı burda yenebilirdik Maccabi'yi yenebilirdik ama hep Arroyo sahada yoktu. Maçı oraya kadar getirip oralarda verdik. DÜn de son periyot kaybettik.Çünkü Ender uygun adamı bulmak yerine şutuna güvendi. O şut girse bile diğerlerini soğuttu. Misal en basiti en son Erceg 3lüğü sokmuş durum iyi (orda bile Bjelica özürlüsü maçtaki tek üçlüğünü 10 metreden soktu) Tekrar hücum yapıyoruz Ender kaldırdı attı Erceg gene boştu oysa ki:(

Pota altında Yopung hümetmiş ona top indiremedik. Yani bunları da yapmaya başlarsak ve Micov o benim bildiğim gibi kaldırıp şut atan adam haline geri dönerse bu sezon şansımız artar. Bizi bu sene taşıyacak olacaksak eğer şmp yapacak adamlar Micov Erceg Arroyo. Bunu anlamamız lazım. Çünkü o savaşçı takıma camiaya tribüne gaz verecek penetreci comboyu bulamadık (bo alınabilirdi aslında ucuzdu da) böyle devam edeceğiz:(

Maçı Huertel aldı resmen durduramadık adamı..Ben hakemlerin bu maçta çok aleyhimize çalıştığını düşünmüyorum,birkaç hataları vardı sadece özellikle süre dolmuş pozisyonda keşke monitöre baksalardı (birde Young'un 4.faulü çok saçma geldi bana)..onun dışında sadece carter 13,toplam 32 tane serbest atış kullanmışız..Maçı sadece hakemlere yormamak lazım..Kadro kalitesi,derinliği maç sonlarına etki ediyor tabiki.
Ataman bu maçta bir arkadaşın dediği gibi çok istekli görünüyordu uzun zaman sonra..Avrupa ve ligde işler zorlaşınca galiba bu kupayı almak istemişti..

KSK bugün resmen dilimlendi özellikle son çeyrekte.
Ama onları da pek sevmem.
Al KSK'yı vur FB'ye.
Beter olsunlar hepsi.
Kupayı Fenere verecekler belli oldu.

KSK ilk 2 çeyrekte yürüye yürüye dağıtmıştı FbÜlker'i.Derli toplu oynayarak çok da kasmadan farkı açtılar FbÜlker facia görüntüdeydi ancak üçüncü çeyrekte bu sefer skor bulunca FbÜlker farkı kapattı.Dünkü bizim maç gibi basketbol açısından çekişmenin olduğu güzel maçtı.Akşamki maçta final maçıda çekişmeli geçecek gözüken o.

Kupanın sahibi Efes oldu bu arada, FB Ülker bir finalde daha kaybetti, tarihin en loser camiası :)

Bizim maç tamamen dengedeydi ama hem Daçka hem de FB Ülker'i baya iyi sindirdi Efes. Ivkovic dersine iyi çalışmış.

Kupanın sahibi Efes oldu bu arada, FB Ülker bir finalde daha kaybetti, tarihin en loser camiası :)

Bizim maç tamamen dengedeydi ama hem Daçka hem de FB Ülker'i baya iyi sindirdi Efes. Ivkovic dersine iyi çalışmış.
istatistikler,sonuçlar bilmem ne filan obradovic dese de benim gözümde her zaman İvkovic daha iyi olmuştur benim basketbol anlayışımda,Obradovic daha başarılı olabilir bu tartışılır ama İvkovic kraldır:)

istatistikler,sonuçlar bilmem ne filan obradovic dese de benim gözümde her zaman İvkovic daha iyi olmuştur benim basketbol anlayışımda,Obradovic daha başarılı olabilir bu tartışılır ama İvkovic kraldır:)

Türkiye'deki kariyerlerini göz önüne aldığımızda da Ivkovic'in 6 ayda daha çok şey başardığını düşünüyorum ben. Bundan sonrası ne olur bilemem ama Birkan-Cenk-Krstic'siz başladılar nerdeyse sezona (Cenk hala dönmedi) ve buna rağmen kimyayı iyi oturttular. Bir kaç maç dışında çok caydırıcı savunma yaptılar hakikatten. Heurtel için Draper'ı feda etmeleri yanlıştı bana kalırsa, ben olsam Bjelica'nın lisansıyla değiştirirdim. Ivkovic'in en büyük hatası odur bence. Ayırdıkları bütçenin -şimdilik- hakkını veriyorlar.

FB Ülker tamamen bütçenin ekmeğini yiyerek yıldız oyuncuların bir şeyler yapmasıyla öne çıkıyor. Geçen sezon Bo ve Bogdanovic, bu sezon Goudelock ve Bjelica. Hatta bu sezon tamamen maç sonlarını Goudelock'ın eline bakarak oynuyorlar. O durduğu zaman müthiş sıkıntı yaşıyorlar bugün olduğu gibi.

Tekrar edeyim, bundan sonrası ne olur kimse kesin konuşamaz ama şimdilik görebildiğim bu. Tabi en büyük dileğim ligde muhtemel bir yarı final eşleşmesinde Efes ya da FB Ülker'i paketleyip finale çıkmamız.

Son çeyrek - özellikle son 3-4 dakika- feneri skoru eşitlemesi için zorladı hakemler ama olmadı. Benim için de İvkovic'in yeri ayrıdır. Hele 3 sezon önce dream team CSKA'yı muazzam mat edişi.

Çeyrek Final maçını nasıl kazandıklarını gördükten sonra, şu kupanın bir önemi kalmadı. Ayrıca Fenerbahçe, Efes'ten çok çok daha iyi takım.