Türkiye Kupası Çeyrek Finali | Galatasaray CC 92 - 83 Antalya BŞB

Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Bu kadar üçlük atamayız herhalde bir daha. Yarın rakip inşallah zayıf olur çünkü hakkaten çok efor sarfetti oyuncularımız.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Antalya'nın basketbolu da dahil pek çok güzel şey olmasına rağmen Gurovicten girmek istiyorum.Zira rotasyon bu kadar darken böyle vurdumduymaz devam ederse bugünün anlamı kalmaz.Şu maçlara sallamamak da ilginç yani...
Sezon boyu Ayhan Şahenk'te oynamanın mükafatını bugün aldık sanki. :) Kabul azdık ama ilk yarıdaki şutların tamamına yakını doğruydu.Böyle devam etmeyi umuyoruz.
Hüseyin Beşok zaten klasikleşti.Fazladan ne diyelim ki şimdi... :)
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Antalya'yı yenerek yarıfinale uzanan Galatasaray Cafe Crown'da coach Koray Mincinozlu oyundan hiç memnun olmadığını söyledi.

Galatasaray Cafe Crown coachu Koray Mincinozlu, takımının Antalya karşısında göstermiş olduğu performanstan memnun olmadığını belirterek, "Galibiyet güzel ama onun dışında hiçbir şeyden memnun değilim. Ne yazık ki güzel bir basketbol izlettiremedik. Rakip bize karşı iyi hazırlanmıştı. Zorlandık ama turu geçmeyi başardık. Gerçekten iyi bir üçlük yüzdemiz oluştu. (17/29) Bunu böyle planlamamıştık. Ama maç içinde buna müdahale etmedim ve esas önemli olan da buydu. Gurovic 3 hızlı hücumda 3 top kaybı yaptı ama bunu konsantrasyon eksikliğinden değil bence aşırı istekli olmaktan yaptı" dedi.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

İlk yarıdaki üçlük yüzdesini görünce gülesim geldi :) 16' da 13 nedir abi :p Neyse öyle veya böyle kazandık. Şu an için önemli olan bu. İnşallah istediğimiz gibi bir kura çekip yolumuza devam ederiz.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

bukadar iyi sokmamiza ragmen zorlandik. Kolay sayi bulamadigimiz icin. Graves bu takimin Hüseyin ile birlikte temel diregidir. Onun atacagi kolay sayilar ve penetreler bizi cok rahatlatiyor.

Eger Efes'e karsi sansimiz olursa, ancak tam kadro olur.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Hüseyin artık istikrarını tutturdu ve bu düzeyde devam ediyor. Allah kaza beladan korusun. Gerçekten önemli katkılar veriyor. Ayrıca müthiş de bir şut yüzdemiz oluştu. Graves ve Milo'nun olmadığı bir maçta bu galibiyeti almak, kupada yola devam etmek güzel.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Guzel bir galibiyet oldu takım adına.Bana kalırsa bu gece kurada Efes Pilsen cikacak gibime geliyor.Sorun degil Efes'i eler finale cikariz tam kadro ile.Efes'te bir halt yok aslında.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Dikkatimi çeken oyuncular:

-Hadi Doğan;

Böyle bir adamı niye oynatmazsın bilmiyorum Altar Abi... Bize karşı çok iş yapardı bence,ama bizim maç olduğu için unuttuğun fena da olmadı hani... :)

-Cemal Nalga;

Marcus Douthit dışında kendisi ile eşleşebilecek tek bir oyuncusu bulunmayan Antalya takımı karşısında ondan daha iyi bir performans beklerdim...

-Sultanım;

Tebrikler Rashid,kendin o şekilde istemesen de sırf Koray Hoca ve Aziz Hoca istedi diye takımı oynatarak oynaman gayet hoş... Devam...
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Alperen Rashid konusunda bişeyler yazmış.Aslında bişe yok gibi görünüyor ama çok şey var.
Başta ben olmak üzere Rashid'İn bencilliğinden şikayetçi bir çok kişi vardı.Ama son 2-3 maç öyle bir oyun oynuyor ki resmen büyük oyuncu olacak adamdım ama harcandım diyor.Tamamen bireyselliği bir kenara bırakıp takıma oynuyor adam.Helal sana Rashid.

Hı birde unuttum kötü oynadığı günler herkes iğnelemeyi biliyor ama ben Murat Kaya ile ilgili az tebrik gördüm bugün çok iyiydi.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Maçı izleyemedim.Kim nasıl oynadı onu da bilmiyorum.Ama oyuncularımızı kutluyorum.Graves ve Milojevic'in yokluğunda Antalya gibi bir takımı yenip yarı finale çıktılar.İnşallah iyi bir kura çekip finali görürüz ve kupayı alırız.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Bencede Murat Kaya bugün çok iyiydi.Özellikle Graves'in olmadığı bir günde hücumda içeriye penetreleriyle takıma boş alanlar yarattı.Bugün hücumumuz çoğunlukla şut üzerineydi.Umarım bundan sonraki maçlarımızda kısa oyuncularımız içeriye daha fazla penetre ederler.Ve iç dış dengesini daha iyi kurarız.
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Şimdi bu forumda istenilen pg tipi takımı oynatsın yeter gibi bir düşünceydi...Ve ALLAH sesimizi duydu rashid geldi...Gerçekten asist ortalamaları artık nba in kalburüstü pg leri kadar helal sana rashid...Bir parantezde Erdeme acıyorum..Yani Erdem şu maçta kredisini tüketti..10 tane atsa potaya deyse kaçsa hiç sesimi çıkarmam..1.kaçırdıgı zaten fiyasko 2. kaçırdıgına kelimeler yetmez..
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

İyi oynadık sayılır; ucluk yuzdesindeki asıl pay neredeyse hiçbir atışımızın zorlama olmamasından dolayı kanımca. Zaten zorlama olan bir ikiside girmedi.

8 kişilik rotasyon kısıtlı gozukse de aslında o kadar da sorun yaratmayabilirdi ama 3 gunluk yogun maç temposu olacagı için handikap. Dar kadronun en buyuk handikapı, Cemal-Huseyin-Polat -hatta Erdem'i de kullanabilecegimiz pota altında, içeriden rahatlıkla skor uretemeyişimiz. Huseyin dışında içeriden oynamakta zorlanıyoruz. Cemal ve Polat'ın boyalı alandan skor gucu sınırlı. Allahtan karsımızda undersize Marsh ve agresif guçlu diyemeyecegimiz, yakın temastan hoşlanmayan Douhit vardı. Yarı finalde bu handikapı nasıl kapatabiliriz, bakalım...

Gurovic dısında, hemen hemen herkes iyi oynadı. Erdem'in talihsiz:) atışlarını saymazsak... Bu kadar rahat sureler alabildigi ve topu istedigimiz gibi, dengeli bir sekilde dolastırabildigimiz bir maçta Gurovic butun maç boyunca vasata bile yaklaşmadı desek yeridir ne yazık ki, inşallah play-offta acısını cıkartır.

Antalya fena oynamadı, sanssızdılar. Boyle bir ucluk yuzdesine ragmen oyun disiplinlerini bozmadılar, dogru oynamaya calıstılar. Marsh'ı tekrardan takıma kazandırmaları, Karsıyaka'dan Mims'i almaları faydalı olmuş. Douhit de kaliteli bir uzun ama pota altında hakimiyet kurmakta zorlanıyorlar. Melvin ayrıldıktan sonra 5. yabancıyı alsalar olur(du).
 
Re: TK | Galatasaray - Antalya BŞB 92-83

Helal olsun aslanlara.Hüseyin'i gerçekten yürekten taktir ediyorum onun bu yürekliliğine profesyonelliğine hayranım.

Arda vari bir deyişle sezon başı bizi kendinden mahrum bıraktı diye kızmakta haklıymışım :p
 

Üst