Türkiye Kupası | Galatasaray Odeabank-Banvit |

Öncelikle Micov'un turnikeleri kaçar şansızlık vs bir şey denemez. Ancak son toplarda mola alıyoruz ama topu Davis alıyor olacak gibi değil. O topu Davis alacaksa neden mola alınır ki ? Mola alıyorsan o topu bir şekilde en iyi faul atan adamın eline verecek oyunu çizeceksin. Burada ciddi bir teknik ekip zafiyeti olduğunu düşünüyorum.
Diğer yandan maç özelinde 2 sayı öndesin ve son top rakipte 10 saniye var ! Bu durumda üçlük ile maçı kaybetme riskine girmeye hiç gerek yok. Yaparsın faulünü stresi rakip takıma yüklersin. Rakip oyuncunun kaçırırsam maç gidiyor psikolojisinde.elleri titrer ve bir atış kaçırmasını beklersin atarsa da son top sen de olur. Hiç yoktan uzatman da garanti olur.

Moladan sonra topun davise atilmasindan bahsediyoruz ama Sinan güler'in topu oyuna sokma konusunda ciddi zaafi var .
Dikkat ederseniz tam bes saniye dolmak üzereyken topu Davis´e atiyor ..
Şu topu bir zahmet Sinan oyuna sokmasin . Usak Sportif macinda da aynisi oldu..

O üçlük girdiği an içime bir yumruk oturdu,ne kadar boşver desemde kendime olmuyor,bir perşembe gecem zehir oldu,duvarları yumruklamak geliyor içimden,öfke ve isyan doluyum ...

Benim ömrüm bu duyguları yaşamakla geçti,biliyordum bu kupada finale çıkamayacağımızı,yinede yorum olarak yazmadım buraya,boşver gitsin dedim

Böyle tek maç üzerinden oynanan kupa maçlarında hep yeniliyoruz,geçmiş yıllarda da bu hisleri hep yaşadım ben,bu şubenin kaderini biliyorum,yıllar bunu öğretti bana ...

En büyük acı çok umutlanıp kaybetmektir,böyle maçları 15 sayı ile kaybetsen çok acı çekmezsin ama böyle kaybedince canlı canlı ölürsün,bu takım ligde ve eurocup'ta bize en büyük acıyı yaşatacak,hiç lig şampiyonluğu,eurocup şampiyonluğu beklemeyin,umutlandırıp sonra hayal kırıklığı yaşatacaklar ...

Yineliyorum en büyük acı çok umutlanıp kaybetmektir,şimdi bizi ligde ve eurocup'ta umutlandıracaklar

Ve son olarak küçük düşünmeyi,ufak şeyler ile plan yapmayı herkesin ruhuna kazıdılar

Karşıyaka maçını seyircisiz oynayacağız diye sevinirsin nolur sonuçta ? Yine yenilirsin,yakışır mı onuncu sınıf takımlar gibi böyle ufak şeyleri fırsat bellemek bize ?

Sonra euroleague'e gidemiyoruz diye fiba şampiyonlar ligine gidelim konusu,euroleague öyleymiş te böyleymişte,katılıp ama biz şampiyonlar liginde oynuyoruz havası mı atacağız ? Bu kadar basit olmayı,kurnazlık sosuna batırılmış küçük düşünmeyi ne ara aşıladılar ki bize ?

Kulüp iğrenç bir geleceğe yürürken 100 bine şunu transfer ederiz,şu oyuncuyu 25 bine alırız oh mis gibi kadro muhabbetleri yapıp,günlük zevkler peşinde koşmayı ne zaman öğrendik ?

Sinsi sinsi bitirirlerken bizi bu ne uykusu ? Önce EL'de oynarsın bugün eurocup'ta sonra bir bakmışsın onunda altındasın,sonra bütçe düşürmeler,bilmemneler ....

Yani ne değişecek 3-5 maç sonra feneri yenince,netice değil mi önemli olan ? Sezonlara başlama amacımız feneri yenip sadece onunla tatmin olmak mı ? İyi alıştırdılar bizi,fb'yi yensinler bizde bütün sezonu idare edelim ...

Son olarak Galatasaray'da taraftar büyük düşünmeyi öğrenmedikçe ve yönetimsel anlamda bir devrim olmadıkça sürekli çile çekeriz,5 ileri gittik diye mutlu olurken sonra 5 geri gideriz ve yine başladığımız yerdeyiz,bu bir döngü olur ve senelerce devam eder ...

Bu müthiş değerlendirmeye katılıyorum özellikle alıntı yapıp teşekkür etmek istedim.

Bugün çok çok ağır bir darbe aldık. Ergin Ataman'ın hiçbir suçu olduğunu düşünmüyorum aksine çok yerinde molalarla maça pozitif etki yaptı. Peki neden kaybettik? E.Mccollum-Jerrels gibi vasıfsız guardlara sahip olduğumuz için. Maçın son bölümünde Sinan ve Micov'un kaçırdığı boş turnikelere Schilb'in her zaman ki ciddiyetsiz savunma zafiyeti eklenince son anlarda arka arkaya 3 üçlük yiyip havlu attık. Bu kadronun sorumlusu Can Topsakal-Dursun Özbek işbirliğidir. Ergin Ataman hata yaptı evet ama hatası ilk defa işine duygularını karıştırmak oldu. Normal şartlarda bu bütçe bu yönetim anlayışının olduğu yerde herkes bilir ki Ataman bir dakika durmazdı. Helal olsun ki adam Galatasaray'lıymış.

Gelelim önümüzdeki sürece, bildiğim yanlış değilse J.Dorsey yerine oyuncu transfer etsek bile Eurocup'ta oynatamıyoruz. Allah korusun Lasme'yi ne diyeyim :) Pınar Ksk bizi eler diye düşünüyorum bunu düşünürken de salona gidip her zaman ki gibi son ana kadar takımı destekleyeceğim. Ligde de şansımız olduğunu hiç düşünmüyorum. Gelecek pota altı oyuncusunun vereceği katkı durumumuzu belirler. Tablo karanlık. Yönetim değişmedikçe üzülmeye devam...

Karalar bağlamaya gerek yok. Bizimle aynı kalibredeki takımla tarafsız sahada oynadık ve son topta yenildik. Banvite'le aynı kalibrede olma sorunumuz ise bu maç özelinde konuşacağımız ve surat asacağımız bir durum da değil zaten.

Bu kadro yapısı ve bu hocayla çok ümitlenilmemesi gerektiğini aralık ayında anlamıştım. Bu takımdan birşey olmaz bu sene, beklentileri düşük tutmak lazım yoksa çok üzülüyoruz.

Biz Banvitten daha iyi takımız hiç katılmıyorum o değerlendirmeye. İkincisi Karşıyakayı eleyeceğiz, dün dahil son 1 aydaki durumumuza kötü diyebilecek var mı? 1 aydır şampiyon olacak takım gibi basketbol oynuyoruz Zaragoza maçı hariç. Son top savunmasında bence de faul yapılmalıydı ama koçlar çoğunlukla böyle tercihler yapıyorlar. Orda koç Göksenini almalıydı oyuna hatası bu. Onun haricinde topun Davise verilmesi dahil suçu Ergin hocada bulmuyorum ben. Hatta bence Ergin hoca bu aralar çok iyi idare ediyor takımı. Oyuncu değişiklikleri yapıp maçı etkiliyor, molaları yerinde alıyor. Eleştirilerin bu maç özelinde ezbere olduğunu düşünüyorum, takım hakikaten iyi durumda çünkü. He şöyle diyen çıkarsa Eurocupta tek pivotumuz kaldı ona eyvallah. Buradaki arkadaşların çoğu o transferi de doğal karşılıyor gördüğüm kadarıyla

Banvitli bombacı man midir nedir onun karşısın da tamam da Karşıyaka Maçın da Gabrielin karşısına Micov la çıkmazsın umarım Ergin Ataman. Maç içinde 4 kısa 1 uzun lu geçişleri anlarım da direk maç taktiğide bu olmaz ki bir koçun .

Yukarıda bir arkadaş da yazmış %100 katılıyorum uzun zamandır görülen de bir şey bu. Biz topu oyuna sokamıyoruz, Ergin hocanın böyle bir problemi var ve 2-3 senedir bu sorunu çözmedi. Son top baskısı da değil bu, maç içerisinde de topu oyuna sokarken baskı-iyi savunma gelince ya 5 saniye oluyor ya da saçma sapan bir şekilde topu oyuna sokup yüksek ihtimal kaybediyoruz.

Göksenin ve Sinan topu oyuna sokma konusunda çok kötüler. Pota altlarından genelde oyundaysa göksenin topu oyuna sokuyor ve her seferinde 5 saniyeye yakın elinden çıkartıyor topu ve küçük bir kalp krizi geçirtiyor. Keza sinan da doğru düzgün yapamıyor bu işi.

Mccolumm'un oyunda olmamasına, son topu oyuna sokarken takımın çok az hareket etmesine topun Chuck Daviste patlamasına değinmiyorum bile.

Yukarıda bir arkadaş da yazmış %100 katılıyorum uzun zamandır görülen de bir şey bu. Biz topu oyuna sokamıyoruz, Ergin hocanın böyle bir problemi var ve 2-3 senedir bu sorunu çözmedi. Son top baskısı da değil bu, maç içerisinde de topu oyuna sokarken baskı-iyi savunma gelince ya 5 saniye oluyor ya da saçma sapan bir şekilde topu oyuna sokup yüksek ihtimal kaybediyoruz.

Göksenin ve Sinan topu oyuna sokma konusunda çok kötüler. Pota altlarından genelde oyundaysa göksenin topu oyuna sokuyor ve her seferinde 5 saniyeye yakın elinden çıkartıyor topu ve küçük bir kalp krizi geçirtiyor. Keza sinan da doğru düzgün yapamıyor bu işi.

Mccolumm'un oyunda olmamasına, son topu oyuna sokarken takımın çok az hareket etmesine topun Chuck Daviste patlamasına değinmiyorum bile.

Geçen sene en azından Erceg vardı da 2.10 boyla topu alıyordu. Şimdi o da yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dünki maç üzerinden enseyi karartmak bence yersiz. Maç bizdeydi, son periyotta top kullanılacaksa soğuk kanlılığıyla çoğumuzun ilk tercihi olacak Micov 3 müsait pozisyondan arka arkaya boş dönüp de adamlar seri üçlüğe bağlayınca birden iş değişti. Her zaman olacak bir durum değil bu. Denk geldi. Son topta "faul yapın!" diye kendimi yırttım maçı izlerken ama tercih farklı oldu. Yani son topu savunmak da tercih olabilir tabi ama bir an önce faul yapıp ikisini atsalar bile son toptan faydalanmaya çalışmak daha mantıklı. En azından garanti çünkü son toptan kısa sürede faydalanamasan bile en kötü uzar. 3'lüğü yedin mi telafisi yok.

Rakip kim, organizasyon ne olursa olsun kazanma alışkanlığı olmadan uzun süreli serilerden galip çıkamayız. Bu yüzden rakip Banvit de olsa Çemişgezekspor da olsa organizasyonun adına bakmadan seri galibiyetler gerekiyor artık. Kazanmak için çıktığımız bir maçı kaybettik. Her zamanki gibi son topta. Bu eleştirilmeli.

Atamanı eleştirmek gitmesini istemek falan gayet normal geliyor bana. Deplasman performansımız hakikaten rezalet. En az 6 7 tane kazanmamız gereken maçı kaybettik ona tamam ok de son maçlarda gayet iyiydi koç. Sizinle aynı fikirde olmama rağmen yendiğimizde hiç bişey yazmadan sadece yenilgilerde ortaya çıkmak beni rahatsız ediyor kusura bakmayın. Takdir edilmesi gereken yerde takdir edelim yerilmesi gereken yerde yerelim. Dün koçun kötü olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Micovun pozisyonlarına ve başlangıçlarına bakalım. Hatta kenardan gelen topta moladan sonrakinde Ergin hocanın çizdiği oyun çok iyiydi. Sayı olsa maç bitmişti. Hatalarını herkes yazdı zaten de her yenildiğimiz maçı koça bağlamak hoş bir tavır olmuyor, dün de koça bağlamanız haksızlık. Dün de çok iyiydi takım. Takım iyi olunca oyuncular iyi kötü olunca koç kötü gibi bir durum ortaya çıkıyor

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Micov ,Sinan,Schilb yine çok uzun süre sahada kaldılar Lasme faul problemi yaşamasa o da çok uzun süre saha da kalacaktı.Şu maçı alsaydık bile o kadar kısa sürede üst üste iki maç daha almamız mucize.Bu kadar dar rotasyonla uc maç üstüste kazanmayı beklemek mantık sınırlarını zorlamak gibi geliyor bana .Oyuncular fizyolojik olarak da mental olarak da çok yoruluyor.Basketbol konsantrasyonun her an üst düzeyde olmasını gerektiren bir spor fiziksel yorgunluk da yoğunken oyuncuların sahada konsantrasyonlarını sürekli yüksek tutması imkansıza yakın.Hoca her maçta sanki sezonun son maçına çıkmışız kadar anı kurtarmaya dayalı bir yaklaşım sergiliyor.bunun sürdürülebilir olması ancak ciddi şansla mümkün.Ayrıca "esas oğlan" kısa oyuncularımızın çoğunun savunmada ciddi sıkıntılarıı var Sinan,Schilb,Mccollum, hemen her perdeye takılıyor Schilbin ayrıca ayakları da ıkı numara için yavaş.Hal böyle iken Göksenin sahada daha çok kalması lazım . Hücümda iki hata yaptığında banko kenara alınıyor.Bu durum Göksenini hücümda daha çok strese sokuyor hata yapmasını kolaylaştırıyor bence.

Dün TT arena ye gittiğim için maçı izleyemedim ama güzel maç olmuş anlaşılan. Yukarıdan bir arkadaşın dediği gibi zaten bu dar rotasyonlar arka arkaya maç kaldırması ve kupanmaya uzanmamız biraz zordu açıkçası.

dün çok güzel bir maç oldu bence. son saniyede kaybetmeseydik daha da iyi olurdu. her ne kadar kupayı almamızı istiyor olsam da elenmemize biraz da sevinmedim değil. dar rotasyon sıkıntısı maç sonlarında çok etkiliyor bizi. maç bir de uzatmaya gitseydi Lasme, Micov, sinan ve shilbin halini düşünemiyorum. hele bir de uzatma sonunda kazansaydık bugün oynayacağımız maç ile Karşıyaka deplasmanın da fark yememiz işten bile değildi. şimdi Karşıyaka için daha fazla zamanımız olacak ve bizim aksimize Karşıyaka bugün de çok zor bir maç oynayacak. kupayı almadıkları müddet çe bunun bizim avantajımıza olacağını düşünüyorum. Belki de yenilmemiz bizim için hayırlı olmuştur. Hoca da yenilgiye çok üzülmüş belli. Basın toplantısı na bile katılmamış.

Herkes faul yapmalıydık diyor da maçı hatırlamasam da (Uşak olabilir) bu sezon bir maçta dediğinizi yaptı hoca topu çıkaramadık diye hatırlıyorum.

Mesela Aralık'ın sonları Ocak başı olan performansımızdan sonra endişelenmeliydik, endişelendik de haklı olarak, ortaya konan oyun da sonuçlar da tatmin etmiyordu. Ama şu son 3 haftalık süreçte ortaya konan oyun şahsen beni memnun ediyor ki meyvelerini de topladık sonuçlarla.