Türkiye Kupası Yarı Finali | Galatasaray CC 70 - 77 Fenerbahçe Ülker

Zaten kadro, bütçe vs. gibi şeylerde geride olduğumuz rakibin favori olduğu bir maçtı. Artı evrenin sakatlığı ve rakibin müthiş 3 lük ve faul yüzdesi olunca helal olsun demek gerekir. Bu mücadele ve rakip gücüne bakılmaksızın son saniyelerde bile heyecanlı maç izleten aslanlara taraftarından tebrikler canınız sağolsun yeni yabancı alımıyla lig ve avrupa uzak değil yeterki biz mücadele edelim azıcık da şans bizden olsun
 
Düşünüyorumda Seneye İlkan gelince Shumpert Türk olunca bi yabancı daha ve yeni bi guardla birlikte eğer Kerem Gönlüm'ü ve Sinan'ıda alabilirsek bu takım bu ligi yıkar geçer + yeni sponsor
 
2/12 -- 12/21 üçlük yüzdeleri

20/27 -- 13/15 serbest atış.

Eksik kadro, düşük bütçe bunlar hikaye. 25 sayıdan geri geldik, maçı alıyorduk. Bu adamlar güya Euroleague takımı.

Türkiye Kupası çok önemli değil zaten, şampiyon Euroleague'e falan gidemiyor. Öylesine bir kupa işte. Futbolda alamıyorlar zaten bu da emzik olsun ağızlarına.

Helal olsun size aslanlar. Eurocup ve lig için artık çok umutluyum.
 
Yorumlamak çok zor şu maçı.Hele ki bizim gibi uç noktada tarafsanız.Acayip bir şekilde gelişti oyun.
Rakibe çalınan teknik faul kırılma noktası oldu.Beraberlik hesabı yaparken kilitlendik ve 15'e çıktı.Lavrinovic'in performansı bile rakibin oyunu için bir ışık.Bir daha ne böyle yüzdeli üçlük atabilirler,ne de böyle faul sokabilirler.Üç çeyrek sezonun maksimumunu oynadılar.
45-68'den 70-75'e getirirken tonla serbest atış kaçırıp kritik hücumları kullanamadık bir de.Hücumda vasat üstü olmamıza rağmen farkı 21'den 5'e çektik 9 dakikada.Ukic son saniyede garip bir isabet bulmasa son çeyreğe 21 sayı geride girdiğimiz maçı belki de uzatacaktık.
Hisler çok garip.Onur abiyle de konuştuk,bu takıma kızamıyor insan.Canları sağolsun,rakip gerekli mesajı almıştır.Şu yapı bozulmasın,gelecek fazlasıyla aydınlık bizim için.
 
2/12 -- 12/21 üçlük yüzdeleri

20/27 -- 13/15 serbest atış.

Eksik kadro, düşük bütçe bunlar hikaye. 25 sayıdan geri geldik, maçı alıyorduk. Bu adamlar güya Euroleague takımı.

Türkiye Kupası çok önemli değil zaten, şampiyon Euroleague'e falan gidemiyor. Öylesine bir kupa işte. Futbolda alamıyorlar zaten bu da emzik olsun ağızlarına.

Helal olsun size aslanlar. Eurocup ve lig için artık çok umutluyum.

birazcık da şansımız olsaydı alıyorduk bile belki maçı.ama sağlık olsun 25 sayı geriden gelmek bile beni ilerisi için umutlu etmeye yetti açıkçası.seneye bir iki takviye ile güçlendirdik mi takımı tamamdır
 
Takım tüm insanları yanına çekti.Ortaya koyduğumuz karekter asla ama asla küçümsenemez.Maçın başında ki dış şutlar ayakta tuttu adamları,devamında dirençleri arttı.Bana göre oralarda da bir iki saçma düdük var.

Luksa sonlara doğru bocalasa da ben inanılmaz beğeniyorum adamı.1 Sene sabır gösterirsek inanılmaz bir uzuna sahip olacaz.

Jerry konusu var birde.Şu klübün formasını giyen hiç bir adama bundan olmaz demedim ama Jerry dedirtiyor adamı.Yaptığı tek şey crossover yapmak.Bizim fundemantal şovuna hiç ama hiç ihtiyacımız yok.Girdimi her şey dağılıyor.Maçın başında biraz Ermal'i kullandı ama devamında yine yok yine yok.

Son olarak da faul yüzdesi ile igili konuşayım.
Geçen ay takımım ile İstanbul deplasmanında 5-26 gibi süper bi istatistik tutturduk. :) maçta 15 ile gitmişti.Emre Doğan şahittir.Yapacak bişe yok bu konuda olmuyorsa olmuyodur.Hocanında canı en çok buna sıkılmıştır..
 
Canları sağ olsun aslanlarımızın. Yalnız Tutku'nun eline bakıyoruz sadece hücumlarda ve ona rağmen bu seviyelerdeyiz. Jerry'nin şu an takıma verdiği hiç bir katkı yok. Tutku'nun kenarda olduğu dakikalarda bize katkı verecek bir guard ve iyi bir uzunla katlarız ligi :)
 
Yapılacak belli bir uzun bu sneelik.Seneye ise Rancik ve Jerry'nin yerine alıncak kaliteli yabancılar.Kerem Tunceri ve Kerem Gonlum takviyeleriyle hayal bile edemiyorum.Böyle bir kadro oluşturmak çok zor olmasa gerek diye tahmin ediyorum.Artık herhangi bir branştaki takımımızdan seri şampiyonluklar görmek istiyorum.Engelsiz Aslanlardan sonra bu takım bana bu inancı veriyor.
 
3. periyotda çok kötüydük. Orada direnseydik sonunda kazananilirdik. Jerry hiç bir katkı vermiyor. Tutku ve Andric çok iyiydi. Aslında fenerde iş yoktu ama 3 lük yüzdeleri iyiydi. Onları atamasalar işleri zordu. Son çeyrekteki savunma muhteşemdi. Teşekkürler Aslanlar..
 
Bütün takıma helal olsun.Yenileceksek böyle yenilelim.Ülker 7/9 gibi müthiş bir yüzdeyle başlamasaydı maça,maçı kazanamazdı asla.Adamlar 21 sayı öne geçmelerine rağmen Mahmuti nin aslanları maçı son ana kadar kovaladı.21 sayıdan maçı buraya getirmek büyük iş gerçekten üstelik %16 gibi çok kötü bir üçlük yüzdesiyle.
 
Maçı kaybeden biziz ama niyeyse bende bir mutluluk =) Herkese teşekkür ederiz sonuç ne olursa olsun memnun olmak çok güzel..
Oktay Mahmuti seni gerçekten çok seviyoruz ! Başka bir insan böyle kadar karizmatik çıldıramaz ya :)
Tutku ve Andric ikilisi maçın ikilisiydi bence , Tutku varsa Andric vardır ! :)
 
Daha iyi şut atsaydık şu maçı alırdık. Onlardan iyi hucum ettik ama onlar kadar iyi şut atamadık malesef. Yine de iyi mücedele ettik. Helal olsun size aslanlar :)
 
ya benim anlamadığım konu neden bizim takımın şut yüzdesi bu kadar düşük inanılmaz kötü şut atıyoruz bizim gibi kalbür üstü bir takıma hiç yakışmıyor bu. Diğer yandan takım çok top kaybediyor. Sadece sert savunma ile ayakta duruyoruz tek silah bu ancak bu şekilde yürümez mutlaka şut yüzdesi artmalı takımın. Koç bu adamlara bol bol şut antremanı yaptırmalı bence şu anda gösteriyor takım şut eksikliğini.
Son olarak Hep övdüğümüz oktay Mahmuti'ye bir konuda eleştiri getireceğim 2 tane guard transfer etti ( Taylor-Jery) ikiside çok kötü oyuncular. Bu konuda gerçektende çok hatalı Doğru dürüst bir guard bulmalıydı. Ayrıca şöyle her maç 15-20 sayılık oynayacak bir yabancımız mutlaka olmalı. Bu konuda shipp alındı bence üst sevye bir oyuncu değil. ne şutu çok iyi ne penetresi. Savunmada bu açığını kapamak için çırpınıyor sadece bize daha iyi forvet lazım. Yani kısacası yabancılarda çok kötü puanı var oktay mahmuti'nin
 
Takım 3 periyot yattı son periyot aklı başına geldi.Ama işte karşında Euroleague takımı olunca fark kapanmıyor.Güyası falan yok bu işin.Sen Euroleague'nin en başarılı takımlarından birini tek periyotluk oyunla yenemezsin.En azından bunu anlamış olduk.
 
Şu Oktay Hocanın çıldırma videoları ders olarak okutulmalı :D Çıldıracaksanız bile böyle karizmatik olun diye...
Videolarını bulabilirseniz ve koyarsanız çok mutlu olurum.
 
Maç yazısını da yazmak lazım artık.

Maça Ermal ile iyi başladık diyebilirim. 12-8 geriye düşmemize rağmen rakibimiz sayılarının tamamını 3 sayı çizgisinin gerisinden bulmuştu. Yüzdeleri şimdi düşer-düşecek derken bir türlü düşmedi. Buna rağmen Tutku-Andric ikilisi ile oyunda kaldık ve devreyi sadece 9 sayı geride kapadık.

3.periyota iyi başlamak önemliydi ama maalesef tam tersi oldu. Ermal bu devreye pek iyi başlayamadı ve basit atışları kaçırdı. Oktay Hoca'yı eleştirebileceğim tek nokta, keşke 2.devreye Tutku-Andric ikilisi ile başlasaydı. Fark birden 24'e çıktı, zaten ne olduysa bundan sonra oldu.

Karşımızda Euroleague'de tam gaz giden rakibimiz ezeli rekabet olduğu için farkı iyice arttırmak isteyecekti. Bu dakikalarda da amiyane tabirle gazla çalışan oyunculara (Mirsad-Kinsey-Ömer-Tomas-Ukic vs...) fazlasıyla mevcut bir takımlar zaten.

Herkes Fb Ülker'den 30'lu farkları beklerken beklenmedik şeyler olmaya başladı. Tam saha baskımız karşısında top son 10 saniyede guardlarının eline ulaşıyordu ve dengesiz hücum ediyorlardı. Bu 8 dakikalık süreçte sadece 2 sayı yememiz tarihi bir savunma performansıydı şüphesiz. Tutku'nun müthiş efor sarfettiği maçta son 1 dakika adalesi atmasa farklı şeyler de konuşabilirdik, varsın konuşmayalım, Avrupa daha önemli bence maçtan önce söylediğim gibi.

Maçta dikkatimi çeken önemli hususlar:

- Hakem hatalarının yine canımızı yakması. Fark 15 civarıyken skora etki etmeyecek gibi gözüküyordu ama neticede etti.

- Serbest atış ve faul yüzdemizin yine kötü olması, buna rağmen maçın içinde kalmamız.

- Saras'ın tepedeki ikili sıkıştırmamızı aşamaması, bu maç özelinde zayıf halkaları olması. Keşke hep o sahada kalsaydı...

- Tutku'nun önüne geleni denize dökmesi, bakkala yollaması, Ukic-Ömer-Kinsey'in nasıl tutacağız diye birbirine bakması :)

- Ömer Onan'ın bu seneki en kötü performansı. Savunma yapamayınca çöküyor bu adam.

- Mirsad'ın yine gerginlik çıkarmak istemesi, buna oyuncularımızın sağ duyulu şekilde karşılık vermemesi.

- Oktay Mahmuti'nin kenarda bizim televizyondan söylediklerimizin aynısını söylemesi :)

- Oğuz Savaş'ın Pick'n Roll oyununda ayaklarının her seferinde çok yavaş kalması.

- Fb Ülker'li oyuncuların tam saha baskıda eli ayaklarına dolaşması.

- Tribün açısından güzel ve zevk veren bir maç olması.

- Basketboldan anlayan/anlamayan tüm Galatasaraylıların bu takımı ayakta alkışlaması.

2-3 sene içinde bu takım görülmemiş şeyleri yaşatacak taraftarımıza, ülkemize, buna yürekten inanıyorum.

Son olarak da;

İşte bu Cimbom'un ayak sesleri !
 

Üst