Türkiye Kupası Yarı Finali | Galatasaray CC 70 - 77 Fenerbahçe Ülker

bu takımla gurur duyuyorum. bu sene ilk oluşum senesi normal bu mağlubiyetler. seneye shumpert türk oluyor kerem gönlüm ve cemal nalga da gelse güzel bir yerli rotasyonumuz olur. iyi bir şutör 3 numara da alınması lazım seneye. simas olsa müthiş olur:) bizim yönetim oktay hocaya sonuna kadar güvenmeli bu takımın geleceği çok parlak.seneye ligi domine edeceğimizi düşünüyorum.2-3 değişiklikle.
 
Nolursa olsun yenileceksek böyle yenilelim lafı şu maç için söylenmemeli.3 çeyrek 4.çeyrek gibi oynayalım 4.çeyrek de daha üst seviyede oynayalım. O zaman kaybedersek "yenileceksek böyle yenilelim diyelim." Jerry'nin takıma biraz daha ısınması lazım Tutku kenardayken hiç bir şey üretemiyoruz.Jerry'de topla boş boş koşuyor anca.Shumpert'ın da bir istikrar yakalaması lazım.Bazen her bulduğunu atıyor bazen son saniye de topu verilecek son adam kimliğine bürünüyor.Andric'e değil parantez koca bir paragraf ayırmak lazım bu maç için.
En azından fenerlilerin suratında son periyot o korkuyu görmek bile bir haz vermedi değil bize : ) .
bir dip not da Oktay Hoca'ya : Evet geri dönüş onun eseriydi , çok iyi setler çizfi falan filan ama o kameramanı azarlarken bile yüzündeki hırs okunuyordu. " Bi git yaa" derken kameramana nasıl hırslı olduğunu gördük zaten.
 
Buradan bizi takip eden fenerli ziyaretçilere birkaç lafım olacak;

Maç bitiminde antrenörünüz Spahija´nın surat ifadesi aklınızdadır muhakkak.

Bir gün gelecek hepiniz öyle olacaksınız. Yakındır...
Bizi takip etmeye devam edin ;)
 
İlk 3 periyod Andric dışında ayakta kalan kimse yok. Asistleriyle de biraz Tutku... Son çeyrek sonucu 21-7 lehimize ancak nefesimiz, kalitemiz yetmedi ne yazıkki... Bu kadar fark yerken maçı buralara getiren, bize galibiyet gelirmi heyecanı yaşatan oyunculara teşekkürler..

Fenerbahçe dışarıdan ilk yarıda öyle bir yüzde yakalamasa ilk yarı maçı dizginleyen biz olabilirdik. Ancak Olin maçındaki gibi dışarıdan tüm şutları feda ettik niyeyse...

Neyse ben maç yazımı kısa tutup ayrı bir yazıya odaklanacağım bugün.. Armanın hakkını verenlere sonsuz teşekkürler
 
Maçla ilgili çok fazla birşey yazabileceğimi zannetmiyorum zaten benimde dikkat çekeceğim iki konu vardı rakibin üçlük yüzdesi ve bizim çok kötü oynadığımız ikinci çeyrek, bunlardanda genel olarak bahsedilmiş zaten. Aslanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.
Bugün onları izlerken böyle bir takıma sahip olduğumuz için gurur duydum.
Bugün onları izlerken Galatasaraylı olduğum için gurur duydum.
Bir de özeleştiri yapmamız lazım sanırım kendimize bence bugün taraftar olarak çok daha iyisini yapabilirdik ve yapmalıydık. Rakip oyuncular üzerinde baskı kuramadık. Rahat şut attılar. Ama bugün o salona girişleri ayarlayan üstün zekalı insanlar Beşiktaşlılara ve bize aynı tribünü ayırdıkları ve Fenerle Trabzon'a aynı tribünü ayırdıkları için bizim bulunduğumuz bölümde bir sürü Beşiktaşlı vardı. Adamlar ilk maç için geldiler ve gitmediler ikinci maçıda izlediler doğal olarak ama Fener tribünlerinde Trabzonlu ne arar. Bu nasıl bir tribüb düzenlemesidir matığıdır anlayan varsa beri gelsin.
Son olarak tekrardan bu kocaman yürekli aslanlarımıza teşekkür ediyorum. Gururumuzsunuz...
 
Oktay hoca, hatalı oyuncu tercihlerinin bedelini ödedi.

Oktay hocam iyisin hoşsun, ama oyuncu seçemiyorsun, J.Johnson'da olmadı.

Seneye, Rancik, Jerry hatta Shipp gitmeli, Shumpert yerli statüsüne geçtikten sonra, kariyerli ne olduğu belli olan 4 yabancı oyuncu alınmalı.
İlkan'dan sonra Cemal Nalga'da tekrardan bu formayı giymeli.
 
Oktay hoca, hatalı oyuncu tercihlerinin bedelini ödedi.

Oktay hocam iyisin hoşsun, ama oyuncu seçemiyorsun, J.Johnson'da olmadı.

Seneye, Rancik, Jerry hatta Shipp gitmeli, Shumpert yerli statüsüne geçtikten sonra, kariyerli ne olduğu belli olan 4 yabancı oyuncu alınmalı.
İlkan'dan sonra Cemal Nalga'da tekrardan bu formayı giymeli.

Abi diğerleri konusunda senin kadar net düşünmesem de haklı olabilirsin ama Shipp bu takımda Tutku'dan sonra kalacak 2. oyuncu olmalı.Dış şutu neredeyse hiç yok denecek düzeyde ama takıma savunmada,ribaundlarda ve hızlı hücumlarda verdiği katkı muhteşem.
 
Gidenlerin yerine Shipp'ten daha iyileri gelecekse kesinlikle kalmalı Shipp.Keremleri alırsak sene sonu(pek ihtimal gormuyorum ne yalan soyleyeyım ama cok ıstıyorum)Shipp kalır bence.Gelmeselerde bence kalıcaktır.Sene sonu Rancikten başka gidecek yabancı olmaz tahminim.Jerry giderse de olur tabi. Geçen sene yerli kalitesi kötü yabancılar çok iyi sayılırdı.Bu sene yerli kalitesi iyi seviyedeyken yabancılarda bunu yakalayamadık.Dengeyi buldugumuz an hersey daha kolay olucak.
 
ship tutku evren bu takımın benim gözümde ruhlarıdır bunlar kalmalı kesinlikle. shipp dış şutu hariç gayet iyi bir takım oyuncusu. seneye 3 numaraya simas gelsin daha ne isterim:) keremler de geldi mi tadından yenmez.
 
kritik yerde kaçan üç serbest atış bir tane tutku 2 tane caner.onlar kaçmasa ve 1 tane üçlük bulsak maç bizimdi bence.ama olsun son periyottaki mücadele inanılmazdı.keşke serkan erdoğan bizde olsaydı.adam peynir ekmek gibi üçlük atıyor.
 
Eyüp Abiye katılıyorum, dış şutu olmayan 2 numara olmaz.Shipp'in mücadelesine hayranım çok iyi savaşıyor ama daha iyisi çok rahatlıkla bulunabilir...Takımın dış atış yüzdesi cidden çok kötü sürekli içeriden oynanamıyor işte rakip biraz iyi savunma yapınca şut atıp onları dışarı doğru açamıyoruz.Çok büyük sorun seneye adam gibi yabancı guard alınmalı, Rancik'in yerine iyi bir 4 numara alınmalı ve gelen oyuncuların şutör özellikleri iyi olmalı, eğer olmazsa Shipp'te gönderilip iyi bir şutör bulunmalı...


Hatta vazgeçtim seneye 4 numara yabancı da alınmasın.

Kerem Gönlüm-İlkan-Ermal-Andric-Cemal 5 lisi paşa paşa yeter bize...

Tutku-Guard-Mert-Göksenin-Shipp-2 numara-Sinan Güler... yeterli olur bu kadro şampiyonluğa.
 
Maçın bitiminden beri tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum ama kızacak kimse bulamıyorum. Takıma tepki veremiyorum, hocaya kızamıyorum... Bu durum kötü mü iyi mi anlayamadım. Polyanacılık yapmak da işime gelmiyor doğrusu, yenilmemiz iyi oldu Avrupa´ya odaklanacağız diyemiyorum.

Maç hakkında söylenecek ne var ki... Bana göre kırılma anlarından birisi lehimize verilen teknik faulden sayı çıkartamamız, diğeri Caner´in kaçırdığı iki serbest atış. Ama yine de kimseye kızamıyorum işte...
 
Shipp konusunda kesinlikle katılmıyorum.
2-3 ve gerektiğinde belirli dakikalarda 1 numara bile oynayabilecek bir oyuncu Shipp.
Ruhunu koyarak oynuyor,ve sorunsuz..

Şutu çok iyi olmasa da bence,bu takımın en önemli dinamo taşlarından biri..
Bunların yanında sadece şutu iyi olduğu için başka bir oyuncuyu tercih etmem..

Ama Jerry J,Rancik ile seneye yollarımızı ayırıp çok üst düzey 3 yabancı almamız gerektiği tartışılmaz.

Neyse sezon henüz bitmedi ve herşeye rağmen iddialı bir takımız.Bunları konuşmak için asmak,kesmek için erken.
 
Tutku da olmasa ne yaparız bilmiyorum ama ben ikinci çeyreğe değineceğim. Bir ara ikinci periyotta rüzgarı arkasına alan bizdik. Tutku rakip pota altında gereksiz zorlamalar yaptı, etrafında dönmeye çalıştı vs ve topu kaybetti, hızlı hücumda sayı yedik. Devamında pota altından oyunu başlattık, karşısında Saras'ı görür görmez hatalı yürüme ve dönüşü sayı. Yine top aldık, rakip sahaya geçtik Tutku acele bir üçlük atışı yaptı, girmedi, dönen top bize sayı oldu. Bu üç pozisyon arka arkaya geldi, araya en fazla bir hücum girmiştir. Ve yine yanılmıyorsam bu saydığım pozisyonlardan 2si 3lük olmak üzere 8 sayı yedik. Hem rakibi yakalama fırsatını kaçırdık hem ritmimiz kayboldu. Artık Tutku'nun yükün çoğunu taşımasından mıdır yoksa bireysel hatasından mı karar veremiyorum.
 
Shipp bence bu takımın olmazsa olmazı. Onsuz düşünemiyorum takımı. Adam takımın hamalı pis işleri yapmaktan şut atamıyorki. Shumpert hucumda tanınan yarısı tanınsa yeter. Maç içinde birazdinlenebilse her maç 40 dakika oynamak zorunda kalmasa çok farklı olur diye düşünüyorum. Umarım kaptırmayız da uzun yıllar bu forma altında izleyebiliriz onu.
 

Üst